Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот сайт - увлекательный.

Всем большое спасибо. Этот интернет проект,действительно, на данный момент - единственный в своем роде. Здорово, что есть такие полезные порталы. Интернет проект удобен в пользовании. На нем здорово работать - просто и быстро.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послугНАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГЩодо залишення заяви без розгляду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі — Комісія), в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

    Відповідно до статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ) (далі — Закон) господарська діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення підлягає ліцензуванню.

    Згідно абзацу 2 статті 8 Закону( 1775-14 ) суб'єкт господарювання зобов'язаний провадити певний вид господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, відповідно до встановлених для цього виду діяльності ліцензійних умов.

    З 17.09.2012 набули чинності Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення( z1468-12 ), затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 10.08.2012 № 279 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення", зареєстровані в Міністерстві юстиції України 31.08.2012 за № 1468/21780 (далі — Ліцензійні умови).

    Статтею 10 Закону( 1775-14 ) визначено, що суб'єкт господарювання, який має намір провадити певний вид господарської діяльності, що ліцензується, особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до відповідного органу ліцензування із заявою встановленого зразка про видачу ліцензії, також визначено перелік даних, які повинні міститься у заяві про видачу ліцензії.

    Пунктом 17 Постанови Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 № 756( 756-2001-п ) "Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності" визначено вичерпний перелік документів (далі — Перелік документів), які додаються до заяви про видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.

    Згідно статті 11 Закону( 1775-14 ) орган ліцензування приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову у її видачі у строк не пізніше ніж десять робочих днів з дати надходження заяви про видачу ліцензії та документів, що додаються до заяви, якщо спеціальним законом, що регулює відносини у певних сферах господарської діяльності, не передбачений інший строк видачі ліцензії на окремі види діяльності.

    Відповідно до статті 10 Закону( 1775-14 ) заява про видачу ліцензії залишається без розгляду, якщо документи оформлені з порушенням вимог цієї статті.

    Так, Комісія опрацювала заяву про видачу ліцензії та документи до неї, надіслані Підприємством, та звертає увагу на те, що документи за підписом заявника — суб'єкта господарювання (за формою, встановленою ліцензійними умовами) оформлені не в повному обсязі, а саме:

    - подана Підприємством заява не відповідає формі, затвердженій постановою Комісії від 10.08.2012 № 279 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення"( z1468-12 ), зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 31.08.2012 за № 1468/21780. Крім того, вид господарської діяльності, вказаний у заяві, не відповідає зазначеному у статті 9 Закону( 1775-14 ) виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню. Також повідомляємо, що відповідно до статті 8 Закону у разі якщо суб'єкт господарювання провадить вид господарської діяльності, зазначений у частині третій статті 9 цього Закону, не в повному обсязі, а частково, ліцензійні умови поширюються на суб'єкта господарювання виключно в частині, що встановлює вимоги до провадження господарської діяльності, зазначеної в ліцензії;

    - у відомості про відповідність чисельності персоналу та його освітнього і кваліфікаційного рівня нормативним вимогам щодо провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення не вказано посади директора та бухгалтера;

    - у відомості про потужність, річні обсяги видобування, виробництва та транспортування не вказано "обсяги скиду води (власний / переданий в мережі іншого суб'єкта господарювання);

    - у переліку приладів обліку та місць їх встановлення відсутній розділ "централізоване водопостачання";

    - у відомості про технічну характеристику мереж, споруд та інших об'єктів, їх схеми не вказано розділи "Свердловини", "Станції знезалізнення або станція очистки", "Резервуари, водонапірні башти", "Водопровідні насосні станції" та "Мережі водопровідні", які передбачено формою, встановленою ліцензійними умовами. У розділі "Мережі каналізаційні" не вказано інформацію щодо розташування ділянок мереж, діаметрів труб, років будівництва та загальної довжини мереж. У розділі "Каналізаційні насосні станції" дані, зазначені Підприємством, відображені не в відповідних колонках.

    Крім того, у наданому Підприємством технологічному регламенті з експлуатації споруд та мереж централізованого водопостачання та водовідведення відсутні дата введення в дію, термін дії та наказ на затвердження та введення в дію технологічного регламенту.

    Також Переліком документів передбачено наявність технологічного регламенту експлуатації системи водовідведення за підписом заявника — суб'єкта господарювання. Підприємством не надано технологічного регламенту експлуатації системи водовідведення.

    Враховуючи зазначене та керуючись положенням статті 10 Закону( 1775-14 ), заява Підприємства про видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення залишається без розгляду.

    Після усунення причин, що були підставою залишення без розгляду вищезазначеної заяви про видачу ліцензії, Підприємство може повторно подати до Комісії заяву про видачу ліцензії на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, яка розглядатиметься в порядку згідно чинного законодавства.

    Член Комісії

    С. Ласіков

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 15.11.2012 № 1470, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до постанови НКРЕ від 15.11.2012 № 1470 Відповідно до Законів України «Про електроенергетику»( 575/97-ВР ) та «Про теплопостачання»( 2633-15 ), Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», постанов НКРЕ від 12 жовтня 2005 року № 896( v0896227-05 ) «Про затвердження Порядку розрахунку тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС, АЕС та на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії» та від 12 жовтня 2005 року № 898( v0898227-05 ) «Про затвердження Процедури перегляду та затвердження тарифів для ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Видатний фотограф Микола Гнисюк вважав себе портретистом

    У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї окрему експозицію присвятили Миколі Гнисюку, імя якого можна зустріти у двох світових енциклопедіях: англійській Сучасний фотограф та швейцарській ...

    Президент Украины перевел судей в пределах пятилетнего срока и избранных бессрочно

    Президент Украины Виктор Янукович подписал Указ о переводе судей (№ 558/2012). Так, согласно статье 73 и части первой статьи 80 Закона Украины «О судоустройстве и статусе судей», Президент Украины ...

    Конституцию Крыма хотят приравнять к Основному закону

    Предложения по проекту изменения Конституции Крыма через несколько месяцев будут поданы на рассмотрение Конституционной ассамблеи при президенте Викторе Януковиче. Об этом в среду пишет газета ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb