Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот портал суперовый! работал на нем очень часто. Думаю, что этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами чаще! Дерзайте!

Ребята супер!!! Все что делаете для всех пользователей необходимо!!!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про стягнення заборгованості за кредитним договором - Заводський районний суд м. Дніпродзержинська - Похваліта С. М.

  1. ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

справа № 208/7288/13-ц

№ провадження 2/208/2360/13

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

27 грудня 2014 р. м. Дніпродзержинськ

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: судді Похвалітої С.М., при секретарі Пентраковській М.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Дельта банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

в с т а н о в и в:

Публічне акціонерне товариство «Дельта банк» звернулось до суду із позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором зазначивши, що між позивачем Публічним акціонерним товариством «Дельта Банк» та відповідачем ОСОБА_1 був укладений кредитний договір № 006-03410-171211 від 17 грудня 2011 року, відповідно до якого відповідачу було наданий кредит у розмірі 2480, 47 грн., зі процентною ставкою 0,01 % в рік, а також за ведення кредитної справи відповідач сплачує кредитну плату в розмірі 1,15 % в місяць.

У порушенні норм закону та умов договору відповідач зобов'язання за вказаним договором належним чином не виконав, та станом на 19.07.2013 року має заборгованість по кредиту, в розмірі 3324,78 грн..

Виходячи з наведеного позивач Публічне акціонерне товариство «Дельта банк» прохає суд стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь позивача ПАТ «Дельта Банк» заборгованість в розмірі 3324 грн. 78 коп. та судові витрати.

В судове засідання представник позивача не з'явився, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, прохав розглядати справу за його відсутністю, посилався на обставини викладені в позовній заяві проти заочного розгляду справи не заперечував.

У судове засідання відповідач не з'явився хоча був повідомлений належним чином причини не явки до суду не повідомив.

Зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.224 ЦПК України.

Вивчивши матеріали цивільної справи та дослідивши докази по справі, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено судом, між позивачем Публічним акціонерним товариством «Дельта банк» та відповідачем був укладений кредитний договір № 006-03410-171211 від 17 грудня 2011 року, що підтверджується копією кредитного договору (а.с.7-10).

Відповідно до ст. 1054 ЦК України за кредитним договором банк зобов'язується надати кредит позичальнику в розмірі й на умовах, передбачених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит і сплатити проценти.

Відповідно до вимог ст. 526 ЦК України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач не виконує належним чином взяті на себе за кредитним договором зобов'язання, зокрема з погашення суми кредиту, процентів, у зв'язку з чим станом на 19.07.2013 р. у позичальника перед позивачем утворилась заборгованість в розмірі 3324 грн. 78 коп., дана обставина підтверджується розрахунком заборгованості за кредитним договором (а.с.12).

Окрім цього ст. 536 ЦК України передбачено, що за користування чужими грошовими коштами боржник зобов'язаний сплачувати проценти, якщо інше не встановлено договором між фізичними особами. Розмір процентів за користування чужими грошовими коштами встановлюється договором, законом або іншим актом цивільного законодавства.

Згідно до ст. 611 ЦК України, у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема: припинення зобов'язань внаслідок односторонньої відмови від зобов'язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору; зміна умов зобов'язань; сплата неустойки; відшкодування збитків та моральної шкоди.

Непогашення відповідачем кредиту та несплата відсотків за користування кредитом є діями, які істотно порушують умови договору та вимоги ст. 525 ЦК України, яка передбачає недопустимість односторонньої відмови від виконання зобов'язань.

Згідно ст. 625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов'язання.

Отже, та обставина, що відповідач в порушення вимог чинного законодавства та умов кредитного договору, взяті на себе зобов'язання з погашення заборгованості за договором на момент розгляду справи не виконав в судовому засіданні знайшла своє підтвердження, тому заборгованість, яка утворилась станом на 19.07.2013 р. в розмірі 3324, 78 грн. підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

У зв'язку з задоволенням позовних вимог, на підставі ст.88 ЦПК України, суд вважає необхідним стягнути сплачений позивачем Публічним акціонерним товариством «Дельта банк» судовий збір у розмірі 229,40 грн. - сума судового збору, що документально підтверджено.

Керуючись ст. ст. 16, 525, 526, 536, 611, 625, 1054 ЦК України, ст. 10, 11, 88, 209, 212, 214-215, 224,233 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в:

Позовні вимоги Публічного акціонерного товариства «Дельта банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь Публічного акціонерного товариства «Дельта банк» (р/р 29097005489540, МФО 380236 код ЄДРПОУ 34047020), який розташований: м. Київ, вул. Фрунзе, 39:

- 3324 (три тисячі триста двадцять чотири) грн. 78 коп. - заборгованість за кредитом;

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь Публічного акціонерного товариства «Дельта банк» (р/р 6499100199, МФО 380236 код ЄДРПОУ 34047020), який розташований: м. Київ, вул. Фрунзе, 39:

- 229 (двісті двадцять дев'ять) грн. 40 коп. - витрати судового збору;

Усього: 3554 (три тисячі п'ятсот п'ятдесят чотири) грн. 18 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний термін апеляційної скарги з дня його оголошення.

Суддя Похваліта С. М.

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Про внесення змін до складу конкурсної комісії Мінагрополітики України з питань надання державної фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, Міністерство аграрної політики та продовольства України

Про внесення змін до складу конкурсної комісії Мінагрополітики України з питань надання державної фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам

Діалог полегшує трудові спори

Міністр промислової політики Михайло Короленко зустрівся з головою Федерації профспілок України, головою національної тристоронньої соціально-економічної ради Юрієм Куликом.

пенсія прийде додому, Редакції виданьЯкщо нема заяви, пенсія прийде додому

Поясніть, будь ласка, чи можуть змусити пенсіонерів отримувати пенсію на банківські картки? Річ у тім, що багатьом з нас вже за 70-80 років і коли нам листоноша приносить пенсію додому, це безпечніше, ніж ми отримуватимемо її в банкоматі на вулиці.

Про створення державного підприємства "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження", Державне агентство України з управління зоною відчуження

Про створення державного підприємства "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" Відповідно до Господарського кодексу України( 436-15 ), Закону України "Про управління об'єктами державної власності"( 185-16 ), Положення про Державне агентство України з управління зоною відчуження( 393/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 393, НАКАЗУЮ:

05145472d80649777fc2d927daedc5fb