Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Ваш сайт - супер так много чего здесь любопытного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться так же высоко и в будующем и всего самого... в Вашей работе!

Просто замечательный! Хорошенький интернет портальчик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибочки за профессиональный интернет портал!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Соціальні стандарти зростають

    Соціальні стандарти зростають

    За три роки роботи нинішнього уряду пенсії різним категоріям пенсіонерів підвищували 34 рази, а зарплати — 18 разів

    Для України, як і для більшості країн Європи, нині основною демографічною тенденцією є старіння населення. Тому змінюється співвідношення між кількістю працюючих та пенсіонерів. Тож виходом із ситуації в багатьох країнах стало підвищення пенсійного віку, до того ж істотне.

    У нашій країні число працюючих майже зрівнялося з числом тих, хто перебуває на заслуженому відпочинку, отже, перші мають забезпечити своїми внесками другим пенсійне утримання. У таких умовах забезпечити повну і своєчасну виплату пенсій без пенсійної реформи, яка стартувала в жовтні 2011 року, було б непросто. До речі, в деяких країнах Європи пенсійний вік підняли аж до 70 років! На цьому тлі положення нашої пенсійної реформи, за якими жінкам поступово підвищують пенсійний вік до 60 років, має вигляд відносно м’якого.

    Та все ж критики пенсійної реформи нині не бракує. Ідеї її вдосконалення, а то й скасування витають у повітрі з самого початку її запровадження. Більш того: народні депутати від опозиції вже цього року вносили на розгляд Верховної Ради три законопроекти щодо змін до пенсійної реформи. Однак усі вони потерпіли фіаско: не вистачало кількох голосів, щоб ухвалити відповідні законопроекти.

    Один із найпоширеніших закидів опонентів — малі розміри пенсій. Це природно, що всім хотілось, аби вони були вищими, як і зарплати у бюджетній сфері. Однак завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента в останні три роки встановилася чітка тенденція до постійного зростання соціальних стандартів. І цю динаміку, яку зафіксовано в цифрах, заперечити важко.

    Так, втілення Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженої Указом Президента України, дало позитивний результат у плані збільшення як самих пенсійних виплат, так і заробітних плат, з яких здійснюються внески до Пенсійного фонду, а отже, й враховуються під час розрахунку пенсій. До того ж люди, яких торкнулися затримки пенсійних виплат, нині згадують той час як страшний сон: тепер вони чітко знають, якого дня місяця мають отримати свою виплату, і в впевнені, що одержать її вчасно та в повному обсязі.

    — З початку економічної кризи більшість країн за рекомендаціями МВФ вдалися до бюджетної економії, затягування поясів у соціальній сфері. Ми обрали принципово інший шлях. Збільшення доходів населення і завдяки цьому зростання внутрішнього ринку. Тому першим кроком нашого уряду було підвищення соціальних стандартів. І вже впродовж трьох років ми послідовно проводимо політику підвищення добробуту людей. Це велика й складна робота, якій протипоказаний популізм. Адже зростання статків громадян може грунтуватися лише на розвитку економіки, — зауважив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час свого виступу у Верховній Раді 17 квітня.

    Курс на підвищення добробуту населення нинішній уряд узяв з березня 2010 року, коли тільки-но приступив до виконання своїх повноважень. Тоді соціальні стандарти було підвищено «заднім числом» — з 1 січня 2010 року. Пенсії, як і державні соціальні допомоги та зар?плати бюджетникам, було перераховано та доплачено саме з 1 січня.

    Загалом за три роки роботи нинішнього уряду пенсії різним категоріям пенсіонерів підвищували 34 рази, а заробітні плати так само різним категоріям працюючих — 18 разів.

    Цього року тенденція до підвищення соціальних стандартів збереглася. Так, зростає прожитковий мінімум. Законом «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі: з 1 січня — 1108 гривень, з 1 грудня буде 1176 гривень. Зростання порівняно з минулим роком становитиме 6,9%. Щодо мінімальної заплати: з 1 січня її встановлено на рівні 1147 гривень, з 1 грудня вона буде 1218 гривень (середньорічний розмір 1153 гривні). Так, у грудні 2013 року порівняно з груднем минулого мінімальна зарплата зросте на 7,4%.

    Зростають і заплати бюджетників. Так, урядовою постановою від 27 березня 2013 року № 197 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» підвищено посадовий оклад (тарифну ставку) працівника першого тарифного розряду ЄТС з 1 січня 2013 року до 852 гривень. А нещодавно було прийнято рішення про перерахунок так само — з 1 січня — мінімальних пенсій.

    — Не намагаюся малювати райдужних картинок і не говоритиму, що мене влаштовують сьогоднішні розміри пенсійних виплат. Не влаштовують, — зауважив прем’єр-міністр Микола Азаров під час виступу у Верховній Раді 17 квітня. — Але ми робимо все, щоб наші громадяни отримували більше і могли достойно жити на пенсії. За час роботи нашого уряду середній розмір пенсійної виплати збільшився в 1,4 раза і зараз становить 1471 гривню. На вимогу глави держави торік було проведено перерахунки пенсій майже 13 мільйонам пенсіонерів. У 2012 році 580 тисячам колишніх військовослужбовців за три етапи підвищували розмір пенсійних виплат. Середній розмір пенсій військовослужбовців станом на 1 січня 2013 року збільшився до 2 тисяч 350 гривень, або майже на 600 гривень за місяць. У листопаді 2011 року ми прийняли рішення, завдяки якому на початок 2013 року середній розмір пенсії для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС збільшився майже у 2,2 раза — до 4280 гривень на місяць.

    Безумовно, основою для подальшого підвищення усіх соціальних виплат стала стабільна економічна ситуація у першому півріччі 2013 року. «Як мінімум, немає обвалу економіки, ми виконуємо наші всі соціальні зобов’язання, які ми брали щодо підвищення заробітних плат, пенсій, — усе це враховано в бюджеті», — наголосив нещодавно Президент Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.

    Головний результат соціальних реформ, які нині впроваджуються, — посилення соціальної справедливості. У сукупності кроки уряду виливаються в поступове підвищення добробуту населення.

    СВЯТКОВІ ДНІ

    Виплати будуть вчасними

    Незважаючи на велику кількість святкових та вихідних днів у травні, пенсійні виплати здійснюватимуться за графіком. Про це повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Микола Шамбір.

    «29 та 30 травня Пенсійним фондом України буде повністю профінансовано виплату пенсій громадянам, які отримують їх до шостого травня. Таким чином ми зможемо забезпечити виплати пенсій за графіком, незважаючи на те, що майже вся перша декада травня — вихідні та святкові дні», — сказав він.

    Микола Шамбір зазначив, що банки зарахують кошти на карткові рахунки одержувачів, які мають надійти до людей до шостого травня, не пізніше 30 квітня. Іншим громадянам, які не мають платіжних карток, відділення ВАТ «Ощадбанку» гроші видаватимуть у чергових касах третього та четвертого травня.

    «Що стосується виплат, які здійснюються через поштові відділення, то пенсіонери їх отримають також за графіком: третього та четвертого травня співробітники «Укрпошти» доставлятимуть гроші одержувачам. Таким чином, жодних незручностей пенсіонери, які отримують за графіком кошти до шостого травня, не мають відчути», — сказав директор департаменту.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Краса вартістю в півмільйона

    Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук. Він також розповів, що, згідно із постановою Кабінету Міністрів України, на аналогічні роботи в заплаві річки Сапалаївки, ...

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 26.02.2013 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    В Україні пройде Національний тиждень безпеки дорожнього руху

    Захід буде проходити з 11 по 17 листопада в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.). У понеділок у Києві відбудеться Форум національного ...

    Коли відчиняється скринька Пандори

    Громадськість має право висловлювати свою думку з будь-якого приводу. А більше того якщо її інтереси кимось ущемляються. Ось тільки робити це потрібно в рамках закону. Здається, з цим не посперечаєшся. ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb