Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромнейшее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - действительно молодцы.

Как много актуальной информации.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про встановлення юридичного факту родинних відносин - Ружинський районний суд Житомирської області - Грек М. М.

  1. У К Р А Ї Н А
  2. РІШЕННЯ

Справа № 291/1650/14-ц

2-о/291/55/14

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

РІШЕННЯ

І м е н е м У к р а ї н и

11 грудня 2014 року

Ружинський районний суд Житомирської області у складі:

головуючого-судді Грека М. М.

при секретарі- Кащук Л.С.

за участю заявника - ОСОБА_1

представника заявника - ОСОБА_2

роглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Ружині цивільну справу за заявою

ОСОБА_1

Зацікавленої особи: Верхівнянської сільської ради

Про встановлення факту батьківства.

В СТ А Н О В И В :

ОСОБА_1, заявила у суді позов про встановлення юридичного факту родинних відносин.

ІНФОРМАЦІЯ_3 помер її батько ОСОБА_3 в с. Верхівня, Ружинського району, Житомирської області

На випадок своєї смерті, батько склав заповіт, яким заповів все своє майно заявниці ОСОБА_1

Після смерті батька заявниця звернулася у встановленому законом порядку до нотаріальної контори для прийння спадщини.

Однак, отримати свідоцтво про право на спадщину за заповітом на спадкове майно не може, оскільки виникла необхідність встановити, факт родинних відносин.

Встановленя факту родинних відносин заявниці необхідне для реалізації свого права на спадкове майно, оскільки у свідоцтві про народження відсутні відомості про родинні відносини ( батька ).

В суд заявниця зявилася просила заяву задовільнити встановити факт батьківства.

Зацікавленна особа: Верхівнянська сільська рада в суд не зявилася надіслала заяву, що проти задоволення заяви не заперечують.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 від 20.12.1956 року виданного Верхівнянською сільською радою, Вчорайшенського району, Житомирської області вбачається вбачається, що ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 її матірю є ОСОБА_5.

Відповідно до свідоцтва про розірвання шлюбу серії НОМЕР_2 від 16 квітня 1974 року вбачається, що ОСОБА_6 розірвав шлюб з ОСОБА_1, про що в книзі реєстрації актів про розірвання шлюбу зроблено запис № 23 від 16.04.1097 року, після розірвання шлюбу присвоєне призвіще - ОСОБА_1.

Відповідно до свідоцтва про одруження серії НОМЕР_3 виданного Верхівнянською ЗАГС , Вчорайшенського району, Житомирської області вбачається, що ОСОБА_3 одружився 15.10.1952 року з ОСОБА_5, після реєстрації одруження присвоєно прізвіща: чоловікові - ОСОБА_3, дружині - ОСОБА_3.

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_4 від 04 квітня 2014 року виданного виконавчим комітетом Верхівнянської сільської ради, Ружинського району, Житомирської області вбачається, що ОСОБА_3, помер ІНФОРМАЦІЯ_4.

Відповідно до заповіту складеного с. Верхівня, Ружинського району, Житомирської області від 14.02.2014 року вбачається, що ОСОБА_3 на випадок своєї смерті робить таке розпорядження: все належне йому майно, де б воно не знаходилося та з чого б воно не складалося, все те, що ще буде належати на час смерті, а також належні майнові права та обов'язки на час смерті заповідає ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Згідно п.1. ч.1 ст. 256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

З урахуванням роз'яснень Пленуму Верховного суду України, зазначених в п.7 Постанови « Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення « № 5 від 31.03.1995 року, відповідно до п.1 ч.1 ст. 256 ЦПК України, суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо підтвердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину.

В судовому засіданні допитані свідки ОСОБА_7, ОСОБА_8 підтвердили факт родинних відносин те, що ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 являється батьком ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_5.

Оскільки встановлення юридичного факту потрібно заявниці для реалізації спадкових прав, а тому суд встановлює такий юридичний факт.

На підставі викладеного і керуючись, ст. ст.256 ч.1 п.1 , 259 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву задовільнити.

Встановити юридичний факт батьківства, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 жительки АДРЕСА_1 являється рідною дочкою ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_4.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня його проголошення, а особою, яка не була присутня в судовому засіданні під час проголошення судового рішення протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя М. М. Грек.

Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, виданої ТОВ "КОМПАНІЯ ЕНЕРГОЛІНК", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ "КОМПАНІЯ ЕНЕРГОЛІНК"

Про внесення змін до Положення про проходження медичного огляду в Державній прикордонній службі України, Адміністрація Державної прикордонної служби України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 липня 2012 р. за № 1267/21579 Про внесення змін до Положення про проходження медичного огляду в Державній прикордонній службі України

Навіщо нам європейські цінності?

І серед політиків, і в суспільстві співіснують дві фактично протилежні точки зору. Прихильники першої стверджують, що незалежна Україна за своєю суттю європейська держава не тільки географічно, ...

Віктор ЯНУКОВИЧ: «Ми повинні гідно провести свято спорту»

Засідання Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Президент Віктор Янукович провів за тиждень до старту першості (футбольні змагання триватимуть ...

05145472d80649777fc2d927daedc5fb