Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот портал - отпад. Thanky! Без всякого сомнения полезный и простой в пользовании портал.

Этот сайт - увлекательный.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

У нечистих руках й Інтернет — знаряддя злочину

    У нечистих руках й Інтернет — знаряддя злочину

    Шахраї у всесвітній інформаційній мережі не гребують нічим заради збагачення

    Що називається, дожилися: днями працівники управління боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС України в Київській області викрили організовану злочинну групу, члени якої впродовж року спустошували банківські рахунки… онкохворих дітей. Нормальній людині уявити таке важко, але факти говорять самі за себе: ці, інакше й не скажеш, нелюди шукали в засобах масової інформації приватні оголошення із проханням надати благодійну допомогу на лікування тяжкохворих дітей. Від імені зазначених у повідомленнях довірених осіб зловмисники реєструвалися в електронній системі віддаленого управління рахунками банку, після чого телефонували згорьованим батькам цих діток і під приводом бажання перерахувати певні суми грошей просили повідомити дані карткового рахунка, зокрема й код банківської картки. Далі, маніпулюючи коштами, що значилися на рахунку жертв, злочинці переводили наявні гроші потерпілих на свій рахунок.

    У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу організатора цього чорного «бізнесу». Ним виявився раніше неодноразово судимий за крадіжки та замах на вбивство працівника міліції 35-річний уродженець Черкаської області. Кіберзлочинця затримали, і він визнав свою провину. За місцем його проживання правоохоронці вилучили банківські картки, на які перераховували грошові кошти, комп’ютерну техніку, пристрій доступу до мережі Інтернет (мобільний модем), мобільні телефони та SIM-карти, які він використовував для скоєння злочинів. Відомо, що так нечестивці ошукали понад два десятки громадян з різних областей і вкрали майже 100 тисяч гривень.

    Триває робота з виявлення інших потерпілих від злочинної діяльності шахрая, встановлюють особи його спільників.

    На жаль, міліції є над чим працювати: з початку року співробітники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України вже виявили 23 факти несанкціонованого зняття грошей з рахунків комерційних підприємств на загальну суму понад 12,5 мільйона гривень. Разом з працівниками Держфінмоніторингу та банків потерпілим вдалося повернути близько 9,2 мільйона гривень, повідомив керівник управління Максим Літвінов.

    За його словами, розкривати шахрайства у віртуальному просторі складно, оскільки свої протиправні дії зловмисники старанно приховують, а сліди знищують. Із цієї причини збирати доказову базу, як правило, непросто. Але копітка щоденна робота, спрямована зокрема й на запобігання кіберзлочинності, дає результати. В міністерстві розуміють важливість цього напряму правоохоронної діяльності, тому обговорюється питання технічного забезпечення служби, оснащення її техзасобами, які не поступалися б хоча тим, якими користуються інтернет-шахраї.

    Максим Літвінов також розповів, що фахівці підрозділів боротьби з кіберзлочинністю працюють і над виявленням злочинних груп та окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження у всесвітній інформаційній мережі порнографічної продукції. У ході оперативно-профілактичних заходів вдалося припинити чи запобігти протиправній діяльності понад сотні різних студій, салонів та інших подібних їм осередків, пов’язаних зі створенням і збутом порнографії, зокрема й дитячої. Вилучено 154 одиниці комп’ютерної техніки та інших предметів, що їх використовували злочинці, на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Електронні черги вже у моді

    Уряд виділив понад 14,8 мільйона гривень на завершення створення матеріально-технічної бази для держреєстрації речових прав на нерухоме майно. Зокрема ці кошти будуть використані на придбання ...

    Про передачу нерухомого майна в м. Києві Вищому адміністративному суду України, Кабінет Міністрів України

    Про передачу нерухомого майна в м. Києві Вищому адміністративному суду України Передати Вищому адміністративному суду України приміщення загальною площею 198,5 кв. метра на першому поверсі корпусу № 5 (осі 1-4) по вул. Московській, 8, у м. Києві із сфери управління Державного космічного агентства із закріпленням його на праві оперативного управління за зазначеним Судом.

    Вибори-2012: як голосувала Україна

    Зминулоїнеділівітчизнянегромадянськесуспільствоподорослішалощенаоднівиборчіперегони.Бо така вже природа людська: порівнювати сьогоднішнє і минуле, проектуючи ситуацію на майбутнє. Втім, чи не ...

    Юридическая помощь в суде

    Юридическая помощь в суде, представительство интересов клиента в суде любых инстанций. Консультация, подготовка документов, сопровождение в суде.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb