Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Просто замечательный! Хорошенький портальчик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибо за профессиональный интернет проект!

Да, тут много нужной информации. Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - молодцы.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Примірного статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, Міністерство аграрної політики та продовольства УкраїниМІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 21.05.2013  № 315
  2. Про затвердження Примірного статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

    Відповідно до статті 4 Закону України "Про сільськогосподарську кооперацію"( 469/97-ВР ) та підпункту 5 пункту 4 ( 500/2011 ), пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України( 500/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 квітня 2011 року № 500, НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Примірний статут сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, що додається.

    2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства аграрної політики України від 26 червня 2003 року № 191( v0191555-03 ) "Про затвердження примірних статутів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу".

    3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра — керівника апарату Сеня О. В.

    Заступник Міністра — керівник апарату

    О. В. Сень

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України 21.05.2013  № 315

    ПРИМІРНИЙ СТАТУТ сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

    1. Загальні положення

    1.1. Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "_______________" (далі — Кооператив) створений його засновниками на добровільних засадах відповідно до Цивільного кодексу України( 435-15 ), законів України "Про кооперацію"( 1087-15 ), "Про сільськогосподарську кооперацію"( 469/97-ВР ) та на підставі рішення установчих зборів (протокол № _________ від ___________).

    1.2. Найменування Кооперативу:

  3. повна назва Кооперативу українською мовою _____________________________________.
  4. скорочена назва Кооперативу українською мовою __________________________________.
  5. повна назва Кооперативу англійською мовою _____________________________________.
  6. скорочена назва Кооперативу англійською мовою __________________________________.
  7. 1.3. Місцезнаходження Кооперативу:  ____________________________________________.                        Найменування (організаційно-правова форма та назва) пишеться прописом (великими) літерами.

    2. Мета та види діяльності Кооперативу

    2.1. Кооператив утворюється шляхом об'єднання фізичних та/або юридичних осіб — виробників сільськогосподарської продукції для організації обслуговування, спрямованого на зменшення витрат та/або збільшення доходів членів цього кооперативу під час провадження ними сільськогосподарської діяльності та на захист їхніх економічних інтересів.

    2.2. Предмет діяльності Кооперативу є: _______________________________________.

    Усі види діяльності, які згідно із законодавством України потребують спеціальних дозволів чи ліцензій, здійснюються Кооперативом лише після їх отримання.

    3. Юридичний статус та склад засновників Кооперативу

    3.1. Кооператив утворений та здійснює свою діяльність відповідно до законів України "Про кооперацію"( 1087-15 ), "Про сільськогосподарську кооперацію"( 469/97-ВР ), інших правових актів України, а також цього Статуту.

    3.2. Кооператив є юридичною особою. Статус юридичної особи Кооператив набуває у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців"( 755-15 ).

    3.3. Кооператив здійснює обслуговування своїх членів — виробників сільськогосподарської продукції, не маючи на меті одержання прибутку, і є неприбутковою організацією.

    3.4. Кооператив має самостійний баланс, поточні рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням, а також може мати вкладні (депозитні) рахунки в установах банків.

    Кооператив може мати штампи зі своїм найменуванням, бланки, а також знак для товарів і послуг, емблему, зареєстровані відповідно до законодавства України.

    3.5. Кооператив може укладати угоди, набувати майнові та немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем у суді загальної юрисдикції, господарському та третейському судах відповідно до законодавства та цього Статуту.

    3.6. Засновниками Кооперативу є:

    ____________________________________________________________________________                      Для фізичних осіб: прізвище, ім'я та по батькові, дані паспорта громадянина України                  або паспортних документів іноземця (для осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, — дані документа, який його замінює). Дані про фізичну особу засвідчуються її особистим підписом.

    ____________________________________________________________________________                     Для юридичної особи: код ЄДРПОУ, назва та місцезнаходження юридичної особи.                   Дані про юридичну особу засвідчуються підписом її уповноваженого представника.

    3.7. Засновники Кооперативу після його державної реєстрації набувають статусу членів Кооперативу.

    4. Права та обов'язки Кооперативу

    4.1. Кооператив має право:

    - здійснювати господарську діяльність, спрямовану на обслуговування своїх членів, самостійно визначати стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до економічної ситуації;

    - відповідно до законодавства України придбавати, відчужувати, здавати або брати в оренду рухоме та нерухоме майно, необхідне для його діяльності;

    - брати зобов'язання по кредитах та позиках і гарантувати їх виплати майном чи активами Кооперативу;

    - об'єднуватись з іншими кооперативами для спільного здійснення будь-якої не забороненої законодавством діяльності за галузевою або територіальною ознакою за рішенням загальних зборів членів Кооперативу;

    - може мати у власності майно, відокремлене від майна своїх членів;

    - _____________________________________________________________________.                                                           (інші права, що не суперечать законодавству)

    4.2. Кооператив зобов'язаний:

    - надавати послуги своїм членам згідно з їх замовленнями відповідно до видів діяльності Кооперативу;

    - створювати належні умови для високопродуктивної та безпечної праці, забезпечувати додержання законодавства про працю, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

    - виконувати норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання та відтворення природних ресурсів і забезпечення екологічної безпеки;

    - створювати умови для навчання своїх членів та співробітників;

    - сприяти соціальному розвитку громади, до якої відносяться члени Кооперативу;

    - розробляти та затверджувати Правила внутрішньогосподарської діяльності Кооперативу;

    - _______________________________________________________________________.                                                               (інші обов'язки, що не суперечать законодавству)

    5. Порядок набуття та припинення членства в Кооперативі

    5.1. Членами Кооперативу можуть бути виробники сільськогосподарської продукції — юридичні та/або фізичні особи, які зробили вступний і пайовий внески у розмірах, визначених загальними зборами Кооперативу, дотримуються вимог Статуту, мають право ухвального голосу та беруть участь у господарській діяльності Кооперативу.

    Фізичні особи можуть бути членами Кооперативу, які досягли 16 — річного віку і виявили бажання брати участь у діяльності Кооперативу.

    5.2. Кооператив за рішенням загальних зборів може приймати до свого складу асоційованих членів Кооперативу.

    Асоційованими членами Кооперативу можуть бути фізичні особи, які досягли 16 — річного віку, або юридичні особи, які визнають цей Статут і внесли пайовий внесок для розвитку Кооперативу у розмірах, визначених цим Статутом.

    5.3. Вступ до Кооперативу здійснюється на підставі письмової заяви. Особа, яка подала заяву, вносить вступний та пайовий внесок в порядку і розмірах, визначених цим Статутом.

    Рішення правління (голови) Кооперативу про прийняття до Кооперативу підлягає схваленню загальними зборами членів Кооперативу.

    5.4. Кооператив веде реєстр членів та асоційованих членів.

    5.5. Членство у Кооперативі припиняється у разі:

    - добровільного виходу з Кооперативу відповідно до поданої письмової заяви;

    - несплаті внесків у порядку, визначеному Статутом Кооперативу;

    - смерті фізичної особи — члена Кооперативу або ліквідації юридичної особи — члена Кооперативу;

    - припинення діяльності Кооперативу;

    - припинення участі в господарській діяльності Кооперативу протягом двох років поспіль.

    Порядок припинення членства у Кооперативі здійснюється відповідно до законодавства.

    5.6. Виключення з членів Кооперативу може бути оскаржене в судовому порядку.

    6. Права і обов'язки членів та асоційованих членів Кооперативу

    6.1. Члени Кооперативу мають право:

    - брати участь в управлінні Кооперативом шляхом голосування на загальних зборах членів Кооперативу за принципом: "один член Кооперативу — один голос", обирати і бути обраними в органи управління Кооперативом. Для членів Кооперативу — юридичних осіб ці права реалізуються їх уповноваженими представниками;

    - ухвального голосу на загальних зборах;

    - користуватися послугами Кооперативу для здійснення своєї господарської діяльності;

    - одержувати кооперативні виплати пропорційно до обсягів участі у діяльності Кооперативу;

    - одержувати виплати на паї;

    - у разі виходу або ліквідації Кооперативу одержувати частку майна Кооперативу пропорційно вартості пайового внеску у порядку і в термін, що визначені цим Статутом;

    - отримувати повну інформацію про діяльність Кооперативу відповідно;

    - _______________________________________________________________________.                                                            (інші права, що не суперечать законодавству)

    6.2. Члени Кооперативу зобов'язані:

    - брати участь у господарській діяльності Кооперативу;

    - дотримуватися Статуту Кооперативу, виконувати рішення загальних зборів і правління Кооперативу;

    - сплатити визначені цим Статутом внески;

    - _______________________________________________________________________.                                                          (інші обов'язки, що не суперечать законодавству)

    6.3. Асоційовані члени Кооперативу мають право:

    - дорадчого голосу;

    - отримувати частки доходу на паї відповідно до законодавства;

    - отримувати повну інформацію про діяльність Кооперативу.

    6.4. За відповідною заявою члени Кооперативу можуть переоформити членство у Кооперативі на асоційоване членство на підставі рішення правління Кооперативу, яке підлягає схваленню загальними зборами Кооперативу.

    7. Фонди Кооперативу

    7.1. Для забезпечення статутної діяльності Кооператив у порядку, передбаченому цим Статутом, формує пайовий, неподільний, резервний та спеціальний фонди.

    7.2. Пайовий фонд Кооперативу формується за рахунок паїв (у тому числі додаткових) членів та асоційованих членів кооперативу.

    7.3. Неподільний фонд Кооперативу створюється в обов'язковому порядку і формується за рахунок вступних внесків та відрахувань від доходу Кооперативу. Неподільний фонд не може бути розподілений між членами Кооперативу, крім випадків, передбачених законом. Порядок відрахувань до неподільного фонду частини доходу визначається цим Статутом.

    7.4. Кооператив може визначати і утворювати інші фонди Кооперативу (в тому числі резервний і спеціальні фонди). Їх розмір, порядок формування та використання затверджуються рішенням загальних зборів членів Кооперативу.

    7.5. Резервний фонд Кооперативу створюється за рахунок відрахувань від доходу кооперативу, перерозподілу неподільного фонду, пожертвувань, безповоротної фінансової допомоги та за рахунок інших не заборонених законом надходжень для покриття можливих втрат (збитків).

    7.6. Спеціальний фонд Кооперативу створюється за рахунок цільових внесків членів кооперативу та інших, передбачених законом, надходжень для забезпечення його статутної діяльності і використовується за рішенням органів управління Кооперативу.

    7.7. Розмір відрахувань до фондів Кооперативу визначається рішенням загальних зборів з дотриманням цього Статуту.

    7.8. Кооператив веде облік фондів з визначенням пайових і цільових внесків кожного члену Кооперативу.

    8. Вступні внески

    8.1. При вступі до Кооперативу для організаційного забезпечення його діяльності кожна фізична і юридична особа робить вступний внесок у грошовій формі у розмірі __________ (прописом) гривень.

    8.2. Вступний внесок є обов'язковою умовою членства у Кооперативі.

    8.3. Вступний внесок зараховується у неподільний фонд і у разі виходу з Кооперативу не повертається.

    9. Пай та пайові внески

    9.1. Пайовий внесок члена сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу формується з його паю та додаткових паїв.

    9.2. Порядок визначення розміру пайового внеску кожного члена Кооперативу визначається пропорційно до його участі у господарській діяльності Кооперативу відповідно до запланованого обсягу і вартості послуг, що надаються Кооперативом.

