Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Довольно уникальный, интересный и полностью отличающийся от существующих портал! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно организовать?

Этот интернет сайт здоровский! работал на нем очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот сайт ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Чому пеленгас стає "золотою" рибою?

    Чому пеленгас стає

    Для відродження популярного виду риби треба віддати віжки бізнесу, залишивши державі контрольні функції

    Чому в державі, яка володіє такою плідною блакитною нивою як Азовське море, рибу продають за ціною золотої рибки? Та тому, пояснював мені ще 10 років тому біолог Іван Митяй, що клепки немає в тих, хто відповідає за роботу моря.

    Гість зі Сходу

    Візьмемо за приклад того ж таки пеленгаса (він же «піленгас» або «пелінгас» — назва не наша і ще не усталилася). Це й справді золота рибка. Пеленгас — далекосхідна кефаль, вдало (рідкісний випадок!) акліматизована в Азовському морі. Загалом акліматизація — річ вельми небезпечна, всі зі школи пам’ятають приклад завезення кроликів, які мало не з’їли Австралію.

    Пеленгас у теплому Азові теж росте утроє-вчетверо швидше, ніж на своїй батьківщині, добре розмножується. Але конкурентом чорноморсько-азовським кефалям — лобану, сингілю та гостроносу — він не став. Бо харчова база досить багата, щоб прогодувати всі ці види. А час та місце розмноження в них різні, тож за нерестилища вони не конкурують.

    Основним місцем нересту пеленгаса став Молочний лиман. Навесні риба заходила в лиман відкласти ікру, а восени молоді пеленгасики виходили в море. У 2002 році, наприклад, їх вийшло понад мільйон голів.

    Невелика частина стада цієї кефалі нереститься ще у Східному Сиваші. І все, більше — ніде! Тому питання нормального функціонування Молочного лиману стоїть надзвичайно гостро.

    Спасибі ворогам

    Ще в середині XIX століття лиман закрився — відгородився від моря, став міліти, солонішати. У 1930-х там навіть сіль добували. Площа поверхні велика, випаровування інтенсивне, річка Молочна води мало постачає, а ще як її саму почали нещадно експлуатувати… Одне слово, пересох би лиман незабаром остаточно, якби не війна: 1943-го німецькі війська підірвали перемичку, яка відділяла лиман від моря, щоб зупинити радянські танки.

    Через цю утворену штучно протоку («проран», як її називають місцеві) в лимані стали ховатися від шторму невеликі судна. І риба почала заходити на нерест. На початку 1970-х прорили інший проран, на якому змонтували так звану «рибообловну споруду». А старий засипали (кажуть, через чиновницькі війни районного масштабу — ділили рибне місце). Через нову протоку рідна чорноморсько-азовська кефаль заходила навесні в лиман, жирувала, а восени виходила. Ось тут її і ловили тією самою «спорудою»: підставляли мішок, який піднімався разом з рибою. А щоб решта кефалі не втекла в цей час у море, вихід перекривали спеціальною заслінкою. Це й спричинило загибель місцевої кефалі, яка дуже боїться холоду: кілька років підряд вона не встигала вийти до початку сильних холодів і масово гинула. А риби було стільки, що кинь списа — обов’язково влучиш у рибину.

    Проран! Іще проран!

    Тоді ж, наприкінці 1970-х, почали акліматизовувати пеленгаса. Улови почали збільшуватися. Але ось біда: з’ясувалося, що місце для нового прорану вибрали невдало, море стало його замивати. Та пусте — соляра коштувала копійки, тож два земснаряди (один з моря, інший — з лиману) працювали безперебійно. Коли 1996 року земснаряди почали виходити з ладу, чистили драглайнами (різновид екскаватора).

    Але це було не так ефективно. Та й ціни на пальне різко підскочили. До того ж, ніяк не могли вирішити, хто має відповідати за проран, а хто — ловити вирослу в лимані рибку. Ніхто не хотів також слухати науковців, які пропонували найкраще місце для нового прорану, а для експлуатації лиману створити науково-промислове об’єднання. Як наслідок, років п’ять тому проран остаточно закрився, й ситуація почала нагадувати довоєнну.

    Сини моря та їхня бідна мати

    Молочний лиман може давати не тільки пеленгаса. Тут могли б рятуватися від заморів бички, тут можна було б розводити камбалу-глоса, тут — рай для птахів. Як же повернути водоймі її багатства? На недавньому «круглому столі» в Держрибагентстві щодо рибного і заповідного законодавства директор рибпідприємства «Бриз» Сергій Матвєєв бив себе кулаком у груди: «Наведіть порядок, дайте працювати! Ми самі почистимо проран, тільки дайте дозвіл». Чомусь рибалка вирішив, що відновленню прорану заважає особливий статус («гідрологічний заказник загальнодержавного значення») Молочного лиману. Але після моїх запитань з’ясувалося, що ще кілька років тому ініціативу Сергія Олександровича зупинив не заказник, а чиновник. Який не давав дозволу на риття протоки, прозоро натякаючи на «допомогу».

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Ухвала Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням громадянина Пономарьова Олексія Олександровича щодо офіційного тлумачення положення частини першої статті 1297 Цивільного кодексу України, Конституційний Суд України

    м. Київ 26 листопада 2013 року № 56-у/2013 Справа № 2-63/2013 Конституційний Суд України у складі суддів: Овчаренка В'ячеслава Андрійовича — головуючого, доповідача, Бауліна Юрія Васильовича, Бринцева Василя Дмитровича, Вдовіченка Сергія Леонідовича, Головіна Анатолія Сергійовича, Гультая Михайла Мирославовича, Запорожця Михайла Петровича, Касмініна Олександра Володимировича, Колоса Михайла Івановича, Литвинова Олександра Миколайовича, Маркуш Марії Андріївни, Пасенюка Олександра Михайловича, Сергейчука Олега Анатолійовича, Стецюка Петра Богдановича, Тупицького Олександра Миколайовича, Шаптали Наталі Костянтинівни, Шишкіна Віктора Івановича,

    Избран новый председатель ВХСУ

    Завершилось собрание судей Высшего хозяйственного суда Украины, призванное избрать председателя этого суда.

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 29.11.2012 № 1552, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 29.11.2012 № 1552 Згідно з повноваженнями, наданими Законом України „Про електроенергетику"( 575/97-ВР ) та Указом Президента України від 23.11.2011 № 1059/2011( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", відповідно до Правил Оптового ринку електричної енергії України( v1028862-12 ), затверджених Протоколом Ради Оптового ринку електричної енергії України від 28.05.2012 № 8 та погоджених постановою НКРЕ від 09.08.2012 № 1028, постанови НКРЕ від 26.02.2001 № 184( v0184227-01 ) „Про затвердження Положення про порядок надання ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом компенсації втрат від здійснення постачання електроенергії побутовим споживачам", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Открыта внеочередная сессия парламента: главный вопрос – урегулирование кризиса

    Спикер Верховного Совета Украины Владимир Рыбак открыл внеочередное пленарное заседание парламента. В сессионном зале зарегистрированы 395 народных депутатов.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb