Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Доброе утро!

Этот ресурс - класс очень много чего тут любопытного и нужного. Хочу пожелать держаться так же высоко и дальше и всего самого... наилучшего во всем.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності, бюджетних установ, підприємств, які належать до сфери управління Держводагентства України, Державне агентство водних ресурсів УкраїниДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 26.06.2012  № 255
  2. Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності, бюджетних установ, організацій, підприємств, які належать до сфери управління Держводагентства України

    На виконання Закону України "Про управління об'єктами державної власності"( 185-16 ) та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2007 № 1314( 1314-2007-п ) "Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності", на підставі протоколу засідання робочої групи Держводагентства з питань, пов'язаних з управлінням об'єктами державної власності від 25.04.2012 № 2, з метою встановлення єдиних вимог до порядку списання матеріальних цінностей з балансу водогосподарських бюджетних організацій, установ та державних підприємств НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Порядок списання об'єктів державної власності, бюджетних установ, організацій, підприємств, які належать до сфери управління Держводагентства України (далі — Порядок), що додається.

    2. Відділу діловодства та контролю (Бондарчук) довести Порядок до відома та використання у практичній діяльності установ, організацій, підприємств, що належать до сфери управління Держводагентства України.

    3. Встановити, що списання матеріальних цінностей, незалежно від джерела їх придбання, проводиться за наказами Держводагентства України та водогосподарських організацій згідно з процедурою, передбаченою Порядком.

    4. Керівникам установ, організацій, підприємств, що належать до сфери управління Держводагентства, забезпечити подання до Агентства матеріалів на списання у повному обсязі, з дотриманням вимог Порядку.

    5. Встановити, що:

    5.1. продаж або безоплатна передача матеріальних цінностей з балансу бюджетних організацій, установ, підприємств (крім передачі між відокремленими структурними підрозділами, що входять до складу розпорядника бюджетних коштів другого рівня) проводиться за наказами Агентства;

    5.2. Безоплатна передача об'єктів державної власності між водогосподарськими організаціями, які належать до сфери управління Агентства, здійснюється за наказом Голови Агентства та погодженням членів робочої групи з управління об'єктами державної власності у робочому порядку без протокольного рішення, у разі відсутності істотних зауважень з приводу проведення такої господарської операції;

    5.3. Відчуження об'єктів державної власності, які знаходяться на балансі бюджетних організацій, установ, підприємств, проводиться у Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 06.06.2007 № 803( 803-2007-п ) "Про затвердження Порядку відчуження об'єктів державної власності".

    6. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Держводгоспу від 29.01.2008 № 8( v0008574-08 ) "Про затвердження Інструкції про порядок списання об'єктів державної власності установ, організацій та підприємств, які належать до сфери управління Держводгоспу".

    7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

    Голова Агентства

    В. Сташук

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Держводагентства 26.06.2012  № 255

    ПОРЯДОК списання об'єктів державної власності, бюджетних установ, організацій, підприємств, які належать до сфери управління Держводагентства України

    I. Загальні положення

    1.1. Цей Порядок розроблений відповідно до Закону України від 21.09.2006 № 185( 185-16 ) "Про управління об'єктами державної власності" та постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2007 № 1314( 1314-2007-п ) "Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності", з метою встановлення єдиних вимог до порядку списання матеріальних цінностей з балансу водогосподарських бюджетних організацій та державних підприємств.

    1.2. Цей Порядок визначає механізм списання об'єктів державної власності, якими є об'єкти незавершеного будівництва (незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи), матеріальні активи, що відповідно до чинного законодавства визнаються основними фондами (засобами) (далі — майно).

    Списання майна здійснюється у спосіб, передбачений цим Порядком.

    Терміни, які використовуються у цьому Порядку, вживаються у значенні, наведеному в законодавчих актах, що регулюють питання правового режиму власності відповідного майна та питання управління майном, його оцінки та бухгалтерського обліку.

