Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Доброе утро!

Ваш сайт - супер так много чего здесь любопытного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться так же высоко и в будующем и всего самого... в Вашей работе!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ПОСТАНОВА

  1. 28.02.2013  № 210
  2. Про відмову ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» у видачі ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання 28 лютого 2013 року, розглянула питання про видачу ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом.

    На підставі поданих заявником документів Комісією встановлено таке.

    Відповідно до пункту 15 Переліку документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності( 756-2001-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 № 756, серед інших, передбачених цим Переліком, документів ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» мало надати документ, що підтверджує достатність власних активів суб'єкта господарювання у заявлених обсягах.

    Згідно з пунктом 2.1.3 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом( z0027-10 ), затверджених постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 10, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15.01.2010 за № 27/17322 (далі — Ліцензійні умови), провадження господарської діяльності з постачання природного газу за нерегульованим тарифом можливе за дотримання ліцензіатом установлених НКРЕ нормативів достатності власних активів та інших показників (вимог), що обмежують ризики з операцій на ринку газу.

    Пунктом 2 постанови НКРЕ від 29.07.1999 № 983( z0672-99 ) «Про затвердження нормативів достатності власних активів суб’єктів підприємницької діяльності» установлено, що показники нормативів достатності власних активів, розраховані для кожного суб’єкта підприємницької діяльності, повинні відповідати нормативам, визначеним цією постановою. Якщо підприємство не дотримується вимог хоча б одного з нормативів, затверджених цією постановою, то воно повинне надати Комісії додаткові гарантії у формі банківської гарантії або копії договору на відкриття кредитної лінії, що підтверджує відповідність затвердженим нормативам.

    Показники нормативів достатності власних активів ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» не розраховувались у зв’язку зі створенням товариства після звітного періоду.

    У якості додаткової гарантії ТОВ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» надало Договір відновлювальної кредитної лінії від 05.02.2013 № 53/12/05022013, укладений з ПАТ «Міський комерційний банк».

    Разом з тим, опрацювавши дану додаткову гарантію, Комісія дійшла висновку, що заявник на підставі поданих ним документів не відповідає вимогам Ліцензійних умов( z0027-10 ) у частині дотримання встановлених НКРЕ нормативів достатності власних активів та інших показників (вимог), що обмежують ризики з операцій на ринку природного газу.

    Відповідно до статті 11 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( z0027-10 ) підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії є невідповідність заявника згідно з поданими документами ліцензійним умовам, встановленим для виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про видачу ліцензії.

    З огляду на вищевказане, відповідно до Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», абзацу п’ятого статті 11 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»( z0027-10 ) та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом( z0027-10 ), затверджених постановою НКРЕ від 13.01.2010 № 10, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15.01.2010 за № 27/17322, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Відмовити ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТРАЛЬНА ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» (код ЄДРПОУ 38553084, м. Черкаси, вул. Гоголя, буд. 137) у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом у зв’язку з невідповідністю заявника згідно з поданими документами ліцензійним умовам, встановленим для виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про видачу ліцензії.

    Голова Комісії

    С. Тітенко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 006/о «Журнал обліку збору ретроплацентарної крові», Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435 Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. Хобзей ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 29.05.2013 № 435

    Про видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — діяльності з торгівлі цінними паперами, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 № 345 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами) та на виконання рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 02.10.2012 № 1367 НАКАЗУЮ:

    Держсекретар США розповів про зону вільної торгівлі з ЄС

    Новий держсекретар США Джон Керрі виголосив першу велику промову. Він розповів, що його перші закордонні поїздки відбудуться у Західну Європу та на Близький Схід.

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури (реєстр. № 11074), поданий народними депутатами України Пилипенком В. П., Писаренком В. В. і Олійником В. М.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb