Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот ресурс не просто друг - этот ресурс, практически, - родственник для всех, кто сегодня живёт интересными видеоидеями!

. Сегодня совершенно случайно набрел на этот ресурс, чему очень рад! С большим удовольствием сошлюсь на Вас на своей станичке!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про припинення юридичної особи - Чернівецький окружний адміністративний суд - Спіжавка Георгій Георгійович

  1. ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

30 грудня 2014 р. м. Чернівці справа № 824/3503/14-а

Чернівецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Спіжавки Георгія Георгійовича, розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Янікс" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

До Чернівецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулась Державна податкова інспекція у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Янікс" про припинення юридичної особи.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначив, що відповідач не виконує вимог чинного законодавства щодо подання до органів державної податкової служби документів фінансової звітності, що у відповідності до статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Судом в порядку статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) справу розглянуто в скороченому провадженні.

Так, ухвалою суду від 18.12.2014р. відповідачу встановлено 10-денний строк з дня одержання даної ухвали через відділ прийому суду або через відділення поштового зв'язку подати письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Відповідач у строк, передбачений частиною 3 статті 183-2 КАС України заперечень проти позову не направив. Вказана ухвала відповідачем не отримана, на адресу суду повернувся конверт з відміткою поштового відділення "за зазначеною адресою не проживає". Поштова кореспонденція направлялась на адресу відповідача вказаною у ЄДР.

Відповідно до положень частини 11 статті 35 КАС України, у разі не вручення повістки адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Отже, суд вважає, що ним вжито достатніх заходів для належного повідомлення відповідача про строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позову з огляду на наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Янікс" зареєстроване 16.08.1994 року виконкомом Чернівецької міської ради.

Відповідно до частини 8 статті 19 Господарського кодексу України, суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділенні на окремий баланс, зобов'язанні вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які проводять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України передбачено, що платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, зокрема згідно із пунктом 49.18 статті 49 цього кодексу, податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період.

Пунктом 49.1 статті 49 ПК України передбачено, що податкова звітність подається платником податків або іншою особою, на яку цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами покладено обов'язки з подання органами державної податкової служби податкової звітності, за звітний період в установлені цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами строки, органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку такий платник податків.

Платник податків незалежно від того, чи провадив він господарську діяльність у звітному періоді, повинен подати податкову звітність за такий період, крім випадків, коли він не є платником відповідного виду податку (п. 49.2 ст. 49 ПК України).

Як випливає із матеріалів справи, товариство з обмеженою відповідальністю "Янікс" перебуває на податковому обліку Державної податкової інспекції у м. Чернівцях з 23.08.1994 р. за №БН.

Відповідно до довідки від 24.11.2014 року товариство з обмеженою відповідальністю "Янікс" не звітує до Державної податкової інспекції у м. Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області більше року, а саме з 2005 р. Податковий борг по податках до бюджету відсутній.

Згідно із положеннями статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців", державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 ПК України визначено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до пункту 67.2 статті 67 ПК України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду стосовно юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про винесення судового рішення щодо припинення державної реєстрації юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців.

Згідно зі статтями 71, 86 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкового органу (не подає податкову звітність), суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, відповідно до положень ст. 94 КАС України, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю "Янікс" (код ЄДРПОУ 22837388), м. Чернівці, вул. Степова, буд. 38-А, кв.4.

3. Копію даної постанови, після набрання нею законної сили, направити реєстраційній службі Чернівецького міського управління юстиції для виконання.

4. Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України.

Суддя Г.Г. Спіжавка

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

які займають посади плаваючого та льотного складу Збройних Сил України, щомісячної додаткової грошової винагороди, Міністерство оборони України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2012 р. за № 1540/21852 Про внесення змін до Інструкції про розміри і порядок виплати військовослужбовцям, які займають посади плаваючого та льотного складу Збройних Сил України, щомісячної додаткової грошової винагороди

Про затвердження плану першочергових заходів із запобігання аварійним ситуаціям техногенного характеру на Бортницькій станції аерації у м. Києві, Кабінет Міністрів України

Про затвердження плану першочергових заходів із запобігання аварійним ситуаціям техногенного характеру на Бортницькій станції аерації у м. Києві Затвердити план першочергових заходів із запобігання аварійним ситуаціям техногенного характеру на Бортницькій станції аерації у м. Києві, що додається.

Парламент нового созыва начнет свою работу не позднее 17 декабря, – народный депутат

Верховный Совет Украины нового созыва начнет свою работу 17 декабря. Об этом сегодня сообщил глава регламентного комитета парламента Владимир Макеенко.

Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, виданої ТОВ «ТЕПЛО ГАЗ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про переоформлення ліцензії на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом, виданої ТОВ «ТЕПЛО ГАЗ»

05145472d80649777fc2d927daedc5fb