    Розмір мінімального паю члену Кооперативу складає ___ гривень.

    9.3. Члени Кооперативу мають право за власним бажанням внести додатковий пай до пайового фонду.

    Розмір мінімального додаткового паю члена Кооперативу складає ___ гривень.

    9.4. Розмір паю асоційованого члена Кооперативу не може бути меншим _________ гривень.

    9.5. Розмір додаткового паю асоційованого члена Кооперативу не може бути меншим _________ гривень.

    9.6. Паї можуть вноситися майном, майновими правами та/або грішми.

    9.7. Факт внесення майна, що вноситься членами або асоційованими членами Кооперативу в рахунок їхнього паю чи додаткового паю, підтверджується актом приймання-передачі майна (далі — Акт) після державної реєстрації Кооперативу. Акт повинен містити опис майна, що вноситься, його грошову оцінку, дату, на яку майно вноситься до Кооперативу, підпис члена Кооперативу, який вносить таке майно, підпис голови Кооперативу та печатку Кооперативу.

    Акт укладається у двох оригінальних примірниках, з яких один залишається у члена Кооперативу, який вносить вклад майном, а другий — зберігається у Кооперативі.

    9.8. Майнові права членів Кооперативу вносяться до майна Кооперативу у встановленому законодавством порядку.

    9.9. Паї, що вносяться у грошовій чи не грошовій формі, відображаються у бухгалтерських регістрах Кооперативу у день їх отримання Кооперативом. Внески до Кооперативу у вигляді нематеріальних цінностей вважатимуться внесеними на дату, що встановлюється рішенням загальних зборів членів Кооперативу. Передача Кооперативу права користування земельною ділянкою у вигляді паю оформлюється відповідно до законодавства України.

  8. 10. Право власності на пай в майні Кооперативу
  9. 10.1. У разі виходу, виключення чи ліквідації Кооперативу члени Кооперативу мають право отримувати частку майна Кооперативу пропорційно вартості пайового внеску у порядку і в термін, що визначені цим Статутом. Члени Кооперативу, які внесли свій майновий пай у кооператив у формі земельної ділянки, отримують свій майновий пай виключно у формі земельної ділянки, тобто в натурі (на місцевості).

    Термін отримання частки майна Кооперативу не може перевищувати двох років. Відлік цього терміну починається з 1 січня року, що наступає з моменту виходу (виключення) із Кооперативу.

  10. 10.2. Право власності членів Кооперативу — фізичних осіб на частку майна Кооперативу є спадковим.
  11. 10.3. Асоційовані члени Кооперативу у разі ліквідації Кооперативу мають право отримувати першочергово свої паї та відповідні частки доходу на паї.

    10.4. Спори щодо права власності на пай члена Кооперативу у майні Кооперативу вирішуються відповідно до законодавства України.

  12. 11. Майнова відповідальність
  13. 11.1. Кооператив відповідає за своїми зобов'язаннями всім належним йому майном.
  14. 11.2. Члени Кооперативу відповідають за зобов'язаннями Кооперативу тільки в межах пайового внеску.
  15. 11.3. Кооператив не несе відповідальності за зобов'язаннями членів Кооперативу.
  16. 11.4. Кооператив може застрахувати своє майно і майнові права. Страхування здійснюється добровільно за рішенням загальних зборів, якщо інше не передбачено законами України.

  17. 12. Структура органів управління
  18. 12.1. Управління Кооперативом здійснюється на основі самоврядування, гласності, участі його членів у вирішенні питань діяльності Кооперативу.

  19. 12.2. До органів управління Кооперативу належать:
  20. 12.2.1. Загальні збори членів Кооперативу — вищий орган управління Кооперативу.
  21. 12.2.2. Правління Кооперативу.
  22. 12.2.3. Ревізійна комісія Кооперативу.
  23. 12.3. Кооператив може утворювати спостережну раду Кооперативу.
  24. 12.4. Для здійснення своєї діяльності загальні збори, а в період між ними правління Кооперативу або спостережна рада, можуть утворювати спеціальні комісії з членів Кооперативу із залученням в якості консультантів-фахівців — не членів Кооперативу.

  25. 13. Загальні збори
  26. 13.1. Загальні збори:
  27. - вносять зміни і доповнення до Статуту;

    - обирають шляхом прямого таємного голосування голову Кооперативу та членів правління Кооперативу, членів ревізійної комісії та членів спостережної ради;

    - заслуховують та ухвалюють звіти органів управління Кооперативу про їх діяльність;

    - визначають види і розміри фондів Кооперативу, порядок їх формування та використання;

    - затверджують:

  28. правила внутрішньогосподарської діяльності Кооперативу;
  29. форму організації бухгалтерського обліку, визначення та погодження облікової політики в Кооперативі;

  30. річний звіт і баланс Кооперативу;
  31. порядок формування і розподілу доходу Кооперативу;
  32. рішення правління Кооперативу про прийняття нових членів та асоційованих членів та про припинення членства;

    - вирішують:

  33. питання про входження Кооперативу до об'єднання кооперативів;
  34. питання про реорганізацію або ліквідацію Кооперативу.
  35. Загальні збори мають право приймати будь-які інші рішення, пов'язані із статутною діяльністю Кооперативу.

    13.2. Загальні збори проводяться щорічно. Вони можуть скликатися позачергово за рішенням правління Кооперативу, на вимогу не менше третини його членів, спостережної ради та ревізійної комісії (ревізора).

    Про дату, місце, час проведення та порядок денний загальних зборів члени Кооперативу повинні бути повідомлені не пізніше ніж за 10 днів до визначеного строку їх проведення.

    Позачергові загальні збори членів Кооперативу повинні бути скликані протягом 20 днів з дня надходження вимоги про їх скликання. У разі незабезпечення правлінням (головою) Кооперативу скликання позачергових загальних зборів вони можуть бути скликані особами, які вимагають їх скликання, протягом наступних 20 днів.

    13.3. Загальні збори членів кооперативу правомочні вирішувати питання, якщо на них присутні більше половини його членів, а збори уповноважених — за наявності не менше 3/4 уповноважених.

    Кожний член кооперативу чи уповноважений кооперативу має один голос, і це право не може бути передано іншій особі.

    Рішення загальних зборів членів (зборів уповноважених) Кооперативу про прийняття, внесення змін до Статуту, вступ до кооперативного об'єднання або вихід з нього, про реорганізацію або ліквідацію Кооперативу вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як 3/4 членів Кооперативу, присутніх на загальних зборах Кооперативу. З інших питань рішення приймаються простою більшістю голосів членів (уповноважених) Кооперативу, присутніх на його загальних зборах.

    13.4. Рішення загальних зборів членів (зборів уповноважених) Кооперативу приймаються відповідно до його Статуту відкритим або таємним голосуванням. У випадку рівності голосів вирішальним є голос голови Кооперативу.

  36. 13.5. Рішення загальних зборів є обов'язковим для всіх членів та асоційованих членів Кооперативу.
  37. 14. Правління Кооперативу
  38. 14.1. Правління Кооперативу обирається на термін, що не перевищує п'яти років.
  39. 14.2. Правління Кооперативу:
  40. - здійснює поточне керівництво господарською діяльністю Кооперативу в період між проведенням загальних зборів членів Кооперативу;

    - розробляє та вносить на затвердження загальними зборами членів Кооперативу напрями розвитку Кооперативу;

    - приймає рішення про скликання загальних зборів;

    - скликає загальні збори членів Кооперативу і контролює виконання прийнятих ними рішень;

    - вирішує питання діяльності Кооперативу;

    - вносить на затвердження загальних зборів рішення про прийняття до Кооперативу нових членів та асоційованих членів та припинення членства, а також про переоформлення простого членства на асоційоване;

    - укладає трудові договори (контракти) у разі найму на роботу виконавчої дирекції та оцінює її діяльність;

    - має право наймати виконавчого директора для оперативного управління Кооперативом, який не може бути членом Кооперативу;

    - організовує у разі потреби проведення незалежних аудиторських перевірок;

    - розробляє Правила внутрішньогосподарської діяльності;

    - встановлює форму і порядок ведення Книги реєстрації членів Кооперативу та асоційованих членів;

    - вирішує питання навчання членів Кооперативу, співробітництва з вітчизняними та іноземними організаціями.

  41. 14.3. Кількість членів правління складає ____ осіб.
  42. 14.4. Члени правління Кооперативу обирають із свого складу заступника голови та секретаря правління Кооперативу.

  43. 14.5. Члени правління Кооперативу працюють на громадських засадах.
  44. 14.6. Члени правління припиняють виконання своїх обов'язків у разі закінчення строку їх повноважень, смерті фізичної особи — члена правління або ліквідації юридичної особи — члена правління, дострокового відкликання загальними зборами.

  45. 14.7. Засідань правління Кооперативу проводиться у разі потреби, але не рідше ____ на рік.
  46. Рішення приймається більшістю голосів за наявності не менше як 3/4 складу членів правління Кооперативу. У випадку рівності голосів вирішальним є голос голови Кооперативу.

  47. 15. Голова Кооперативу
  48. 15.1. Голова Кооперативу очолює правління і обирається загальними зборами Кооперативу на термін, що не має бути більше п'яти років.

  49. 15.2. Голова Кооперативу:
  50. - виконує рішення правління Кооперативу;

    - представляє Кооператив перед третіми особами та у судових органах;

    - забезпечує організацію господарської діяльності Кооперативу;

    - здійснює оперативне керівництво діяльністю Кооперативу;

    - приймає на роботу та звільняє штатних працівників;

    - несе відповідальність за свою діяльність перед Кооперативом;

    - виконує інші функції, делеговані йому правлінням Кооперативу.

    - _______________________________________________________________________.                                                             (визначити у разі необхідності інші обов'язки)

  51. 15.3. У своїй діяльності голова Кооперативу підзвітний загальним зборам Кооперативу.
  52. 16. Спостережна рада Кооперативу
  53. 16.1. Спостережна рада обирається загальними зборами для контролю за діяльністю виконавчого органу Кооперативу.

    До створення спостережної ради весь обсяг її повноважень, визначений в цьому Статуті, належить до компетенції загальних зборів Кооперативу. Члени правління Кооперативу чи ревізійної комісії не можуть бути обрані членами спостережної ради Кооперативу.

  54. 16.2. Член спостережної ради не може бути членом правління чи ревізійної комісії Кооперативу.
  55. 16.3. Спостережна рада складається з __________ осіб та обирається на термін не більше трьох років.
  56. 16.4. До виключної компетенції спостережної ради відносяться такі повноваження:
  57. - узгодження рішень правління про притягнення до майнової відповідальності членів Кооперативу;

    - попередній розгляд питань, що вносяться до порядку денного загальних зборів та ухвалення рекомендацій для загальних зборів стосовно прийняття рішень з цих питань;

    - вирішення інших питань, що віднесено до компетенції спостережної ради відповідно до умов цього Статуту та тих, що періодично можуть погоджуватись загальними зборами як такі, що потребують ухвалення спостережної ради.

    16.5. Порядок формування спостережної ради, проведення її засідань, а також прийняття рішень спостережною радою визначаються Положенням про спостережну раду, яке приймається загальними зборами.

  58. 16.6. Члени спостережної ради виконують свої функції на громадських засадах.
  59. 17. Ревізійна комісія (ревізор)
  60. 17.1. Для контролю за фінансово-господарською діяльністю Кооперативу загальними зборами обирається ревізійна комісія. Ревізійна комісія обирається з числа членів Кооперативу терміном на три роки. При обранні ревізійної комісії кількість її членів повинна складати не менше трьох осіб. Члени правління, а також члени спостережної ради не можуть бути членами ревізійної комісії.

  61. 17.2. Ревізійна комісія підзвітна загальним зборам Кооперативу.
  62. 17.3. Ревізійна комісія робить висновки до проектів річних звітів та балансів Кооперативу, без яких загальні збори не мають права їх затверджувати.

  63. 18. Формування та розподіл фінансових результатів господарської діяльності Кооперативу
  64. 18.1. Дохід Кооперативу може формуватися за рахунок:
  65. - надходжень від його членів у вигляді оплати за надані послуги у процесі виробництва, заготівлі, переробки, постачання сільськогосподарської продукції;

    - коштів або майна, які надходять у вигляді пасивних доходів;

    - субсидій (дотацій), отриманих з державного та/або місцевих бюджетів для підтримки Кооперативу, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги;

    - інших не заборонених законом надходжень.

    18.2. Надходження, одержані Кооперативом від збуту (продажу) сільськогосподарської продукції за дорученням членів цього кооперативу, не є його доходами.

    18.3. Фінансовим результатом господарської діяльності (чистим доходом) Кооперативу є різниця між доходами кооперативу від господарської діяльності та витратами на її провадження.

    Після виконання зобов'язань сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу та відшкодування збитків за минулі періоди залишок фінансового результату господарської діяльності кооперативу розподіляється загальними зборами Кооперативу у вигляді відрахувань до фондів кооперативу, кооперативних виплат його членам та нарахувань на паї членам Кооперативу, у тому числі асоційованим.

    18.4. За рішенням загальних зборів членів Кооперативу частина доходу Кооперативу може спрямовуватися на нарахування і виплату часток доходу на паї. Рішенням загальних зборів може передбачатися різний відсоток часток доходу на паї для членів та асоційованих членів Кооперативу.

    18.5. За бажанням члена Кооперативу належна йому частка доходу Кооперативу може бути використана на збільшення додаткового паю члена Кооперативу.

  66. 19. Облік та звітність
  67. 19.1. Кооператив здійснює бухгалтерський та управлінський облік, а також веде статистичну звітність згідно із законодавством.

    19.2. Питання організації бухгалтерського обліку, визначення та погодження облікової політики належить до повноважень загальних зборів Кооперативу. Загальні збори можуть делегувати повноваження організації бухгалтерського обліку голові Кооперативу.

    Бухгалтерський облік в Кооперативі ведеться з дня реєстрації та до його ліквідації.

    19.3. Структура бухгалтерської служби Кооперативу визначається змістом та обсягом облікових робіт і залежить від обсягу господарської діяльності, кількості працівників, членів Кооперативу.

    19.4. Голова Кооперативу та головний бухгалтер (у разі наявності) несуть персональну відповідальність за додержанням порядку ведення і достовірності бухгалтерського обліку та статистичної звітності.

  68. 20. Регулювання трудових відносин
  69. 20.1. Трудові відносини у Кооперативі регулюються законодавством України.
  70. 20.2. Для виконання статутних завдань і цілей Кооператив залучає до роботи за трудовим договором осіб, які не є членами Кооперативу. За угодою сторін між Кооперативом та найманим працівником трудовий договір може укладатися у формі контракту.

    20.3. Кооператив самостійно визначає форми і систему оплати праці з урахуванням норм і гарантій, встановлених законодавством України, Генеральною та Галузевою угодами.

    Мінімальна заробітна плата працівників Кооперативу не може бути нижчою встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.

  71. 21. Реорганізація та ліквідація Кооперативу
  72. 21.1. Реорганізація Кооперативу:
  73. - Кооператив за рішенням загальних зборів може бути реорганізовано лише в інший Кооператив відповідно до законодавства України;

    - у разі реорганізації Кооперативу все його майно та всі його права і обов'язки переходять до правонаступника;

    - порядок реорганізації Кооперативу встановлюється загальними зборами членів Кооперативу.

  74. 21.2. Кооператив ліквідується:
  75. - за рішенням загальних зборів членів Кооперативу;

    - у разі, якщо кількість членів Кооперативу стає менше трьох;

    - за рішенням суду.

    21.3. Ліквідація Кооперативу здійснюється ліквідаційною комісією, призначеною загальними зборами членів Кооперативу, а у разі ліквідації за рішенням суду — ліквідаційною комісією, призначеною цими органами.

    З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління Кооперативом. Ліквідаційна комісія у триденний термін з дати її призначення публікує інформацію про ліквідацію Кооперативу в одному з офіційних друкованих засобів масової інформації із зазначенням строку подачі заяв кредиторами своїх претензій. Ліквідаційна комісія проводить належну підготовчу та організаційну роботу, складає ліквідаційний баланс та подає його органу, що прийняв рішення про ліквідацію Кооперативу. Повнота і достовірність ліквідаційного балансу повинні бути підтверджені аудиторами.

    21.4. Майно Кооперативу, що залишилося після задоволення вимог кредиторів Кооперативу, здійснення виплат членам Кооперативу паїв та виплат на паї, кооперативних виплат, оплати праці, розрахунків з кооперативним об'єднанням, членом якого він є, розподіляється між членами Кооперативу у порядку, визначеному Статутом.

    Майно неподільного фонду не підлягає поділу між його членами і передається за рішенням ліквідаційної комісії іншій (іншим) кооперативній організації (кооперативним організаціям) або зараховується до доходу бюджету. При цьому у рішенні повинні бути визначені напрями використання зазначеного майна.

    21.5. Ліквідація вважається завершеною, а Кооператив таким, що припинив свою діяльність з моменту внесення органом державної реєстрації запису про його ліквідацію до державного реєстру.

  76. 22. Прикінцеві положення
  77. 22.1. Зміни та доповнення до Статуту Кооперативу вносяться за рішенням загальних зборів членів Кооперативу. Внесення змін та доповнень до Статуту оформлюється окремим додатком. Зміни до Статуту Кооперативу підлягають державній реєстрації.

  78. 22.2. Зміни та доповнення є невід'ємною частиною Статуту Кооперативу.
  79. 22.3. Повідомлення про зміни та доповнення до Статуту надсилаються до органу, що зареєстрував Кооператив.

    Голова Кооперативу

    ____________ (підпис)

    _______________________ (ініціали, прізвище)

    {Текст взято з сайту Мінагрополітики України http://www.minagro.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Керівництво закарпатської міліції взяло участь у святковому молебні

    Учора християни відзначали свято Покрови Божої Матері. Цей день також традиційно вважається святом козацтва, а нині й всього українського війська.

    Раздел супружеского имущества

    Помогаем разделить в бракоразводном процессе совместно нажитое имущество супругов.

    Компании Amazon, Google и Starbucks в Британии обвинили в уклонении от уплаты налогов

    Представители Бюджетного комитета парламента Великобритании обвинили американские компании Amazon, Google и Starbucks в том, что те на формально законных основаниях уклоняются от выплаты налогов ...

    Про призначення позачергових виборів Майданецького сільського голови (Майданецька сільська рада Тальнівського району Черкаської області), Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Майданецького сільського голови Мусієнка П. С. (Майданецька сільська рада Тальнівського району Черкаської області) та відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України( 254к/96-ВР ), частини третьої статті 14( 2487-17 ), частин першої( 2487-17 ) та п’ятої статті 15( 2487-17 ), статей 60( 2487-17 ), 61 Закону України( 2487-17 ) "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" Верховна Рада України постановляє:

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb