Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого интернет проекта.

Ваш ресурс просто замечательный.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про стягнення заборгованості - Печерський районний суд міста Києва - Литвинова І. В.

  1. РІШЕННЯ
  2. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20086/14-ц

Категорія 44

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ЗАОЧНЕ)

29 серпня 2014 року Печерський районний суд м. Києва

в складі: головуючого судді - Литвинової І.В..

при секретарі - Іванові Г.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва «Хрещатик» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом, вказуючи на те, що відповідач ОСОБА_3 є власником квартири АДРЕСА_1, користується усіма комунальними послугами, але не сплачує за них. Станом на 01.06.2014р. у відповідача виникла заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги в розмірі 2027 грн. 13 коп., яку в добровільному порядку вона не погашає.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності, позов підтримав та просив його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явилась, про час розгляду справи повідомлена належним чином, про причину неявки суд не повідомила.

На підставі ст. 224 ЦПК України суд вважає можливим розглядати справу у відсутності відповідачів та ухвалити заочне рішення, на підставі наявних у справі доказів, оскільки представник позивача не заперечує проти такого вирішення справи.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, вважає, що позов підлягає задоволенню.

Як встановлено судом, відповідач ОСОБА_3 є власником квартири АДРЕСА_1, згідно договору купівлі-продажу квартири від 18.08.2005р. та довідки за формою 3 (а.с.7,8).

Згідно розрахунку, поданого позивачем, у відповідача склалася заборгованість за квартирну плату та станом на 01.06.2014р. в розмірі 2027 грн. 13 коп. В добровільному порядку відповідач борг не погашає, що змушує позивача звернутись до суду з позовом.

Відповідно до ст.66 ЖК України плата за користування житлом (квартирна плата) обчислюється виходячи із загальної площі квартири, а плата за комунальні послуги (водопостачання,газ, електрична, теплова енергія ті інші послуги) береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами (ст.67 ЖК України).

Статтею 179 ЖК України передбачено, що користування будинками (квартирами) приватного житлового фонду та їх утримання здійснюється з обов'язковим додержанням Правил користування приміщеннями жилих будинків і прибудинковими територіями, які затверджуються Кабінетом Міністрів України. Згідно до п.7 постанови КМУ від 24.01.2006р. №45 "Про внесення змін до постанови КМУ від 08.10.1992р. № 572, якою були затверджені Правила користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, власники квартир багатоквартирних будинків зобов'язані оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

За таких обставин, суд вважає позов обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України також необхідно стягнути з відповідача на користь позивача понесені ним судові витрати.

Керуючись ст.ст. 10, 64, 66, 67, 179, 191 ЖК України, ст.ст. 10, 11, 60, 61, 212, 213, 215, 224 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва «Хрещатик» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь Комунального підприємства Печерської районної у м. Києві ради по утриманню житлового господарства «Хрещатик» (ідентифікаційний код 35534430) заборгованість за квартирну плату та житлово-комунальні послуги в сумі 2027 грн. 13 коп., судовий збір в розмірі 243 грн. 60 коп.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 10 днів з дня отримання його копії.

Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя І. В. Литвинова

Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Состоялось заседание межведомственной Рабочей подгруппы «Интеллектуальная собственность»

15 мая 2014 года в Государственной службе интеллектуальной собственности Украины состоялось заседание межведомственной рабочей подгруппы «Интеллектуальная собственность».

Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

Національний банк України 19.04.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

Ризикнути й справді можна

Українські підприємства, які займаються випуском та складанням автомобілів, отримали шанс на відродження. Це повязано з введенням з 13 квітня цього року мит на імпортовані автівки, про що вже ...

Совет адвокатов Украины проведет двухдневное заседание по вопросам подготовки к съезду

Сегодня в Доме приемов Одесского городского совета в 12 часов дня начнется работа двухдневного заседания Совета адвокатов Украины (САУ), все вопросы повестки дня которого посвящены подготовке ...

05145472d80649777fc2d927daedc5fb