    Суб'єкт господарювання — установа, організація, підприємство, функції управління якими здійснює Держводагентство України.

    1.3. Дія цього Порядку поширюється на майно, що передане в оперативне управління установам та організаціям, знаходиться у господарському віданні державних підприємств.

    1.4. Дія цього Порядку не поширюється на майно, порядок списання якого визначається окремими законами України (об'єкти житлового фонду, об'єкти цивільної оборони, цілісні майнові комплекси підприємств тощо).

    1.5. Списанню підлягає майно, що не може бути в установленому порядку відчужене, безоплатно передане державним підприємствам, установам чи організаціям та щодо якого не можуть бути застосовані інші способи управління (або їх застосування може бути економічно недоцільним), якщо воно морально чи фізично зношене, непридатне для подальшого використання суб'єктом господарювання, зокрема у зв'язку з будівництвом, розширенням, реконструкцією і технічним переоснащенням, або пошкоджене внаслідок аварії чи стихійного лиха та відновленню не підлягає, або виявлене у результаті інвентаризації як нестача.

    При цьому списання майна, виявленого у результаті інвентаризації як нестача, здійснюється після відшкодування його вартості, крім випадків, коли здійснити таке відшкодування неможливо.

    Морально застаріла комп'ютерна техніка, придатна для подальшого використання, з дозволу Держводагентства може передаватися до сфери управління місцевих органів виконавчої влади з подальшим її закріпленням за відповідними закладами, установами та організаціями.

    II. Прийняття рішення про списання майна

    2.1. Списання майна з балансів водогосподарських бюджетних організацій, установ та державних підприємств здійснюється на підставі прийнятого Держводагентством рішення про надання згоди на його списання.

    Списання майна здійснюється за умови врахування особливостей правового режиму майна, наявності встановлених законодавчими актами обтяжень чи обмежень щодо розпорядження майном (крім випадків, коли встановлено заборону на розпорядження майном).

    Рішення про надання згоди на списання об'єктів незавершеного будівництва приймається Держводагентством за погодженням з регіональним відділенням Фонду державного майна України згідно з місцезнаходженням суб'єкта господарювання.

    Списання майна, що перебуває на балансі суб'єкта управління, здійснюється таким суб'єктом відповідно до цього Порядку.

    Списання майна, що перебуває на балансі апарату Держводагентства, здійснюється Агентством відповідно до цього Порядку.

    Передача майна та об'єктів державної власності між водогосподарськими організаціями, які належать до сфери управління Держводагентства, при відсутності зауважень структурних підрозділів Агенства, здійснюється в робочому порядку без розгляду робочою групою Держводагентства з питань, пов'язаних з управлінням об'єктами державної власності.

    2.2. З метою отримання згоди на списання майна суб'єкт господарювання подає Держводагентству разом із зверненням стосовно списання майна такі документи:

    1) техніко-економічне обґрунтування необхідності списання майна, в якому містяться економічні та/або технічні розрахунки, інформація про очікуваний фінансовий результат списання майна та про те, як воно вплине на фінансовий план (для державних підприємств), а також напрями використання коштів, які передбачається одержати у результаті списання, за підписом членів комісії (робочої групи) з питань оприбуткування та списання державного майна організації;

    2) відомості про майно, що пропонується списати, за даними бухгалтерського обліку (крім об'єктів незавершеного будівництва), згідно з додатком 1;

    3) акт інвентаризації майна, що пропонується до списання, згідно з додатком 2;

    4) акт технічного стану майна, затверджений керівником суб'єкта господарювання;

    5) відомості про наявність обтяжень чи обмежень стосовно розпорядження майном, що пропонується списати (разом з відповідними підтвердними документами);

    6) відомості про земельну ділянку, на якій розташоване нерухоме майно, із зазначенням напрямів подальшого використання земельних ділянок, які вивільняються, а також копії відповідних підтвердних документів, зокрема державного акта на право постійного користування землею, кадастрового плану;

    7) відомості про об'єкти незавершеного будівництва, а саме: дата початку і припинення будівництва, затверджена загальна вартість, вартість робіт, виконаних станом на дату припинення будівництва (ким і коли затверджено завдання на проектування, загальна кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт, кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт, виконаних до їх припинення, стадії виконання робіт);

    8) при списанні транспортного засобу — завірену копію технічного паспорта з інформацією про номер шасі і двигуна;

    9) фотокартки майна.

    Якщо рішення про списання майна потребує погодження з Фондом державного майна за місцезнаходженням суб'єкта господарювання, такий суб'єкт подає зазначені документи відповідному органу.

    У разі потреби Держводагентство та Фонд державного майна можуть отримувати від суб'єкта господарювання додаткові документи, необхідні для прийняття рішення про списання майна (технічні паспорти, витяги з реєстрів, висновки спеціалізованих організацій, договори або їх проекти тощо). Вичерпний перелік додаткових документів надсилається суб'єкту господарювання у 10-денний строк з дати надходження зазначених у підпунктах 1 — 9 цього пункту документів.

    2.3. Рішення про надання чи відмову в наданні згоди на списання майна приймається Держводагентством протягом 30 днів з дати надходження документів, зазначених у пункті 2.2 цього Порядку, та після погодження з Фондом державного майна відповідно до абзацу 3 пункту 2.1. Рішення про надання згоди на списання майна оформлюється у формі наказу, а про відмову в наданні такої згоди — у формі листа.

    Відповідний структурний підрозділ Агентства у строк не більше ніж 7 робочих днів вивчає доцільність, наслідки та умови списання майна і готує відповідний проект наказу або лист-відмову. При цьому строк погодження з кожним із структурних підрозділів не може перевищувати 3-х робочих днів.

    Проект наказу Агентства про списання майна погоджується членами робочої групи з питань, пов'язаних з управлінням об'єктами державної власності, створеної наказом Держводагентства України.

    Рішення про відмову в наданні згоди на списання майна приймається коли:

  3. майно не відповідає вимогам, визначеним у пункті 1.5 ( v0255826-12 ) цього Порядку;
  4. Держводагентство визначило інші шляхи використання майна, що пропонується до списання;

    суб'єкт господарювання подав передбачені цим Порядком документи з порушенням установлених вимог, а також, коли в документах наявні суперечності;

    у техніко-економічному обґрунтуванні доцільності списання майна відсутні економічні та/або технічні розрахунки, що підтверджують необхідність списання майна;

  5. відповідно до чинного законодавства заборонено розпорядження майном.
  6. 2.4. Для розгляду документів, підготовки пропозицій щодо списання майна Держводагентство утворює робочу групу з питань, пов'язаних з управлінням об'єктами державної власності, склад, регламент роботи і повноваження якої затверджуються наказом Держводагентства.

    У разі потреби робоча група може провести, за рішенням керівництва Агентства, додатковий огляд майна, що пропонується до списання.

    III. Утворення суб'єктом господарювання комісії із питань оприбуткування і списання майна, її завдання та повноваження

    3.1. Для встановлення факту непридатності майна і неможливості та/або неефективності проведення його відновлювального ремонту чи неможливості його використання іншим чином, а також для оформлення документів на списання майна утворюється комісія із питань оприбуткування та списання майна (далі — комісія), яка діє протягом року, у складі:

  7. заступника керівника суб'єкта господарювання (голова комісії);
  8. головного бухгалтера або його заступника;
  9. інших працівників бухгалтерської служби, які обліковують матеріальні цінності;

    працівників інженерних, технічних, технологічних, будівельних, обліково-економічних, контрольно-ревізійних та інших служб;

    спеціаліста, який займається формуванням первинних документів для ведення Єдиного реєстру об'єктів державної власності Фонду державного майна України;

    інших фахівців (на розсуд керівника).

    Склад комісії затверджується наказом за підписом керівника суб'єкта господарювання. Наказ про створення постійно діючої комісії поновлюється щорічно або за потребою.

    3.2. Для встановлення факту непридатності використання майна, що перебуває під наглядом державних інспекцій (автомобілів, нагрівальних котлів, підйомників тощо), суб'єкт господарювання залучає для участі в роботі комісії представника відповідної інспекції, який підписує акт про списання або передає комісії свій письмовий висновок, що додається до акта.

    3.3. У разі порушення проти суб'єкта господарювання справи про банкрутство, керівник суб'єкта господарювання або арбітражний керуючий утворює комісію, до складу якої включаються голова комісії — керівник суб'єкта господарювання або арбітражний керуючий та члени комісії, визначені у пунктах 3.1 — 3.2 цього Порядку.

    3.4. Комісія:

    1) проводить в установленому чинним законодавством порядку інвентаризацію майна, що пропонується до списання, та за її результатами складає відповідний акт;

    2) проводить огляд майна з використанням необхідної технічної документації (технічних паспортів, поетажних планів, відомостей про дефекти тощо), а також даних бухгалтерського обліку;

    3) визначає економічну (технічну) доцільність чи недоцільність відновлення та/або подальшого використання майна і вносить відповідні пропозиції;

    4) установлює конкретні причини списання майна (моральна застарілість чи фізична зношеність, непридатність для подальшого використання суб'єктом господарювання, зокрема, у зв'язку з будівництвом, розширенням, реконструкцією і технічним переоснащенням, або пошкодження внаслідок аварії чи стихійного лиха та неможливість відновлення, або виявлення його у результаті інвентаризації як нестачі);

    5) визначає можливості використання окремих вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів об'єкта, що підлягає списанню;

    6) здійснює контроль за вилученням з майна, що підлягає списанню, придатних вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів, а також вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння, визначає їх кількість, вагу та контролює здачу на склад і оприбуткування на відповідних балансових рахунках;

    7) складає відповідно до чинного законодавства акти на списання майна за встановленою типовою формою.

    3.5. За результатами роботи складається протокол засідання комісії, до якого додаються:

    1) акт інвентаризації майна, що пропонується до списання;

    2) акти технічного стану майна, що пропонується до списання;

    3) акти на списання майна;

    4) інші документи (копія акта про аварію, висновки відповідних інспекцій, державних органів тощо (за наявності).

    У протоколі засідання комісії зазначаються пропозиції щодо шляхів використання майна, списання якого, за висновками комісії, є недоцільним, заходи з відшкодування вартості майна, у результаті інвентаризації якого виявлена нестача, чи розукомплектованого.

    Протокол засідання комісії підписується всіма членами комісії. У разі незгоди з рішенням комісії її члени мають право викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

    В актах технічного стану майна зазначаються: рік виготовлення (будівництва) майна, дата введення в експлуатацію, обсяг проведеної роботи з модернізації, модифікації, добудови, дообладнання і реконструкції, стан основних частин, деталей і вузлів, конструктивних елементів.

    В акті на списання майна детально зазначаються причини його списання та робиться висновок про економічну (технічну) недоцільність та/або неможливість відновлення майна, прогнозні показники оприбуткування матеріальних цінностей, отриманих у результаті демонтажу.

    У разі списання майна, пошкодженого внаслідок аварії чи стихійного лиха, до акта на його списання додається належним чином завірена копія акта про аварію, в якій зазначаються причини, що призвели до неї.

    Протокол засідання комісії, акт інвентаризації, акти на списання майна та технічного стану затверджуються керівником суб'єкта господарювання.

    IV. Механізм списання майна

    4.1. Дозвіл на списання матеріальних цінностей (крім автотранспорту, бульдозерів, скреперів, грейдерів, колісних і гусеничних тракторів, автокранів, тракторних кранів, причепів, напівпричепів, навісного обладнання, електродвигунів, насосів) як таких, що морально чи фізично зношені, непридатні для подальшого використання суб'єктом господарювання, зокрема у зв'язку з будівництвом, розширенням, реконструкцією і технічним переоснащенням, або пошкоджені внаслідок аварії чи стихійного лиха та відновленню не підлягають, (за винятком виявлених у результаті інвентаризації як нестача), надається у такому порядку:

    а) з балансів бюджетних установ, організацій:

    вартістю за одиницю (комплект) у розмірі до 1000 гривень — з дозволу керівника бюджетної установи, організації;

    вартістю за одиницю (комплект) у розмірі до 5000 гривень — з дозволу керівника бюджетної установи, організації вищого рівня (начальника облводресурсів, басейнового управління);

  10. вартістю за одиницю (комплект) у розмірі понад 5000 гривень — з дозволу Держводагентства;
  11. б) з балансів державних підприємств:

    вартістю за одиницю (комплект) у розмірі до 5000 гривень — з дозволу керівника державного підприємства;

  12. вартістю за одиницю (комплект) у розмірі понад 5000 гривень — з дозволу Держводагентства.
  13. Недостачі матеріальних цінностей, виявлені у результаті інвентаризації: понад норми природних втрат, втрати від псування, стихійного лиха (повені, пожежі та інше), а також, коли конкретні винуватці не встановлені (втрати від нерозкритих крадіжок тощо), списуються з балансів лише після ретельної перевірки дійсної відсутності винних осіб і вжиття потрібних заходів задля недопущення фактів втрат у подальшому в такому порядку:

    а) за кожним випадком недостач або псувань матеріальних цінностей на суму до 2500 гривень включно — з дозволу керівника бюджетної установи, організації, у тому числі для відокремлених структурних підрозділів, що входять до складу бюджетної установи, організації;

    б) від 2500 до 5000 грн. — з дозволу керівника установи вищого рівня;

    в) за кожним випадком недостачі або псування матеріальних цінностей на суму понад 5000 гривень включно — з дозволу Голови Держводагентства.

    У документах, які установи подають для оформлення списання недостач понад норми природних втрат і втрат від псування матеріальних цінностей, слід вказати заходи, яких вжито задля попередження таких втрат.

    4.2. Розбирання та демонтаж майна, що пропонується до списання, проводиться тільки після прийняття Держводагентством рішення про надання згоди (відповідно до цього Порядку) на списання майна (крім випадків пошкодження майна внаслідок аварії чи стихійного лиха).

    4.3. Розбирання, демонтаж та списання майна, а також відображення на рахунках бухгалтерського обліку фактів проведення відповідних господарських операцій згідно з цим Порядком забезпечується безпосередньо суб'єктом господарювання, на балансі якого перебуває майно.

    4.4. Усі вузли, деталі, матеріали та агрегати розібраного та демонтованого обладнання, придатні для ремонту іншого обладнання чи для подальшого використання, а також матеріали, отримані у результаті списання майна, оприбутковуються з відображенням на рахунках бухгалтерського обліку запасів.

    Непридатні для використання вузли, деталі, матеріали та агрегати оприбутковуються як вторинна сировина (металобрухт тощо).

    4.5. Оцінка придатних вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів, отриманих у результаті списання майна, проводиться відповідно до чинного законодавства.

    4.6. Вилучені після демонтажу та розбирання майна вузли, деталі, матеріали та агрегати, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння, підлягають здачі суб'єктам господарювання, які провадять діяльність із збирання та первинної обробки брухту і відходів дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння на підставі ліцензій, одержаних відповідно до вимог Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ).

    4.7. Забороняється знищувати, здавати в брухт з кольорових і чорних металів техніку, апаратуру, прилади та інші вироби, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння, без попереднього їх вилучення та одночасного оприбуткування придатних для подальшого використання деталей.

    4.8. Кошти, що надійшли у результаті списання майна, спрямовуються відповідно до вимог чинного законодавства.

    4.9. Суб'єкти господарювання, на балансі яких перебувало майно, подають у відділ бухгалтерського обліку та звітності Агентства у місячний строк після закінчення процедури розбирання, демонтажу та оприбуткування звіт про списання майна згідно з додатком 3.

    У разі наявності зауважень до звіту Агентство повертає його суб'єкту господарювання для врахування зауважень та подання протягом 10 робочих днів звіту для нового розгляду.

    4.10. Процедура списання майна вважається закінченою з моменту подання суб'єктом господарювання суб'єкту управління звіту про списання майна.

    4.11. Керівник суб'єкта господарювання та члени комісії забезпечують згідно із чинним законодавством подання Держводагентству достовірних матеріалів, передбачених цим Порядком.

    4.12. Безоплатна передача матеріальних цінностей дозволяється в такому порядку:

    а) з балансів водогосподарських бюджетних установ, організацій — з дозволу Держводагентства;

    б) з балансів водогосподарських бюджетних організацій Автономної Республіки Крим — з дозволу Держводагентства за поданням Республіканського комітету АР Крим по водогосподарському будівництву та зрошуваному землеробству;

    в) з балансу одного відокремленого структурного підрозділу, що входить до складу бюджетної установи, організації, на баланс іншого відокремленого структурного підрозділу здійснюється на підставі наказу керівника бюджетної установи, організації та оформлених накладних і доручення.

    Накладна виписується стороною, яка передає матеріальні цінності у двох примірниках. Один примірник накладної разом із довіреністю залишається у сторони, яка передає матеріальні цінності, а другий у сторони, яка приймає матеріальні цінності.

    На обох примірниках обов'язково зазначається: підстава (наказ) проведення передачі-приймання матеріальних цінностей та відмітка "безкоштовно".

    Стороні, яка приймає матеріальні цінності, разом із накладними видається повідомлення (авізо) щодо їх безоплатної передачі. Повідомлення (авізо) виписується стороною, яка передає матеріальні цінності, у трьох примірниках, з яких два додаються до накладної, що залишається у сторони, яка приймає матеріальні цінності.

    Сторона, яка отримала матеріальні цінності, на підставі завіреного повідомлення (авізо) зараховує їх на баланс.

    Безоплатна передача матеріальних цінностей від однієї бюджетної установи, організації до іншої, що належать до сфери управління Держводагентства, здійснюється на підставі наказу Голови Агентства.

    Безоплатна передача матеріальних цінностей, які є державною власністю із сфери управління міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, здійснюється згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482( 1482-98-п ) "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності".

    4.13. Рішення про надання згоди Агентством на списання майна діє не більше як 12 місяців з дати його прийняття.

    4.14. Спори, що виникають у процесі списання майна відповідно до цього Порядку, розв'язують у порядку, передбаченому чинним законодавством.

    4.15. Керівник суб'єкта господарювання організовує та забезпечує дотримання процедури списання майна відповідно до цього Порядку.

    4.16. Держводагентство забезпечує у межах своїх повноважень та відповідно до чинного законодавства здійснення контролю за дотриманням вимог цього Порядку та цільовим використанням коштів.

    {Додатки не наводяться}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Начала работу учредительная конференция адвокатов Харьковской области

    Сегодня в отеле «Харьков» проходит учредительная конференция адвокатов Харьковской области.

    Про видачу ліцензії з виробництва електричної енергії ТОВ „ТОКМАК СОЛАР ЕНЕРДЖІ”, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про видачу ліцензії з виробництва електричної енергії ТОВ „ТОКМАК СОЛАР ЕНЕРДЖІ" Згідно з повноваженнями, наданими Законом України „Про електроенергетику"( 575/97-ВР ), Указом Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) „Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 13.09.2012 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Про внесення змін до нормативів перерахування коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання гарантованих постачальників природного газу, на січень 2013 року, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до нормативів перерахування коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання гарантованих постачальників природного газу, що надійшли від усіх категорій споживачів, на січень 2013 року

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb