Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Довольно уникальный, интересный и полностью отличающийся от существующих портал! Я хочу отблагодарить вас материально. Как это можно организовать?

Ваш интернет проект не лучший друг - этот интернет портал, - родственник для всех, кто живёт актуальными идеями!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Щодо оподаткування доходів шахтарів, Державна податкова служба УкраїниДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 11.09.2012  № 1707/61-12/17-1115
  2. Щодо оподаткування доходів шахтарів

    Державна податкова служба України згідно із ст. 52 Податкового кодексу України( 2755-17 ) від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі — Кодекс) розглянула <...> лист <...> щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб з виплачених сум доходів і повідомляє.

    Статтею 4 Закону України від 2 вересня 2008 року № 345-VI ( 345-17 ) "Про підвищення престижності шахтарської праці" (далі — Закон) визначено, що ставка податку з доходів шахтарів становить 10 відсотків заробітної плати та інших доходів, що отримують за місцем основної роботи працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах.

    Також ця норма відображена у пункті 167.4 статті 167 Податкового кодексу України( 2755-17 ) (далі — Кодекс), а саме: ставка податку становить 10 відсотків бази оподаткування щодо доходу у формі заробітної плати, визначеного згідно із пунктом 164.6 статті 164 цього Кодексу, шахтарів — працівників, які видобувають вугілля, залізну руду, руди кольорових і рідкісних металів, марганцеві та уранові руди, працівників шахтобудівних підприємств, які зайняті на підземних роботах повний робочий день та 50 відсотків і більше робочого часу на рік, а також працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань), у тому числі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту, у вугільній промисловості, — за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах( 36-2003-п ), затвердженим Кабінетом Міністрів України.

    Крім цього, згідно пп. 164.1.2 п. 164.1 ст. 164 Кодексу ( 2755-17 ) загальний місячний оподатковуваний дохід складається із суми оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) протягом такого звітного податкового місяця.

    Водночас якщо платник податку отримує доходи у вигляді заробітної плати за період її збереження згідно із законодавством, у тому числі за час відпустки або перебування платника податку на лікарняному, то з метою визначення граничної суми доходу, що дає право на отримання податкової соціальної пільги, та в інших випадках їх оподаткування, такі доходи (їх частина) відносяться до відповідних податкових періодів їх нарахування (пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Кодексу( 2755-17 )).

    Отже, враховуючи викладене, Кодекс не містить окремих норм щодо ставок податку на доходи, отримані за час відпустки або перебування платника податку на лікарняному, працівників шахтобудівних підприємств, які зайняті на підземних роботах, тому до таких доходів для цілей оподаткування застосовується ставка податку на доходи фізичних осіб, що визначена п. 167.4 статті 167 Кодексу( 2755-17 ).

    Заступник Голови

    А. Ігнатов

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Католицька церква «відстала на 200 років»

    Кардинал Карло Марія Мартіні перед смертю дав інтервю, в якому сказав, що католицька церква відстала на 200 років.

    Дом моды Christian Louboutin отстоял право на красные подошвы туфель

    Апелляционный суд Нью-Йорка (США) признал красные подошвы обуви, которую выпускает дизайнерский дом Christian Louboutin, торговой маркой, закрепив за компанией эксклюзивное право на производство ...

    В Англии убийца 5-ти детей сбежал после того, как его отпустили из тюрьмы на работу

    В Великобритании 33-летний Шакил Шазад, осужденный за убийство восьми человек, совершил побег после того, как его отпустили из тюрьмы на дневную работу, сообщает The Guardian.

    Рішення Євросуду по справі Веніосов проти України, № 30634/05, 15 грудня 2011

    Текст рішення Європейського суду по справі Веніосов проти України від 15 грудня 2011 на українській мові

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb