Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Весьма оригинальный, актуальный и продуманный интернет проект! Хочется поддержать Вас денежкой. Как это можно сделать?

Добрый день!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

На запит на інформацію (стосовно порядку приєднання до мереж основного споживача), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

ЛИСТ

  1. 16.07.2013  № 4818/26/47-13
  2. Гр. К-у В. А.

    На запит на інформацію

    Шановний В. А.!

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), розглянула Ваш запит на інформацію від 04.07.2013 щодо порядку приєднання до мереж основного споживача та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

    Статтею 1 Закону України «Про електроенергетику» ( 575/97-ВР ) визначено, що приєднання електроустановки (далі — приєднання) — надання електропередавальною організацією послуги замовнику із створення технічної можливості для передачі (прийняття) в місце приєднання електроустановки замовника відповідної потужності до електричних мереж електропередавальної організації (у тому числі новозбудованих) електричної енергії необхідного обсягу з дотриманням показників її якості та надійності.

    Стандартне приєднання — приєднання електроустановки (крім електроустановок, призначених для виробництва електричної енергії) замовника до діючих мереж електропередавальної організації на відстань, що не перевищує 300 метрів по прямій лінії від місця забезпечення потужності до місця приєднання, яке диференціюється за ступенями потужності: перший ступінь — до 16 кВт включно; другий ступінь — від 16 кВт до 50 кВт включно; третій ступінь — від 50 кВт до 160 кВт включно.

    Отже, на законодавчому рівні визначено, що послуга з приєднання надається виключно електропередавальною організацією.

    При цьому стандартним приєднанням може бути виключно приєднання до мереж електропередавальної організації, яке відповідає критеріям, визначеним Законом( 575/97-ВР ) (до 300 метрів діючих мереж електропередавальної організації та до 16 кВт (до кінця 2014 року)).

    Відповідно до положень пункту 1.5 Правил приєднання електроустановок до електричних мереж( z0236-13 ), затверджених постановою НКРЕ від 17.01.2013 № 32 (далі — Правила), суб'єкт господарювання має право за зверненням замовника погодити приєднання його електроустановок до власних технологічних електричних мереж у рахунок зменшення дозволеної потужності за договором про постачання електричної енергії або в межах резерву потужності існуючих трансформаторів та пропускної спроможності електричних мереж цього суб'єкта у відповідний період доби. Про своє рішення щодо погодження суб'єкт господарювання протягом трьох робочих днів з дня отримання звернення повідомляє замовнику.

    У разі приєднання електроустановок замовника до електричних мереж суб'єкта господарювання, який не є електропередавальною організацією, електропередавальна організація, на території здійснення ліцензованої діяльності якої розташовані електроустановки замовника, видає технічні умови на приєднання до електричних мереж цього суб'єкта господарювання, які погоджуються цим суб'єктом господарювання.

    Плата за приєднання до електричних мереж суб'єкта господарювання визначається електропередавальною організацією відповідно до Методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж ( z0339-13 ).

    Електроустановки, які внаслідок приєднання до технологічних електричних мереж суб'єкта господарювання стають транзитними, мають бути забезпечені оперативно-технічним обслуговуванням персоналом власника транзитних установок або за відповідним договором зі спеціалізованою організацією, яка має право на виконання таких робіт.

    Таким чином, приєднання електроустановок замовників до мереж інших суб’єктів господарювання, що не є електропередавальними організаціями, не залежно від відстані до цих мереж чи від заявленої потужності не підпадає під визначення стандартного та має здійснюватись в порядку, передбаченому розділом ІІІ Правил( z0236-13 ).

    Додатково повідомляємо, що згідно з частиною першою статті 67 Господарського кодексу України( 436-15 ) (далі — ГКУ) відносини підприємства з іншими підприємствами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів, укладених сторонами за взаємною згодою із визначенням в них істотних умов та з дотриманням положень чинного законодавства України.

    З повагою,

    Член Комісії

    Ю. Власенко

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Россиянка, поскользнувшаяся в магазине, получит 105 тыс. рублей компенсации

    В Нижегородской области (РФ) суд взыскал с владельцев магазина в пользу покупательницы, поскользнувшейся и получившей серьезные травмы, более 105 тыс. рублей, сообщает пресс-служба Нижегородского ...

    Про звільнення Кацуби С.В. з посади заступника голови правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, Кабінет Міністрів України

    Про звільнення Кацуби С. В. з посади заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Звільнити Кацубу Сергія Володимировича з посади заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та від виконання обов’язків члена правління цієї Компанії у зв’язку з обранням його народним депутатом України.

    виданої Товариству з обмеженою відповідальністю «Алекс-А ЛТД», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про анулювання ліцензії на право провадження діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом, виданої Товариству з обмеженою відповідальністю «Алекс-А ЛТД»

    За ініціативи Віталія Захарченка при МВС створена Консультаційно-експертна рада

    Ефективність діяльності міліції, моральність її працівників, законодавче та матеріальне забезпечення роботи органів внутрішніх справ такі питання були винесені на розгляд членів новоствореного ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb