Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот интернет портал классный! Пользовался довольно часто. Этот интернет портал ждет светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими работами почаще! Действуйте!

Ваш сайт - супер так много чего здесь любопытного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться так же высоко и в будующем и всего самого... в Вашей работе!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Змії першими не нападуть, але себе захистять

    Змії першими не нападуть,  але себе захистять

    Що робить цю тварину майже містичною істотою?

    Чи боїтеся ви змій? Напевно, майже кожен відповість на це питання «так», навіть якщо ніколи з ними не зустрічався.

    Психологи вважають, що правічний страх людини перед зміями — складова частина людської натури. За даними науковців, цей страх міг виникнути багато тисячоліть тому, коли людина ще не вміла визначити, чи небезпечна змія. І страх залишився у психіці назавжди. До речі, це стосується не лише людини.

    — Одного разу мавпа, яка народилася в зоопарку, зустрілася зі змією — і впала в паніку, — розповідає старший науковий співробітник відділу моніторингу та охорони тваринного світу Інституту зоології НАН України Оксана Некрасова.

    Напевно, це не випадково. Змія — одна з найсимволічніших тварин у світі. У багатьох культурах вона вважається символом підземного світу (можливо, через спосіб життя в закритих місцях або через здатність омолоджуватися за рахунок линьки). Вона пересувається без ніг, вилуплюється з яйця, як птахи, і може вбивати отруйними зубами. Життя і смерть сплелися в цій істоті настільки своєрідно, що навряд чи існує культура, яка б оминула її своєю увагою.

    Існує безліч легенд, казок, міфів, жахливих розповідей про змій. Мабуть, важко знайти таку групу диких тварин, до яких би люди ставилися так застережливо, як до змій — навіть у наш освічений вік. У жителів Європи змії не в пошані, адже їх завжди вважали злісними і шкідливими тваринами. Наприклад, відома своєю підступністю Катерина Медичі мала прізвисько Мадам Змія. А в Індії навпаки, щороку проводять свята, присвячені змії.

    У давнину культ змії був дуже поширений у світі. Їй поклонялися римляни, жителі Криту, Стародавньої Греції та Риму, Єгипту часів фараонів, найдавніших держав індіанців Північної й Латинської Америки. Африканські народи будували спеціальні храми для утримання змій і зверталися до них зі словами: «Мій володарю!» За часів античності змії були символом мудрості та родючості.

    Уреус, або змія, а саме кобра — стародавня емблема Єгипту. Це один з обов’язкових символів образу будь-якого фараона. Уреуса, укус якого спричиняв неминучу смерть, вважали символом необмеженої влади. У країнах Сходу змію досі шанують за мудрість, прозірливість і невичерпну волю.

    Сьогодні символ лікарської науки — граціозна змія. Парадокс: у всьому світі люди бояться змій, але водночас використовують їх для зцілення. Вживаючи ліки, виготовлені із застосуванням зміїної отрути, хворий сподівається на зцілення, але знову ставши здоровим і зустрівши живу змію, в паніці тікає або намагається вбити ні в чому не винну тварину.

    Швидше людина приручиться до змії

    То що ж є в цій таємничій змії такого, що вже стільки століть робить її майже містичною істотою?

    — Вони просто інші, — каже Оксана Некрасова. — Людина завжди мріяла знайти паралельний світ, а він тут, поруч із нами. У змії зовсім інший спосіб життя, інші пріоритети, інші органи чуття. Вони, немов екстрасенси, вловлюють випромінювання живих істот. Вони не вбивають заради вбивства, нікому не заважають жити. Часто запитують: чи можна приручити змію? Я зазвичай відповідаю: радше людина приручається до неї. Існують циркові номери з удавами, пітонами. Але це не звичайний номер із дресированими тваринами. Просто людина зуміла вивчити характер і звички змії й пристосуватися до них.

    Оксана Некрасова любить і вивчає змій із дитинства. Згодом дитяче захоплення перетворилося на професію. Для неї змія — прекрасна, дивовижна і досконала істота. Не випадково, каже вона, прикраси часто роблять у вигляді змії.

    Змії живуть у злагоді з природою, вони мудрі, тому що не прагнуть нікому заподіяти шкоди. Змія, як правило, перша ніколи не нападає. Здебільшого напад — лише її захист. Люди переслідують змій у багатьох країнах, і водночас у тих країнах на медичній емблемі зображено змію. Нині отрута багатьох видів змій знайшла застосування в медицині. Препарати, виготовлені з неї, допомагають хворим на епілепсію, стенокардію, ревматизм, ішіас. Щоправда, в Україні натуральну отруту змії знайти складно. Колись існували спеціальні серпентарії, ліцензії на відловлювання отруйних змій. Нині цього немає. Медики, з якими я розмовляла, кажуть, що більшість таких ліків виготовлені з хімічних компонентів.

    Науковець Оксана Некрасова вважає, що мудрість змії полягає ще й у тому, що вона зуміла вижити поруч з нами, людьми, які чомусь упевнені, що мають право вирішувати, кому жити в цьому світі. Фото Володимира ЗAЇКИ

    Штучний психоз

    Минулого літа жителі України панікували: мовляв, нас атакували агресивні отруйні змії.

    — Насправді в Україні зареєстровано 11 видів змій, і тільки 3 з них отруйні. Це гадюка звичайна, гадюка лісова і степова. Перші дві занесені до Червоної книги. До речі, популяції лісової й степової гадюки останніми роками на нашій території значно зменшилися (ліси вирубують, степи розорюють). У деяких районах Київщини, де триває інтенсивне будівництво, лісова гадюка майже зникла.

    На думку фахівця, шкода, яку може заподіяти отруйна змія, значно перебільшена.

    Змія майже ніколи не нападає першою. Як правило, це відбувається, якщо її потривожити або наступити. Тому в лісі варто бути обережним. Зустрічаючись зі змією, краще завмерти на місці і не рухатися, тоді вона сама забереться геть. За останні роки жодного смертельного випадку від укусу гадюки не зареєстровано, — стверджує Оксана Некрасова. — Часто гадюку плутають із мідянкою. Але мідянка — абсолютно неагресивна, ніжна і лагідна істота. Вона нікому не завдає шкоди, навпаки, сама боїться всіх, намагається сховатися якомога глибше. А найбільша змія, яка мешкає в Україні, — це полоз. Його довжина іноді досягає двох метрів. Його вважають агресивним, але ця агресивність — скоріше захист, ніж напад. Зустрічаючись із людиною або твариною, полоз починає грізно шипіти. Звичайно це справляє страхітливе враження. Але насправді полоз не шкідливий. У нього тонкі, загнуті назад зуби, якими він навіть не може прокусити шкіру людини. Він нікому не шкодить, не треба його вбивати!

    Із жовтня по квітень змії впадають в сплячку, ховаються під корчами, в нори гризунів, у підвали будинків, — продовжує Оксана Некрасова. — Навесні відбувається масовий вихід зі сплячки, тому змій так багато. Але незабаром вони розповзаються і ховаються.

    — Часто ЗМІ самі створюють масовий психоз, розповідаючи про нашестя змій. Причому іноді це робиться зовсім непрофесійно. Бачила якось сюжет по телевізору: людей атакують гадюки, на місці подій працюють підрозділи МНС, змій виловлюють сотнями. Придивилася — а це зовсім не гадюки, а водяні вужі, добрі й нешкідливі істоти. Часто мені телефонують люди: допоможіть, на ділянці з’явилися змії. Я їм пояснюю: це означає, що у вас унікальна екологічна територія. Цьому потрібно радіти, це треба захищати. Можна розорати степ, заасфальтувати дороги — і знищити той світ, який живе поруч із нами. Змії знищують шкідливих гризунів, ними харчуються птахи, зокрема лелеки.

    Метелик Бредбері

    Утім, не можна підходити до цього питання так однозначно. Чомусь люди оцінюють тих, хто існує поряд із ними, лише з точки зору користі чи шкоди для себе, коханого. Але ж і вони самі — лише частина екосистеми, в якій кожна ланка має унікальне значення. Пам’ятаєте знаменитого метелика Бредбері? Знищиш його — і все в світі піде іншим шляхом.

    Змія — один з найстаріших жителів Землі, вона з’явилася задовго до людини і за тривалу історію еволюції навчилася раціонально оцінювати життя і бути терплячою. Можливо, її мудрість змії полягає ще й у тому, що вона зуміла вижити поруч з нами, людьми, які чомусь впевнені, що мають право вирішувати, кому жити в цьому світі.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 165, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 165 Відповідно до законів України «Про засади функціонування ринку природного газу» ( 2467-17 ), «Про природні монополії»( 1682-14 ) та Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», до Методики розрахунку тарифів на транспортування та постачання природного газу для підприємств з газопостачання та газифікації( v0983227-02 ), затвердженої постановою НКРЕ від 04.09.2002 № 983, та Процедури встановлення та перегляду НКРЕ тарифів на транспортування, розподіл, постачання природного газу, зберігання (закачування, зберігання та відбір) природного газу, транспортування нафти, нафтопродуктів, аміаку магістральними трубопроводами ( v0749227-09 ), затвердженої постановою НКРЕ від 25.06.2009 № 749, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Ми вийдемо на «Вемблі» не боятися

    Перш ніж оцінювати потенціал української дружини у поєдинку Англія Україна, варто наголосити, що ще ніколи в історії незалежності, починаючи відбірний турнір, синьо-жовті не мали такого сприятливого ...

    Департамент ДАІ МВС України пропонує учасникам дорожнього руху ознайомитися з пропозиціями щодо змін у законодавстві

    У відповідності до пункту 197.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна ...

    Працівники ДАІ Київщини затримали автомобіль, що перебував у розшуку

    Виділити серед потоку транспорту саме це авто, правоохоронцям допомогла техніка. На стаціонарному посту ДПС ДАІ спрацював сигнал від комплексу ВІДЕОКОНТРОЛЬ Рубіж про знаходження автомобіля ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb