Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Искренне хочу пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!

Этот интернет сайт здоровский! Пользовался довольно чуть ли не по три раза на день. Этот портал ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Дерзайте!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про скасування судового наказу 27 грудня 2014 року смт Красногвардійське Красногвардійський районний суд Автономної Республіки Крим у складі голову - Красногвардійський районний суд - Проскурня С. М.

  1. УХВАЛА

Справа № 109/313/2014-ц

УХВАЛА

про скасування судового наказу

27 грудня 2014 року смт Красногвардійське

Красногвардійський районний суд Автономної Республіки Крим у складі

головуючого судді - Проскурні С.М.,

секретаря - Грабовенко К.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Красногвардійське заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу від 07 лютого 2014 року,

ВСТАНОВИВ:

Красногвардійським районним судом АР Крим 07 лютого 2014 року було видано судовий наказ у справі № 109/313/14-ц за заявою Октябрського житлово-будівельного кооперативу № 1 про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг станом на 01 січня 2014 року, з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих на суму заборгованості, в розмірі 9051,64 грн., а також судових витрат в розмірі 121,80 грн., всього 9173,44 грн.

Боржник ОСОБА_1 17 лютого 2014 року звернулася до суду з заявою про скасування судового наказу № 109/313/14-ц, виданого Красногвардійським районним судом АР Крим 07 лютого 2014 року, зазначивши, що стягувачем неправомірно проведений розрахунок суми заборгованості за житлово-комунальні послуги, оспорюючи при цьому розмір самої заборгованості, індекс інфляції, відсотки річних та період нарахування заборгованості.

У судове засідання стягувач та боржник, належним чином повідомлені про час і місце розгляду заяви, не з'явились. Від сторін до канцелярії суду надійшли письмові заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Неявка осіб, належним чином повідомлених про час і місце розгляду заяви про скасування судового наказу, не перешкоджає розгляду такої заяви відповідно до ч.6 ст.105-1 ЦПК України.

Дослідивши матеріали цивільної справи № 109/313/14-ц, доводи стягувача та боржника, суд вважає, що заява про скасування судового наказу підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до п. 2 ч. 8 ст. 105-1 ЦПК України за результатами розгляду заяви про скасування судового наказу суд має право скасувати судовий наказ та роз'яснити, що заявлені стягувачем вимоги можуть бути розглянуті у позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред'явлення позову.

Відповідно до ч.1 ст.95 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 96 цього Кодексу.

Зокрема, згідно з п.3 ч.1 ст.96 ЦПК України судовий наказ може бути видано, у разі якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

07 лютого 2014 року Красногвардійським районним судом АР Крим за заявою Октябрського житлово-будівельного кооперативу № 1 було видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг станом на 01 січня 2014 року, з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих на суму заборгованості, в розмірі 9051,64 грн., а також судових витрат в розмірі 121,80 грн., всього 9173,44 грн.

Відповідно до ч.1 ст.105 ЦПК України боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування.

З поданої до суду 17 лютого 2014 року заяви боржника ОСОБА_1, яка не погоджується з розміром заборгованості за житлово-комунальні послуги, вбачається спір про право, який може бути вирішено за правилами позовного провадження.

З урахуванням наведеного вище, суд вважає, що є підстави для скасування судового наказу.

Відповідно до положень ч.2 ст.99 ЦПК України у разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред'явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу зараховується до суми судового збору, встановленої за позовну заяву.

Керуючись статтею 105-1 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Скасувати судовий наказ № 109/313/14-ц, виданий Красногвардійським районним судом АР Крим 07 лютого 2014 року за заявою Октябрського житлово-будівельного кооперативу № 1 про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг станом на 01 січня 2014 року, з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих на суму заборгованості, в розмірі 9051,64 грн., а також судових витрат в розмірі 121,80 грн., всього 9173,44 грн.

Роз'яснити Октябрському житлово-будівельному кооперативу № 1, що заявлені ним вимоги можуть бути розглянуті у позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред'явлення позову.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Проскурня

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

В Киеве расскрыли масштабную квартирную аферу

В Киеве борцы с организованной преступностью распутали масштабную квартирную аферу участников организованной преступной группы, которые нанесли урон местному бюджету на сумму свыше 2,5 миллиона ...

Посилена угода зблизить суспільства

Президент Віктор Янукович вітає рішення Європейського парламенту про схвалення угоди між Україною та Європейським Союзом щодо спрощення порядку видачі віз громадянам України. Європейський парламент ...

Синоптики обіцяють завтра мокрий сніг

Завтра вночі та вранці в Україні, крім західної частини, очікуються невеликі, на Лівобережжі помірні дощі.

Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

Національний банк України 05.04.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

05145472d80649777fc2d927daedc5fb