Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Добрый день!

Доброе утро!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Соціальна справедливість у квадратних метрах

    Соціальна справедливість у квадратних метрах

    Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості» працюватиме на вразливі верстви населення

    Днями Президент Віктор Янукович підписав закон, ухвалений Верховною Радою в другому читанні. Суть цього документа означила перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.

    За її словами, відтермінування сплати фізичними особами податку на нерухоме майно дасть змогу завершити цього року комплекс підготовчих процедур щодо повного визначення бази платників цього податку та об’єктів оподаткування і забезпечити в подальшому його належне адміністрування. Вона наголосила, що законом також передбачено посилення захисту соціально вразливих верств населення. Зокрема з об’єкта оподаткування податком виключено житлову нерухомість, що належить сім’ям опікунів, піклувальників дітей та дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також дітям-інвалідам, яких виховують одинокі матері (батьки), фізичним особам зі статусом малозабезпечених сімей.

    «Закон визначає можливість застосовувати пільгу зі сплати податку не лише до одного об’єкта на вибір платника, а з огляду на сумарну житлову площу належних громадянинові об’єктів житла, незалежно від кількості та виду таких об’єктів», — передає слова посадовця прес-служба Президента.

    Окрім цього, місцевим радам дозволяється встановлювати додаткові пільги з податку на нерухоме майно щодо об’єктів, які перебувають у власності релігійних організацій України та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої статутами таких організацій.

    «Реалізація норм цього закону сприятиме посиленню соціальної справедливості у справлянні податку на нерухоме майно та збільшенню у наступному році надходжень до місцевих бюджетів», — резюмувала Ірина Акімова.

    А прес-служба Міністерства доходів і зборів зазначила, що згідно із законом «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості» власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік уже в наступному — 2014-му.

    До 31 грудня цього року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього їм потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.

    У повідомленні також ідеться про те, що для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. У зв’язку з цим податок не сплачуватимуть власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 квадратних метрів. Для власників будинків «пільгову площу» визначено в розмірі 250 квадратних метрів. Якщо ж у власника є квартира і будинок загальною житловою площею до 370 квадратних метрів, він також не сплачуватиме податку на нерухомість.

    Фахівці Міндоходів пояснили, що, коли об’єкти оподаткування власники використовують для одержання доходів (здають в оренду, лізинг або використовують у підприємницькій діяльності), пільга на них не поширюється.

    Тож ставки податку диференціюють для власників квартир: не більше відсотка мінімальної заробітної плати, житлова площа яких не перевищує 240 квадратних метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7%; будинків, житлова площа яких не перевищує 500 квадратних метрів; квартир та будинків, житлова площа яких не перевищує 740 квадратних метрів.

    Згідно з документом, для юридичних осіб термін подання декларації з податку на нерухомість продовжено з 1 до 20 лютого. Фізичні особи отримуватимуть повідомлення про сплату податку до 1 липня. А громадяни, які вже сплатили податок цього року, можуть повернути сплачені кошти, звернувшись із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів). А сплачені кошти в цьому році за згодою платника може бути зараховано для сплати податку в 2014 році.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про розподіл виробу медичного призначення для лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, закупленого за кошти Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

    Про розподіл виробу медичного призначення для лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, закупленого за кошти Державного бюджету України на 2012 рік

    Храм у вдячність за щасливу долю

    У Козельці, що на Чернігівщині, відзначили 260-річчя від початку будівництва архітектурної памятки ХVІІІ ст. собору Різдва Богородиці.

    В.Константинов снова возглавил «парламент» Крыма

    Депутаты Госсовета Крыма на заседании избрали спикером Владимира Константинова, который возглавлял крымский парламент последние 4,5 года. Об этом сообщает издание «Крым. Реалии».

    На кордоні з Україною контрабандисти забрали у російських прикордонників зброю

    На українсько-російському кордоні в Білгородській області двоє контрабандистів напали на двох співробітників прикордонної служби ФСБ Росії й відібрали у них зброю, пізніше одного з нападників ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb