Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот портал - на данный момент - неповторимый в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные сайты. Портал весьма удобен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Спасибо создателям сайта!!! Он действительно - большая находка! Всё просто отлично!!! Дерзайте!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статусКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 13 березня 2013 р. № 185 Київ

    Деякі питання виконання Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус"( 5492-17 )

    {Початок}

    Книга 2

    1. Порядки централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення:

  1. паспорта громадянина України ( 185а-2013-п );
  2. паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія;
  3. паспорта громадянина України, інформація на безконтактний електронний носій якого не вноситься;
  4. паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  5. паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що не містить безконтактного електронного носія ( 185а-2013-п );

    паспорта громадянина України для виїзду за кордон, інформація на безконтактний електронний носій якого не вноситься;

  6. тимчасового посвідчення громадянина України;
  7. посвідчення водія;
  8. посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія;
  9. посвідчення водія, інформація на безконтактний електронний носій якого не вноситься;
  10. посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;
  11. посвідки на постійне проживання ;
  12. посвідки на тимчасове проживання;
  13. посвідчення біженця ( 185а-2013-п );
  14. проїзного документа біженця ( 185а-2013-п );
  15. картки мігранта;
  16. 2. Перелік постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність.

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. № 185

    ПОРЯДОК централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України

    Загальна частина

    1. Паспорт громадянина України (далі — паспорт) є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України.

    2. Паспорт дійсний для укладення цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформлення доручень іншим особам для представництва перед третьою особою лише на території України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

    3. Кожен громадянин України незалежно від віку зобов'язаний отримати паспорт громадянина України.

    4. Паспорт оформляється всім особам (починаючи від народження) незалежно від віку на кожні 10 років.

    Паспорт видається територіальним підрозділом ДМС не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання.

    5. Паспорт виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

    6. Централізоване оформлення, виготовлення та видача паспорта здійснюється територіальними підрозділами ДМС незалежно від місця проживання особи в Україні у взаємодії з Головним обчислювальним центром Єдиного державного демографічного реєстру (далі — Головний обчислювальний центр Реєстру) та державним підприємством "Державний центр персоналізації документів" (далі — Центр).

    7. Порядок взаємодії територіальних підрозділів ДМС із Центром встановлюється шляхом укладення договору згідно з вимогами статті 4 Закону України( 2297-17 ) "Про захист персональних даних".

    8. Керівник територіального підрозділу ДМС визначає працівників, які заповнюють заяву-анкету та на яких згідно з їх службовими обов'язками покладаються функції із заповнення, оформлення та видачі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

    9. До заяви-анкети вносяться такі відомості (персональні дані) про особу, на ім'я якої оформлюється паспорт:

    1) на лицьовому боці:

  17. відцифрований образ обличчя особи;
  18. унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (далі — Реєстр);
  19. прізвище, ім'я та по батькові;
  20. стать;
  21. дата народження;
  22. місце народження (держава, область, район/місто, селище/село);
  23. місце проживання із зазначенням адреси (найменування адміністративно-територіальної одиниці, вулиця, номер будинку, корпусу, квартири);

  24. серія, номер, дата видачі документа, на підставі якого оформлюється паспорт;
  25. номер контактного телефону;
  26. дата заповнення заяви-анкети;
  27. відцифрований підпис особи;
  28. підпис керівника територіального підрозділу ДМС, а в разі його відсутності — особи, яка виконує обов'язки керівника;

    2) на зворотному боці:

    прізвище, підпис (із зазначенням дати) працівника територіального підрозділу ДМС, на якого згідно з його службовими обов'язками покладено функції з передачі персональних даних фізичної особи, на ім'я якої оформлюються документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, для їх перевірки;

  29. номер оформленого паспорта;
  30. прізвище, підпис (із зазначенням дати) працівника територіального підрозділу ДМС, на якого згідно з його службовими обов'язками покладено функції з оформлення та видачі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи;

  31. підпис особи із зазначенням дати отримання паспорта.
  32. 10. Зазначені в заяві-анкеті відомості (персональні дані) передаються від вузлів місцевого рівня Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування (далі — ДІС) до Головного обчислювального центру Реєстру захищеними каналами зв'язку з обов'язковим дотриманням вимог до обробки персональних даних, визначених законом.

    11. Між вузлами місцевого рівня ДІС, Головним обчислювальним центром Реєстру та Центром персональні дані, згруповані в спеціальні файли, що містять графічні та текстові дані, передаються захищеними каналами зв'язку.

    12. Головний обчислювальний центр Реєстру проводить автоматизовану перевірку, накопичення та збереження даних, що надійшли з вузлів ДІС, встановлює їх унікальність, формує набори даних для виготовлення паспорта та передає їх до Центру. Центр здійснює персоналізацію паспорта та вносить до безконтактного електронного носія дані, що зазначені в зоні візуальної перевірки паспорта, біометричні параметри особи, додаткову змінну інформацію, а також дані про забезпечення захисту інформації, що міститься на безконтактному електронному носії.

    13. Відомості (персональні дані), внесені до заяви-анкети, зберігаються в електронному вигляді в Головному обчислювальному центрі Реєстру. При цьому Головний обчислювальний центр Реєстру забезпечує накопичення змін інформації в хронологічному порядку, а Резервний обчислювальний центр Реєстру забезпечує надійність збереження інформації центральної бази даних Реєстру шляхом її дублювання.

    14. Виготовлені Центром паспорти надсилаються територіальному підрозділу ДМС або особі на підставі її письмової заяви в порядку, встановленому законодавством.

    15. За оформлення паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого), його обмін справляється державне мито.

  33. 16. Сплата державного мита підтверджується відповідним документом, що додається до заяви-анкети.
  34. 17. Державне мито не стягується:
  35. 1) за видачу паспорта вперше;

    2) за обмін паспорта в разі допущення помилки в інформації, внесеній до нього. Зазначена інформація підлягає виправленню.

  36. 18. Громадянин повинен надійно зберігати паспорт.
  37. 19. Дія цього Порядку не поширюється на осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від внесення інформації до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті, або відмовились від отримання такого документа.

    Оформлення, видача та обмін паспорта

    20. Оформлення, видача та обмін паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого) здійснюється територіальним підрозділом ДМС:

    1) особі, яка досягла шістнадцятирічного віку, — на підставі її особистої заяви;

    2) особі, яка не досягла шістнадцятирічного віку, — на підставі заяви батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, а якщо батьки не перебувають у шлюбі — заяви того з батьків, з ким проживає особа, або інших представників.

  38. 21. Для оформлення паспорта особа подає:
  39. 1) заяву-анкету;

    2) свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта вперше);

    3) у необхідних випадках — довідку про реєстрацію особи громадянином України або інші документи, що підтверджують громадянство України;

    4) паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для осіб, які постійно проживали за кордоном, після повернення їх на постійне проживання в Україну);

    5) посвідчення про взяття на облік бездомних осіб, видане відповідним центром обліку бездомних осіб (для бездомних осіб);

    6) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита.

    22. У разі оформлення паспорта особі, яка не досягла шістнадцятирічного віку та проживає з одним із батьків, заявник також подає оригінал або засвідчену в установленому порядку копію одного з таких документів:

    1) свідоцтва про смерть другого з батьків;

    2) рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

    3) рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;

    4) рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;

    5) довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву;

    6) оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України( 2947-14 ).

    23. У разі оформлення паспорта дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка не досягла шістнадцятирічного віку, заявник також подає оригінал або засвідчену в установленому порядку копію одного з таких документів:

    1) документа, що посвідчує повноваження директора дитячого закладу (контракту тощо);

    2) договору про влаштування дитини до прийомної сім'ї;

    3) договору про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу;

    4) рішення органів опіки та піклування про встановлення опіки (піклування);

    5) рішення суду про встановлення опіки (піклування);

    6) договору про патронат.

    24. Після заповнення заяви-анкети (введення персональних даних особи, на ім'я якої оформлюється паспорт) працівник територіального підрозділу ДМС друкує її та надає особі для перевірки правильності внесених до заяви-анкети персональних даних.

    Після зазначеної перевірки особа власним підписом підтверджує правильність внесених до заяви-анкети персональних даних особи, на ім'я якої оформлюється паспорт.

    Оригінали документів повертаються особі після прийняття заяви-анкети до розгляду.

    25. Рішення про видачу паспорта особі приймається територіальним підрозділом ДМС виключно на підставі даних, що містяться в базах даних Головного обчислювального центру Реєстру.

  40. 26. Для обміну паспорта особа подає:
  41. 1) заяву-анкету;

    2) паспорт, що підлягає обміну;

    3) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита;

    4) документи, що підтверджують обставини (події), у зв'язку з якими паспорт підлягає обміну.

    27. У разі виникнення обставин (подій), у зв'язку з якими паспорт підлягає обміну, особа зобов'язана подати зазначені у пункті 26 цього Порядку документи протягом одного місяця з дати настання таких обставин (подій).

  42. 28. Обмін паспорта проводиться в порядку, встановленому для його первинного оформлення, в разі:
  43. 1) зміни інформації, внесеної до паспорта (крім додаткової змінної інформації);

    2) виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;

    3) закінчення строку дії паспорта;

    4) непридатності паспорта для подальшого використання.

    29. У разі обміну паспорта у зв'язку з його непридатністю для подальшого використання територіальний підрозділ ДМС приймає рішення про видачу особі на час оформлення нового паспорта довідки встановленого МВС зразка.

    Рішення про обмін паспорта, який було оформлено із застосуванням засобів Реєстру, та видачу нового паспорта приймає територіальний підрозділ ДМС за результатами ідентифікації особи виключно на підставі даних, отриманих з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру.

  44. 30. Для оформлення паспорта замість втраченого або викраденого особа подає:
  45. 1) заяву про оформлення паспорта у зв'язку з його втратою або викраденням;

    2) заяву-анкету;

    3) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита;

    4) витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення паспорта);

    5) копію постанови у справі про адміністративне правопорушення (у разі втрати паспорта);

    6) довідку компетентного органу іноземної держави, в якій втрачено або викрадено паспорт (для прийняття рішення про переоформлення паспорта замість втраченого або викраденого за кордоном).

    31. Про втрату або викрадення паспорта на території України особа зобов'язана негайно повідомити найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі викрадення — також органу внутрішніх справ. Про втрату або викрадення паспорта за кордоном особа зобов'язана повідомити компетентним органам іноземної держави та найближчій закордонній дипломатичній установі України.

    32. Територіальний підрозділ ДМС, закордонна дипломатична установа України, до яких в установленому законодавством порядку надійшло повідомлення про втрату або викрадення паспорта, протягом однієї доби інформують про це Адміністрацію Держприкордонслужби.

    33. Замість втраченого або викраденого паспорта територіальний підрозділ ДМС після встановлення факту видачі раніше такого паспорта особі, яка заявила про його втрату або викрадення, оформлює та видає новий паспорт.

    34. Якщо особа, яка заявила про втрату або викрадення паспорта, знайшла паспорт, вона зобов'язана протягом доби здати знайдений паспорт для списання та знищення найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі втрати або викрадення за кордоном — найближчій закордонній дипломатичній установі України.

    35. У разі повідомлення особою про втрату або викрадення паспорта територіальний підрозділ ДМС приймає рішення про видачу такій особі на час оформлення нового паспорта довідки встановленого МВС зразка.

    36. Рішення про переоформлення паспорта замість втраченого або викраденого паспорта, який було оформлено із застосуванням засобів Реєстру, приймається територіальним підрозділом ДМС за результатами ідентифікації особи. Ідентифікація особи здійснюється на підставі даних, отриманих з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру.

    37. Під час видачі паспорта проводиться перевірка персональних даних особи, на ім'я якої оформлено паспорт, шляхом зчитування інформації з безконтактного електронного носія.

    Підстави для відмови у видачі паспорта

  46. 38. Територіальний підрозділ ДМС має право відмовити у видачі паспорта, якщо:
  47. 1) стосовно видачі паспорта звернулася особа, яка не досягла шістнадцятирічного віку, або представник особи, який не має документального підтвердження повноважень на отримання паспорта;

    2) особа вже отримала паспорт, який є дійсним на день звернення (крім випадків обміну, видачі паспорта замість втраченого або викраденого);

    3) особа подала не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення і видачі паспорта;

    4) дані, отримані з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру, не підтверджують інформацію, надану особою.

    39. У рішенні про відмову у видачі паспорта, яке доводиться до відома особи в порядку і строки, встановлені законодавством, зазначаються підстави для відмови. Особа має право звернутися до територіального підрозділу ДМС з повторною заявою про видачу паспорта в разі зміни або усунення обставин, у зв'язку з якими їй було відмовлено в такій видачі.

    Повернення державі, вилучення, знищення або тимчасове затримання паспорта

    40. За наявності підстав, зазначених у цьому Порядку, раніше виданий паспорт підлягає поверненню державі, знищенню, а також тимчасовому затриманню або вилученню.

    41. Особа, стосовно якої громадянство України припинено відповідно до Закону України "Про громадянство України"( 2235-14 ), зобов'язана у порядку та строки, встановлені законодавством про громадянство України, повернути паспорт територіальному підрозділу ДМС, що здійснив його оформлення та видачу, а якщо така особа проживає за кордоном — закордонній дипломатичній установі України.

    42. У разі закінчення строку дії паспорта або смерті особи паспорт повертається територіальному підрозділу ДМС, що здійснив його оформлення та видачу, а якщо така особа проживає (проживала) за кордоном — закордонній дипломатичній установі України.

    43. У особи, взятої під варту або засудженої до позбавлення волі, паспорт вилучається органами дізнання, досудового слідства або судом. Після звільнення з-під варти чи від відбування покарання паспорт повертається його власникові.

    44. Забороняється вилучення у особи паспорта, крім випадків, передбачених законом, зокрема забороняється взяття паспорта в заставу.

    45. Територіальні підрозділи ДМС мають право вилучити паспорт у разі його використання особою з метою вчинення злочину на території України чи за кордоном, підроблення або в інших випадках, передбачених законом. Не підлягає вилученню паспорт, який безпосередньо надає змогу ідентифікувати особу, на ім'я якої він оформлений, відповідно до інформації отриманої з баз даних Реєстру.

  48. 46. Порядок зберігання паспортів встановлює МВС.
  49. 47. Паспорт вважається недійсним та знищується в разі:
  50. 1) коли він підлягає обміну у зв'язку із зміною прізвища, імені та по батькові;

    2) встановлення розбіжностей у записах (невідповідність записів, зроблених у паспорті, записам в інших документах);

    3) непридатності паспорта для подальшого використання;

    4) припинення громадянства особи;

    5) коли паспорт знайдено, а замість нього видано новий;

    6) смерті особи, якій було видано такий паспорт;

    7) зіпсуття паспорта під час заповнення;

    8) оформлення паспорта з порушенням вимог законодавства.

    48. У разі оформлення паспорта з порушенням вимог законодавства керівник територіального підрозділу ДМС проводить службове розслідування, за результатами якого складається висновок у двох примірниках, який надсилається до ДМС для затвердження керівником відповідного структурного підрозділу. Перший примірник затвердженого висновку зберігається в ДМС, другий — у територіальному підрозділі ДМС.

    49. Недійсний паспорт списується та знищується територіальним підрозділом ДМС, який оформив і видав такий паспорт.

    50. Списання та знищення паспортів здійснюється комісією в складі не менше трьох посадових осіб територіального підрозділу ДМС, яка складає акт про списання та знищення недійсних паспортів у трьох примірниках.

  51. 51. Акт про списання та знищення недійсних паспортів складається щомісяця.
  52. 52. Паспорти, вилучені територіальним підрозділом ДМС, знищуються щомісяця згідно з актом про знищення паспортів. Територіальний підрозділ ДМС проставляє відмітку про факт знищення паспорта в базі даних Головного обчислювального центру Реєстру та інформує про це територіальний підрозділ ДМС, що видав паспорт.

    53. Після оформлення особі паспорта її попередній паспорт вилучається та анулюється, після чого списується та знищується.

    Оскарження та перегляд рішень про відмову в оформленні, видачі паспорта, його тимчасове затримання та вилучення

    54. Рішення про відмову в оформленні, видачі паспорта, його тимчасове затримання та вилучення може бути оскаржено особою в адміністративному порядку або до суду.

    55. Під час повторного розгляду клопотання про видачу паспорта особі, якій було відмовлено в його видачі, беруться до уваги раніше подані нею документи, якщо підтверджено, що зазначені в них відомості залишилися без змін.

    56. За наявності підстав ДМС або її територіальний орган має право скасувати рішення, прийняте територіальним підрозділом ДМС, подати документи для повторного розгляду (в разі потреби — для додаткової перевірки поданих документів) чи прийняти на їх підставі нове рішення.

    57. У разі оскарження особою рішення про оформлення та видачу паспорта остаточне рішення приймає ДМС. Інформація про результати розгляду скарги доводиться ДМС до відома особи в установлений законодавством строк.

    Заповнення паспорта

  53. 58. До паспорта вноситься така інформація:
  54. назва держави;
  55. назва документа;
  56. ім'я особи;

  57. стать;
  58. громадянство;
  59. дата народження;
  60. унікальний номер запису в Реєстрі;
  61. номер документа;
  62. дата закінчення строку дії документа;
  63. дата видачі документа;
  64. уповноважений суб'єкт, що видав документ (код);
  65. місце народження;
  66. відцифрований образ обличчя особи;
  67. відцифрований підпис особи.
  68. 59. У паспорті ім'я особи, її місце народження зазначаються українською мовою та через скісну риску — латинськими літерами відповідно до правил транслітерації.

    60. На письмове прохання особи її ім'я може бути зазначене відповідно до його написання в документах, виданих компетентними органами іноземної держави. Відображення імені такої особи українською мовою здійснюється у зворотному порядку.

    61. Якщо за звичаями національної меншини, до якої належить особа, прізвище або по батькові не є складовими імені, то у паспорті на підставі письмової заяви особи зазначаються лише складові імені.

    62. Найменування полів для внесення інформації про особу та реквізитів у зоні візуальної перевірки паспорта заповнюються українською мовою та через скісну риску — англійською мовою.

    63. До зони візуальної перевірки паспорта дані вносяться способом лазерного гравіювання. Висота літер становить до 3 міліметрів з горизонтальною щільністю друкування не більш як 15 знаків на 25,4 міліметра (у машинозчитуваній зоні — шрифтом розміру 1 з горизонтальною щільністю 10 знаків на 25,4 міліметра).

  69. 64. Зона візуальної перевірки паспорта заповнюється відповідно до вимог IКАО Doc 9303.
  70. 65. Заповнення даних здійснюється з дотриманням таких вимог:
  71. Елементи даних

    Назва поля

    Заповнення елементів даних в документі

    Максимальна кількість знаків

    Назва документа

    ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ/PASSPORT OF THE CITIZEN OF UKRAINE

    Ім'я особи

    Прізвище/Surname Ім'я та по батькові/

    Name and patronymic

  72. зазначається прізвище
  73. зазначаються ім'я та по батькові
  74. змінна
  75. змінна
  76. Стать

    Стать/Sex

  77. зазначається стать
  78. 3

    Громадянство

    Громадянство/ Nationality

    Україна/UKR

  79. 11
  80. Дата народження

    Дата народження/ Date of birth

  81. зазначається дата народження
  82. 10
  83. Унікальний номер запису в Реєстрі

    Запис №/ Record Nо

  84. зазначається унікальний номер запису в Реєстрі
  85. 10
  86. Номер документа

    Документ №/ Document Nо

  87. зазначається номер виданого паспорта
  88. 9

    Дата закінчення строку дії документа

    Дійсний до/Date of еxpiry

  89. зазначається дата закінчення строку дії паспорта
  90. 10
  91. Дата видачі документа

    Дата видачі/ Date of issue

  92. зазначається дата видачі паспорта
  93. 10
  94. Уповноважений суб'єкт, що видав документ (код)

    Орган, що видав/Authority

  95. зазначається код територіального підрозділу ДМС, що видав паспорт
  96. 4

    Місце народження

    Місце народження/ Place of birth

  97. зазначається місце народження особи
  98. змінна
  99. Відцифрований образ обличчя особи

  100. відцифрований образ обличчя особи
  101. Відцифрований підпис особи

  102. відцифрований підпис особи
  103. 66. До безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт, що відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації в Україні, вноситься:

    1) інформація, зазначена в зоні візуальної перевірки паспорта;

    2) додаткова змінна інформація (про місце реєстрації, сімейний стан, відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, про видачу приватизаційних паперів, додаткові (факультативні) біометричні дані, параметри (відцифровані відбитки пальців рук);

    3) основні біометричні дані, параметри (відцифрований образ обличчя особи, відцифрований підпис особи);

    4) дані про забезпечення захисту інформації, що міститься на безконтактному електронному носії.

    67. Внесення до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт, додаткової змінної інформації здійснюється виключно за письмовим клопотанням особи, а стосовно особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, — її батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших представників.

    68. До паспортів осіб, які в установленому законом порядку визнані недієздатними, відцифрований підпис не вноситься, а паспортів, виданих особам з фізичними вадами, — вноситься за їх бажанням.

  104. 69. Дата зазначається таким чином:
  105. 1) день — двома цифрами (перед цифрами від одиниці до дев'яти проставляється нуль), після яких робиться пробіл;

    2) місяць — двома цифрами (перед цифрами від одиниці до дев'яти проставляється нуль), після яких робиться пробіл;

    3) рік — двома останніми цифрами, перед якими робиться пробіл.

    Якщо дату народження або якусь її частину не встановлено, проставляються відповідно позначки "XX" для дня, "XXX" — для місяця, "XX" — для року, "XX XXX XX" — для дня, місяця і року.

    70. Жіноча стать зазначається літерами "Ж/F", чоловіча — "Ч/M". Якщо особа не бажає зазначати свою стать, проставляється позначка "X".

  106. 71. Відомості про місце народження вносяться таким чином:
  107. назва міста — у разі народження в мм. Києві та Севастополі;
  108. назва міста та області (Автономна Республіка Крим), до складу якої входить місто, — у разі народження в місті обласного чи республіканського (Автономної Республіки Крим) значення;

    назва населеного пункту, району, області (Автономна Республіка Крим) — у разі народження в інших населених пунктах;

    відомості згідно з документом, що посвідчує факт реєстрації народження особи, або паспортом з обов'язковим зазначенням країни народження та через скісну риску трилітерного коду країни народження — у разі народження за кордоном.

    Коди країн зазначаються згідно з ДСТУ ISO 3166-1-2000 "Коди назв країн світу".

    72. Територіальний підрозділ ДМС, що видав паспорт, позначається чотиризначним числом, де перші дві цифри означають регіональний код (код Автономної Республіки Крим, області чи міста) відповідно до державного класифікатора ДК 014-97 "Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України", а останні дві цифри — код територіального підрозділу ДМС, що видав паспорт.

    Установлюються такі коди регіонів України:

    Автономна Республіка Крим

  109. 01
  110. Область:

    Вінницька

  111. 05
  112. Волинська

  113. 07
  114. Дніпропетровська

  115. 12
  116. Донецька

  117. 14
  118. Житомирська

  119. 18
  120. Закарпатська

  121. 21
  122. Запорізька

  123. 23
  124. Івано-Франківська

  125. 26
  126. Київська

  127. 32
  128. Кіровоградська

  129. 35
  130. Луганська

  131. 44
  132. Львівська

  133. 46
  134. Миколаївська

  135. 48
  136. Одеська

  137. 51
  138. Полтавська

  139. 53
  140. Рівненська

  141. 56
  142. Сумська

  143. 59
  144. Тернопільська

  145. 61
  146. Харківська

  147. 63
  148. Херсонська

  149. 65
  150. Хмельницька

  151. 68
  152. Черкаська

  153. 71
  154. Чернівецька

  155. 73
  156. Чернігівська

  157. 74
  158. м. Київ

  159. 80
  160. м. Севастополь

  161. 85.
  162. Коди територіальних підрозділів, що видали паспорт, встановлюються ДМС.

    73. Для заповнення значення елемента даних "Унікальний номер запису в Реєстрі" використовуються цифри від нуля до дев'яти (зазначається унікальний номер запису в базі даних Реєстру).

    74. Елемент ідентифікації (відцифрований образ обличчя особи та відцифрований підпис особи) вноситься до зони візуальної перевірки паспорта згідно з вимогами IКАО Doc 9303, ДСТУ 1303-94.

  163. 75. Заповнення машинозчитуваної зони здійснюється згідно з вимогами IКАО Doc 9303.
  164. ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. № 185

    ПОРЯДОК централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія

    Загальна частина

    1. Паспорт громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія (далі — паспорт, що не містить безконтактного електронного носія), є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України.

    2. Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, дійсний для укладення цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформлення доручень іншим особам для представництва перед третьою особою лише на території України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

    3. Кожен громадянин України, який через свої релігійні переконання відмовився від отримання паспорта громадянина України, в який імплантовано безконтактний електронний носій, незалежно від віку зобов'язаний отримати паспорт, що не містить безконтактного електронного носія.

    4. Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, оформляється особам (починаючи від народження) незалежно від віку на кожні 10 років.

    Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, видається територіальним підрозділом ДМС не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його термінового отримання.

    5. Паспорт виготовляється у формі картки, що не містить безконтактного електронного носія.

    6. Централізоване оформлення, виготовлення та видача паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, здійснюється територіальними підрозділами ДМС незалежно від місця проживання особи в Україні у взаємодії з Головним обчислювальним центром Єдиного державного демографічного реєстру (далі — Головний обчислювальний центр Реєстру) та державним підприємством "Державний центр персоналізації документів" (далі — Центр).

    7. Порядок взаємодії територіальних підрозділів ДМС із Центром встановлюється шляхом укладення договору згідно з вимогами статті 4 Закону України( 2297-17 ) "Про захист персональних даних".

    8. Керівник територіального підрозділу ДМС визначає працівників, які заповнюють заяву-анкету та на яких згідно з їх службовими обов'язками покладаються функції із заповнення, оформлення та видачі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

    9. До заяви-анкети вносяться такі відомості (персональні дані) про особу, на ім'я якої оформлюється паспорт, що не містить безконтактного електронного носія:

    1) на лицьовому боці:

  165. відцифрований образ обличчя особи;
  166. унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (далі — Реєстр);
  167. прізвище, ім'я та по батькові;
  168. стать;
  169. дата народження;
  170. місце народження (держава, область, район/місто, селище/село);
  171. місце проживання із зазначенням адреси (найменування адміністративно-територіальної одиниці, вулиця, номер будинку, корпусу, квартири);

    серія, номер, дата видачі документа, на підставі якого оформлюється паспорт, що не містить безконтактного електронного носія;

  172. номер контактного телефону;
  173. дата заповнення заяви-анкети;
  174. відцифрований підпис особи;
  175. підпис керівника територіального підрозділу ДМС, а в разі його відсутності — особи, яка виконує обов'язки керівника;

    2) на зворотному боці:

    прізвище, підпис (із зазначенням дати) працівника територіального підрозділу ДМС, на якого згідно з його службовими обов'язками покладено функції з передачі персональних даних фізичної особи, на ім'я якої оформлюються документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, для їх перевірки;

  176. номер та серія оформленого паспорта, що не містить безконтактного електронного носія;
  177. прізвище, підпис (із зазначенням дати) працівника територіального підрозділу ДМС, на якого згідно з його службовими обов'язками покладено функції з оформлення та видачі документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи;

    підпис особи із зазначенням дати отримання паспорта, що не містить безконтактного електронного носія.

    10. Зазначені в заяві-анкеті відомості (персональні дані) передаються від вузлів місцевого рівня Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування (далі — ДІС) до Головного обчислювального центру Реєстру захищеними каналами зв'язку з обов'язковим дотриманням вимог до обробки персональних даних, визначених законом.

    11. Між вузлами місцевого рівня ДІС, Головним обчислювальним центром Реєстру та Центром персональні дані, згруповані в спеціальні файли, що містять графічні та текстові дані, передаються захищеними каналами зв'язку.

    12. Головний обчислювальний центр Реєстру проводить автоматизовану перевірку, накопичення та збереження даних, що надійшли з вузлів ДІС, встановлює їх унікальність, формує набори даних для виготовлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, та передає їх до Центру. Центр здійснює персоналізацію паспорта, що не містить безконтактного електронного носія.

    13. Відомості (персональні дані), внесені до заяви-анкети, зберігаються в електронному вигляді в Головному обчислювальному центрі Реєстру. При цьому Головний обчислювальний центр Реєстру забезпечує накопичення змін інформації в хронологічному порядку, а Резервний обчислювальний центр Реєстру забезпечує надійність збереження інформації центральної бази даних Реєстру шляхом її дублювання.

    14. Виготовлені Центром паспорти, що не містять безконтактного електронного носія, надсилаються територіальному підрозділу ДМС або особі на підставі її письмової заяви в порядку, встановленому законодавством.

    15. За оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія (у тому числі замість втраченого або викраденого), його обмін справляється державне мито.

  178. 16. Сплата державного мита підтверджується відповідним документом, що додається до заяви-анкети.
  179. 17. Державне мито не стягується:
  180. 1) за видачу паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, вперше;

    2) за обмін паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, в разі допущення помилки в інформації, внесеній до нього. Зазначена інформація підлягає виправленню.

  181. 18. Громадянин повинен надійно зберігати паспорт, що не містить безконтактного електронного носія.
  182. Оформлення, видача та обмін паспорта, що не містить безконтактного електронного носія

    19. Оформлення, видача та обмін паспорта, що не містить безконтактного електронного носія (у тому числі замість втраченого або викраденого), здійснюється територіальним підрозділом ДМС:

    1) особі, яка досягла шістнадцятирічного віку, — на підставі її особистої заяви;

    2) особі, яка не досягла шістнадцятирічного віку, — на підставі заяви батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, а якщо батьки не перебувають у шлюбі — заяви того з батьків, з ким проживає особа, або інших представників.

  183. 20. Для оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, особа подає:
  184. 1) заяву-анкету;

    2) заяву про відмову від отримання паспорта громадянина України, в який імплантовано безконтактний електронний носій;

    3) свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта вперше);

    4) у необхідних випадках — довідку про реєстрацію особи громадянином України або інші документи, що підтверджують громадянство України;

    5) паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для осіб, які постійно проживали за кордоном, після повернення їх на постійне проживання в Україну);

    6) посвідчення про взяття на облік бездомних осіб, видане відповідним центром обліку бездомних осіб (для бездомних осіб);

    7) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита.

    21. У разі оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, особі, яка не досягла шістнадцятирічного віку та проживає з одним із батьків, заявник також подає оригінал або засвідчену в установленому порядку копію одного з таких документів:

    1) свідоцтва про смерть другого з батьків;

    2) рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

    3) рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;

    4) рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;

    5) довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву;

    6) оригінал витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України( 2947-14 ).

    22. У разі оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка не досягла шістнадцятирічного віку, заявник також подає оригінал або засвідчену в установленому порядку копію одного з таких документів:

    1) документа, що посвідчує повноваження директора дитячого закладу (контракту тощо);

    2) договору про влаштування дитини до прийомної сім'ї;

    3) договору про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу;

    4) рішення органів опіки та піклування про встановлення опіки (піклування);

    5) рішення суду про встановлення опіки (піклування);

    6) договору про патронат.

    23. Після заповнення заяви-анкети (введення персональних даних особи, на ім'я якої оформлюється паспорт, що не містить безконтактного електронного носія) працівник територіального підрозділу ДМС друкує її та надає особі для перевірки правильності внесених до заяви-анкети персональних даних.

    Після зазначеної перевірки особа власним підписом підтверджує правильність внесених до заяви-анкети персональних даних особи, на ім'я якої оформлюється паспорт.

    Оригінали документів повертаються особі після прийняття заяви-анкети до розгляду.

    24. Рішення про видачу паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, особі приймається територіальним підрозділом ДМС виключно на підставі даних, що містяться в базах даних Головного обчислювального центру Реєстру.

  185. 25. Для обміну паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, особа подає:
  186. 1) заяву-анкету;

    2) заяву про відмову від отримання паспорта громадянина України, в який імплантовано безконтактний електронний носій;

    3) паспорт, що підлягає обміну;

    4) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита;

    5) документи, що підтверджують обставини (події), у зв'язку з якими паспорт підлягає обміну.

    26. У разі виникнення обставин (подій), у зв'язку з якими паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, підлягає обміну, особа зобов'язана подати зазначені у пункті 25 цього Порядку документи протягом одного місяця з дати настання таких обставин (подій).

    27. Обмін паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, проводиться в порядку, встановленому для його первинного оформлення, в разі:

    1) зміни інформації, внесеної до такого паспорта (крім додаткової змінної інформації);

    2) виявлення помилки в інформації, внесеній до зазначеного паспорта;

    3) закінчення строку дії такого паспорта;

    4) непридатності паспорта для подальшого використання.

    28. У разі обміну паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, у зв'язку з його непридатністю для подальшого використання територіальний підрозділ ДМС приймає рішення про видачу особі на час оформлення нового паспорта довідки встановленого МВС зразка.

    Рішення про обмін паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, який було оформлено із застосуванням засобів Реєстру, та видачу нового паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, приймає територіальний підрозділ ДМС за результатами ідентифікації особи виключно на підставі даних, отриманих з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру.

    29. Для оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, замість втраченого або викраденого особа подає:

    1) заяву про оформлення паспорта у зв'язку з його втратою або викраденням;

    2) заяву-анкету;

    3) заяву про відмову від отримання паспорта громадянина України, в який імплантовано безконтактний електронний носій;

    4) платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або оригінал і копію документа про звільнення від сплати державного мита;

    5) витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі викрадення паспорта);

    6) довідку компетентного органу іноземної держави, в якій втрачено або викрадено паспорт, що не містить безконтактного електронного носія (для прийняття рішення про переоформлення паспорта замість втраченого або викраденого за кордоном).

    30. Про втрату або викрадення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, на території України особа зобов'язана негайно повідомити найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі викрадення — також органу внутрішніх справ. Про втрату або викрадення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, за кордоном особа зобов'язана повідомити компетентним органам іноземної держави та найближчій закордонній дипломатичній установі України.

    31. Територіальний підрозділ ДМС, закордонна дипломатична установа України, до яких в установленому законодавством порядку надійшло повідомлення про втрату або викрадення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, протягом однієї доби інформують про це Адміністрацію Держприкордонслужби.

    32. Замість втраченого або викраденого паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, територіальний підрозділ ДМС після встановлення факту видачі раніше такого паспорта особі, яка заявила про його втрату або викрадення, оформлює та видає новий паспорт, що не містить безконтактного електронного носія.

    33. Якщо особа, яка заявила про втрату або викрадення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, знайшла паспорт, вона зобов'язана протягом доби здати знайдений паспорт для списання та знищення найближчому територіальному підрозділу ДМС, а в разі втрати або викрадення за кордоном — найближчій закордонній дипломатичній установі України.

    34. У разі повідомлення особою про втрату або викрадення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, територіальний підрозділ ДМС приймає рішення про видачу такій особі на час оформлення нового паспорта довідки встановленого МВС зразка.

    35. Рішення про переоформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, замість втраченого або викраденого паспорта, який було оформлено із застосуванням засобів Реєстру, приймається територіальним підрозділом ДМС за результатами ідентифікації особи. Ідентифікація особи здійснюється на підставі даних, отриманих з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру.

    Підстави для відмови у видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія

    36. Територіальний підрозділ ДМС має право відмовити у видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, якщо:

    1) стосовно видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, звернулася особа, яка не досягла шістнадцятирічного віку, або представник особи, який не має документального підтвердження повноважень на отримання паспорта, що не містить безконтактного електронного носія;

    2) особа вже отримала паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, який є дійсним на день звернення (крім випадків обміну, видачі паспорта замість втраченого або викраденого);

    3) особа подала не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення і видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія;

    4) дані, отримані з баз даних Головного обчислювального центру Реєстру, не підтверджують інформацію, надану особою.

    37. У рішенні про відмову у видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, яке доводиться до відома особи в порядку і строки, встановлені законодавством, зазначаються підстави для відмови. Особа має право звернутися до територіального підрозділу ДМС з повторною заявою про видачу паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, в разі зміни або усунення обставин, у зв'язку з якими їй було відмовлено в такій видачі.

    Повернення державі, вилучення, знищення або тимчасове затримання паспорта, що не містить безконтактного електронного носія

    38. За наявності підстав, зазначених у цьому Порядку, раніше виданий паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, підлягає поверненню державі, знищенню, а також тимчасовому затриманню або вилученню.

    39. Особа, стосовно якої громадянство України припинено відповідно до Закону України "Про громадянство України"( 2235-14 ), зобов'язана у порядку та строки, встановлені законодавством про громадянство України, повернути паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, територіальному підрозділу ДМС, що здійснив його оформлення та видачу, а якщо така особа проживає за кордоном — закордонній дипломатичній установі України.

    40. У разі закінчення строку дії паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, або смерті особи паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, повертається територіальному підрозділу ДМС, що здійснив його оформлення та видачу, а якщо така особа проживає (проживала) за кордоном — закордонній дипломатичній установі України.

    41. У особи, взятої під варту або засудженої до позбавлення волі, паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, вилучається органами дізнання, досудового слідства або судом. Після звільнення з-під варти чи від відбування покарання паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, повертається його власникові.

    42. Забороняється вилучення у особи паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, крім випадків, передбачених законом, зокрема забороняється взяття паспорта в заставу.

    43. Територіальні підрозділи ДМС мають право вилучити паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, у разі його використання особою з метою вчинення злочину на території України чи за кордоном, підроблення або в інших випадках, передбачених законом. Не підлягає вилученню паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, який безпосередньо надає змогу ідентифікувати особу, на ім'я якої він оформлений, відповідно до інформації, отриманої з баз даних Реєстру.

  187. 44. Порядок зберігання паспортів, що не містять безконтактного електронного носія, встановлює МВС.
  188. 45. Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, вважається недійсним та знищується в разі:

    1) коли він підлягає обміну у зв'язку із зміною прізвища, імені та по батькові;

    2) встановлення розбіжностей у записах (невідповідність записів, зроблених у паспорті, що не містить безконтактного електронного носія, записам в інших документах);

    3) непридатності паспорта для подальшого використання;

    4) припинення громадянства особи;

    5) коли паспорт знайдено, а замість нього видано новий;

    6) смерті особи, якій було видано такий паспорт;

    7) зіпсуття паспорта під час заповнення;

    8) оформлення паспорта з порушенням вимог законодавства.

    46. У разі оформлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, з порушенням вимог законодавства керівник територіального підрозділу ДМС проводить службове розслідування, за результатами якого складається висновок у двох примірниках, який надсилається до ДМС для затвердження керівником відповідного структурного підрозділу. Перший примірник затвердженого висновку зберігається в ДМС, другий — у територіальному підрозділі ДМС.

    47. Недійсний паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, списується та знищується територіальним підрозділом ДМС, який оформив і видав такий паспорт.

    48. Списання та знищення паспортів, що не містять безконтактного електронного носія, здійснюється комісією в складі не менше трьох посадових осіб територіального підрозділу ДМС, яка складає акт про списання та знищення недійсних паспортів, що не містять безконтактного електронного носія, у трьох примірниках.

    49. Акт про списання та знищення недійсних паспортів, що не містять безконтактного електронного носія, складається щомісяця.

    50. Паспорти, що не містять безконтактного електронного носія, вилучені територіальним підрозділом ДМС, знищуються щомісяця згідно з актом про знищення паспортів, що не містять безконтактного електронного носія. Територіальний підрозділ ДМС проставляє відмітку про факт знищення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, в базі даних Головного обчислювального центру Реєстру та інформує про це територіальний підрозділ ДМС, що видав паспорт.

    51. Після оформлення особі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, її попередній паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, вилучається та анулюється, після чого списується та знищується.

    Оскарження та перегляд рішень про відмову в оформленні, видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, його тимчасове затримання та вилучення

    52. Рішення про відмову в оформленні, видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, його тимчасове затримання та вилучення може бути оскаржено особою в адміністративному порядку або до суду.

    53. Під час повторного розгляду клопотання про видачу паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, особі, якій було відмовлено в його видачі, беруться до уваги раніше подані нею документи, якщо підтверджено, що зазначені в них відомості залишилися без змін.

    54. За наявності підстав ДМС або її територіальний орган має право скасувати рішення, прийняте територіальним підрозділом ДМС, подати документи для повторного розгляду (в разі потреби — для додаткової перевірки поданих документів) чи прийняти на їх підставі нове рішення.

    55. У разі оскарження особою рішення про оформлення та видачу паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, остаточне рішення приймає ДМС. Інформація про результати розгляду скарги доводиться ДМС до відома особи в установлений законодавством строк.

    Заповнення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія

  189. 56. До паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, вноситься така інформація:
  190. назва держави;
  191. назва документа;
  192. ім'я особи;

  193. стать;
  194. громадянство;
  195. дата народження;
  196. унікальний номер запису в Реєстрі;
  197. номер документа;
  198. дата закінчення строку дії документа;
  199. дата видачі документа;
  200. уповноважений суб'єкт, що видав документ (код);
  201. місце народження;
  202. відцифрований образ обличчя особи;
  203. відцифрований підпис особи.
  204. 57. У паспорті, що не містить безконтактного електронного носія, ім'я особи, її місце народження зазначаються українською мовою та через скісну риску — латинськими літерами відповідно до правил транслітерації.

    58. На письмове прохання особи її ім'я може бути зазначене відповідно до його написання в документах, виданих компетентними органами іноземної держави. Відображення імені такої особи українською мовою здійснюється у зворотному порядку.

    59. Якщо за звичаями національної меншини, до якої належить особа, прізвище або по батькові не є складовими імені, то у паспорті, що не містить безконтактного електронного носія, на підставі письмової заяви особи зазначаються лише складові імені.

    60. Найменування полів для внесення інформації про особу та реквізитів у зоні візуальної перевірки паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, заповнюються українською мовою та через скісну риску — англійською мовою.

    61. До зони візуальної перевірки паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, дані вносяться способом лазерного гравіювання. Висота літер становить до 3 міліметрів з горизонтальною щільністю друкування не більш як 15 знаків на 25,4 міліметра (у машинозчитуваній зоні — шрифтом розміру 1 з горизонтальною щільністю 10 знаків на 25,4 міліметра).

    62. Зона візуальної перевірки паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, заповнюється відповідно до вимог IКАО Doc 9303.

  205. 63. Заповнення даних здійснюється з дотриманням таких вимог:
  206. Елементи даних

    Назва поля

    Заповнення елементів даних в документі

    Максимальна кількість знаків

    Назва документа

    ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ/PASSPORT OF THE CITIZEN OF UKRAINE

    Ім'я особи

    Прізвище/Surname Ім'я та по батькові/

    Name and patronymic

  207. зазначається прізвище
  208. зазначаються ім'я та по батькові
  209. змінна
  210. змінна
  211. Стать

    Стать/Sex

  212. зазначається стать
  213. 3

    Громадянство

    Громадянство/ Nationality

    Україна/UKR

  214. 11
  215. Дата народження

    Дата народження/ Date of birth

  216. зазначається дата народження
  217. 10
  218. Унікальний номер запису в Реєстрі

    Запис №/ Record Nо

  219. зазначається унікальний номер запису в Реєстрі
  220. 10
  221. Номер документа

    Документ №/ Document Nо

  222. зазначається номер виданого паспорта, що не містить безконтактного електронного носія
  223. 9

    Дата закінчення строку дії документа

    Дійсний до/Date of expiry

  224. зазначається дата закінчення строку дії паспорта, що не містить безконтактного електронного носія
  225. 10
  226. Дата видачі документа

    Дата видачі/ Date of issue

  227. зазначається дата видачі паспорта, що не містить безконтактного електронного носія
  228. 10
  229. Уповноважений суб'єкт, що видав документ (код)

    Орган, що видав/Authority

    зазначається код територіального підрозділу ДМС, який видав паспорт, що не містить безконтактного електронного носія

    4

    Місце народження

    Місце народження/ Place of birth

  230. зазначається місце народження особи
  231. змінна
  232. Відцифрований образ обличчя особи

  233. відцифрований образ обличчя особи
  234. Відцифрований підпис особи

  235. відцифрований підпис особи
  236. 64. До паспортів, що не містять безконтактного електронного носія, осіб, які в установленому законом порядку визнані недієздатними, відцифрований підпис не вноситься, а паспортів, виданих особам з фізичними вадами, — вноситься за їх бажанням.

  237. 65. Дата зазначається таким чином:
  238. 1) день — двома цифрами (перед цифрами від одиниці до дев'яти проставляється нуль), після яких робиться пробіл;

    2) місяць — двома цифрами (перед цифрами від одиниці до дев'яти проставляється нуль), після яких робиться пробіл;

    3) рік — двома останніми цифрами, перед якими робиться пробіл.

    Якщо дату народження або якусь її частину не встановлено, проставляються відповідно позначки "XX" для дня, "XXX" — для місяця, "XX" — для року, "XX XXX XX" — для дня, місяця і року.<

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Відбулося засідання Вищої ради юстиції

    Відбулося засідання Вищої ради юстиції Вища рада юстиції на засіданні 5 вересня 2012 року, розглянувши подання ради суддів адміністративних судів, прийняла рішення про призначення:Бенедик ...

    ТОВ „ЕКОСОЛАР ІНВЕСТ” та ТОВ „ЄВРОСОЛАР”, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензій з виробництва електричної енергії ТОВ „РЕНДЖИ ТРОСТЯНЕЦЬ", ТОВ „ЕКОСОЛАР ІНВЕСТ" та ТОВ „ЄВРОСОЛАР" Згідно з повноваженнями, наданими Законом України „Про електроенергетику"( 575/97-ВР ), Указом Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та ухилення від виконання рішень НКРЕ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Застереження ПрАТ «Східно-Кримська енергетична компанія» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії, Ліцензійних умов з постачання електричної енергії та ухилення від виконання рішень НКРЕ

    Супердешевий телефон Nokia зможе місяць працювати без підзарядки

    Nokia анонсувала новий телефон Nokia 105, здатний працювати більше місяця без підзарядки. Інформацію про пристрій компанія виклала на своєму сайті.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb