Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Ваш портал,действительно, на сегодняшний день - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем интернет сайты. Этот портал весьма прост в использовании. На нем здорово отдыхать - просто, удобно,быстро.

Спасибо Вам за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для нас.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про стягнення 14 457 - Господарський суд м. Києва - Мельник В.І.

  1. УХВАЛА
  2. ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98

________________________________________________________________________________

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

29.08.14

Справа № 910/17961/14.

Суддя Мельник В.І., розглянувши позовну заяву Дочірнє підприємство Публічного акціонерного товариства "Київхліб" "Хлібокомбінат № 11"

до Товариство з обмеженою відповідальністю "М-К"

про стягнення 14 457,44 грн.

Керуючись ст.ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

СУДДЯ УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 13.10.14 о 12:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 20 .

Викликати для участі в засіданні представників сторін.

3. Зобов’язати сторони:

- подати суду документальні підтвердження: статусу суб’єкта господарювання в розумінні ст.ст. 2,3 Господарського кодексу України та/або наділення господарською компетенцією та/або наявності права виступати засновником суб’єктів господарювання чи здійснення щодо них організаційно-господарських повноважень на основі відносин власності.

- мати при собі оригінали документів, копії яких додані до матеріалів справи, для можливого їх огляду у судовому засіданні;

- направити у судове засідання своїх повноважних представників з наданням їм довіреностей, оригінали яких мають бути залучені до матеріалів справи.

- в обгрнутування своїх вимог і заперечень завчасно подати до канцелярії суду письмові докази (ч. 2 ст. 4-3 та ст.ст. 32, 33 Господарського процесуального кодексу України).

4. Зобов'язати позивача надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання:

- письмовий доказ реєстрації позивача та відповідача, як юридичних осіб (фізичних осіб підприємців);

- вибіркову Довідку та витяг про включення до ЄДРПОУ відповідача станом на цей час (для чого необхідно звернутись до Головного міжрегіонального управління статистики у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 4-6, тел. 287-51-44, або до Київського міського управління статистики за адресою: м. Київ, вул. Тургенівська, 71, тел. 486-71-38, або до відповідного Управління за місцем знаходження позивача) та довідку про включення до ЄДРПОУ позивача;

- довідку з обслуговуючого банку про наявність відкритих рахунків;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.

          

Зобов’язати відповідача надати через канцелярію суду, завчасно до початку судового засідання:

- відзив на позовну заяву, в порядку і за правилами, передбаченими ст. 59 ГПК України;

- Довідку про включення до ЄДРПОУ станом на цей час.

- письмовий доказ реєстрації, як юридичної особи (фізичної особи підприємця).

5. Суд звертає увагу сторін на наступне:

- спір між сторонами може бути врегульований шляхом укладання мирової угоди.

- ст. 28 ГПК України визначає, що повноваження представників юридичних осіб підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації, установи, а від імені громадян – нотаріально посвідченою довіреністю. Вказана норма не передбачає надання суду (до справи) копій таких довіреностей.

- реалізація права відповідача щодо подання відзиву на позовну заяву (ст. 59 ГПК України) здійснюється шляхом надіслання відзиву до господарського суду (в оригіналі), позивачу, іншим відповідачам, прокурору (в копіях), тобто завчасно до початку судового засідання. Подача відповідачем відзиву на позовну заяву під час судового засідання унеможливлює реалізацію права інших учасників спору на підготовку у повному обсязі своїх доводів та заперечень на відзив відповідача, що впливає на строки розгляду справи.

- згідно з п. 3.5.6 Інструкції з діловодства в господарських судах України справа формується з документів, які пройшли реєстрацію службою діловодства суду. Крім того, п. 2.4 роз’яснення Пленуму ВГСУ від 26.12.2011р. № 18 «Про деякі питання практики застосування ГПК України судами першої інстанції» передбачена обов”язкова реєстрація в канцелярії суду письмових доказів, не залучених до позовної заяви. Отже, з метою економії процесуального часу сторін, суд зобов’язує даних сторін подавати такі докази, заздалегідь до початку судового засідання через канцелярію суду.

- в силу положень ч.1 ст. 4-3, ст. 38 ГПК України витребування судом доказів є можливим лише за клопотанням сторін у випадках, коли сторони з різних обґрунтованих причин не можуть подати ті чи інші конкретні докази.

- строк розгляду справи обмежений процесуальним законодавством, а отже, у випадку нез’явлення у судове засідання представників сторін та ненадання суду доказів, справа буде розглянута за наявними у ній матеріалами.

6. Суд нагадує сторонам, що за невиконання вимог ухвали суду настає відповідальність, передбачена ч. 5 ст. 83 ГПК України.

Суддя В.І. Мельник

_________________________________________________________________________________________

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Витяг із постанови Центральної виборчої комісії від 18 березня 2013 року № 47

1. Визнати обраними народними депутатами України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі:Козуб Олександр Андрійович, 1956 року народження, освіта вища, народний депутат України, ...

загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, Міністерство освіти і науки України

Про затвердження орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів Відповідно до законів України "Про освіту"( 1060-12 ), "Про дошкільну освіту"( 2628-14 ), "Про загальну середню освіту"( 651-14 ), "Про професійно-технічну освіту"( 103/98-ВР ), Положення про дошкільний навчальний заклад( 305-2003-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 305, Положення про загальноосвітній навчальний заклад( 778-2010-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 778, Положення про професійно-технічний навчальний заклад( 1240-98-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 серпня 1998 р. № 1240, Положення про атестацію професійно-технічних навчальних закладів ( 200-96-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 лютого 1996 р. № 200, Порядку державної атестації загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів( z0678-01 ), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.07.2001 № 553, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 8 серпня 2001 р. за № 678/5869, та з метою вдосконалення програмно-методичного забезпечення оцінювання результатів діяльності дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, організації проведення атестаційної експертизи НАКАЗУЮ:

Про створення Координаційної ради Міністерства охорони здоров'я України з питань інформатизації сфери охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України

Про створення Координаційної ради Міністерства охорони здоров'я України з питань інформатизації сфери охорони здоров'я З метою реалізації Доручення Президента України від 19 квітня 2012 року № 1-1/883, з урахуванням завдань Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" ( 187/2012 ), затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2012 року № 187, НАКАЗУЮ:

Про застосування спеціальної санкції - тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності - до суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Про застосування спеціальної санкції — тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності — до суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України

05145472d80649777fc2d927daedc5fb