Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот портал - на данный момент - неповторимый в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные сайты. Портал весьма удобен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы умнички!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - Красилівський районний суд Хмельницької області - Чорна Л. М.

  1. РІШЕННЯ
  2. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Красилівський районний суд Хмельницької області

Справа № 677/1522/13-ц

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27.12.2014 року м.Красилів

Красилівський районний суд Хмельницької області

в складі : головуючої - судді Чорної Л.М.

при секретарі Петрокушиній Н.В.

з участю прокурора Лелюка Т.В.

представника органу опіки та піклування Тимченко О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Красилові цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Красилівської районної державної адміністрації до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

встановив:

в обгрунтування заявленого позову позивач посилається на те, що органом опіки та піклування Котюржинецької сільської ради прийнято рішення №159 від 26.07.2013 року «Про відібрання малолітніх дітей ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 у батьків - гр.ОСОБА_2 та гр..ОСОБА_3 без позбавлення батьківських прав. Відповідачі являються батьками дітей згідно свідоцтв про їх народження.

Відповідно до актів обстеження умов проживання малолітніх дітей від 10.07.2013 року та 26.07.2013 року у сім»ї гр..ОСОБА_2 було виявлено, що в житловому будинку де проживають малолітні діти у кімнатах брудно, розкидані речі, на ліжках не випрана білизна, дитячий одяг насипом. Згідно довідок та характеристик батьки постійно зловживають алкогольними напоями, вчиняють в будинку перед дітьми сварки та бійки.

Згідно акту соціального інспектування №50 від 06.07.2013р. вирішено виконкому Котюржинецької сільської ради повторно заслухати сім»ю ОСОБА_2 та ОСОБА_3 щодо доцільності відібрання у них малолітніх дітей.

За місцем проживання відповідачі характеризуються негативно, зловживають спиртними напоями. Враховуючи негативну поведінку батьків малолітніх ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_6, перебування дітей в обстановці, яка загрожує їх життю та здоров»ю рішенням Котюржинецької сільської ради № 159 від 26.07.2013р. діти буди відібранні та поміщені в Хмельницький обласний центр соціально- психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство».

На підставі викладеного просять відібрати малолітнього ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, малолітнього ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, малолітнього ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2 з сім»ї гр.. ОСОБА_2 та гр..ОСОБА_3 без позбавлення їх батьківських прав, а також стягнути аліменти на утримання дітей.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлений позов, просить його задоволити.

Відповідачі в судовому засіданні позовні вимоги визнали, не заперечують проти перебування дітей в Хмельницькому обласному центрі соціально- психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство».

Заслухавши пояснення представника позивача, відповідачів, думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд находить позов підлягаючим задоволенню.

Як встановлено в судовому засіданні батьки неповнолітніх ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_6 вихованням та доглядом дітей не займаються, матеріально дітей не підтримують, ведуть антигромадський спосіб життя, зловживають алкогольними напоями, щодо відібрання у них дітей не заперечують, що також підтверджує їх самоусунення від виховання та матеріального утримання їх неповнолітніх дітей.

Згідно зі ст. 170 СК України суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини, жорстоко поводяться з нею, є хронічними алкоголіками або наркоманами чи вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров'я і морального стану. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням або органові опіки та піклування.

У виняткових випадках - при безпосередній загрозі для життя або здоров'я дитини орган опіки та піклування або прокурор мають право постановити рішення про негайне відібрання дитини від батьків. У цьому разі орган опіки та піклування зобов'язаний негайно повідомити прокурора та у семиденний строк після постановлення рішення звернутися до суду з позовом про позбавлення батьків чи одного з них батьківських прав або про відібрання дитини від матері, батька без позбавлення їх батьківських прав.

З таким позовом до суду має право звернутися прокурор.

При винесенні рішення про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав суд не встановлює конкретних строків цього обмеження прав батьків.

Якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, суд за заявою батьків може постановити рішення про повернення їм дитини.

При задоволенні позову про відібрання дитини від матері, батька без позбавлення їх батьківських прав суд вирішує питання про стягнення з них аліментів на дитину на користь закладу, де перебуває дитина.

Неналежне виховання своїх дітей відповідачами, не створення ними належних умов для дітей та догляду за ними, стверджується актами обстеження умов проживання дітей від 10.07.2013 року, 26 липня 2013 року, довідками-характеристиками від 11.07.2013 року №№155,156, рішенням Котюржинецької сільської ради №135 від 15.02.2013 року «Про умови проживання та перебування неповнолітніх ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_6.», рішенням №159 Котюржинецької сільської ради від 26.07.2013 року «Про відібрання малолітніх дітей», актами вилучення дітей від 29.07.2013 року, висновком Красилівської райдержадміністрації про доцільність відібрання малолітніх дітей від батьків.

Керуючись ст. ст.10,60,212,215 ЦПК України , ст.170 СК України, суд,-

в и р і ш и в :

Позов задовольнити.

Відібрати малолітніх ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, малолітнього ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, малолітнього ОСОБА_6,ІНФОРМАЦІЯ_2 у матері ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, жительки АДРЕСА_2 та батька ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, жителя АДРЕСА_1 без позбавлення їх батьківських прав.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженки с. Печеське Красилівського району, жительки АДРЕСА_2 аліменти в розмірі 1/2 частини її доходу (заробітку) на утримання дітей ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_6,ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь Хмельницького обласного центру соціально- психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» на період знаходження дітей в даному закладі.

Стягнути з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженця та жителя АДРЕСА_1 на утримання ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти в розмірі 1/2 частини його заробітку ( доходу) на користь Хмельницького обласного центру соціально- психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» на період перебування дітей в даному закладі.

Стягнути солідарно з ОСОБА_2, ОСОБА_3 судовий збір в сумі 243, 60 грн. на рахунок - 31217206700279, банк одержувача коштів ГУДКУ у Хмельницькій області, МФО 815013, ОКПО одержувача 37972056, одержувач УДКСУ у Красилівському районі.

Рішення в частині стягнення аліментів підлягає негайному виконанню в межах стягнення за один місяць і може бути оскаржене в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня його проголошення.

Суддя: Л. М. ЧОРНА

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Столичная СБУ обнаружила склад с просроченной детской вакциной и наркотиками

Сотрудники Управления СБУ в г. Киеве совместно с работниками МВД и прокуратуры, предупредили попадание на рынок фармацевтической продукции просроченных медпрепаратов. Правоохранители провели ...

Про Порядок розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, Центральна виборча комісія

Про Порядок розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України Відповідно до пунктів 1, 2, 19 частини другої статті 30, частини першої статті 111 Закону України "Про вибори народних депутатів України"( 4061-17 ), керуючись статтями 11 — 13 ( 1932-15 ), пунктами 4( 1932-15 ), 5 статті 17( 1932-15 ), пунктом 2 статті 19 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

Про скасування реєстрації довірених осіб кандидата у народні депутати України, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі, Центральна виборча комісія

Про скасування реєстрації довірених осіб кандидата у народні депутати України, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі До Центральної виборчої комісії 13 серпня 2012 року надійшла заява кандидата у народні депутати України Волкова Олександра Юрійовича, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі № 80, про припинення повноважень його довірених осіб Дуки Володимира Васильовича та Кочерги Крістіни Сергіївни, до якої додано посвідчення відповідних осіб.

На Полтавщині працівники ДАІ затримали водія мотоциклу, який незаконно заволодів дизельним паливом

Днями, в селі Василівка Кобеляцького району, за порушення Правил дорожнього руху працівниками Державтоінспекції був зупинений мопед Д-6, з саморобним причепом, за кермом якого перебував 21-річний ...

05145472d80649777fc2d927daedc5fb