Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Хочется отблагодарить Вас за тот величайший труд, который Вы делаете каждый день для всех нас. Умнички!!!

Огромное спасибо за этот огромнейший труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Інтоксикація мови

    Інтоксикація мовиНа них — зразки мовних помилок і відвертих ляпів із газет різних рівнів, починаючи з районного.

    Колекціонував їх не заради якоїсь допитливості, а виключно з навчальною метою. Тодішня завідувач кафедри стилістики факультету журналістики КДУ імені Т. Шевченка (а це було наприкінці 70-х років) славнозвісна Алла Петрівна Коваль (світлої пам’яті!) і сама володіла масштабною колекцією подібних перлів, з яких доволі відверто глузувала і якими застерігала — соромила нас, майбутніх акул пера. Якось незручно було потрапити до тієї збірки дурниць і мовного невігластва. З цікавості переглянув одну картку, другу… І здивувався: помилки не настільки очевидні, щоб виставляти їх на загальний огляд. То підмет із присудком не узгодився, то закінчення «переплутали» відмінки. Одне слово, терпіти можна. І з жахом спроектував нинішню мовну ситуацію на ту, що вважалася тоді доволі тривожною і про яку постійно нагадували науковці.

    Знали б тодішні доктори і професори, як почнуть писати акули пера через 30—40 років! Беручи сьогодні до рук якусь сумську газету або щось із районного самвидаву, не встигаю заповнювати карточки. Бо протягом останніх років мовна грамотність і культура відійшли навіть не на другий чи третій план, а кудись далеко-далеко, що й не видно. Інколи здається, що для багатьох молодих журналістів правила правопису — щось фантастично-недосяжне, а не щоденна вимога, якої треба дотримуватися.

    Наводити приклади помилок — ніби нічної пори рахувати зірки на небі. Юним даруванням, які сьогодні студіюють ази журналістики, пропонують величезний букет предметів, що стосуються десятків соціологічно-комунікативних та інших аспектів. А ось вчитися на помилках інших — не випадає. А якщо й випадає, то наспіх.

    Звернімо увагу на листування молоді в Інтернеті, в якому не залишилося місця ні крапкам, ні комам, ні запитальним чи окличним знакам. А що вже казати про двокрапку чи тире? Хоч і не в такому вигляді, однак ота неохайність, неоковирність, звичка писати на охляп міцно вкорінюється і на газетних шпальтах.

    Украй рідко, однак деякі видання звертають увагу на засилля незнання мови. І самі тиражують нові дурниці: до «мови треба відноситися (!), як до живого організму». Воістину — якщо так «відноситися», то мова довго не зможе витримувати інтоксикацію, її отруєння гарантоване.

    Хтось може пхикнути: мовляв, знайшли проблему, існує стільки питань, яким треба давати лад. А від того, що хтось щось не так написав, курс валюти не зміниться і ВВП не зменшиться.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    В Интернете появилось 103 представительства службы борьбы с экономической преступностью

    Для информирования граждан через Интернет и социальные сети Департамент государственной службы борьбы с экономической преступностью МВД Украины открыл 103 официальных веб-сайта и страницы:

    Про звільнення М. Кудрика з посади голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, Президент України

    Розпорядження  Президента України Звільнити КУДРИКА Миколу Васильовича з посади голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області.

    «Евромайдану» представили будущих министров КМУ

    «Совет Евромайдана» представил на Майдане Незалежности будущий состав Кабинета Министров Украины:

    Страшна розплата

    В одному з будинків села Шевченкове, що в Бахчисарайському районі, стався вибух побутового газу, під час якого постраждав його господар, отримавши 90% опіків поверхні тіла.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb