Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот интернет проект - офигенный. Чрезвычайно нужный и в тоже время функциональный ресурс.

С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого интернет проекта.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Щодо Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення, Міністерство охорони здоров'я УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 28.12.2012  № 18.9001/16-05/22909
  2. Всеукраїнській громадській організації "Аптечна професійна асоціація України"

    МОЗ України розглянуло звернення Всеукраїнської громадської організації "Аптечна професійна асоціація України" від 02.11.2012 р. № 112, яке надійшло на адресу Кабінету Міністрів України, та повідомляє.

    Національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення( 333-2009-п ) (далі — Національний перелік) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2009 р. № 333 "Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення".

    Відповідно до Положення про Національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення( z0635-05 ), затвердженого наказом МОЗ України від 24.05.2005 р. № 226, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.06.2005 р. за № 635/10915 (із змінами), Національний перелік( 333-2009-п ) — це перелік ефективних (у тому числі й з точки зору витрат) та безпечних лікарських засобів та виробів медичного призначення для профілактики, діагностики й лікування найбільш розповсюджених патологічних станів, виходячи з теперішньої й очікуваної їх значущості для охорони здоров'я з урахуванням можливостей для безпечного та ефективного (у тому числі й з точки зору витрат) лікування пацієнтів. Національний перелік спрямовано на виконання програм державних гарантій забезпечення населення України медичною допомогою в стаціонарних і амбулаторно-поліклінічних умовах на території нашої країни. Він є основою для формування системи моніторингу наявності основних лікарських засобів, ціни на які підлягають державному регулюванню, в аптеках.

    Обов'язковий мінімальний асортимент (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів( z0524-12 ) затверджено наказом МОЗ України від 29.12.2011 р. № 1000, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10.04.2012 р. за № 524/20837. Метою прийняття зазначеного наказу є поліпшення гарантованого мінімального рівня медикаментозного забезпечення населення, в тому числі й на період загрози епідемії грипу, в аптечних закладах України та сприяння підвищенню доступності лікарських засобів для населення.

    Перелік лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів( 1071-96-п ), затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.96 р. № 1071 (із змінами). Мета його прийняття — забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.

    Відповідно до Закону України "Про ціни і ціноутворення"( 5007-17 ) постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 955( 955-2008-п ) "Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення" (зі змінами) встановлено на лікарські засоби і вироби медичного призначення, включені до Національного переліку( 333-2009-п ) (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов'язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів ( z0524-12 ), визначеного МОЗ України, граничні постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 12% оптово-відпускної ціни та граничні торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 25% закупівельної ціни; на лікарські засоби (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) і вироби медичного призначення, оптово-відпускні ціни на які внесені до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, які придбаваються повністю або частково за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, граничні постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 10% від задекларованої зміни оптово-відпускної ціни з урахуванням мита, податку на додану вартість та граничні торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 10% від закупівельної ціни з урахуванням податку на додану вартість. При цьому фактичний розмір оптово-відпускної ціни на кожну лікарську форму, дозування, споживчу упаковку лікарського засобу, усі типи, види, марки виробів медичного призначення не повинен перевищувати розміру внесеної до зазначеного реєстру оптово-відпускної ціни у гривні.

    Лікарські засоби і вироби медичного призначення вітчизняного виробництва, оптово-відпускна ціна яких нижча ніж 12 грн. за 1 упаковку, не підлягають державному регулюванню, крім тих, що придбаваються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

    Пропозиції щодо формування єдиного переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, розглядатимуться в рамках засідань робочої групи для доопрацювання деяких проектів постанов Кабінету Міністрів України, склад якої затверджено наказом МОЗ України від 10.07.2012 р. № 174-Адм (зі змінами).

    Заступник міністра охорони здоров'я, керівник апарату

    Р. М. Богачев

    {Текст взято з сайту газета Аптека http://www.apteka.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Из-за снижения эффективности правосудия Британия создаст единую службу защиты свидетелей

    Власти Великобритании создадут единую службу, в обязанности которой будет входить защита свидетелей по делам, рассматриваемым в местных судах, сообщает Минюст страны Британии.

    На Херсонщині у ДТП двоє людей загинуло, ще четверо - травмовано

    3 грудня, о 18 годині 30 хвилин, на 78 км автодороги Високопілля В. Олександрівка Берислав сталася дорожньо-транспортна пригода з тяжкими наслідками.

    В США порядок применения арбитражами обеспечительных мер отличается, – эксперт

    В Киеве продолжается работа второй международной конференции «Kiеv Arbitration Days 2012: мыслить глобально». Как уже сообщалось, программа конференции включает сложные и актуальные вопросы международного ...

    Зарплату роздає… прокуратура

    За втручання прокуратури на Миколаївщині відшкодовано 34 млн грн заборгованості із виплати заробітної плати.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb