Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Всем большое спасибо. Ваш интернет портал - без всякого сомнения на данный момент - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет порталы. Интернет проект очень многофункционален в пользовании. На нем полезно работать - просто и быстро.

Как много актуальной информации. Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы действительно умнички.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послугНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГЩодо розгляду колективного звернення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі — Комісія), в межах повноважень повідомляє.

    Статтею 5 Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ) визначено, що Комісія застосовує такі засоби регуляторного впливу на суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках:

    - ліцензування господарської діяльності та контроль за дотриманням ліцензійних умов;

    - встановлення тарифів на комунальні послуги для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках;

    - встановлення для суб'єктів природних монополій, які провадять діяльність у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, індивідуальних технологічних нормативів використання питної води;

    - інші засоби, передбачені чинним законодавством України.

    Законом України "Про теплопостачання"( 2633-15 ) визначено, що теплова енергія — товарна продукція, що виробляється на об'єктах сфери теплопостачання для опалення, підігріву питної води, інших господарських і технологічних потреб споживачів, призначена для купівлі-продажу.

    Відповідно до статті 13 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"( 1875-15 ) централізоване постачання холодної та гарячої води та централізоване опалення відноситься до комунальних послуг, тобто кінцеві споживачі (зокрема населення) отримують не теплову енергію, а послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води.

    Згідно зі статтею 16 Закону України "Про теплопостачання" ( 2633-15 ) та статтями 5, 6 Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ) Комісія не має повноважень та засобів регуляторного впливу щодо визначення виконавців послуг та встановлення тарифів на комунальні послуги.

    З метою об'єктивного з'ясування, зазначених у зверненні обставин, Комісія звернулася до Підприємства з проханням надати додатково всю необхідну інформацію.

    Зазначеним Підприємством надано інформацію Комісії про те, що відповідно до рішення міськвиконкому Підприємство є виконавцем послуг з теплопостачання та підігріву гарячої води в будинках, згадуваних у зверненні, а також про те що, вузол обліку теплової енергії встановлений силами Підприємства і знаходиться на балансі підприємства.

    Згідно із Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні" ( 280/97-ВР ) та "Про житлово-комунальні послуги" ( 1875-15 ) повноваження щодо управління об'єктами житлово-комунального господарства, які перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх утримання та ефективної експлуатації, визначення виконавця житлово-комунальних послуг (зокрема з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановлення розміру плати за проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонт будинкових засобів обліку теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки) та укладання договорів з підприємствами різних форм власності на вироблення та/або виконання житлово-комунальних послуг, контроль за технічним станом, використанням та утриманням об'єктів нерухомого майна усіх форм власності, встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, затвердження норм споживання та якості цих послуг, контроль за їх дотриманням і забезпечення необхідного рівня та якості послуг, що надаються населенню, покладено на органи місцевого самоврядування.

    Відповідно пункту 8 статті 16 Закону України "Про місцеві державні адміністрації"( 586-14 ) здійснення державного контролю за додержанням правил комунального обслуговування, законодавства про захист прав споживачів покладено на місцеві державні адміністрації і не відноситься до повноважень Комісії.

    Отже, враховуючи вищевикладене, зазначені у Вашому зверненні вимоги можуть бути вирішені на рівні органів місцевого самоврядування.

    Водночас Комісія вважає за необхідне зазначити наступне:

    Пунктом 2 статті 28 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність"( 113/98-ВР ) визначено, що засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці через міжповірочні інтервали.

    Калькулювання собівартості витрат, пов'язаних з обслуговуванням, ремонтом (у тому числі демонтажем, транспортуванням, монтажем після повірки та пломбуванням засобів обліку) здійснюється підприємством, що надає послугу, і погоджується органом місцевого самоврядування.

    За повідомленням Підприємства в грудні 2012 р. і в березні 2013 р. були виконані огляди вузла обліку теплової енергії, порушень в роботі приладу не виявлено.

    Однак, слід зазначити, що відповідно до пункту 4.2.1 Національного стандарту України ДСТУ 2708:2006 "Метрологія. Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація та порядок проведення" (далі — Стандарт) для засобів вимірювальної техніки, які підлягають повірці, встановлено такі види повірки: первинна, періодична, позачергова, інспекційна та експертна.

    Періодичній повірці підлягають засоби вимірювальної техніки, які перебувають в експлуатації, в тому числі ті, які видають напрокат.

    Позачергову повірку проводять до закінчення міжповірочного інтервалу.

    Інспекційну повірку проводять під час здійснення державного метрологічного нагляду, щоб перевірити придатність засобів вимірювальної техніки до застосування.

    Експертну повірку проводять у разі виникнення спірних питань щодо метрологічних характеристик, придатності до застосування і правильності експлуатації засобів вимірювальної техніки.

    Відповідно до положень пункту 5.5 Стандарту позачергову повірку проводять в таких випадках:

    1) за потреби заявника пересвідчитись у придатності засобів вимірювальної техніки до застосування;

    2) у разі пошкодження відбитка повірочного тавра або втрати свідоцтва про повірку;

    3) у разі застосування засобів вимірювальної техніки як комплектувальних, якщо час, що минув після останньої повірки, перевищує половину міжповірочного інтервалу;

    4) у випадку продажу (відправлення) споживачеві засобів вимірювальної техніки в тому разі, коли час, що минув після останньої повірки, перевищує половину міжповірочного інтервалу;

    5) під час уведення в експлуатацію засобів вимірювальної техніки, які пройшли первинну повірку (у разі потреби).

    З огляду на зазначене, у разі виникнення сумнівів щодо придатності до застосування і правильності експлуатації засобів вимірювальної техніки фізичні та юридичні особи у встановленому порядку мають право ініціювати відповідну повірку засобів вимірювальної техніки.

    Відповідно до п. 21 Правил користування тепловою енергією ( 1198-2007-п ), затверджених постановою Кабінету Міністрів України 03.10.2007 № 1198, непланова повірка приладів комерційного обліку виконується за рахунок ініціатора такої повірки.

    Впровадження порядку проведення повірок засобів вимірювальної техніки відноситься до повноважень спеціально уповноваженого органу влади у сфері метрології (ЦОВМ) і не відноситься до компетенції Комісії.

    Член Комісії

    С. Дунайло

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про приєднання України до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї, який доповнює Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності, Верховна Рада України

    Верховна Рада України постановляє: Приєднатися до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї, який доповнює Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності( 995_792 ), прийнятого 31 травня 2001 року у м. Нью-Йорку (додається), який набирає чинності для України на тридцятий день після дати передачі Україною її документа про приєднання.

    Питання Державного агентства лісових ресурсів, Кабінет Міністрів України

    Питання Державного агентства лісових ресурсів Погодитися з пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства щодо можливості забезпечення здійснення Державним агентством лісових ресурсів функцій і повноважень Державного комітету лісового господарства, що припиняється.

    Щодо індексації грошового забезпечення, Міністерство соціальної політики України

    Департамент стратегічного планування Міністерства соціальної політики України розглянув лист <...> щодо індексації грошового забезпечення і повідомляє.

    Про митне оформлення експорту зерна, Міністерство доходів і зборів України

    Митниці Міндоходів Про митне оформлення експорту зерна Повідомляємо, що дорученням Кабінету Міністрів України від 14.10.2013 № 40517/0/1-13 Міністерству доходів і зборів України визначено вжити заходів для проведення процедур митного оформлення зерна безпосередньо в місцях, визначених його експортерами.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb