Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование этого интернет проекта.

Огромное спасибо от кого зависит разработка интернет сайта.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Вибори-2012: як голосувала Україна

    Вибори-2012: як голосувала Україна

    28 жовтня очима кореспондентів "Урядового кур'єра"

    КОЛОНКА ОГЛЯДАЧА

    Fac et spera — роби і сподівайся!

    ТОЧКА ЗОРУ

    Ще латиняни закликали довіряти, та при цьому дивитися, кому саме

    Ірина НАГРЕБЕЦЬКА, «Урядовий кур’єр»

    З минулої неділі вітчизняне громадянське суспільство подорослішало ще на одні виборчі перегони. Бо така вже природа людська: порівнювати сьогоднішнє і минуле, проектуючи ситуацію на майбутнє. Втім, чи не найоптимістичнішою поствиборною новиною стала досить активна участь українських громадян під час виконання свого конституційного обов’язку: ніхто, здається, цього разу не помітив напівпорожніх дільниць чи незаповнених урн для голосування. Причім, найактивнішими, як і на всіх попередніх виборах, знову були громадяни західних областей, столиці і столичної області, а найбільш пасивними — жителі Кримського півострова.

    Політологи вже встигли визначити і таку прийнятну для демократії ознаку, як політичну структурованість суспільства. Симпатії виборців переважно дісталися п’яти партіям, а завідомо невиграшні сили, хоч як штучно вони надували агітаційні вітрила, залишилися не тільки за п’ятивідсотковим виборчим бар’єром, а й не дотягнулися до половини відсотка. Їх, нагадаємо, в бюлетені нараховувалося аж 15. І поготів! Шкода лише намарне витрачених тонн паперу, чималих зусиль з їхньої реєстрації і суспільного теле- і радіоефіру, засміченого цими «факірами на годину». Бо, як справедливо завважив один німецький письменник, історія — це політика, яку вже не можливо виправити.

    Щодо мажоритарної складової нинішніх виборів, то вона, на жаль, не стала змаганням програм, свіжих ідей і конструктивних пропозицій. Натомість прагматичність тієї частини виборців, яка, не довго думаючи, віддала свій дорогоцінний голос за одну заасфальтовану яму перед під’їздом чи нашвидкуруч пофарбований штахетник довкола примітивного дитячого майданчика (тобто фактичну роботу ЖЕКів, яку ми щомісяця, з року в рік щедро оплачуємо зі свого гаманця), ще буде покарана. Адже перемігший таким робом ім’ярек упродовж п’яти років уже не прибиратиме за комунальниками, а на свій копил вирішуватиме, приміром, фінансову політику великої держави чи лобіюватиме спорудження хмарочосів на місці знівечених парків.

    Щодо організації самої процедури голосування, то тут думки розходяться. У когось усе було чітко: члени виборчої комісії не плутались у списках, кабінки для голосування були просторі, зірке око камери для спостереження, прикро, не підглядало за таємницею волевиявлення.

    А деінде все кардинально відрізнялося від цих узвичаєних для будь-кого з європейців процедур. Зокрема на Київщині, яка ще в передвиборний період «засвітилася» численними порушеннями, у день голосування подекуди траплялися такі далекі від демократичних експерименти, як з’ява виборців, прописаних на двох неіснуючих на мапі Боярки вулиць — Житомирської і Сумської. Чи навпаки — різким зникненням у невідомому напрямку з робочого місця одного з керівників виборчої дільниці в Обухові.

    На столичній Борщагівці члени виборчої дільниці некоректно виштовхували в плечі представників ЗМІ, а в Голосіївському районі вдома голосували жителі, які заздалегідь письмово не просили про це. В деяких областях, незважаючи на попередні завіряння енергетиків, без видимих причин на виборчих дільницях вимикали світло. Одна політична сила поскаржилася, що її сервер атакували хакери, причім не місцеві, а з інших східних країн.

    Не бракувало й екзотики: розповідають, що якийсь столичний житель, вочевидь, сплутавши вибори з карнавалом в Ріо-де-Жанейро, прийшов на дільницю в костюмі панди, другий намагався одягти перед кабінкою протигаз.

    Екзит-поли, які проводили провідні соціологічні установи, цього разу, на мою думку, не вирізнялися свіжістю. Схоже, в декого політична кон'юнктура превалювала над самостійною громадянською позицією. І вийшло відповідно до американського жарту: «Ми віримо рейтингам лише тоді, коли бачимо своє ім’я на початку списку».

    У понеділок, 29 жовтня ЦВК розпочала приймати перші протоколи з мокрою печаткою. Відповідно до чинного закону, центральний виборчий штаб має 15 днів на встановлення результатів виборів. Допоки виборчим рефері доводиться час від часу давати відповіді на найчисленніші звернення учасників перегонів. Вони стосуються, приміром, різної кількості виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному багатомандатному й одномандатному виборчих округах, переданих дільничним виборчим комісіям. Громадськість запитує, чому посилена охорона будівлі ЦВК, які причини зупинення підрахунку голосів на окремих дільницях тощо. Аргументовані відповіді кожен бажаючий може знайти зокрема й в Інтернеті.

    Отже, парламентські вибори 2012 відбулися. Дочекаємося їх результатів.

    Крим: Голосували за суспільну злагоду

    76-річний мешканець 7 мікрорайону в місті Бахчисараї Айдер Ісмаїлов завважив нашому власному кореспонденту Людмилі ЩЕКУН, що завжди після виборів сподівається: життя зміниться на краще.

    — Сьогодні я голосую за мою державу, яка мусить стати успішною,— додав він, — а ще хочу, щоб наш мікрорайон, де проживають понад 90% кримських татар, жив у злагоді та благополуччі як, власне, і вся автономія.

    Голова цієї виборчої дільниці Віталій Лилов зазначив, що тут зареєстровано 1144 виборці, семеро з яких голосуватимуть вдома. На його думку, процес волевиявлення відбувається в нормальному режимі — позаштатних ситуацій не було.

    Чернігівщина: Веб-око — не завада

    Євдокія ТЮТЮННИК, «Урядовий кур’єр»

    Ранок 28-го. Чимало сумлінних поліщуків і навіть спостерігачів з близького та далекого зарубіжжя прийшли на виборчі дільниці за годину до їх відкриття. А потім дружно картали себе за те, що забули про переведення годинників на «зимовий» час і оплесками вітали власників перших опущених у скриньки для голосування бюлетенів.

    За повідомленням обласного штабу сприяння виборам всі 1110 виборчих дільниць регіону працювали у спокійному розміреному режимі, без протистоянь і гучних скандалів та порушень громадського порядку.

    Родзинкою цьогорічної кампанії стали камери відеоспостереження. На Чернігівщині ними було облаштовано 1063 виборчі дільниці (усі, крім спеціальних, що відповідає чинному законодавству). Однак на присутність веб-ока виборці не особливо зважали.

    — Ми веб-камерами уже перехворіли, — зауважив на засіданні прес-клубу «Ділове слово» спостерігач з сусідньої Брянщини Анатолій Теребунов. — Ознайомившись із українським законодавством, мушу сказати, що ваша виборча система жорсткіша, ніж у Російській Федерації, мінімізує будь-які можливості застосування адмінресурсу та порушень на користь певної партії чи особи. Тож голосування переходить на інший план: кому виборці довіряють — тому й віддають голос.

    Щоправда, спостерігачів усе ж насторожив той факт, що на деяких виборчих дільницях (переважно у сільській місцевості) до 25 відсотків громадян голосували вдома. Втім, якщо область має найбільший в країні відсоток людей похилого віку, то у віддалених селах та хуторах така ситуація цілком прогнозована.

    Решта зауважень — дрібніші: десь не вивішували, пожалівши дірявити красиву стіну, плакати кандидатів, а склали їх на столі; окремі гарячі голови намагалися ще когось заагітувати за свого симпатика, та їх одразу закликали до порядку. Подекуди на вулицях не дотрималися правил «дня тиші», залишивши висіти плакати із закликами зробити правильний вибір.

    Клопоту виборчим комісіям завдала партія «Собор», котра в останній момент зійшла з перегонів — не скрізь у списках навпроти неї встигли поставити штамп «вибула», а в одному з районів перестаралися і викреслили навіть депутата-мажоритарника від тієї партії, зіпсувавши понад сотню бюлетенів. У Корюківському районі погіршилися погодні умови і дві виборчі дільниці певний час працювали без світла. Однак ситуацію незабаром було виправлено.

    Волинь: Державу на сварках не побудуєш

    Про те, що виборчий процес (а, значить, і рівень довіри до його організаторів) в області загалом був організований належним чином, опосередковано засвідчила одна із найвищих в державі явок виборців на дільниці, повідомив наш власний кореспондент Валерій МЕЛЬНИК. За попередніми даними, сім з десяти волинян скористалися своїм правом реальної участі у формуванні майбутньої Верховної Ради.

    Із знакових подій цього дня згадаємо, що в центральному РАЦСі обласного центру, поруч з виборчою дільницею, на рушник 28 жовтня стали 10 весільних пар. Як зазначила хрещена матір однієї з наречених, молодята після церемонії підуть на вибори. Це стане їхнім першим спільним вибором і водночас хорошим прикладом для всіх городян: незалежно від обставин прийти на виборчу дільницю і виконати свій громадянський обов’язок.

    ПРЯМА МОВА

    Михайло САВЧАК, голова правління обласної організації НСЖУ, голова Громадської ради при облдержадміністрації:

    — Отже, люди вірять, що можуть змінити життя на краще. Зверніть увагу ще й на те, що в органах внутрішніх справ зареєстровано лише вісім чи дев’ять повідомлень про принципові порушення виборчого законодавства.

    Звісно, порушення, як і на минулих виборах були. Діє як людський чинник, так і те, що ставки (читай — посвідчення народного депутата, та усе, що воно дає) були дуже високими.

    Та не думаю, що ці порушення істотно змогли вплинути на результати волевиявлення людей. Практика показує, що таке можливе лише там, де кандидати майже в буквальному розумінні «дихають один одному в потилицю».

    Місцеві ЗМІ діяли згідно із чинним законодавством, за принципом «ввечері гроші — зранку стільці». При цьому радує, що наші люди в інформаційному потокові дедалі частіше відрізняють зерно від полови.

    Щодо висвітлення персоналій та програм кандидатів, то тут, як і скрізь, рівних можливостей не було. Нині вони залежали від товщини гаманців політиків і, звісно, були нерівними.

    Люди, які володіли серйознішим фінансовим ресурсом, мали більше можливості закуповувати газетні площі, ефір, роботу журналістів інтернет-видань... Але у будь-якому разі при їхніх відносинах із ЗМІ це була любов за розрахунком.

    У наших сусідів з Євросоюзу — поляків такого немає. Скільки б ти грошей не мав, у державних електронних ЗМІ ти матимеш однакові можливості в порівнянні з іншими кандидатами. Більше часу може отримати тільки кандидат, який представляє рейтинговішу партію. Чи не варто нам перейняти досвід?

    Головне ж — на нинішніх виборах в регіоні люди проголосували за патріотично налаштованих кандидатів. І поява їх у Верховній Раді, хотілося б вірити, зменшить частоту протистоянь у парламенті.

    Бо ж справжню європейську державу, як відомо, на сварках і без компромісів побудувати ще нікому не вдалося.

    Черкащина: Наступали на ті самі граблі

    Власний кореспондент «УК» в області Владислав Кирей голосував в обласному центрі. За його словами, люди йшли на дільницю, розташовану в міській школі №4, з самого ранку постійним потоком, умови волевиявлення, схоже, задовольняли всіх учасників виборчого процесу.

    Організації голосування, зокрема на дільниці №710985 можна дати подвійну оцінку. З одного боку, активність виборців цього дня виявилася дещо вищою, ніж на попередніх виборах, а з другого — всі так звані дрібні недоліки й порушення, характерні для минулих перегонів, проявилися ще більше.

    Світлі кабінети в просторому вестибюлі, допомога шкільної адміністрації в забезпеченні належних умов праці, активність членів комісії — все це сприяло чіткій організації процесу волевиявлення. Проте не все було гладко. Чому?

    ПРЯМА МОВА

    Наталія ВІТІЗ, голова дільничної виборчої комісії № 710985 (виборчий округ №194):

    — Річ у тому, що в списках виборців значилося й чимало таких, які давно не проживають за вказаними адресами. Разом з тим десятки людей не знайшли себе в цих списках, хоч і давно стали, можна сказати, корінними жителями мікрорайону. Був навіть такий випадок, коли один із виборців раніше прийшов, перевірив себе в попередніх списках, одержав і запрошення на вибори, однак у день голосування його прізвища там не виявилося. Скільки ж можна нам наступати на ті самі граблі!

    Тут доречно було б пред’явити претензії працівникам Державного реєстру, які й складали ці списки. Один із виборців намагався винести одержані бюлетені з приміщення дільниці, цю спробу члени комісії негайно припинили. Хтось, очевидно, з літніх людей забув бюлетень зі своєю позначкою в кабіні. Довелося у присутності спостерігачів опустити його в урну для голосування.

    Виїзд до тих, хто не зміг прийти на дільницю через хворобу (таких було 13, з відповідними заявами та довідками від лікарів) також пройшов організовано, забезпечив волевиявлення інвалідів удома.

    Слід звернути увагу і на добір кандидатів у члени дільничної комісії. Вони, як відомо, запропоновані різними партіями. Приємно, що серед членів комісії багато молодих людей, зокрема чоловіків. Однак великою проблемою було швидко навчити їх елементарних правил роботи в комісії, допомогти освоїти основи виборчого законодавства.

    Дуже прикро, що цих людей попередньо ніхто не навчає, хоч, на моє глибоке переконання, такі, хоча б кількаденні курси, могли б допомогти уникнути багатьох прикрощів і недоречностей, які знижують ефективність роботи всієї дільничної виборчої комісії.

    Та незважаючи на згадані проблеми та недоліки, вважаю, що процес голосування пройшов активно, засвідчив зростання громадянської зрілості та відповідальності виборців.

    Донеччина: Трохи підвела погода…

    Як повідомив наш власний кореспондент Павло КУЩ, на одній з виборчих дільниць області голосуванню передувало пронизливе «репетування» … пилки-«болгарки». З її допомогою взялися розрізати сейф із бюлетенями для виборців після того, як голова виборчої комісії десь «посіяла» ключ від металевого бюлетенесховища.

    «Відзначилися» і деякі мешканці Приморського району Маріуполя, які прийшли на дільниці в …протигазах та респіраторах. Так активісти одного з тутешніх екологічних рухів укотре намагалися привернути увагу до пекучих проблем довкілля в приморському місті. Втім, згадані та низка інших курйозних моментів загалом не вплинули ні на явку виборців, ні на результати голосування на всіх 2 тисячах 444 дільницях 41-61 виборчих округів у Донецькій області.

    ПРЯМА МОВА

    Віктор ЛИТВИНЕНКО, голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №42, м. Донецьк:

    — Ми провели комплекс різноманітних робіт, аби відповідно підготуватися до дня голосування. Встигли зробити все, що запланували, хоча виникали й певні технічні проблеми. Як відомо, на нинішніх виборах вперше на дільницях вдалися до відеоспостереження. Так-от: під час монтажу відеокамер з’ясувалося, що вони іноді не тримаються. В таких поодиноких випадках довелося знову вдаватися до послуг фахівців, які встановлювали камери, аби подібне не трапилося безпосередньо під час голосування.

    У нашому окрузі в центральній частині обласного центру працювали 88 дільниць (прогнозована кількість виборців — 149 тисяч осіб), які вранці почали працювати без жодних затримок і зволікань. У цей же час у донеччан була можливість проголосувати не тільки на звичайних дільницях, адже на території округу розташовані обласна лікарня, обласна туберкульозна лікарня, СІЗО.

    У перші години одними з найактивніших на дільницях були люди старшого віку, але не бракувало й молоді.

    Протягом дня до окружної комісії не надходило заяв про серйозні порушення, які могли б вплинути на результати волевиявлення донеччан.

    Якщо з’являлися скарги щодо відсутності когось із виборців у списках, то дільничні комісії чітко їх орієнтували — відповідно до чинного законодавства, такі заяви можуть розглядатися тільки в суді.

    Загалом парламентські вибори в місті відбулися відносно спокійно, що підтвердили і численні спостерігачі.

    А однією з прикмет цьогорічного голосування можна назвати вже згадувану низьку явку виборців, про причину якої поки що можна тільки здогадуватися. Підрахунок голосів продовжується, і про остаточні підсумки говорити ще зарано.

    За кордоном обирали лише партійців

    Оксана ГОЛОВКО, «Урядовий кур’єр»

    ЗДАЛЕКУ ВИДНІШЕ. Учора Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів на виборах народних депутатів України, які відбувалися на 116 закордонних виборчих дільницях.

    Як свідчать дані, розміщені на офіційному сайті ЦВК, найбільше українців за кордоном проголосували за партію Всеукраїнське об’єднання «Свобода» — 23,63% (4 827 осіб).

    На другому місці — Партія регіонів з 23,27% (4 753 особи), на третьому — партія «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» — 22,11% (4 517 осіб), партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» набрала 19,85% (4 054 особи).

    Зокрема ВО «Свобода» набрало найбільше голосів у США, Канаді, Великій Британії, Австралії, Новій Зеландії, Ірландії, Італії, Іспанії, Швеції. Португалії, Македонії, Чехії, Аргентині, Таїланді.

    Партія регіонів перемогла в Азербайджані, Алжирі, Єгипті, Грузії, Конго, Ізраїлі, Кувейті, Естонії, Ірані, Пакистані, Йорданії, Киргизії, Марокко, Саудівській Аравії, Латвії, Литві, Лівані, Малайзії, Мексиці, Об’єднаних Арабських Еміратах, Білорусі, Вірменії, Болгарії, Індії, Кенії, Кіпрі, Кубі, Ліберії, Молдові, Перу, Сенегалі, Сербії, Узбекистані, Російській Федерації, Румунії, В’єтнамі, Чорногорії, Тунісі, Туреччині, Нігерії, Туркменістані.

    Першими розпочали голосування українці в Австралії — опівночі за київським часом. А останніми на планеті зробили свій вибір наші співгромадяни, що проживають у Сан-Франциско (США), де голосування відбулося на території українського генерального консульства.

    Як повідомив «Урядовому кур’єру» Надзвичайний і Повноважний посол України у Великій Британії Володимир Хандогій із посиланням на інформацію від дільничних виборчих комісій, участь у голосуванні у цій країні взяли 386 українців: 352 виборці проголосувало у Лондоні й 34 — в Единбурзі.

    Він нагадав, що всього у Великій Британії до списків виборців внесено 1156 громадян України, які мали можливість проголосувати на двох виборчих дільницях. У Лондоні до уточненого списку виборців включено 961 громадянина України, в Единбурзі — 195 співвітчизників.

    Посол також зазначив, що на виборчій дільниці у Лондоні були представники українських та іноземних ЗМІ та спостерігач від Світового конгресу українців.

    Водночас спостерігачі відзначають напрочуд низьку явку виборців.

    ОФІЦІЙНО

    Міжнародні спостерігачі: від позитиву — до критики

    ПОГЛЯД ЗБОКУ. Прем’єр-міністр Микола Азаров під час учорашньої зустрічі зі спостерігачами від СНД висловив сподівання, що таку саму позитивну оцінку нинішнього процесу волевиявлення українців дасть більшість місій, які працювали в Україні. Як передає УНІАН, він зазначив, що готовий до інших думок, однак не прийме необ’єктивних оцінок. І підкреслив, що будь-яку інформацію про порушення на виборах буде вивчено.

    Про те, що під час парламентських виборів в Україні спостерігалася «стандартна ситуація», схожа до виборів в інших країнах, казав іспанський сенатор Альберто Касеро, який представляв організацію Центральноєвропейської групи політичного моніторингу. А депутат Європейського парламенту, спостерігач від організації «Європейський центр геополітичного аналізу» Даніел ван дер Ступ (Нідерланди) вважає, що парламентські вибори в Україні були чесними та справедливими. За його словами, вибори продемонстрували, що країна рухається вперед.

    У свою чергу євродепутат Войтех Минар (Чехія) зазначив, що, відвідавши виборчі комісії, помилок він не побачив, все, за його словами, відбувалося згідно з чинним законодавством України. Також депутат Європарламенту Нік Гріффін (Велика Британія) сказав, що результати його спостереження свідчать про проведення в Україні вільних і демократичних виборів. «Система їх проведення була навіть більш прозора і справедлива, ніж та, з якою я знайомий у Великій Британії», — підкреслив він.

    Критиками ж нинішніх виборів стали спостерігачі від Світового конгресу українців (СКУ). Співголова місії президент Українського конгресового комітету Америки Павло Грод зазначив, що порушення та недоліки, які зафіксували представники СКУ, «безумовно, вплинули на результат виборів», однак якою мірою, сказати наразі важко. Проте в жодному з регіонів не було системних проблем на дільницях.

    Глава місії спостерігачів від ПАРЄ Андреас Гросс зауважив: «Ці вибори не привели до реалізації того демократичного потенціалу, що має українське суспільство». А керівник місії спостерігачів ПА ОБСЄ Вальбурга Дуглас сказала: «У нашій спільній заяві ми зазначили таке: парламентські вибори 28 жовтня характеризувалися браком рівних умов учасників переважно внаслідок зловживання адміністративним ресурсом, недостатньої прозорості фінансування виборчої кампанії, а також збалансованого висвітлення у засобах масової інформації».

    Додав критики глава місії спостереження Європейського парламенту Павел Коваль. «Що стосується виборчої кампанії, то вона була активна, але не було можливості всім учасникам боротися на рівних». Щоправда, згодом додав позитиву: «Політичні партії, які відстоюють євроінтеграційні ідеї, увійдуть до нового парламенту, це дає надію переговорів щодо підписання угоди з ЄС».

    Водночас спостерігачі від міжнародної організації СІS-ЕМО хоч і відзначають низку порушень у ході голосування, однак, на їхню думку, це не вплинуло на волевиявлення виборців.

    Міліція серйозних орушень не зафіксувала

    ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК. Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства внутрішніх справ (станом на 07.00 годину 29 жовтня), упродовж 28 жовтня 2012 року органи внутрішніх справ зареєстрували 584 повідомлення, прямо чи опосередковано пов’язаних із виборчим процесом.

    Найбільша кількість звернень (115) зафіксована в Києві, найменша — в Кіровоградській та Одеській областях (по 2). Серед звернень про порушення, зареєстрованих правоохоронцями, найчастіше фігурували повідомлення про незаконну агітацію (147), підкуп виборців (68), порушення виборчого законодавства (34) та пошкодження бюлетенів для голосування (27).

    За зібраними матеріалами працівниками органів внутрішніх справ складено 17 адміністративних протоколів. З них вісім — за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму), три протоколи — за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та шість адміністративних матеріалів — за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Крім того, міліцією порушено одну кримінальну справу за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. По два звернення направлено для розгляду за належністю до прокуратури та до ОВК або ЦВК. За іншими повідомленнями здійснюють перевірки.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Часть заключенных в Крыму может быть амнистирована в обмен на получение гражданства РФ

    В Крыму в связи с аннексией полуострова в состав России будет возможно освобождение части заключенных местных колоний. Генеральная прокуратура России пояснила, что из колоний могут быть освобождены ...

    Про розміри бюджетної позики під заставу окремих об’єктів державного цінового регулювання, Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2013 р. за № 1737/24269 Про розміри бюджетної позики під заставу окремих об’єктів державного цінового регулювання

    У Марії Заньковецької гостювали Едіт Піаф і Марлен Дітрих

    У місті Ніжині, що на Чернігівщині, вже увосьме відшумів теплий і емоційний театральний фестиваль жіночої творчості, традиційно приурочений першому виходу на професійну сцену видатної артистки, ...

    когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії ФОП ДЕНИСЕНКУ КОСТЯНТИНУ ІВАНОВИЧУ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензії на виробництво теплової енергії на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії ФОП ДЕНИСЕНКУ КОСТЯНТИНУ ІВАНОВИЧУ

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb