Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Спасибо Вам за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для нас.

. Сегодня совершенно случайно набрел на этот ресурс, чему очень рад! С большим удовольствием сошлюсь на Вас на своей станичке!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку здійснення видачі, обігу, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України, Державна казначейська служба УкраїниДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 20.09.2013  № 138
  2. Про затвердження Порядку здійснення видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    На виконання Бюджетного кодексу України( 2456-17 ), Податкового кодексу України( 2755-17 ), статті 22 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік"( 5515-17 ), постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 683( 683-2013-п ) "Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів" НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Порядок видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України, що додається.

    2. Керівникам самостійних структурних підрозділів апарату Державної казначейської служби України та начальникам головних управлінь Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі в межах повноважень здійснити заходи щодо забезпечення виконання вимог цього наказу.

    3. Департаменту інформаційних технологій та корпоративної телекомунікації (Шевчук В. М.) забезпечити доопрацювання прикладного програмного забезпечення з урахуванням вимог цього наказу.

    4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Голови Державної казначейської служби України відповідно до розподілу обов'язків та начальників головних управлінь Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

    Голова

    С.І. Харченко

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Державної казначейської служби України 20.09.2013  № 138

    ПОРЯДОК видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    Загальні положення

    1) Цей Порядок розроблено на виконання вимог Бюджетного кодексу України( 2456-17 ), Податкового кодексу України( 2755-17 ), статті 22 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік"( 5515-17 ), постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 683( 683-2013-п ) "Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів" та з метою організації видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, Державною казначейською службою України (далі — Казначейство України) та органами Державної казначейської служби України (далі — органи Казначейства).

    2) Поняття та економічні категорії, що використовуються у цьому Порядку, вживаються у значенні, наведеному в Бюджетному кодексі України( 2456-17 ), Податковому кодексі України( 2755-17 ), Законі України "Про цінні папери і фондовий ринок" ( 3480-15 ), Законі України "Про обіг векселів в Україні"( 2374-14 ), постанові Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 683( 683-2013-п ) "Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів" та інших законодавчих та нормативно-правових актах.

    3) Векселедавцем і платником за фінансовими казначейськими векселями виступає Казначейство України та головні управління Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі — Головні управління Казначейства). Фінансові казначейські векселі видаються в національній валюті України.

    4) Фінансові казначейські векселі видаються з строком обігу до 5 років та з дохідністю 5 відсотків річних в межах встановлених Кабінетом Міністрів України Граничних обсягів видачі фінансових казначейських векселів для відшкодування податку на додану вартість платникам податку та погашення фактичної бюджетної заборгованості у визначений законодавством термін.

    Нарахування та виплата відсоткового доходу за фінансовими казначейськими векселями здійснюється у день їх сплати. У разі коли дата оплати припадає на вихідний або святковий день, сплата фінансових казначейських векселів і виплата відсоткового доходу за ними здійснюються наступного робочого дня. Базовою кількістю днів для нарахування відсотків вважається фактична кількість днів у році.

    5) Фінансові казначейські векселі складаються в документарній формі як електронний документ у порядку встановленому законодавством.

    6) Казначейство України та Головні управління Казначейства укладають договори про підключення до системи електронного обігу фінансових векселів з адміністратором системи електронного обігу фінансових векселів (далі — адміністратор) щодо надання послуг з підключення до системи електронного обігу фінансових векселів, формування та зберігання фінансових казначейських векселів у формі електронного документа, ведення реєстру фінансових казначейських векселів і супроводження електронних документів у системі електронного обігу фінансових векселів.

    Казначейство України та Головні управління Казначейства укладають з векселедержателями (розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів) договори про участь у системі електронного обігу фінансових векселів щодо надання Казначейством та Головними управліннями Казначейства, як операторами системи електронного обігу фінансових векселів, послуг щодо обліку права вимоги векселедержателя за фінансовими казначейськими векселями через систему електронного обігу фінансових векселів.

    Оформлення результатів інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, яка підлягає реструктуризації

    7) Управління бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Казначейства України та структурні підрозділи бухгалтерського обліку операцій державного бюджету органів Казначейства інформацію про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації, отриману від розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів державного бюджету, що ними обслуговуються, звіряють із даними звітів розпорядників бюджетних коштів, складених за формою № 7д "Звіт про заборгованість за бюджетними коштами"( z0196-12 ) станом на 1 серпня 2013 року. Сума фактичної бюджетної кредиторської заборгованості, що підлягає реструктуризації, не повинна перевищувати суму бюджетної кредиторської заборгованості, наведену в Звіті про заборгованість за бюджетними коштами розпорядника бюджетних коштів, як склалась на 1 січня 2013 року і залишилась непогашеною на дату проведення інвентаризації. Інформація про інвентаризацію фактичної бюджетної заборгованості, отримана від одержувачів бюджетних коштів, звіряється із даними обліку органів Казначейства. Сума фактичної бюджетної кредиторської заборгованості, що підлягає реструктуризації, не повинна перевищувати суму бюджетних фінансових зобов'язань одержувачів бюджетних коштів, які були зареєстровані в органах Казначейства у 2012 року і залишились непогашеними на дату проведення інвентаризації.

    8) Управління (відділення) Державної казначейської служби України у районах, містах та районах у містах (далі — управління (відділення) Казначейства) зводять інформацію про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації, отриману від розпорядників та одержувачів бюджетних коштів.

    Зведена і перевірена інформація надсилається до Головних управлінь Казначейства засобами електронного зв'язку і на паперових носіях за формою, що додається (додаток 1).

    9) Головні управління Казначейства зводять інформацію про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації, отриману від розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що ними обслуговуються, та управлінь (відділень) Казначейства.

    Управління бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Казначейства України зводить інформацію про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації, отриману від розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що ним обслуговуються.

    Зведена і перевірена інформація Управлінням бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Казначейства України та структурними підрозділами консолідованої звітності Головних управлінь Казначейства надсилається Департаменту консолідованої звітності Казначейства України засобами електронного зв'язку і на паперових носіях до 20 вересня 2013 року за формою, що додається (додаток 1).

    10) Департамент консолідованої звітності Казначейства України зводить інформацію, отриману від Управління бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Казначейства України та Головних управлінь Казначейства, і подає, у терміни та за формою, визначені Кабінетом Міністрів України, Міністерству фінансів України Інформацію про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації, для визначення прогнозних обсягів видачі фінансових казначейських векселів.

    Видача фінансових казначейських векселів

    11) Фінансові казначейські векселі видаються Казначейством України та Головними управліннями Казначейства в межах граничних обсягів видачі фінансових казначейських векселів для відшкодування податку на додану вартість перед платниками податку та погашення фактичної бюджетної заборгованості, затверджених Кабінетом Міністрів України.

    Щодо відшкодування податку на додану вартість перед платниками податку

    12) На підставі Реєстру платників податку, яким відшкодування з бюджету податку на додану вартість може здійснюватися шляхом видачі фінансових казначейських векселів, отриманого від Міністерства доходів і зборів України, Управління бюджетних надходжень Казначейства України формує витяги з реєстру платників податку, яким відшкодування з бюджету податку на додану вартість може здійснюватися шляхом видачі фінансових казначейських векселів ( v0138840-13 ) в розрізі територій (додаток 2), і направляє Головним управлінням Казначейства засобами електронного зв'язку, які доводять цю інформацію до управлінь (відділень) Казначейства.

    13) Головні управління Казначейства та управління (відділення) Казначейства отримують від органів Міністерства доходів і зборів за місцем реєстрації платника податку на додану вартість:

    - висновки про суми відшкодування податку на додану вартість, видані органами Міністерства доходів і зборів, із зазначенням суми податку, що підлягає відшкодуванню з державного бюджету згідно із сформованими реєстрами платників податку;

    - реєстри сформованих висновків.

    14) Управління (відділення) Казначейства документи, отримані від органів Міністерства доходів і зборів відповідно до пункту 13 ( v0138840-13 ) цього Порядку, надають Головним управлінням Казначейства засобами електронного зв'язку і на паперових носіях.

    15) Витяги з затвердженого реєстру платників податку, яким відшкодування з бюджету податку на додану вартість може здійснюватися шляхом видачі фінансових казначейських векселів, є підставою для випуску структурними підрозділами бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Головних управлінь Казначейства фінансових казначейських векселів для відшкодування з бюджету податку на додану вартість платникам податку в порядку, визначеному Кабінету Міністрів України

    16) На підставі документів, зазначених у пунктах 12 ( v0138840-13 ) та 13 цього Порядку, та інформації, отриманої від управлінь (відділень) Казначейства, структурні підрозділи бюджетних надходжень Головних управлінь Казначейства здійснюють видачу фінансових казначейських векселів для відшкодування з бюджету податку на додану вартість платникам податку.

    17) Структурні підрозділи бюджетних надходжень Головних управлінь Казначейства щоденно формують інформацію про видані фінансові казначейські векселі для відшкодування з бюджету податку на додану вартість платникам податку (додаток 3) і направляють її управлінням (відділенням) Казначейства, Управлінню бюджетних надходжень та Відділу обслуговування державного боргу Казначейства України.

    18) Структурні підрозділи бюджетних надходжень Головних управлінь Казначейства формують та щоденно надають органам Міністерства доходів і зборів Перелік платників податку, які отримали фінансові казначейські векселі (додаток 4), та Перелік платників податків, яким здійснено зарахування відповідних платежів до державного бюджету шляхом сплати фінансового казначейського векселя (додаток 5), на паперових та електронних носіях.

    19) Структурні підрозділи бюджетних надходжень Головних управлінь Казначейства на підставі інформації про проведену індосацію, отриману з системи електронного обігу фінансових векселів, формують інформацію про платників податків — векселедержателів, якими протягом місяця передано право власності на отримані фінансові казначейські векселі наступним векселедержателям (додаток 6), та щомісячно до 5 числа місяця наступного за звітним направляють Управлінню бюджетних надходжень Казначейства України.

    20) Управління бюджетних надходжень Казначейства України зводить отриману від Головних управлінь Казначейства інформацію про платників податків — векселедержателів, якими протягом місяця передано право власності на отримані фінансові казначейські векселі наступним векселедержателям, та щомісячно у терміни та за формою, визначені Кабінетом Міністрів України, направляє Міністерству доходів і зборів України.

    Щодо погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах

    21) На підставі обсягів видачі фінансових казначейських векселів з різниці в тарифах, отриманих від Міністерства фінансів України, Управління міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Казначейства України формує Інформацію про обсяги видачі фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах в розрізі територій (додаток 7), яку направляє Головним управлінням Казначейства на паперових та електронних носіях, які доводять цю інформацію до управлінь (відділень) Казначейства.

    22) Структурні підрозділи міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь на підставі отриманої від Казначейства України інформації повідомляють управління (відділення) Казначейства про обсяги видачі фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах.

    23) Структурні підрозділи (відповідальні працівники) міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів органів Казначейства у терміни і за формою, встановлені Кабінетом Міністрів України, отримують від розпорядників бюджетних коштів, які ними обслуговуються, заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості (далі — заява).

    24) Структурні підрозділи (відповідальні працівники) міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Управлінь (відділень) Казначейства на підставі отриманих від розпорядників бюджетних коштів заяв формують реєстр розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах (додаток 8), і щомісячно до 21 числа направляють його, разом із заявами, Головним управлінням Казначейства засобами електронного зв'язку та на паперових носіях.

    25) Структурні підрозділи міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь Казначейства на підставі отриманих від управлінь (відділень) Казначейства реєстрів та поданих розпорядниками бюджетних коштів, що ними обслуговуються, заяв формують реєстри розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах (додаток 8), які засобами електронного зв'язку і на паперових носіях щомісячно до 22 числа направляють Управлінню міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Казначейства України.

    26) Управління міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Казначейства України на підставі реєстрів, отриманих від Головних управлінь Казначейства, формує Реєстр розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, та направляє Міністерству фінансів України для затвердження у терміни та за формою, встановлені Кабінетом Міністрів України.

    27) На підставі затвердженого Реєстру розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, отриманого від Міністерства фінансів України, Управління міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Казначейства України формує витяги з затвердженого реєстру розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, і направляє Головним управлінням Казначейства, які доводять цю інформацію до управлінь (відділень) Казначейства.

    Витяги з затвердженого реєстру розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, є підставою для випуску структурними підрозділами бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Головних управлінь Казначейства казначейських фінансових векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

    28) Структурні підрозділи міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь Казначейства звіряють інформацію, отриману від управлінь (відділень) Казначейства та розпорядників бюджетних коштів, які ними обслуговуються, з даними витягів з затвердженого реєстру розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, і видають фінансові казначейські векселі.

    29) Структурні підрозділи міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь Казначейства формують інформацію про видані фінансові казначейські векселі для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах (додаток 9) та щоденно направляють її управлінням (відділенням) Казначейства та Відділу обслуговування державного боргу Казначейства України.

    Щодо погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів

    30) У межах затверджених Кабінетом Міністрів України граничних обсягів видачі фінансових казначейських векселів для відшкодування податку на додану вартість платникам податку та погашення фактичної бюджетної заборгованості, Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України та структурні підрозділи з обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів органів Казначейства у терміни і за формою, встановлені Кабінетом Міністрів України, отримують від розпорядників бюджетних коштів, які ними обслуговуються, заяви.

    31) Структурні підрозділи (відповідальні працівники) з обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів управлінь (відділень) Казначейства на підставі отриманих від розпорядників та одержувачів бюджетних коштів заяв формують Реєстр розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості (додаток 10), і засобами електронного зв'язку та на паперових носіях щомісячно до 21 числа направляють Головним управлінням Казначейства.

    32) Структурні підрозділи з обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів Головних управлінь Казначейства на підставі отриманих від управлінь (відділень) Казначейства реєстрів та поданих розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів, що ними обслуговуються, заяв формують реєстри розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості (додаток 10), та засобами електронного зв'язку і на паперових носіях щомісячно до 22 числа направляють Департаменту обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України.

    Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України на підставі реєстрів, отриманих від Головних управлінь Казначейства, та поданих розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів, що ним обслуговуються, заяв формує Реєстр розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості, та направляє Міністерству фінансів України для затвердження у терміни та за формою, встановлені Кабінетом Міністрів України.

    33) На підставі затвердженого Реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості, отриманого від Міністерства фінансів України, Відділ обслуговування державного боргу Казначейства України формує витяги з затвердженого реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості та направляє Департаменту обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів, Управлінню бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Казначейства України та Головним управлінням Казначейства.

    Витяги з затвердженого реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви про отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості, є підставою для випуску Відділом обслуговування державного боргу Казначейства України та структурними підрозділами бухгалтерського обліку операцій державного бюджету Головних управлінь Казначейства фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    34) Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України звіряє інформацію, отриману від розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, які ним обслуговуються, з даними витягів з затвердженого реєстру і видає фінансові казначейські векселі.

    Структурні підрозділи з обслуговування кошторисів розпорядників бюджетних коштів та інших клієнтів Головних управлінь звіряють інформацію, отриману від управлінь (відділень) Казначейства та розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, які ними обслуговуються, з даними витягів з затвердженого реєстру і видають фінансові казначейські векселі.

    35) Структурні підрозділи обслуговування кошторисів розпорядників бюджетних коштів та інших клієнтів Головних управлінь формують Інформацію про видані фінансові казначейські векселі для погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (додаток 11) та щоденно направляють управлінням (відділенням) Казначейства та Відділу обслуговування державного боргу Казначейству України.

    Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів формує Інформацію про видані фінансові казначейські векселі для погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (додаток 11) та щоденно направляє Відділу обслуговування державного боргу Казначейству України.

    36) Щомісячно до 5 числа місяця наступного за звітним Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України та Головні управління Казначейства подають до Відділу обслуговування державного боргу Казначейства України Інформацію про обсяг виданих фінансових казначейських векселів, терміни та обсяги їх сплати (додаток 12) засобами електронного зв'язку і на паперових носіях.

    Операції з казначейськими фінансовими векселями

    37) Обіг фінансових казначейських векселів та їх індосація здійснюються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    38) Індосація фінансових казначейських векселів, виданих для погашення фактичної бюджетної заборгованості, здійснюється Департаментом обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України, структурними підрозділами обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів, та структурними підрозділами міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь Казначейства.

    На підставі інформації про проведену індосацію (додаток 13), отриману з системи електронного обігу фінансових векселів, Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України та відповідні структурні підрозділи Головних управлінь Казначейства формують коригувальні реєстри та зведення реєстрів відкритих асигнувань з приміткою "коригування відкритих асигнувань, за якими проведені касові видатки" у порядку, визначеному наказом Державної казначейської служби України від 07.06.2013 № 101( v0101840-13 ).

    39) Після проведення індосації Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України та відповідні структурні підрозділи Головних управлінь Казначейства надають розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів інформацію у встановленому законодавством порядку.

    Сплата фінансових казначейських векселів

    40) Сплата фінансових казначейських векселів здійснюється починаючи з 2014 року за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за відповідною бюджетною програмою.

    41) Сплата фінансових казначейських векселів здійснюється Казначейством України та Головними управліннями Казначейства за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, шляхом перерахування в день сплати коштів до Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках (далі — Розрахунковий центр). Розрахунковий центр в той же день перераховує кошти банку-оператору для здійснення сплати фінансових казначейських векселів векселедержателям у розмірі відповідних вексельних сум.

    При настанні строку платежу за пред'явленим до сплати фінансовим казначейським векселем, Казначейство України та Головні управління Казначейства в день сплати за векселем здійснюють переказ коштів Розрахунковому центру у розмірі номінальної суми векселя та нарахованого відсоткового доходу.

    42) На підставі розпоряджень, отриманих від векселедержателів, наступного робочого дня після їх отримання Департамент обслуговування головних розпорядників коштів та інших клієнтів Казначейства України, структурні підрозділи обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів та структурні підрозділи міжбюджетних відносин та моніторингу видатків місцевих бюджетів Головних управлінь Казначейства формують Інформацію про фінансові казначейські векселі, які підлягають погашенню (додаток 14), і направляють засобами електронного зв'язку і на паперових носіях Відділу обслуговування державного боргу Казначейства України.

    43) Відділ обслуговування державного боргу Казначейства України на підставі отриманої інформації про фінансові казначейські векселі, які підлягають сплаті, готує у розрізі територій Реєстр Головних управлінь Казначейства із зазначенням сум для відкриття асигнувань на здійснення платежів за фінансовими казначейськими векселями (додаток 15), який не пізніше дати сплати за фінансовими казначейськими векселями направляє Планово-фінансовому управлінню Казначейства України.

    44) Планово-фінансове управління Казначейства України на підставі Реєстру готує розподіл відкритих асигнувань в розрізі Головних управлінь Казначейства, який підписується у порядку, встановленому законодавством.

    На підставі розподілу відкритих асигнувань Департаментом видатків державного бюджету Казначейства України у порядку, встановленому законодавством, відкриваються асигнування для сплати фінансових казначейських векселів.

    Облік та звітність в органах Казначейства видачі та сплати фінансових казначейських векселів

    45) Операції з видачі та сплати фінансових казначейських векселів відображаються в бухгалтерському обліку виконання державного бюджету в установленому законодавством порядку.

    46) Органи Казначейства відображають в бухгалтерському обліку виконання державного бюджету здійснення розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів індосації фінансових казначейських векселів як проведені касові видатки спеціального фонду державного бюджету.

    47) Органи Казначейства забезпечують відображення в бухгалтерському обліку виконання державного бюджету відповідних операцій з відшкодування сум податку на додану вартість у день видачі фінансових казначейських векселів.

    48) Відділ обслуговування державного боргу Казначейства України зводить отриману від структурних підрозділів Казначейства України та Головних управлінь Казначейства інформацію та у терміни і за формою, встановлені Кабінетом Міністрів України, подає Міністерству фінансів України Інформацію про обсяг виданих фінансових казначейських векселів, терміни та обсяги їх сплати.

    Начальник Управління методології з обслуговування бюджетів, бухгалтерського обліку та звітності

    Н.І. Сушко

    Додаток 1 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ЗВЕДЕНА ІНФОРМАЦІЯ про результати інвентаризації фактичної бюджетної заборгованості, яка підлягає реструктуризації

  3. станом на ____________ 20__ р.
  4. Одиниця виміру: грн. коп.

    Форма складена: за загальним, спеціальним фондом (необхідне підкреслити).

    Показники

    Код території

    Коди бюджетної класифікації

    Сума кредиторської заборгованості

    Кількість кредиторів

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    Видатки — усього

    ****

     

     

     

     

     

  5. у тому числі:
  6.  

    ***

     

     

     

     

     

     

     

    *******

     

     

     

     

     

     

     

    ****

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Разом

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    "___" __________ 20__ року

    М. П.

    ________________ (підпис)

    ___________________ (ініціали, прізвище)

    Додаток 2 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ВИТЯГ З РЕЄСТРУ № ___ платників податку, яким відшкодування з бюджету податку на додану вартість може здійснюватися шляхом видачі фінансових казначейських векселів

    ________________________ (звітний період)

    Код області

    Галузь (КВЕД)

    Код за ЄДРПОУ

    Індивідуальний податковий номер

    Найменування платника

    Сума податку, що підлягає відшкодуванню, грн.

    Обліковий номер в системі електронного обігу фінансових векселів

    Код банку

    Код банку (оператора) в системі електронного обігу фінансових векселів

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Всього

     

     

     

     

    ___________________ (найменування посади)

    _________ (підпис)

    ___________________ (ініціали і прізвище)

    Додаток 3 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про видані фінансові казначейські векселі для відшкодування з бюджету податку на додану вартість платникам податку

  7. станом на ____________ 20__ р.
  8. № з/п

    Код області

    Галузь (КВЕД)

    Найменування платника податку

    Код за ЄДРПОУ

    Індивідуальний податковий номер

    Висновок про відшкодування сум податку на додану вартість

    Сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню шляхом оформлення фінансового казначейського векселя, гривень

    Фінансовий казначейський вексель

    Номер

    Дата

  9. номер
  10. дата
  11. сума
  12. дата погашення
  13. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  14. 10
  15. 11
  16. 12
  17. 13
  18.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби

    _______________ (підпис)

    ________________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 4 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ПЕРЕЛІК платників податку, які отримали фінансові казначейські векселі

  19. від ___ ____________ № _____
  20. Галузь (КВЕД)

    Код за ЄДРПОУ

    Індивідуальний податковий номер

    Найменування платника податку

    Висновок про відшкодування сум податку на додану вартість

    Сума податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню шляхом оформлення фінансового казначейського векселя, гривень

    Фінансовий казначейський вексель

    Номер

    Дата

    Номер

    Дата

    Сума

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  21. 10
  22.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 5 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ПЕРЕЛІК платників податків, яким здійснено зарахування відповідних платежів до державного бюджету шляхом сплати фінансового казначейського векселя

  23. від ___ ____________ № _____
  24. Найменування платника податку

    Код за ЄДРПОУ

    Індивідуальний податковий номер

    Фінансовий казначейський вексель

    Код класифікації доходів бюджету

    Сума, гривень

    Номер

    Дата

    Сума

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Казначейства

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    _______________ (підпис)

    Додаток 6 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про платників податків — векселедержателів, якими протягом місяця передано право власності на отримані казначейські векселі наступним векселедержателям

  25. за ____________ 20__ року
  26. № з/п

    Код території

    Платник (перший векселедержатель)

    Номер реєстру

    Сума бюджетної заборгованості з ПДВ, що підлягає погашенню ФКВ, визначена у Реєстрі

    Фінансовий казначейський вексель

    Векселедержатель, якому перейшло право за ФКВ

    Ідентифікаційний код (Індивідуальний податковий номер)

    Найменування платника

    КВЕД

  27. номер
  28. дата
  29. номінальна вартість
  30. Термін погашення

    Ідентифікаційний код (Індивідуальний податковий номер)

  31. найменування
  32. Дата отримання

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  33. 10
  34. 11
  35. 12
  36. 13
  37. 14
  38.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Усього

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Додаток 7 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про обсяги видачі фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах

  39. за ____________ 20__ р.
  40. № з/п

    Код території

    Суб'єкт господарювання

    Сума бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, що погашається фінансовими казначейськими векселями

  41. найменування
  42. код за ЄДРПОУ
  43. 1

    2

    3

    4

    5

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Голова Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ______________________ (ініціали і прізвище)

    Додаток 8 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    РЕЄСТР розпорядників бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах

  44. від ____________ № _______
  45. № з/п

    Код території

    Реквізити розпорядника бюджетних коштів

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    Сума бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, що погашається фінансовими казначейськими векселями

    Реквізити кредитора

  46. найменування
  47. код за ЄДРПОУ
  48. найменування
  49. код за ЄДРПОУ
  50. обліковий номер в системі електронного обігу фінансових векселів
  51. код банку
  52. Код банку (оператора) в системі електронного обігу фінансових векселів

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  53. 10
  54. 11
  55. 12
  56. 13
  57.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    М. П.

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 9 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про видані фінансові казначейські векселі для погашення бюджетної заборгованості з різниці в тарифах

  58. станом на ____________ 20__ р.
  59. № з/п

    Код території

    Реквізити розпорядника бюджетних коштів

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    Сума бюджетної заборгованості з різниці в тарифах, що погашається фінансовими казначейськими векселями

    Фінансовий казначейський вексель

  60. найменування
  61. код за ЄДРПОУ
  62. номер
  63. дата
  64. сума
  65. дата погашення
  66. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  67. 10
  68. 11
  69. 12
  70.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 10 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    РЕЄСТР розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які подали заяви на отримання фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості

  71. від ____________ № _______
  72. № з/п

    Код території

    Реквізити розпорядника (одержувача) бюджетних коштів

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    Сума фактичної бюджетної заборгованості, що погашається фінансовими казначейськими векселями

    Реквізити кредитора

  73. найменування
  74. Код за ЄДРПОУ

  75. найменування
  76. код за ЄДРПОУ
  77. обліковий номер в системі електронного обігу фінансових векселів
  78. Код банку

    Код банку (оператора) в системі електронного обігу фінансових векселів

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  79. 10
  80. 11
  81. 12
  82. 13
  83.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    М. П.

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 11 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про видані фінансові казначейські векселі для погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників та одержувачів бюджетних коштів

  84. станом на ____________ 20__ р.
  85. № з/п

    Код території

    Реквізити розпорядника (одержувача) бюджетних коштів

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    Сума фактичної бюджетної заборгованості, що погашається фінансовими казначейськими векселями

    Фінансовий казначейський вексель

  86. найменування
  87. код за ЄДРПОУ
  88. номер
  89. дата
  90. сума
  91. дата погашення
  92. 1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  93. 10
  94. 11
  95. 12
  96.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 12 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про обсяг виданих фінансових казначейських векселів, терміни та обсяги їх сплати

  97. станом на ____________ 20__ року
  98. № з/п

    Дата складання ФКВ

    Номер ФКВ

    Місце складання ФКВ

    Строк платежу за ФКВ

    Сума сплати за ФКВ (грн.)

    Платник за ФКВ

    Перший векселе- держатель

    Останній векселе- держатель

    Примітки

    Усього

    Номінальна сума ФКВ

    Сума відсотків, що нараховується на номінальну суму ФКВ

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  99. 10
  100. 11
  101. 12
  102.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Разом

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 13 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про проведену індосацію

  103. станом на ____________ 20__ року
  104. № з/п

    Код території

    Платник (перший векселедержатель)

    Номер реєстру

    Сума бюджетної заборгованості, що підлягає погашенню ФКВ визначена у Реєстрі

    Фінансовий казначейський вексель

    Векселедержатель, якому перейшло право за ФКВ

    Найменування платника та код за ЄДРПОУ

    КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

  105. номер
  106. дата
  107. номінальна вартість
  108. Термін погашення

  109. найменування
  110. Код за ЄДРПОУ

    Дата отримання

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  111. 10
  112. 11
  113. 12
  114. 13
  115. 14
  116. 15
  117.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Усього

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Додаток 14 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    ІНФОРМАЦІЯ про фінансові казначейські векселі, які підлягають погашенню

    "___" ____________ 20__ року по ___________________________ області

    № з/п

    Дата платежу за ФКВ

    Номер ФКВ

    Дата складання ФКВ

    Місце складання ФКВ

    Сума сплати за ФКВ (грн.)

    Перший векселедержатель (найменування, код за ЄДРПОУ)

    Останній векселедержатель (найменування, код за ЄДРПОУ)

    Реструктуризація/погашення фактичної бюджетної заборгованості

    Реструктуризація/погашення заборгованості з різниці в тарифах

    Відшкодування сум ПДВ

    Усього

  118. у тому числі
  119. КВК ( v0011201-11 )

    КПКВК ( v0011201-11 )

    КЕКВ ( v0011201-11 )

    КВК

    КПКВК

    КЕКВ

    ККДБ ( v0011201-11 )

    КВЕД ( vb457609-10 )

    Номінальна сума ФКВ (грн.)

    Сума відсотків, що нараховується на номінальну суму ФКВ (грн.)

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

  120. 10
  121. 11
  122. 12
  123. 13
  124. 14
  125. 15
  126. 16
  127. 17
  128. 18
  129.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Усього за день

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Керівник органу Державної казначейської служби України

    ______________ (підпис)

    ___________________ (ініціали та прізвище)

    Додаток 15 до Порядку видачі, обігу, обліку і сплати фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, органами Державної казначейської служби України

    РЕЄСТР від ____________ № _____ Головних управлінь Державної казначейської служби України для відкриття асигнувань на здійснення платежів за фінансовими казначейськими векселями

    ____________ 20__ р.

    Код коштів _________

    Код відомчої класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КВК( v0011201-11 )) _________

    Код програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КПКВК( v0011201-11 )) ____

    Код економічної класифікації видатків бюджету (КЕКВ ( v0011201-11 )) ____________

    № з/п

    Код території

    Найменування Головного управління Казначейства

    Сума

    Примітка

    1

    2

    3

    4

    5

     

     

     

     

     

     

     

    Усього:

     

     

    Сума словами: ________________________________________________________________

    Керівник структурного підрозділу Державної казначейської служби України

    _________ (підпис)

    ___________________ (ініціали, прізвище)

    {Текст взято з сайту Казначейства України http://www.treasury.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    «Шахтар» – «Карпати»: в очікуванні видовища

    Керманич донецького Шахтаря Мірча Луческу поділився думками про сьогоднішній матч з львівськими Карпатами в 1/4 фіналу Кубка України.

    Європейські АЕС потребують нових заходів безпеки

    Європейські атомні станції загалом безпечні, але ще є над чим працювати. Такі висновки зроблено у звіті Єврокомісії за результатами стрес-тестів. Дослідження проводили на 24 з 68 АЕС у Європі. ...

    Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

    Електронні черги вже у моді

    Уряд виділив понад 14,8 мільйона гривень на завершення створення матеріально-технічної бази для держреєстрації речових прав на нерухоме майно. Зокрема ці кошти будуть використані на придбання ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb