Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Ваш портал просто класс очень много чего тут интересного и нужного. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

Огромнейшее спасибо творцам этого сайта!!! Это на самом деле - находка! Так держать!!! Удачи!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Ваш вихід, панове міністри!

    Ваш вихід, панове міністри!

    Чистота депутатських мандатів знову під запитанням

    Один з основоположних конституційних постулатів стверджує, що державна влада в нашій країні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Тож відповідно до ст.78 Основного Закону народні депутати виконують свої повноваження на постійній основі і не можуть перебувати при цьому на державній службі та мати будь-який представницький мандат. Законодавчо обумовлено також несумісність депутатського мандата з іншими видами діяльності.

    Для чого ми знову згадуємо ці непорушні правила? З тієї причини, що після кожних виборів з’являється частина політиків, яка надто довго вирішує, змінювати чи ні міністерське крісло на депутатське. І робить це так повільно та довго, що на часі назвати нешироку вулицю Грушевського на столичному Печерську, по обидва боки якої майже навпроти розташовані Кабмін і Верховна Рада, справжнісіньким рубіконом.

    Ось уже і ЦВК, котра воліє якомога швидше роздати нардепівські мандати новоприбулим на вітчизняний законодавчий парнас, суворо нагадує: урядовці, які після оприлюднення списків переможців цьогорічних перегонів визнані обраними народними депутатами, повинні негайно надати Центрвиборчкому копію президентського указу про своє звільнення. Йдеться, нагадаємо, про сімох членів Кабінету Міністрів.

    Хвороба «двох стільців»

    Не поспішають із цією важливою процедурою і троє відповідальних посадовців президентської адміністрації, які також повинні отримати депутатський мандат, звільнившись перед цим з попередньої роботи.

    Що вже казати про підприємців та бізнесменів, що істотно поповнили депутатські лави. Бо, як небезпідставно стверджують експерти і політологи, таких у новому складі парламенту майже 80 відсотків. Вони також не поспішають сказати «Прощай!» насидженому місцю і передати пульт управління справами в своєму бізнесі іншим особам. А саме до цього закликає їх законодавець: «Обрані депутати в разі роботи в складі керівних органів чи наглядових рад підприємств, організацій, установ або закладів, що мають на меті одержання прибутків, мають надати офіційний документ про вихід з їх складу».

    Давньогрецький історик Плутарх, даючи пораду державній людині, зауважував: поспішай удосконалюватися, змінюй на краще свій авторитет, тому що тобі належатиме жити немовби в театрі, на очах у глядачів. Добре було б, якби наші парламентарії прислухалися до цих мудрих слів і ніколи не забували, що вони — публічні люди, а суспільство не пробачає «забудькуватості» ні міністрам, ні депутатам.

    Фанфари не на часі

    Тим часом ЦВК перенесла заходи з нагоди 15-ї річниці з дня свого утворення на 30 листопада. При цьому нагадавши, що як постійно діючий незалежний колегіальний державний орган діє з 13 листопада 1997 року.

    Справді, сьогодні штабістам не до святкування. Ще чинний допоки парламент ось-ось законодавчо визначиться з перевиборами на п’яти проблемних дільницях, хоча багато хто стверджує, що цей затратний захід навряд чи буде результативним.

    Замалим не щодня Центрвиборчкому доводиться ще й розбиратися зі скаргами, зокрема і на їх власну діяльність. Приміром, Львівська обласна філія громадянської мережі «Опора» зацікавилася причиною виходу постанови ЦВК від 11 жовтня 2012 року №1395, якою з Держреєстру виборців доручено знищити зайві записи у зв’язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців. Заявникам саму постанову надали, а додатки до неї, які і містили ці записи, надати відмовилися, посилаючись на конфіденційність інформації.

    Скаржаться громадяни і на дії окремих членів та очільників Центральної виборчої комісії. Та, як пояснили на черговому засіданні Центрвиборчкому, ЦВК не наділена повноваженнями щодо розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність самої комісії та її членів.

    Міжнародні спостерігачі ще продовжують аналізувати побачене під час виборів в Україні. Як зазначила глава місії Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Одрі Гловер, остаточний звіт місії слід очікувати орієнтовно за два місяці.

    Хто запізнюється — ризикує

    Принагідно згадаємо наших недалеких сусідів литовців, де цього року восени також відбулися парламентські перегони. Щоправда, новий склад тамтешнього Сейму обирали в два тури. Там також достатньо довго підбивали підсумки голосування, і цю затримку голова ЦВК Литви Зенос Вайгаускас пояснив в оригінальний спосіб: «Люди просто перевтомилися. Ми встановили обладнання на виборчих дільницях, автоматизували процес, і це дало результати. Інакше було б ще гірше».

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Євро втрачає популярність в якості валютного резерву

    Налякані кризою в Європі, банківські установи в усьому світі вирішили триматися від гріха подалі, і у разі чого обмежитися мінімальними втратами.

    Постанова (НКРЕ) № 1471

    Постанова (НКРЕ) № 1471 від 15.11.2012

    МВД готово официально сотрудничать с общественной организацией «Дорожный контроль»

    Министр внутренних дел Украины Виталий Захарченко поручил подчиненным наладить сотрудничество с общественной организацией «Дорожный контроль» (ДК). Кроме того, уголовные производства по фактам ...

    Юрист с большим опытом ведения судебных дел

    Услуги юрист с большим опытом ведения судебных дел. Консультация, подготовка документов, написание искового заявления в суд.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb