Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого сайта.

Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот портал - на данный момент - неповторимый в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные сайты. Портал весьма удобен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Рекомендації Венеціанської комісії сприяють реформам

    Рекомендації Венеціанської комісії сприяють реформам

    Віктор Янукович зустрівся з головою Європейської комісії «За демократію через право»

    «За останні три роки Венеціанська комісія 14 разів надавала свої висновки і рекомендації у сфері здійснення конституційно-правових реформ в Україні», — сказав Віктор Янукович під час зустрічі з Джанні Букіккіо. Він зазначив, що Україна ніколи не залишає без уваги будь-які зауваження чи пропозиції Венеціанської комісії. «Ми вдячні за таке ставлення до України і за робочі партнерські стосунки», — додав глава держави та подякував за підтримку діяльності Конституційної асамблеї.

    У свою чергу Джанні Букіккіо наголосив, що Україна за останні 20 років зробила багато кроків уперед. Водночас він додав, що нас попереду очікує ще багато роботи. «Мої побажання — рухатися крок за кроком, не чекати всього повного проекту Конституції. Є деякі сфери, які потребують негайної дії, одна з них — судова система», — сказав він.

    А Віктор Янукович зазначив, що найближчим часом на державному рівні буде затверджено Концепцію розвитку місцевого самоврядування, визначено пріоритетні напрями реформування цієї сфери. Глава держави підкреслив, що реформа місцевого самоврядування має стати спільною справою, відповідальність за яку повинні взяти на себе органи державної влади, місцевого самоврядування, бізнес і громадянське суспільство.

    Україна сподівається і на тісну співпрацю з Венеціанською комісією на кожному етапі конституційного процесу. За словами Віктора Януковича, оновлена Конституція України має бути орієнтована на утвердження людини як найвищої цінності суспільства і держави.

    Віктор Янукович і Джанні Букіккіо обговорювали конституційну реформу. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

    Він зазначив, що серед пріоритетів роботи Конституційної асамблеї — посилення конституційних гарантій прав людини та громадянина, у тому числі реального забезпечення ефективного та незалежного судового захисту прав і свобод, забезпечення ефективності механізму організації державної влади.

    Віктор Янукович нагадав, що до Конституційної асамблеї, створеної у травні 2012 року, не увійшли представники опозиційних сил. «Але ми дотримуємося такого принципу, що двері завжди відчинені. Я при кожній нагоді запрошую представників опозиційних сил брати участь у Конституційній асамблеї», — сказав він.

    Глава держави підкреслив, що, за рекомендаціями Венеціанської комісії, Конституційна асамблея функціонує як самостійний і незалежний орган.

    «Конституційна реформа повинна врахувати всі питання судової реформи», — сказав глава держави. За його словами, на сьогодні практично все, що можна було врегулювати законами України, врегульовано. «Залишилась тільки та частина, яка повинна бути врегульована в Конституції», — зазначив Віктор Янукович.

    Президент наголосив, що при підготовці конституційних змін, пов’язаних із питаннями правосуддя, орієнтиром для України є рекомендації Венеціанської комісії. «В основу ефективної судової системи ми закладаємо європейські підходи доступу до судової професії, пропонуємо реальні механізми закріплення гарантій незалежності суддів, утвердження дієвого та ефективного суддівського самоврядування», — підкреслив він.

    Віктор Янукович висловив сподівання, що вже найближчим часом Конституційна асамблея надасть конкретні пропозиції, відповідний законопроект для внесення змін до Конституції у частині правосуддя. «Ми, безумовно, ці пропозиції невідкладно направимо на експертизу до Венеціанської комісії», — сказав Президент.

    Говорячи про реформування правоохоронних органів, Віктор Янукович відзначив, що Україна досягла на цьому шляху помітного прогресу. Глава держави нагадав, що 20 листопада 2012 року набрав чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, який запроваджує змагальну модель кримінального провадження за кращими європейськими стандартами та забезпечує процесуальну рівність учасників процесу.

    Важливим, за словами Президента, також було ухвалення у вересні минулого року Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань удосконалення діяльності прокуратури», який суттєво обмежив повноваження відомства. Зокрема, як зазначив Віктор Янукович, прокурори позбавлені права видавати обов’язкові для виконання акти прокурорського реагування — протести і приписи, а також здійснювати нагляд за дотриманням законів без призначення прокурорської перевірки. Також законом ліквідовано військову прокуратуру, додав Президент.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів та внесення змін до реєстраційних матеріалів, Міністерство охорони здоров'я України

    Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів та внесення змін до реєстраційних матеріалів Відповідно до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" ( 123/96-ВР ), пункту 5 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів( 376-2005-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2005 № 376, на підставі результатів експертизи реєстраційних матеріалів лікарських засобів та контролю якості тих, що подані на державну реєстрацію, проведеної ДП "Державний експертний центр" МОЗ України, висновків щодо ефективності, безпечності та якості лікарського засобу, рекомендації його до державної реєстрації (перереєстрації) та внесення змін до реєстраційних матеріалів НАКАЗУЮ:

    Хитрый пешеход бросился под автомобиль и потребовал у водителя 1000 грн компенсации

    ДТП произошло в г. Киев, на пересечении проспекта Маяковского с улицей Закревского.

    Про затвердження Порядку регулювання тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку операторів телекомунікацій, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 листопада 2012 р. за № 1901/22213 Про затвердження Порядку регулювання тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку операторів телекомунікацій

    Болгарські археологи знайшли залишки найдавнішого міста Європи

    Болгарський археолог Васіл Ніколов з Національного Інституту Археології твердить, що він і його колеги знайшли залишки найдавнішого міста у Європі на північному сході країни.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb