Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Ваш портал просто класс очень много чего тут интересного и нужного. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

Просто замечательный! Хорошенький интернет портальчик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибочки за профессиональный интернет портал!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Аварійність в економічному вимірі

    Аварійність в економічному вимірі

    МОТОРОШНА СТАТИСТИКА

    До сьогодні точно не відомо, скільки втрачає держбюджет внаслідок дорожньо-транспортних пригод

    Практично на всіх заходах, організованих і проведених відомим Всеукраїнським громадським об’єднанням «Асоціація безпеки дорожнього руху» звучить моторошна статистика загиблих і скалічених наших співгромадян внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Утім, ці ДТП логічніше було б називати трагедіями — хіба не так, коли щорічно на автошляхах України гинуть близько п’яти тисяч осіб, а понад 40 тисяч стають інвалідами?

    Ціна за технічний прогрес зашкалює

    — Безперечно, це справді вражаюча, на рівні апокаліпсису, трагедія, яка, крім горя і страждань сотень тисяч людей, спричиняє відчутні втрати й іншого, так би мовити, порядку, — зазначає голова Асоціації Михайло Берлін. — Так виходило, що раніше всі ми здебільшого говорили про соціально-демографічні наслідки смертності і травматизму на дорогах і майже ніколи не торкалися економічного боку цієї проблеми. А вона величезна, оскільки ледь не 70% травмованих і загиблих становлять чоловіки віком до 50 років — найпродуктивніший трудовий потенціал країни.

    За оцінками Світового банку, від аварій на автошляхах наша країна щороку втрачає 2,5—3% свого валового внутрішнього продукту, що приблизно становить 5 мільярдів доларів США, чи 40 мільярдів гривень. Якщо це так, то майже все заплановане в цьогорічному держбюджеті зростання ВВП «з’їдять» втрати від дорожньо-транспортних пригод. Отже, змінити ставлення суспільства до проблем безпеки дорожнього руху конче потрібно і в економічному плані, спонукаючи державних економістів ретельно рахувати ті самі аварійні матеріальні затрати, аби робити ефективні кроки для подолання кризи в цій сфері.

    Звичайно, однозначно сказати, що всі сидять склавши руки, не можна. Впродовж 2011—2012 років для стабілізації ситуації на вітчизняних дорогах зроблено чимало. Скажімо, уряд у травні 2011 року прийняв Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року, у серпні минулого року схвалив Концепцію однойменної державної цільової програми, а цього року — і саму Програму підвищення безпеки дорожнього руху до 2016 року. До речі, в рамках виконання Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Водночас Верховна Рада з урахуванням кращого міжнародного досвіду ухвалила кілька нових законів у сфері безпеки руху, а також внесла поправки до деяких чинних. Але слід визнати й те, що та сама ситуація на дорогах змінюється дуже повільно або й зовсім стоїть на місці. Чому?

    Про абсолютно безпечні дороги наші водії тільки мріють. Фото Володимира ЗAЇКИ

    Рахувати і ще раз рахувати

    Експерти називають безліч причин: і не зовсім коректно поставлені завдання в тій самій програмі, і брак індикаторів для контролю за ходом її реалізації… А головним визнають інше — хронічне недофінансування, а то й просто нефінансування зазначених у всіх цих законодавчих актах і документах заходів. І річ тут навіть не в усталеному в народній свідомості кліше про чиновницьку необов’язковість, а в іншому — в цій сфері практично немає економічного обгрунтування запитуваних бюджетних коштів. Відтак чітко зрозуміти, куди і в якому обсязі з найбільшою користю спрямовувати гроші, важко.

    Бракує відповідних розрахунків. А де їм взятися, коли немає бази для обрахування економічно ефективних заходів для протидії порушенням безпеки дорожнього руху? В цьому контексті Михайло Берлін звертає увагу на ще одну економічну (і не тільки) прикру домінанту — мізерну як для наших реалій вартість життя людини. Максимальні 10 тисяч євро за законом про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності інакше й не назвеш, бо, приміром, у Європі компенсація за втрачене в ДТП життя становить до півтора мільйона євро, а в США чи Канаді — до 5,5 мільйона доларів.

    Ось і виходить, що за щорічних понад 200 тисяч ДТП, в яких гинуть і травмуються люди, завдається шкода майну фізичних і юридичних осіб, витрачаються значні кошти на ліквідацію наслідків аварій і надання медико-соціальної допомоги постраждалим, ніхто не рахує загальних витрат. Та й порахувати досить складно через брак необхідної інформації. І так триватиме доти, доки в державі не почнуть належно оцінювати вартість людського життя і прискіпливо визначати економічні втрати від аварій на автошляхах.

    Скажімо, експерти підрахували, що матеріальну відповідальність винного в ДТП, в якому загинула людина, варто підвищити до трьох мільйонів гривень. З одного боку, цих грошей має вистачити родині, яка втратила годувальника, для адаптації, а з іншого — приблизно така сума може змусити не порушувати правил дорожнього руху тих, хто сідає за кермо. Якщо відповідальність винної в ДТП особи підніметься до такого рівня, страхові компанії задіють всі механізми, аби змусити своїх клієнтів їздити без порушень — що називається, спрацює економічний інтерес.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    В Польше отменяют наказание в виде лишения свободы за «пьяную езду» на велосипеде

    Президент Польши Бронислав Коморовский одобрил пакет поправок в Уголовный кодекс, которые, в частности, отменяют уголовную ответственность за езду на велосипеде в нетрезвом состоянии, сообщила ...

    Деякі питання виготовлення проектно-кошторисної документації для Бортницької станції аерації у м. Києві, Кабінет Міністрів України

    Деякі питання виготовлення проектно-кошторисної документації для Бортницької станції аерації у м. Києві Кабінет Міністрів України постановляє: На часткову зміну пункту 6 Порядку державного фінансування капітального будівництва( 1764-2001-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 52, ст. 2374), дозволити Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виділити кошти для фінансування заходів з виготовлення проектно-кошторисної документації для Бортницької станції аерації у м. Києві, передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 р. № 279( 279-2012-р ) "Про виділення коштів для здійснення у 2012 році невідкладних природоохоронних заходів з виготовлення проектно-кошторисної документації для каналізаційних об’єктів", публічному акціонерному товариству "АК "Київводоканал", визначеному одержувачем бюджетних коштів, на безповоротній основі за умови, що зазначена документація залишиться у власності територіальної громади м. Києва.

    Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення КП "Красноармійськводоканал", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення КП "Красноармійськводоканал" Відповідно до Законів України "Про питну воду та питне водопостачання" ( 2918-14 ), "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ), постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869( 869-2011-п ) "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Представлении интересов клиента в суде

    Представление интересов клиента в суде, подготовка документов в суд для защиты прав. Профессиональные адвокаты.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb