Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Спасибо его создателям и тем, от кого зависит наполнение этого интернет сайта.

Добрый день!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Порядок митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України з використанням книжок (карнетів) А.Т.А., Міністерство фінансів УкраїниЗАТВЕРДЖЕНОЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства фінансів України 31.05.2012  № 657

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 жовтня 2012 р. за № 1670/21982

    ПОРЯДОК митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України з використанням книжок (карнетів) А. Т.А.( 995_472a )

    І. Загальні положення

    1. Цей Порядок розроблено відповідно до Митного кодексу України( 4495-17 ), Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) (Стамбул, 1990 рік), Порядку видачі книжок (карнетів) А. Т.А. ( 1654-2006-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1654, Угоди про співробітництво між Державною митною службою України та Торгово-промисловою палатою України від 22 лютого 2007 року.

    2. Терміни вживаються у цьому Порядку в такому значенні:

    ЄАІС — єдина автоматизована інформаційна система митних органів України;

    картка відмови — картка відмови в прийнятті митної декларації або митному оформленні, випуску чи пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення;

    Кодекс — Митний кодекс України( 4495-17 );

    Конвенція про тимчасове ввезення — Конвенція про тимчасове ввезення( 995_472 ) (Стамбул, 1990 рік);

  1. книжка А. Т.А. — книжка (карнет) А. Т.А.( 995_472a )
  2. Інші терміни, що застосовуються у цьому Порядку, вживаються в значеннях, визначених законодавством України з питань державної митної справи.

    3. Цей Порядок визначає особливості виконання митних формальностей при переміщенні через митний кордон України товарів на умовах Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) з використанням книжок А. Т.А. у митних режимах тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, реекспорту, реімпорту та транзиту, а також під час перебування товарів у відповідному митному режимі.

    4. Книжка А. Т.А. складається з:

  3. обкладинки;
  4. додаткових аркушів до загального списку (не обов’язково);
  5. комплекту відривних документів;
  6. комплекту невідривних документів (корінців).
  7. Додаткові аркуші до загального списку використовуються, якщо відомості про товари не вміщаються на другій сторінці обкладинки книжки А. Т.А., де наведений загальний список товарів. Кількість додаткових аркушів до загального списку наводиться в полі "а" графи G першої сторінки обкладинки.

    Аркуші книжки А. Т.А. мають такі кольори:

    зелений — обкладинка книжки А. Т.А. (на якій зазначаються номер цієї книжки, ім’я власника та його адреса, мета тимчасового ввезення товарів, найменування асоціації, що видала цю книжку, загальний список товарів, інструкція з користування книжкою А. Т.А. тощо), а також додаткові аркуші до загального списку;

    жовтий — комплекти документів, що використовуються для тимчасового вивезення та реімпорту товарів (відривні документи, невідривні корінці і додаткові аркуші до загального списку);

    білий — комплекти документів, що використовуються для тимчасового ввезення та реекспорту товарів (відривні документи, невідривні корінці і додаткові аркуші до загального списку);

    блакитний — комплекти документів, що використовуються для транзиту товарів (відривні документи, невідривні корінці і додаткові аркуші до загального списку).

    При використанні додаткових аркушів до загального списку такі додаткові аркуші відповідного кольору долучаються до кожного відривного документа книжки А. Т.А. та її обкладинки.

    Наявність у книжці А. Т.А. необхідної для здійснення відповідних митних формальностей кількості комплектів документів за цією книжкою А. Т.А. забезпечується власником книжки та асоціацією, що видає документи.

    5. Видача книжок А. Т.А. на території України здійснюється Торгово-промисловою палатою України (далі — ТПП України) або регіональними торгово-промисловими палатами.

    Електронні примірники книжок А. Т.А., виданих ТПП України або регіональними торгово-промисловими палатами, відповідно до Угоди про співробітництво між Державною митною службою України та Торгово-промисловою палатою України від 22 лютого 2007 року передаються ТПП України до ЄАІС за допомогою засобів інформаційних технологій у складі електронного повідомлення, засвідченого електронним цифровим підписом відповідальної особи ТПП України.

    Після передання ТПП України електронного примірника книжки А. Т.А. до ЄАІС внесення змін до цієї книжки А. Т.А. здійснюється згідно з цим Порядком після передання ТПП України до ЄАІС відкоригованого електронного примірника книжки А. Т.А. та відкликання попереднього.

    6. Книжка А. Т.А. використовується як митна декларація та як гарантія сплати сум, зазначених у статті 8 додатка A до Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ), при переміщенні товарів через митний кордон України на умовах Конвенції про тимчасове ввезення.

    7. Мета тимчасового ввезення товарів зазначається асоціацією, що видає документи, у графі C першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А.

    8. Товари, тимчасово ввезені на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, або тимчасово вивезені за межі митної території України з використанням книжки А. Т.А., повинні бути реекспортовані за межі митної території України (реімпортовані на митну територію України) з обов’язковим оформленням цієї книжки митним органом України.

    9. Митне оформлення із застосуванням книжок А. Т.А. товарів, що переміщуються через митний кордон України нерезидентами (крім громадян), здійснюється митним органом, розташованим у пункті пропуску через державний кордон.

    За наявності в книжці А. Т.А. блакитних документів на транзит та за бажанням власника книжки А. Т.А. або уповноваженої ним особи митне оформлення у режим тимчасового ввезення за книжкою А. Т.А. товарів, що тимчасово ввозяться на митну територію України, може здійснюватися будь-яким митним органом України.

    10. Митне оформлення із застосуванням книжок А. Т.А. товарів, що переміщуються через митний кордон України резидентами (крім громадян), здійснюється будь-яким митним органом України.

    11. Місце здійснення митного оформлення із застосуванням книжок А. Т.А. товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, визначається відповідно до статті 365 Кодексу( 4495г-17 ).

    12. Митне оформлення товарів, які декларуються із використанням книжки А. Т.А., здійснюється посадовою особою митного органу, уповноваженою на виконання таких функцій.

    13. Книжка А. Т.А. подається для митного оформлення разом з іншими документами та відомостями, передбаченими Кодексом( 4495-17 ).

    14. Після подання книжки А. Т.А. для митного оформлення уповноваженою посадовою особою митного органу здійснюється перевірка відповідності відомостей, зазначених у книжці А. Т.А., умовам Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) та Додатків A, B.1 — B.9 і D до неї, а саме:

    чи внесено Україну до графи Р першої сторінки книжки А. Т.А., виданої іноземною асоціацією, до переліку країн, на територіях яких може бути використана зазначена книжка;

    чи не перевищує одного року та чи не закінчився строк дії книжки А. Т.А., наведений у полі "с" графи G першої сторінки обкладинки цієї книжки;

  8. чи є стороною Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) країна, в якій видано книжку А. Т.А.;
  9. чи заповнена графа Н першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А. митним органом країни — учасниці відповідно до вимог Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 );

    чи містяться у графі І першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А. підпис уповноваженої особи та відбиток печатки асоціації, що видає документи;

  10. чи заповнені відповідним чином інші графи першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А;
  11. чи згідно з положеннями Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) заповнена та оформлена книжка А. Т.А. асоціацією, що видає документи, власником книжки або уповноваженою ним особою;

    чи переміщення товарів, зазначених у книжці А. Т.А., здійснюється власником книжки або уповноваженою ним особою;

    чи містить книжка А. Т.А. необхідну кількість комплектів документів для здійснення відповідних митних формальностей;

    чи відповідає загальний список товарів на відривному документі, що підлягає оформленню, загальному списку товарів, наведеному на обкладинці книжки А. Т.А.

    15. Згідно з пунктом 1 статті 5 Додатка А до Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) строк дії книжки А. Т.А. не повинен перевищувати одного року з дати її видачі асоціацією, що видає документи.

    У разі подання для митного оформлення книжки А. Т.А., строк дії якої перевищує один рік, митним органом у встановленому порядку надається картка відмови.

    16. Якщо у переліку країн, зазначених у графі Р першої сторінки книжки А. Т.А., виданої іноземною асоціацією, відсутня Україна, така книжка може бути прийнята для оформлення у тих випадках, коли:

    слово "Україна" дописано у графі Р першої сторінки книжки А. Т.А. і зазначений запис завірено печаткою асоціації, яка видала цю книжку;

    особою, яка ввозить на митну територію України товари за книжкою А. Т.А., надано лист асоціації, якою видано цю книжку, з підтвердженням, що ця книжка дійсна на території України.

    17. Якщо книжка А. Т.А. заповнена іншою мовою, ніж українська, російська чи англійська, то згідно з пунктом 10 Інструкції з користування книжкою А. Т.А., наведеної на третій сторінці обкладинки цієї книжки, митний орган може вимагати переклад такої книжки А. Т.А. українською мовою. Правильність перекладу засвідчується особою, яка здійснила переклад, шляхом вчинення напису "Перекладено вірно", проставлення особистого підпису та печатки підприємства, співробітник якого зробив переклад.

    18. Після прийняття книжки А. Т.А. для митного оформлення внесення будь-яких змін до цієї книжки здійснюється згідно з абзацом третім пункту 5 цього розділу.

    19. Реєстраційний номер відривного документа книжки А. Т.А. формується відповідно до пункту 5 розділу І Інструкції по заповненню граф книжки (карнета) А. Т.А. митними органами, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 31 травня 2012 року № 657 (далі — Інструкція по заповненню граф книжки (карнета) А. Т.А. митними органами).

    20. Для забезпечення контролю за товарами, що переміщуються через митний кордон України за книжками А. Т.А., а також обміну інформацією між митними органами стосовно таких товарів використовується ЄАІС.

    Інформація до ЄАІС вноситься посадовою особою митного органу, яким здійснюється відповідна митна формальність, протягом чотирьох годин після виконання цієї формальності.

    Відомості, передбачені цим Порядком, вносяться до облікових карток книжок А. Т.А. (далі — облікова картка), які створюються в ЄАІС відповідно до цього Порядку.

    Інформація до облікових карток вноситься державною мовою і повинна відповідати інформації, унесеній до оригіналу цієї книжки.

    Якщо оригінальне написання прізвища, імені та по батькові (за наявності) осіб, власних назв і адрес підприємств — нерезидентів, торговельних марок, моделей, артикулів тощо виконується іноземною мовою, у якій використовується латинський алфавіт, до облікових карток такі відомості вносяться латинськими літерами.

    Облікові картки на товари, що переміщуються через митний кордон України за книжками А. Т.А., виданими ТПП України або регіональними торгово-промисловими палатами, створюються з використанням електронних примірників книжок А. Т.А., надісланих ТПП України до ЄАІС за допомогою засобів інформаційних технологій у складі електронного повідомлення, засвідченого електронним цифровим підписом відповідальної особи ТПП України.

  12. 21. До облікової картки вносяться:
  13. 21.1. Загальна інформація про книжку А. Т.А. (вноситься посадовою особою митного органу, яка здійснює перше митне оформлення товарів за цією книжкою), а саме:

    номер книжки А. Т.А., присвоєний асоціацією, що видала цю книжку, наведений у полі "a" графи G першої сторінки обкладинки;

    відомості про асоціацію, що видала цю книжку, наведені в полі "b" графи G першої сторінки обкладинки;

  14. дата видачі книжки А. Т.А., наведена в графі I першої сторінки обкладинки;
  15. термін дії книжки А. Т.А., наведений у полі "c" графи G першої сторінки обкладинки;
  16. кількість додаткових аркушів до загального списку книжки А. Т.А., наведена в полі "a" графи G першої сторінки обкладинки;

  17. відомості про власника книжки А. Т.А., наведені в графі A першої сторінки обкладинки;
  18. кількість порядкових номерів товарів, наведених у загальному списку книжки А. Т.А. та додаткових аркушах до загального списку;

  19. мета тимчасового ввезення, зазначена в графі C першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А.
  20. 21.2. Інформація про товари, оформлені з використанням книжки А. Т.А. у митні режими тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, реекспорту, реімпорту або транзиту (вноситься посадовою особою митного органу, що здійснила таке оформлення), а саме:

  21. порядковий номер товару в загальному списку книжки А. Т.А.;
  22. стислий опис товару;
  23. кількість (шт.);
  24. вага (кг) (за наявності);
  25. об’єм (л) (за наявності);
  26. вартість та літерний код валюти відповідно до Класифікації валют( v0528832-10 ), затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 22 грудня 2010 року № 528.

  27. 21.3. Відомості про митні формальності, виконані щодо всіх або окремих товарів, а саме:
  28. 21.3.1. Зміст виконаних митних формальностей:
  29. випуск товарів (із використанням відривних документів "exportation", "reimportation", "importation", "reexportation", "transit");

  30. відмова у митному оформленні товарів;
  31. пропуск товарів через митний кордон України;
  32. відмова в пропуску товарів через митний кордон України;
  33. продовження строку тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) в межах строку дії книжки А. Т.А.;
  34. продовження строку тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) на підставі нової книжки А. Т.А.;
  35. митний огляд товарів;
  36. призупинення строку виконання зобов’язання щодо реімпорту (реекспорту) товарів;
  37. припинення митного режиму (у разі конфiскацiї товарiв за рішенням суду, яке набрало законної сили/ знищення чи повної втрати товарiв унаслідок дії обставин непереборної сили/ оформлення в інший митний режим);

  38. доставка до митниці призначення;
  39. продовження строку транзитного переміщення.
  40. 21.3.2. Дата виконання митних формальностей.
  41. 21.3.3. Порядкові номери товарів, щодо яких виконані митні формальності, в загальному списку книжки А. Т.А.

    21.3.4. Тип відривного документа ("exportation", "reimportation", "importation", "reexportation", "transit").

    21.3.5. Реєстраційний номер відривного документа книжки А. Т.А., присвоєний згідно з пунктом 19 цього розділу.

  42. 21.3.6. Застосовані засоби ідентифікації (у разі їх застосування).
  43. 21.3.7. Відомості про транспортний засіб, яким переміщуються товари.
  44. 21.3.8. Митниця призначення (для товарів, що поміщуються у митний режим транзиту).
  45. 21.3.9. Назва та номер документа (книжки А. Т.А. у разі продовження строку тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) на підставі нової книжки А. Т.А., митної декларації( 450-2012-п ) на бланку єдиного адміністративного документа у разі зміни митного режиму, картки відмови, протоколу про порушення митних правил тощо).

    21.3.10. Гранична дата тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) товарів або доставки їх до митниці призначення.

    21.3.11. Примітки (вноситься інформація про складення протоколів про порушення митних правил, здійснення митного контролю за товарами, що перебувають у митному режимі тимчасового ввезення, оформлення книжки А. Т.А. із застереженнями, направлення вимог до ТПП України та їх виконання або відкликання тощо).

  46. 21.3.12. Найменування митного органу, посадовою особою якого виконано митні формальності.
  47. 21.3.13. Прізвище та ініціали, номер особистої номерної печатки (за наявності) посадової особи, яка виконала митні формальності.

    22. Книжка А. Т.А. заповнюється уповноваженою посадовою особою митного органу згідно з Інструкцією по заповненню граф книжки (карнета) А. Т.А. митними органами.

    23. Якщо митне оформлення у відповідний митний режим або пропуск товарів через митний кордон України із застосуванням книжки А. Т.А. неможливий, митним органом в установленому порядку надається картка відмови.

    24. Оригінали відривних документів та додаткових аркушів до них, що відповідно до цього Порядку вилучаються з книжки А. Т.А. уповноваженою посадовою особою митного органу, та інші документи, на підставі яких здійснювалось митне оформлення товарів із використанням книжки А. Т.А., або у випадках, визначених цим Порядком, копії таких документів передаються до підрозділу митниці, на який покладено функції з організації митного контролю, протягом трьох робочих днів після здійснення митного оформлення товарів.

    25. Після отримання документів, зазначених у пункті 24 цього розділу, залежно від характеру цих документів підрозділ митниці, на який покладено функції з організації митного контролю:

  48. ставить на контроль операцію з тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) товарів;
  49. знімає з контролю операцію з тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) товарів, якщо зобов’язання про реекспорт (реімпорт) виконано в повному обсязі;

    долучає ці документи до відповідних документів щодо операцій з тимчасового ввезення (тимчасового вивезення);

    організовує контроль за дотриманням митних режимів тимчасового ввезення, тимчасового вивезення згідно з положеннями Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 травня 2012 року № 657 (далі — Порядок виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму);

  50. вносить до облікової картки книжки А. Т.А. інформацію про:
  51. прийняття митним органом рішення щодо припинення митного режиму;
  52. необхідність проведення відповідної форми митного контролю;
  53. результати проведення відповідної форми митного контролю;
  54. продовження строку тимчасового ввезення (вивезення) товарів;
  55. призупинення строку виконання зобов’язання щодо реімпорту (реекспорту) товарів тощо.
  56. 26. Взаємодія митних органів України з ТПП України, інформаційний обмін і взаємодопомога здійснюються відповідно до Угоди про співробітництво між Державною митною службою України та Торгово-промисловою палатою України від 22 лютого 2007 року.

    ІІ. Тимчасове вивезення товарів з використанням книжок А. Т.А.( 995_472a )

    1. Митне оформлення товарів, що тимчасово вивозяться з митної території України з використанням книжки А. Т.А., здійснюється в установленому порядку з нижченаведеними особливостями.

    2. Строк тимчасового вивезення товарів за книжкою А. Т.А. визначається строком дії книжки А. Т.А.

    3. Уповноваженою посадовою особою митного органу здійснюються:

    3.1. Реєстрація книжки А. Т.А. та відповідного жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку із внесенням реєстраційного номера до:

    поля "с" графи Н "Засвідчення митних органів при вивезенні" першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А. (якщо з використанням цієї книжки митне оформлення товарів здійснюється вперше);

    верхньої частини поля "d" графи Н жовтого відривного документа на вивезення ("exportation");

  57. графи 3 жовтого невідривного корінця документа на вивезення ("exportation").
  58. 3.2. Перевірка книжки А. Т.А. відповідно до пункту 14 розділу І цього Порядку.

    3.3. Перевірка правильності заповнення граф А-G жовтого відривного документа на вивезення ("exportation").

    3.4. Перевірка товарів, що тимчасово вивозяться, на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А., та перевірка можливості забезпечення їх надійної ідентифікації.

    4. На підставі позитивних результатів перевірок згідно з пунктом 3 цього розділу уповноважена посадова особа митного органу вчиняє такі дії:

    4.1. Заповнює поля "а", "b", "d" графи Н "Засвідчення митних органів при вивезенні", яка міститься на першій сторінці обкладинки книжки А. Т.А. (якщо з використанням цієї книжки митне оформлення товарів здійснюється вперше).

    4.2. У разі необхідності здійснює заходи для забезпечення ідентифікації товарів згідно з розділом ІІІ Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму.

    4.3. Уносить до колонки графи 7 загального списку, розміщеного на другій сторінці обкладинки книжки А. Т.А. та на зелених додаткових аркушах (за наявності) до цього списку, номери, знаки та кількість митних забезпечень, застосованих для забезпечення ідентифікації товарів.

    4.4. Заповнює поля "b", "с" графи Н жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А.

    4.5. Уносить до колонки графи 7 загального списку жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") та жовтих додаткових аркушів до загального списку (за наявності) книжки А. Т.А. номери, знаки та кількість митних забезпечень, застосованих для забезпечення ідентифікації товарів.

    4.6. Накладає, якщо можливо, митне забезпечення на транспортний засіб, з використанням якого здійснюватиметься вивезення товарів за межі України, та вносить відомості про це забезпечення до поля "Разом або для перенесення на додатковий аркуш" колонки графи 7 загального списку жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А.

    4.7. Заповнює графи 1, 2, 4 і 5 жовтого невідривного корінця документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А.

    4.8. Якщо митне оформлення здійснюється митним органом, розташованим не у пункті пропуску через митний кордон України, знімає копії з першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А., загального списку та додаткових аркушів до нього (за наявності), жовтого відривного документа на вивезення ("exportation"), жовтого невідривного корінця документа на вивезення ("exportation").

    4.9. Якщо митне оформлення здійснюється митним органом, розташованим у пункті пропуску через митний кордон України:

    заповнює нижню частину поля "d" графи Н жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А. та графи 6 і 7 його невідривного корінця;

    вилучає жовтий відривний документ на вивезення ("exportation") та відповідні жовті додаткові аркуші до загального списку (за наявності) з книжки А. Т.А.

    4.10. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А. для переміщення разом з товарами в пункт пропуску через державний кордон України або за межі України.

    4.11. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, створює облікову картку книжки А. Т.А. (якщо з використанням цієї книжки митне оформлення товарів здійснюється вперше) та заносить до неї відомості щодо виконаних митних формальностей.

    5. Уповноважена посадова особа митного органу, розташованого в пункті пропуску через державний кордон України, у разі надходження товарів, що тимчасово вивозяться за межі України з використанням книжки А. Т.А., оформлених не у пункті пропуску через митний кордон України, приймає книжку А. Т.А. для оформлення та:

    5.1. Звіряє відомості, наведені в книжці А. Т.А., з даними, які містяться в її обліковій картці, та перевіряє цілісність і відповідність митного забезпечення, накладеного на транспортний засіб.

    Якщо митне забезпечення на транспортний засіб не накладалося, або в разі виявлення факту його пошкодження чи втрати, або за наявності інших підстав для перевірки товарів, що тимчасово вивозяться, перевіряє товари на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А.

    5.2. Якщо за результатами заходів, передбачених підпунктом 5.1 цього пункту, не виявлено порушень і розбіжностей, заповнює нижню частину поля "d" графи Н жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А. та графи 6 і 7 його невідривного корінця, а також заносить до поля "d" графи Н жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А. запис про здійснення митного огляду та відомості про нове митне забезпечення (якщо такий огляд здійснювався і таке забезпечення накладалось).

    5.3. Вилучає жовтий відривний документ на вивезення ("exportation") та відповідні жовті додаткові аркуші до загального списку (за наявності) з книжки А. Т.А.

    5.4. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А. для пропуску разом з товарами через митний кордон України.

    5.5. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, заносить до облікової картки книжки А. Т.А. відомості щодо виконаних митних формальностей.

    6. Якщо в результаті заходів, передбачених підпунктом 5.1 пункту 5 цього розділу, виявлено порушення або розбіжності, уповноважена посадова особа митного органу, розташованого в пункті пропуску через державний кордон України, уживає заходів, передбачених законодавством України.

    7. У разі неможливості пропуску товарів за межі митної території України у зв’язку з необхідністю внесення змін до книжки А. Т.А. або її переоформлення ТПП України такі зміни, крім зазначених у абзаці третьому цього пункту, вносяться уповноваженою посадовою особою митного органу у пункті пропуску через державний кордон України після передання ТПП України до ЄАІС відкоригованого електронного примірника книжки А. Т.А. та відкликання попереднього.

    Уповноважена посадова особа митного органу у пункті пропуску через державний кордон України вчиняє дії, передбачені пунктом 4 цього розділу, за винятком тих, що вже вчинені, уносить відповідні виправлення до облікової картки книжки А. Т.А. та вчиняє дії, передбачені підпунктами 5.2-5.5 пункту 5 цього розділу.

    У разі необхідності внесення змін до першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А. та загального списку, розміщеного на другій сторінці обкладинки цієї книжки та/або на додаткових аркушах до загального списку, митним органом в установленому порядку надається картка відмови в пропуску товарів через митний кордон України за цією книжкою.

    8. Товари, зазначені в полі "а" графи F жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А. та в графі 1 його невідривного корінця, вважаються тимчасово вивезеними за наявності в полі "d" графи Н цього документа на вивезення та в графі 7 його невідривного корінця підпису та відбитка особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу в пункті пропуску через державний кордон України.

    ІІІ. Реімпорт товарів, тимчасово вивезених за межі митної території України з використанням книжок А. Т.А.( 995_472a )

    1. Митне оформлення товарів, що реімпортуються на митну територію України з використанням книжки А. Т.А., здійснюється в установленому порядку з нижченаведеними особливостями.

    2. Уповноважена посадова особа митного органу, розташованого в пункті пропуску через державний кордон України, у разі надходження товарів, що реімпортуються в Україну з використанням книжки А. Т.А., вчиняє такі дії:

    2.1. Реєструє жовтий відривний документ на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А. згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку із внесенням реєстраційного номера до:

  59. верхньої частини поля "с" графи Н цього документа;
  60. графи 2 жовтого невідривного корінця документа на реімпорт ("reimportation").
  61. 2.2. Звіряє відомості, наведені в книжці А. Т.А., з даними облікової картки цієї книжки.

    2.3. Перевіряє дотримання власником цієї книжки або уповноваженою ним особою строку тимчасового вивезення, установленого митним органом.

    2.4. Перевіряє дані, занесені в графи А-G жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А.

    2.5. Перевіряє можливість використання в установленому порядку існуючого митного забезпечення або накладає митне забезпечення на транспортний засіб, якщо це можливо, та вносить відомості про застосоване митне забезпечення до поля "Разом або для перенесення на додатковий аркуш" колонки графи 7 загального списку  жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А., якщо декларування товарів у митний режим реімпорту здійснюватиметься у іншому митному органі.

    2.6. Якщо накладення на транспортний засіб митного забезпечення неможливе, перевіряє товари, що реімпортуються, на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у полях "а" і "b" графи F жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А.

    2.7. Заповнює поле „b" графи Н жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А.

    2.8. Вчиняє дії, передбачені пунктом 3 цього розділу, якщо митний орган, розташований у пункті пропуску через державний кордон України, є одночасно митним органом, у якому здійснюється декларування товарів, що реімпортуються, у митний режим реімпорту.

    2.9. Якщо дії відповідно до підпункту 2.7 цього пункту не вчиняються, знімає копії жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А. та відповідних жовтих додаткових аркушів до нього (за наявності).

    2.10. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А. для переміщення разом з товарами до митного органу, у якому здійснюватиметься декларування товарів, що реімпортуються, у митний режим реімпорту.

    2.11. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, заносить до облікової картки книжки А. Т.А. відомості щодо виконаних митних формальностей.

    3. При надходженні товарів, що реімпортуються, до митного органу, у якому здійснюватиметься їх декларування у митний режим реімпорту, уповноважена посадова особа зазначеного митного органу:

    3.1. Звіряє відомості, наведені в книжці А. Т.А., з даними, які містяться в її обліковій картці.

    3.2. Перевіряє правильність заповнення граф А — G жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А.

    3.3. Перевіряє цілісність та відповідність митного забезпечення, накладеного на транспортний засіб, якщо таке застосовувалось.

    3.4. Перевіряє товари, що реімпортуються, на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А.

    3.5. Перевіряє в обліковій картці книжки А. Т.А. інформацію про митні формальності, виконані відносно товарів, що реімпортуються.

    3.6. Заповнює нижню частину поля "с" графи Н жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") та жовтий невідривний корінець документа на реімпорт книжки А. Т.А.

    3.7. Вилучає з книжки А. Т.А. жовтий відривний документ на реімпорт ("reimportation") та відповідні жовті додаткові аркуші до загального списку (за наявності).

    3.8. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А.

    3.9. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, заносить до облікової картки книжки А. Т.А. відомості щодо виконаних митних формальностей.

    4. Товари, зазначені в полях "а" і "b" графи F жовтого відривного документа на реімпорт ("reimportation") книжки А. Т.А. та в графі 1 його невідривного корінця, вважаються реімпортованими за наявності в полі "с" графи Н цього документа на реімпорт та в графі 6 його невідривного корінця підпису та відбитка особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу.

    ІV. Тимчасове ввезення товарів із використанням книжок А. Т.А.( 995_472a )

    1. Митне оформлення товарів, що тимчасово ввозяться на митну територію України з використанням книжки А. Т.А., здійснюється в установленому порядку з нижченаведеними особливостями.

    2. Строк тимчасового ввезення товарів за книжкою А. Т.А. встановлюється уповноваженою посадовою особою митного органу в межах строку дії книжки А. Т.А., але не повинен бути меншим, ніж визначений відповідними додатками до Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ).

    3. Уповноваженою посадовою особою митного органу здійснюються:

    3.1. Реєстрація відповідного білого відривного документа на ввезення ("іmportation") згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку із внесенням реєстраційного номера до:

  62. поля "c" графи Н цього документа;
  63. графи 3 білого невідривного корінця документа на ввезення ("іmportation").
  64. 3.2. Перевірка книжки А. Т.А. відповідно до пункту 14 розділу І цього Порядку.

    3.3. Перевірка правильності заповнення граф А — G білого відривного документа на ввезення ("іmportation").

    3.4. Перевірка відповідності мети тимчасового ввезення товарів, зазначеної у графі С першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А., іншим документам і відомостям, поданим для митного оформлення разом з книжкою А. Т.А.

    3.5. Перевірка товарів, що тимчасово ввозяться, на відповідність:

    вимогам Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) та відповідних додатків до неї для надання умовного повного звільнення від оподаткування;

  65. відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А.
  66. 3.6. Перевірка можливості забезпечення надійної ідентифікації товарів, що тимчасово ввозяться.

    4. На підставі позитивних результатів перевірок згідно з пунктом 3 цього розділу уповноважена посадова особа митного органу вчиняє такі дії:

    4.1. Перевіряє можливість використання існуючих засобів ідентифікації товарів, зазначених у книжці А. Т.А. У разі необхідності здійснює заходи щодо забезпечення ідентифікації товарів згідно з розділом ІІ Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму.

    4.2. Заповнює поля "b", "d" графи Н білого відривного документа на ввезення ("іmportation") та графи 1, 2, 4-8 білого невідривного корінця документа на ввезення книжки А. Т.А.

    4.3. Вилучає з книжки А. Т.А. білий відривний документ на ввезення ("importation") та відповідні білі додаткові аркуші до нього (за наявності).

    4.4. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А.

    4.5. У строки, визначені пунктом 20 розділу І цього Порядку, створює облікову картку книжки А. Т.А. (якщо з використанням цієї книжки митне оформлення товарів здійснюється вперше) та вносить до неї відомості щодо виконаних митних формальностей.

    5. У разі якщо оформлення товарів у митний режим тимчасового ввезення здійснюватиметься іншим митним органом відповідно до абзацу другого пункту 9 розділу І цього Порядку, дії, передбачені цим розділом, здійснюються митним органом, у якому завершується транзит товарів.

    Оформлення блакитних документів на транзит здійснюється посадовими особами митних органів відповідно до положень розділу VІ цього Порядку.

    6. Товари, зазначені в полі "а" графи F білого відривного документа на ввезення ("іmportation") книжки А. Т.А. та в графі 1 його невідривного корінця, вважаються тимчасово ввезеними за наявності в полі "d" графи Н цього документа на ввезення та в графі 8 його невідривного корінця підпису та відбитка особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу.

    7. Якщо результати перевірки, здійсненої відповідно до пункту 3 цього розділу, свідчать про неможливість тимчасового ввезення товарів або їх частини з використанням книжки А. Т.А., такі товари можуть бути поміщені в будь-який митний режим, що допускається Кодексом ( 4495-17 ), у тому числі тимчасового ввезення, за митною декларацією( 450-2012-п ) на бланку єдиного адміністративного документа або іншої форми, установленої законодавством України з питань державної митної справи.

    V. Реекспорт товарів, тимчасово ввезених на митну територію України з використанням книжок А. Т.А.( 995_472a )

    1. Митне оформлення товарів, що реекспортуються за межі митної території України з використанням книжки А. Т.А., здійснюється в установленому порядку з нижченаведеними особливостями.

    2. При надходженні товарів, що реекспортуються, до митного органу, у якому здійснюватиметься їх декларування у митний режим реекспорту, уповноважена посадова особа зазначеного митного органу:

    2.1. Реєструє білий відривний документ на реекспорт ("reexportation") книжки А. Т.А. згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку із внесенням реєстраційного номера до:

  67. поля "d" графи Н цього документа;
  68. графи 4 білого невідривного корінця документа на реекспорт ("reexportation").
  69. 2.2. Звіряє відомості, наведені в книжці А. Т.А., з даними облікової картки цієї книжки.

    2.3. Перевіряє дані, занесені в графи А-G білого відривного документа на реекспорт ("reexportation") книжки А. Т.А.

    2.4. Перевіряє дотримання власником цієї книжки або уповноваженою ним особою строку тимчасового ввезення, установленого митним органом.

    2.5. Перевіряє в обліковій картці книжки А. Т.А. інформацію про митні формальності, виконані відносно товарів, що реекспортуються.

    2.6. Перевіряє цілісність та відповідність засобів ідентифікації товарів, якщо такі застосовувались.

    2.7. Перевіряє товари, що реекспортуються, на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А.

    2.8. За відсутності зауважень заповнює поля "b", "с", "е", "f" графи Н білого відривного документа на реекспорт ("reexportation") та графи 1-3, 5-8 білого невідривного корінця цього документа.

    2.9. Оформлює книжку А. Т.А. із застереженнями шляхом внесення запису "Conditionally discharged" до графи 2 білого невідривного корінця документа на реекспорт ("reexportation") у разі виявлення підстав, у зв’язку з якими відповідно до положень Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) та розділу VIII ( z1670-12 ) цього Порядку може виникнути зобов’язання ТПП України щодо сплати митним органам України митних платежів та будь-яких інших сум, за винятком зазначених у пункті 4 статті 4 цієї Конвенції.

    2.10. Вилучає з книжки А. Т.А. білий відривний документ на реекспорт ("reexportation") та відповідні білі додаткові аркуші до загального списку (за наявності).

    2.11. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А.

    2.12. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, вносить до облікової картки книжки А. Т.А. відомості щодо виконаних митних формальностей.

    3. У разі якщо декларування тимчасово ввезених товарів у митний режим реекспорту здійснюватиметься в іншому митному органі відповідно до абзацу другого пункту 9 розділу І цього Порядку, дії, передбачені цим розділом, здійснюються митним органом, у якому завершується транзит товарів.

    Оформлення блакитних документів на транзит здійснюється посадовими особами митного органу, у якому розпочинається транзит товарів, відповідно до положень пункту 3 розділу VІ цього Порядку та після виконання дій, передбачених підпунктами 2.2-2.7 пункту 2 цього розділу.

    4. Уповноважена посадова особа митного органу, розташованого в пункті пропуску через державний кордон України, у разі надходження товарів, що реекспортуються за межі України та оформлені відповідно до пункту 3 цього розділу, приймає книжку А. Т.А. для оформлення та:

    4.1. Вчиняє дії, передбачені підпунктами 2.1-2.6 пункту 2 цього розділу.

    4.2. Перевіряє цілісність і відповідність митного забезпечення, накладеного на транспортний засіб.

    4.3. Якщо митне забезпечення на транспортний засіб не накладалося, або в разі виявлення факту його пошкодження чи втрати, або за наявності інших підстав для перевірки товарів, що реекспортуються, вчиняє дії, передбачені підпунктом 2.7 пункту 2 цього розділу.

    4.4. Вчиняє дії, передбачені підпунктами 2.8-2.12 пункту 2 цього розділу, якщо проведеною відповідно до підпункту 4.2 цього пункту перевіркою встановлено цілісність і відповідність митного забезпечення та за відсутності інших підстав для перевірки товарів, що реекспортуються, або після проведеної відповідно до підпункту 4.3 цього пункту перевірки.

    4.5. Оформлює блакитні документи на транзит відповідно до положень пункту 4 розділу VІ цього Порядку.

    5. Товари, зазначені в полі "а" графи F білого відривного документа на реекспорт ("reexportation") книжки А. Т.А. та в графі 1 його невідривного корінця, вважаються реекспортованими за наявності в полі "f" графи Н цього документа та у графі 8 його невідривного корінця підпису та відбитка особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу.

    Поряд з цим митним органом можуть прийматися як доказ реекспорту товарів:

    наданий власником книжки А. Т.А. або гарантуючою асоціацією невідривний корінець білого відривного документа на реекспорт ("reexportation") книжки А. Т.А., заповнений митним органом території тимчасового ввезення, на якому є підпис та відбиток особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу території тимчасового ввезення;

    документи, зазначені в пункті 2 статті 10 Додатка А до Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ), за погодженням з Держмитслужбою України.

    VІ. Транзит товарів з використанням книжок А. Т.А.( 995_472a )

    1. Митне оформлення товарів, що переміщуються транзитом з використанням книжки А. Т.А., здійснюється в установленому порядку з нижченаведеними особливостями.

    2. Строки транзитних перевезень товарів митною територією України встановлюються відповідно до Кодексу( 4495-17 ) залежно від виду транспорту.

    3. Уповноважена посадова особа митного органу у разі надходження товарів, що переміщуватимуться транзитом з використанням книжки А. Т.А., вчиняє такі дії:

    3.1. Реєструє за одним номером два примірники блакитних відривних документів на транзит ("transit") книжки А. Т.А. згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку із внесенням реєстраційного номера до:

    поля "c" графи Н двох примірників блакитних відривних документів на транзит ("transit");

  70. графи 3 двох блакитних невідривних корінців документів на транзит.
  71. 3.2. Здійснює перевірку книжки А. Т.А. відповідно до пункту 14 розділу І цього Порядку.

    3.3. Здійснює перевірку правильності заповнення граф А-G двох примірників блакитних відривних документів на транзит ("transit").

    3.4. Перевіряє можливість використання в установленому порядку існуючого митного забезпечення або накладає митне забезпечення на транспортний засіб, якщо це можливо, та вносить відомості про застосоване митне забезпечення до поля "Разом або для перенесення на додатковий аркуш" колонки графи 7 загального списку двох примірників блакитних відривних документів на транзит ("transit") книжки А. Т.А.

    3.5. Якщо накладення на транспортний засіб митного забезпечення неможливе, перевіряє товари, що переміщуються транзитом, на відповідність відомостям про ці товари, зазначеним у книжці А. Т.А.

    3.6. Заповнює поля "а", "b", "d", "е" графи Н обох блакитних відривних документів на транзит ("transit") та графи 1, 2, 4-7 верхньої частини двох блакитних невідривних корінців документів на транзит книжки А. Т.А.

    3.7. Вилучає з книжки А. Т.А. перший блакитний відривний документ на транзит ("transit") та відповідні додаткові аркуші до нього (за наявності).

    3.8. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А.

    3.9. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, створює облікову картку книжки А. Т.А. (якщо з використанням цієї книжки митне оформлення товарів здійснюється вперше) та заносить до цієї картки відомості щодо виконаних митних формальностей.

    4. При надходженні товарів, що переміщуються транзитом з використанням книжки А. Т.А., до митного органу, у якому завершується таке транзитне переміщення, уповноважена посадова особа зазначеного митного органу:

    4.1. Перевіряє дані, занесені до граф А-G блакитного відривного документа на транзит ("transit") книжки А. Т.А.

    4.2. Перевіряє дотримання власником цієї книжки або уповноваженою ним особою строку транзитного переміщення товарів, установленого митним органом відповідно до Кодексу( 4495-17 ).

    4.3. Звіряє відомості, наведені в книжці А. Т.А., з даними, які містяться в обліковій картці цієї книжки.

    4.4. Перевіряє в обліковій картці книжки А. Т.А. інформацію про митні формальності, виконані відносно товарів, що переміщуються транзитом.

    4.5. Перевіряє цілісність і відповідність митного забезпечення, накладеного на транспортний засіб.

    4.6. Якщо митне забезпечення на транспортний засіб не накладалося, або в разі виявлення факту його пошкодження чи втрати, або за наявності інших підстав для перевірки товарів, що переміщуються транзитом, перевіряє ці товари на відповідність відомостям, зазначеним у книжці А. Т.А.

    4.7. Якщо за результатами заходів, передбачених підпунктом 4.6 цього пункту, не виявлено порушень і розбіжностей, заповнює поле "g" графи Н блакитного відривного документа на транзит ("transit") та графи 3-6 нижньої частини двох блакитних невідривних корінців документів на транзит.

    4.8. Оформлює книжку А. Т.А. із застереженнями шляхом внесення запису «Conditionally discharged» до графи 2 нижньої частини двох блакитних невідривних корінців документів на транзит ("transit") у разі виявлення підстав, у зв’язку з якими відповідно до положень Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) та розділу VIII цього Порядку може виникнути зобов’язання ТПП України щодо сплати митним органам України митних платежів та будь-яких інших сум, за винятком зазначених у пункті 4 статті 4 цієї Конвенції.

    4.9. Вилучає з книжки А. Т.А. другий блакитний відривний документ на транзит ("transit") і відповідні додаткові аркуші до нього (за наявності).

    4.10. Повертає власнику або уповноваженій ним особі оформлену митним органом книжку А. Т.А.

    4.11. У строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, заносить до облікової картки цієї книжки відомості щодо виконаних митних формальностей.

    VІІ. Продовження строків тимчасового ввезення (вивезення) товарів за книжками А. Т.А. ( 995_472a )

    1. Строк тимчасового ввезення (вивезення) товарів може бути продовжений митним органом, на контролі якого перебувають тимчасово ввезені (вивезені) товари, у межах строку дії книжки А. Т.А. або у межах строку дії наданої власником або уповноваженою ним особою нової книжки А. Т.А. згідно з розділами ІІ, ІІІ Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму.

    2. При продовженні строку тимчасового ввезення (вивезення) товарів за новою книжкою А. Т.А. уповноважена посадова особа митного органу вчиняє такі дії:

  72. здійснює перевірку книжки А. Т.А. відповідно до пунктів 14-16 розділу І цього Порядку;
  73. здійснює перевірку правильності і повноти заповнення книжки А. Т.А.;
  74. здійснює перевірку відповідності мети тимчасового ввезення товарів, зазначеної у графі С першої сторінки обкладинки книжки А. Т.А., іншим документам і відомостям, поданим для продовження строку тимчасового ввезення разом з книжкою А. Т.А, та умовам Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) і відповідних додатків до неї для надання умовного повного звільнення від оподаткування;

    здійснює перевірку відомостей про митні формальності щодо товарів, строк тимчасового ввезення яких продовжується, внесених до ЄАІС.

    3. На підставі позитивних результатів перевірок згідно з пунктом 2 цього розділу уповноважена посадова особа митного органу вчиняє такі дії:

    реєструє книжку А. Т.А. та відповідний жовтий відривний документ на ввезення ("importation") або вивезення ("exportation") цієї книжки згідно з пунктом 19 розділу І цього Порядку;

    при продовженні строку тимчасового ввезення товарів заповнює графу Н білого відривного документа на ввезення ("importation") книжки А. Т.А. і його невідривний корінець та вилучає з книжки А. Т.А. білий відривний документ на ввезення ("importation") і відповідні білі додаткові аркуші до загального списку (за наявності);

    при продовженні строку тимчасового вивезення товарів заповнює графу Н обкладинки книжки і жовтого відривного документа на вивезення ("exportation") книжки А. Т.А. і його невідривний корінець та вилучає з книжки А. Т.А. жовтий відривний документ на вивезення ("exportation") і відповідні жовті додаткові аркуші до нього (за наявності);

    у строк, визначений пунктом 20 розділу І цього Порядку, створює облікову картку нової книжки А. Т.А.;

    вносить до облікової картки нової книжки А. Т.А. відомості про виконання відповідних митних формальностей;

    вносить до облікової картки попередньої книжки А. Т.А. відомості про продовження строку тимчасового ввезення (тимчасового вивезення) товарів за новою книжкою А. Т.А.

    VIII. Здійснення контролю за дотриманням вимог митного режиму щодо товарів, переміщених через митний кордон України з використанням книжок А. Т.А. ( 995_472a )

    1. Організація, координація та безпосереднє здійснення контролю за дотриманням вимог митного режиму щодо товарів, переміщених через митний кордон України з використанням книжок А. Т.А., покладаються на митний орган, посадовими особами якого здійснено випуск товару у відповідний митний режим, згідно з розділами ІІ, ІІІ Порядку виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму.

    2. Окремі митні формальності можуть виконуватись митним органом, у зоні діяльності якого перебувають товари, переміщені через митний кордон України з використанням книжки А. Т.А., за рішенням цього органу, або за зверненням митного органу, посадовими особами якого здійснено випуск товару у відповідний митний режим, або за дорученням Державної митної служби України, або за зверненням заінтересованої особи в разі наміру цієї особи ініціювати продовження строку тимчасового ввезення товарів, зміну їх митного режиму тощо.

    3. Відповідно до положень Конвенції про тимчасове ввезення( 995_472 ) зобов’язання ТПП України щодо сплати митним органам України митних платежів та будь-яких інших сум, за винятком зазначених у пункті 4 статті 4 цієї Конвенції, виникає у зв’язку з:

    невивезенням за межі митної території України товарів, тимчасово ввезених в Україну з використанням книжки А. Т.А.;

    порушенням установленого митним органом терміну реекспорту товару, увезеного в Україну з використанням книжки А. Т.А.;

    використанням товарів, щодо яких надано пільги зі сплати податків і зборів, в інших цілях, ніж ті, у зв’язку з якими було надано такі пільги;

    недоставлянням у митний орган призначення в установлені строки товарів, що переміщувалися через митну територію України транзитом з використанням книжки А. Т.А.

    4. У разі виявлення обставин, вказаних у пункті 3 цього розділу, митниця, посадовими особами якої здійснено випуск товару у відповідний митний режим, надсилає на адресу ТПП України вимогу щодо сплати податків за книжкою А. Т.А. (далі — Вимога) за формою згідно з додатком до Угоди про співробітництво між Державною митною службою України та Торгово-промисловою палатою України від 22 лютого 2007 року.

    5. Вимога оформлюється на бланку митниці та надсилається на адресу ТПП України поштою з повідомленням про вручення поштового відправлення протягом одного місяця після розгляду справи про порушення митних правил митним органом або судом (суддями), але не пізніше ніж протягом одного року від дати втрати чинності книжкою A.T.A. у зв’язку із закінченням терміну її дії.

    До Вимоги повинні додаватися завірені митним органом у встановленому порядку копії відривних документів книжок А. Т.А., документів, що підтверджують виявлене порушення, а також розрахунок суми податків згідно з книжкою А. Т.А.

    Копії Вимоги та документів, надісланих на адресу ТПП України, надсилаються митницею до Державної митної служби України.

    6. Контроль за виконанням ТПП України зобов’язань за цією Вимогою до повного її виконання або до прийняття згідно з Конвенцією про тимчасове ввезення( 995_472 ) та цим Порядком рішення про визнання одержаних від ТПП України доказів реекспорту чи доставки товарів у встановлені митним органом строки здійснюється митницею, яка надіслала таку Вимогу.

    7. У разі коли кошти, унесені ТПП України на відповідний рахунок митного органу на виконання відповідної Вимоги, перераховані до державного бюджету або коли митним органом згідно з Конвенцією про тимчасове ввезення( 995_472 ) та цим Порядком визнані одержані від ТПП України докази реекспорту чи доставки товарів у встановлені митним органом строки, книжка А. Т.А., за якою надсилалася Вимога, звільняється від зобов’язань.

    Про звільнення книжки А. Т.А. від зобов’язань згідно з абзацом першим цього пункту митниця, якою була надіслана відповідна Вимога, повідомляє ТПП України офіційним листом, оформленим на бланку митниці та надісланим на адресу ТПП України поштою з повідомленням про вручення поштового відправлення.

    8. У разі припинення митного режиму тимчасового ввезення або транзиту з причин конфіскації товарів, їх повної втрати внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили за умови підтвердження факту аварії або дії обставин непереборної сили книжка А. Т.А., за якою товари ввозились на митну територію України, звільняється від зобов’язань. При цьому Вимога до ТПП України не надсилається, а вже надіслана Вимога відкликається.

    Про звільнення книжки А. Т.А. від зобов’язань згідно з абзацом першим цього пункту та відкликання Вимоги (у разі її надіслання) митниця, якою була надіслана відповідна Вимога, повідомляє ТПП України офіційним листом, оформленим на бланку митниці та надісланим на адресу ТПП України поштою з повідомленням про вручення поштового відправлення.

    Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку

    М. О. Чмерук

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 145, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 28.12.2011 № 145 Відповідно до Законів України «Про засади функціонування ринку природного газу» ( 2467-17 ), «Про природні монополії»( 1682-14 ) та Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», відповідно до Методики розрахунку тарифів на транспортування та постачання природного газу для підприємств з газопостачання та газифікації( v0983227-02 ), затвердженої постановою НКРЕ від 04.09.2002 № 983, та Процедури встановлення та перегляду НКРЕ тарифів на транспортування, розподіл, постачання природного газу( v0749227-09 ), зберігання (закачування, зберігання та відбір) природного газу, транспортування нафти, нафтопродуктів, аміаку магістральними трубопроводами, затвердженої постановою НКРЕ від 25.06.2009 № 749, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Аргентинське танго допомагає у реабілітації тих, хто пережив інфаркт

    У кардіологічній клініці під Буенос-Айресом започаткували заняття з аргентинського танго.

    Пыток больше нет?

    Глава государства Виктор Янукович распустил комитет повопросам предупреждения пыток. Президент Украины подписал указ №619/2012 Оликвидации Комиссии повопросам предупреждения пыток. Обэтом сообщает ...

    Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на жовтень 2012 року, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на жовтень 2012 року Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики ПОСТАНОВЛЯЄ:

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb