Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Как много необходимой информации.

Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы умнички!!! Так хочется пожелать Вам творческих успехов!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку та умов надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій) і переліку сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій), Кабінет Міністрів УкраїниКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 15 серпня 2012 р. № 813 Київ

    Про затвердження Порядку та умов надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій) і переліку сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій)

    Відповідно до частини другої статті 5( 4391-17 ) і частини першої статті 26 Закону України( 4391-17 ) "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою" Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Затвердити:

    Порядок та умови надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій), що додаються;

    перелік сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій), згідно з додатком.

    2. Пункт 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі( 104-2012-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2012 р. № 104 (Офіційний вісник України, 2012 р., № 13, ст. 483, № 26, ст. 987, № 40, ст. 1515), доповнити абзацом такого змісту:

    "державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом здешевлення страхових платежів (премій).".

    Прем'єр-міністр України

    М. АЗАРОВ

    Інд. 70

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2012 р. № 813

    ПОРЯДОК ТА УМОВИ надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій)

    1. Цей Порядок визначає умови надання фінансової підтримки, передбаченої у державному бюджеті за програмою "Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі", для здешевлення страхових платежів (премій).

    Державна підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам у формі компенсації до 50 відсотків вартості страхового платежу.

    2. Бюджетні кошти спрямовуються на захист майнових інтересів сільськогосподарських товаровиробників від ризику загибелі сільськогосподарських культур шляхом часткового здешевлення страхових платежів та забезпечення стабільності виробництва в сільському господарстві.

    Бюджетні кошти спрямовуються також на погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства.

    3. Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагрополітики. Одержувачами коштів є сільськогосподарські товаровиробники.

    4. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України "Про страхування"( 85/96-ВР ), "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою"( 4391-17 ).

    5. Державна підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам, які:

  1. здійснюють виробництво сільськогосподарської рослинницької продукції на території України;
  2. уклали із страховиком договір страхування сільськогосподарської рослинницької продукції з державною підтримкою від сільськогосподарських виробничих ризиків (далі — договір страхування);

    сплатили страховику страховий платіж за договором страхування у розмірах, розрахованих виходячи із стандартних страхових продуктів;

  3. не перебувають на стадії ліквідації та стосовно яких не порушено справу про банкрутство;
  4. не мають прострочену більш як на шість місяців заборгованість перед державним (місцевим бюджетом) та Пенсійним фондом України.

    6. Страхування сільськогосподарських культур з державною підтримкою може здійснюватися на весь період вирощування (страховий продукт 1), на період перезимівлі (страховий продукт 2), на весняно-літній період (страховий продукт 3) у разі:

  5. вимерзання, випрівання, випирання, льодової кірки;
  6. заморозків у повітрі в період формування репродуктивних органів озимої пшениці;
  7. граду, удару блискавки;
  8. землетрусу;
  9. лавини, земельного зсуву, земельного або земельно-водного селю;
  10. сильного вітру, пилової бурі, шквалу, смерчу, суховію, видування;
  11. сильного дощу, тривалих дощів, повені, паводка, вимокання;
  12. посухи у весняно-літній період;
  13. зимової посухи або зневоднення на землях, які підлягають примусовому зрошенню або заводненню, ґрунтової кірки, випадіння рослин;

  14. епіфітотійного розвитку хвороб рослин;
  15. епіфітотійного розмноження шкідників рослин;
  16. вторинних хвороб рослин;
  17. зневоднення на землях, які підлягають примусовому зрошенню або заводненню, ґрунтової кірки, випадіння рослин;

  18. протиправних дій третіх осіб стосовно сільськогосподарських культур.
  19. 7. Для страхування сільськогосподарських культур з державною підтримкою страхувальники подають заявку за формою, встановленою Мінагрополітики, страховикам та її копію — Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, управлінню агропромислового розвитку районної держадміністрації та Севастопольській міській держадміністрації у такі строки:

  20. для страхового продукту 1 — до 1 жовтня;
  21. для страхового продукту 2 — до 15 вересня;
  22. для страхового продукту 3 — до 1 березня.
  23. Страховики та управління агропромислового розвитку районних держадміністрацій та Севастопольська міська держадміністрація не пізніше третього робочого дня, що настає за зазначеними датами, складають реєстр заяв сільськогосподарських товаровиробників для страхування сільськогосподарської культури з державною підтримкою та подають його до Аграрного страхового пулу та головних управлінь агропромислового розвитку обласних держадміністрацій.

    Аграрний страховий пул, Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку обласних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій протягом п'яти робочих днів подають їх до Мінагрополітики.

    8. Для здійснення компенсації страхових платежів Мінагрополітики утворює комісію з питань надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам шляхом здешевлення страхових платежів, положення про яку затверджується Міністерством.

    З метою визначення переліку сільськогосподарських товаровиробників для отримання державної підтримки Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, обласні та Севастопольська міська держадміністрації утворюють комісії, до складу яких входять представники головних управлінь агропромислового розвитку, органів державної статистики, фінансових органів, територіальних органів Держфінінспекції і ДПС, які очолюють відповідно заступник Міністра аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу, заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації.

    Засідання комісії проводяться не рідше ніж два рази на місяць для розгляду документів:

  24. до 15 грудня — за страховим продуктом 1;
  25. до 10 грудня — за страховим продуктом 2;
  26. до 10 червня — за страховим продуктом 3.
  27. Страхувальники для отримання права на компенсацію страхового платежу подають протягом п'яти робочих днів після укладення договору страхування до комісій заяву за встановленою Мінагрополітики формою і такі документи:

  28. копію договору страхування, засвідчену страхувальником;
  29. копії розрахунково-платіжних документів, що засвідчують суму фактично сплачених страхових платежів;
  30. довідку про банківські реквізити страхувальника;
  31. довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів).
  32. Подані документи перевіряються секретарем комісії та реєструються в журналі обліку, форму якого затверджує Мінагрополітики.

    Страхувальники, що провадять господарську діяльність не за місцем їх реєстрації, для отримання права на часткову компенсацію страхового платежу звертаються до комісій Міністерства аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, обласних та Севастопольської міської держадміністрацій за місцем їх реєстрації, а страхувальники, що зареєстровані у м. Києві, — до комісії Київської облдержадміністрації.

    У разі відмови в наданні права на компенсацію комісія надсилає страхувальнику в триденний строк після прийняття рішення обґрунтовану письмову відповідь із зазначенням причин відмови.

    Причинами відмови в наданні компенсації страхового платежу є:

  33. невідповідність вимогам, зазначеним у пункті 5 ( 813-2012-п ) цього Порядку;
  34. подання страхувальником неповного пакета документів;
  35. виявлення в документах, поданих страхувальником, недостовірних відомостей.
  36. У разі прийняття позитивного рішення комісії видають відповідну довідку страхувальнику та включають його до реєстру страхувальників, які мають право на отримання компенсації, і подають його до комісії Мінагрополітики не пізніше:

  37. 17 грудня — за страховим продуктом 1;
  38. 12 грудня — за страховим продуктом 2;
  39. 12 червня — за страховим продуктом 3.
  40. Форму довідки та реєстру затверджує Мінагрополітики.

    9. Мінагрополітики в межах виділених асигнувань здійснює розподіл коштів пропорційно потребі страхувальників на відповідний рік, але не більш як 50 відсотків вартості страхового платежу, і протягом п'яти днів доводить його до Міністерства аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головних управлінь агропромислового розвитку обласних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій.

    Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету( z1401-11 ), затвердженого в установленому законодавством порядку.

    Мінагрополітики спрямовує бюджетні призначення Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку обласних і управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій на підставі рішення комісії Мінагрополітики.

    Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку обласних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій на підставі рішення комісії Мінагрополітики подають до головних управлінь Казначейства реєстр страхувальників і платіжні доручення на виплату компенсації шляхом перерахування коштів на поточні рахунки страхувальників.

    10. Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку обласних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій подають до Мінагрополітики узагальнену інформацію про використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації вартості страхових платежів за затвердженою ним формою.

    Страховики подають до Аграрного страхового пулу інформацію про кожен укладений або анульований договір страхування, а також про кожен випадок виплати страхового відшкодування до 15 числа наступного місяця та в місячний строк після закінчення бюджетного року. Аграрний страховий пул подає інформацію Мінагрополітики до 20 числа наступного місяця та в місячний строк після закінчення бюджетного року.

    Інформація, зазначена в абзацах першому та другому цього пункту, подається за формою, затвердженою Мінагрополітики.

    Мінагрополітики подає Мінфіну за підсумками півріччя до 20 числа наступного місяця та у місячний строк після закінчення бюджетного періоду інформацію про стан виконання результативних показників з результатами аналізу, поясненнями, висновками щодо їх виконання.

    11. У разі розірвання договору страхування частина компенсації страхового платежу, що залишається до його закінчення, пропорційно до строку дії такого договору повертається страхувальником до державного бюджету не пізніше десятого дня починаючи з дати розірвання договору страхування.

    12. У разі встановлення контролюючими органами факту незаконного одержання страхувальником бюджетних коштів та визнання такого факту страхувальником або судом надання зазначеному страхувальнику державної підтримки припиняється протягом двох бюджетних періодів, а кошти в сумі, що одержана з порушенням законодавства, повертаються до державного бюджету.

    Складення та подання звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

    Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2012 р. № 813

    ПЕРЕЛІК сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій)

    Найменування культури

    Вид страхового ризику (продукту)

    Озима пшениця

  41. на період перезимівлі
  42. Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про затвердження Правил етичної поведінки осіб рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2012 р. за № 2083/22395 Про затвердження Правил етичної поведінки осіб рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

    Ваш вихід, панове міністри!

    Один з основоположних конституційних постулатів стверджує, що державна влада в нашій країні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Тож відповідно до ст.78 Основного ...

    Про розподіл виробу медичного призначення для лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, закупленого за кошти Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

    Про розподіл виробу медичного призначення для лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, закупленого за кошти Державного бюджету України на 2012 рік

    Аварійність в економічному вимірі

    Практично на всіх заходах, організованих і проведених відомим Всеукраїнським громадським обєднанням Асоціація безпеки дорожнього рухузвучить моторошна статистика загиблих і скалічених наших співгромадян ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb