Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Хочется отблагодарить Вас за тот величайший труд, который Вы делаете каждый день для всех нас. Умнички!!!

Этот интернет сайт просто отпад. Несомненно нужный и простой в пользовании интернет проект.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку подання і опрацювання рукописів видань для підготовки та випуску на умовах державного замовлення, Національна Академія наук УкраїниПРЕЗИДІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

  1. 10.10.2012  № 624
  2. Про затвердження Порядку подання і опрацювання рукописів видань для підготовки та випуску на умовах державного замовлення

    На виконання постанови президії Національної академії наук України від 26.09.2012 № 190 та відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку випуску видавничої продукції на умовах державного замовлення"( 3352-17 ) та постанови Кабінету Міністрів України від 12.09.2012 № 850( 850-2012-п ) "Про затвердження Порядку формування державного замовлення на випуск видавничої продукції та її розповсюдження", з метою упорядкування робіт з підготовки та випуску видавничої продукції НАН України на умовах державного замовлення:

    1. Затвердити Порядок подання і опрацювання рукописів видань для підготовки та випуску на умовах державного замовлення, що додається.

    2. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Науково-видавничу раду НАН України.

    3. Розпорядження президії НАН України від 12.02.2009 № 81 "Про затвердження Порядку подання і опрацювання рукописів видань для випуску на умовах державного замовлення" вважати таким, що втратило чинність з 01.01.2013 р.

    ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження президії НАН України 10.10.2012  № 624

    ПОРЯДОК подання і опрацювання рукописів видань для підготовки та випуску на умовах державного замовлення

    Загальні положення

    Цей Порядок регулює здійснення Національною академією наук України на умовах державного замовлення щорічної підготовки та випуску видавничої продукції, підготовленої і рекомендованої установами НАН України.

    1. Виконавцями державного замовлення є ДП "НВП "Видавництво "Наукова думка" НАН України" та Видавничий дім "Академперіодика" НАН України (далі — видавництва) і установи НАН України, які здійснюють підготовку та випуск друкованої продукції у вигляді книжкових і періодичних видань згідно зі щорічними планами, затвердженими постановами президії НАН України, на підставі річних державних контрактів (договорів) на виконання державного замовлення, які укладаються відповідно до типового договору, затвердженого розпорядженням президії НАН України від 10.10.2012 № 623 "Про затвердження Положення про порядок формування державного замовлення на підготовку та випуск видавничої продукції Національної академії наук України".

    2. Книжкова продукція представлена: виданнями, підготовленими на виконання урядових рішень, у тому числі за програмою "Українська книга"; різноманітною енциклопедичною, словниковою і довідковою літературою; підручниками і навчальними посібниками, що мають рекомендацію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; науковими монографіями у межах проектів "Наукова книга", "Наукові переклади", книжкових серій "Президенти Академії наук України", "Фауна України" тощо; науково-популярною літературою з серій "Наука для всіх", "Україна: минуле задля майбутнього" тощо; науковими і науково-популярними журналами у межах Програми підтримки журналів НАН України.

    3. Підготовка та випуск періодичних видань на умовах державного замовлення здійснюються на підставі договорів, укладених між видавництвом і установою-співзасновником періодичного видання; книжкових видань — на підставі договорів, укладених між видавництвом і автором/авторами, відповідальним редактором, директором установи, на яку покладено підготовку видання, відповідно до Плану підготовки та випуску видавничої продукції Національної академії наук України на умовах державного замовлення (далі — План) і графіка подання і опрацювання рукописів, який є невід'ємною частиною такого договору.

    4. Недотримання автором/авторами, відповідальним редактором, установою, на яку покладено підготовку видання, термінів підготовки, опрацювання і передачі до видавництва рукопису, визначених графіком, є підставою для виключення роботи з Плану поточного року.

    5. Виключення з Плану відбувається згідно з рішенням Науково-видавничої ради НАН України (далі — НВР НАН України) на підставі відповідного подання видавництва. Інформація про виключення роботи з Плану доводиться до відома відділення НАН України, які рекомендували роботу до випуску на умовах державного замовлення.

    6. Усі зміни, протягом року внесені до планів підготовки та випуску видавничої продукції на умовах державного замовлення видавництвами НАН України відповідно до рішень НВР НАН України, затверджуються рішенням президії НАН України наприкінці кожного року у вигляді скоригованого Плану.

    Участь у державних програмах на підготовку та випуск видавничої продукції на умовах державного замовлення

    7. Пропозиції до органів державної влади щодо видання книжкової продукції за кошти державного замовлення на випуск видавничої продукції Національною академією наук України — академічних видань вибраних творів класиків української літератури або видань для участі у програмі Держкомтелерадіо України "Українська книга" — подаються тільки після розгляду на засіданні НВР НАН України.

    8. Підготовка та випуск видань на виконання доручень органів державної влади:

    8.1. Після одержання доручень від органів державної влади щодо здійснення таких видань установа, відповідальна за видання, подає на розгляд президії НАН України склад редакційної колегії видання, зміст томів та їх укладачів, календарний план підготовки та випуску видання; пропозиції щодо джерел і обсягів фінансування підготовки та випуску видання.

    8.2. Відповідне рішення за п. 8.1 затверджується постановою президії НАН України.

    9. Підготовка і випуск видань за програмою "Українська книга":

    9.1. Установи НАН України, відповідальні за випуск робіт у межах програми "Українська книга", до 1 жовтня року, що передує року випуску, подають до видавництва затверджені редакційною колегією видання рукописи робіт для участі у конкурсі з метою включення до програми.

    9.2. Рукописи, підготовлені у відповідності до умов видавництва, подаються у паперовому та електронному варіантах з ілюстраціями. Для факсимільного видання подається його паперовий примірник і науковий коментар до нього (у паперовій та електронній формах).

    9.3. Видавництво у встановленому порядку здійснює попереднє опрацювання (апробацію) рукопису та до 1 листопада року, що передує випуску, подає необхідну документацію до Держкомтелерадіо України.

    10. Після прийняття рішення президією НАН України щодо умов виконання доручення органів державної влади або включення роботи НАН України до програми "Українська книга" між видавництвом НАН України і установою НАН України, відповідальною за підготовку і випуск, укладається договір відповідно до пункту 3 цього Порядку.

    Підготовка та випуск видавничої продукції НАН України на умовах державного замовлення видавництвами НАН України

    11. Установи НАН України, які підготували рукопис (авторський оригінал) наукової або науково-популярної монографії, протягом року, але не пізніше 15 вересня поточного року, подають його на розгляд до відповідного відділення НАН України з метою включення до Плану на наступний рік.

    11.1. Відділення НАН України згідно з рішеннями бюро відділень про результати проведення конкурсу робіт до 1 жовтня кожного поточного року передають усі рукописи на апробацію до видавництв, підпорядкованих НАН України: ДП "НВП "Видавництво "Наукова думка" та Видавничого дому " Академперіодика".

    11.1.1. До ДП "НВП "Видавництво "Наукова думка" НАН України" подаються роботи до проектів і серій: "Наукова книга", "Наукова книга. Молоді вчені", "Наукові переклади", "Фауна України", "Вибрані праці дійсних членів (академіків) НАН України", "Президенти Академії наук України".

    11.1.2. До ВД "Академперіодика" НАН України подаються роботи до проектів і серій: "Українська наукова книга іноземною мовою", "Наукові переклади", "Біобібліографія вчених України", "Наука для всіх", Програма підтримки журналів НАН України.

    11.1.3. Рукописи, що за формально-тематичними ознаками не відповідають жодному з вказаних проектів (навчальні видання, словники, довідкові та енциклопедичні видання) подаються до видавництв НАН України згідно з рішенням відповідного відділення НАН України.

    12. Підготовлені авторські оригінали повинні відповідати усім вимогам видавництв НАН України щодо оформлення рукописів.

    Разом з авторськими оригіналами обов'язково слід подавати: рішення бюро відповідного відділення НАН України; витяг з протоколу засідання вченої ради установи, яка рекомендує до друку рукопис; внутрішню і зовнішню рецензії у 1 примірнику кожна; повну електронну версію рукопису, абсолютно ідентичну паперовому варіанту; контактну інформацію про авторів. Для підручників і навчальних посібників додатково — копію листа з рекомендацією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

    Дата надходження авторського оригіналу з комплектом документів і електронною версією до видавництв НАН України є датою фактичного прийняття його до розгляду і попереднього опрацювання.

    Авторський оригінал повинен бути завершеним твором і не може опрацьовуватись автором/авторами, відповідальним редактором, після прийняття до видавництв НАН України.

    Під час роботи видавництва з авторським оригіналом дозволяється внесення у нього виправлень тільки редакційного характеру.

    13. Після надходження авторських оригіналів видавництва НАН України проводять їх апробацію: оцінюють ступінь відповідності підготовки авторського оригіналу встановленим вимогам, уточнюють їх обсяг, обраховують планові редакційно-видавничі та поліграфічні витрати.

    14. У випадку невідповідності авторського оригіналу вимогам до підготовки і оформлення видавництва повертають його до відповідного відділення НАН України з письмовим поясненням.

    15. Видавництва за результатами апробації рукописів складають проекти Планів підготовки та випуску видавничої продукції Національної академії наук України на умовах державного замовлення та до 1 листопада подають їх на розгляд НВР НАН України як Експертної ради державного замовника — головного розпорядника бюджетних коштів.

    НВР НАН України визначає для відділень НАН України щорічні видавничі ліміти (квоти в обліково-видавничих аркушах) на підставі обсягів бюджетного фінансування державного замовлення на підготовку та випуск видавничої продукції на наступний рік. У випадку зміни фінансових показників можлива зміна квот і проведення відповідного корегування Планів видавництв.

    16. Погоджений на засіданні НВР НАН України проект Плану підготовки та випуску видавничої продукції Національної академії наук України на умовах державного замовлення подається на розгляд і затвердження президії НАН України.

    17. Затверджений План є невід'ємною частиною річного договору, що укладається між Національною академією наук України і видавництвами НАН України.

    {Текст взято з сайту НАН України http://nas.gov.ua}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Експортуємо текстиль, імпортуємо техніку

    Словацькі бізнесмени за розширення співпраці з івано-франківськими колегами.

    На Харківщині у ДТП загинула жінка, ще четверо людей травмовано

    17 грудня, о 18 годині 30 хвилин, на 39 км автодороги Харків Ахтирка водій автобуса БОГДАН скоїв наїзд на вантажівку MAN з причепом, що стояв на узбіччі.

    «Титанік II» знову вийде у море

    Титанік може знову вирушити у плавання. Австралійський мільярдер Клайв Палмер представив у Нью-Йорку проект лайнера Титанік II.

    Під стінами замку постала жінка з кинджалом

    У місті Теребовлі, що на Тернопіллі, під стінами тутешнього замку відкрили відбудований памятник Дороті-Софії Хшановській.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb