Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот портал суперовый! работал на нем очень часто. Думаю, что этот интернет сайт ждет светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими работами чаще! Дерзайте!

Как много актуальной информации. Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы действительно умнички.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

У боротьбі за знання виживає спритніший

    У боротьбі за знання виживає спритнішийЯК СПРАВИ?

    Вісім років тому Україна приєдналася до Болонського процесу

    Ліна ПАРТОЛЕНКОдля «Урядового кур’єра»

    Але й досі він не прижився в українському освітньому просторі. Згадую себе на першому курсі. Незрозумілим було все, а головне — лякало навчання в абсолютно нових умовах і самостійно. Проте з часом зрозуміла, що все не так погано, а вчитися навіть приємно.

    Тому я попросила дати коментар щодо цієї теми ректора Національного транспортного університету Миколу Дмитриченка. Ось що він сказав: «Болонський процес — це низка заходів, що покликані реформувати вищу освіту країн Європи, включно з українською. Це робиться для підвищення спроможності випускників вишів працевлаштуватися, для поліпшення мобільності громадян на європейському ринку праці, підняття конкурентоспроможності європейської вищої школи. Болонський процес триває і досі: підштовхує виші до поліпшення освітянських послуг».

    Тим часом, вважаю, що про все це також повинен знати й абітурієнт. Через тотальну непоінформованість у першокурсників виникає багато питань, відповіді на які доводиться шукати безпосередньо під час навчання.

    Особливо непокоїть, хоч як дивно, оцінювання і накопичення балів. Постає завдання готуватися і відповідати на кожній парі. Подекуди навантаження не відповідають можливостям: багато предметів, не менші за обсягом домашні завдання, як наслідок — неповні знання. У гонитві за тим, щоб набрати потрібну кількість балів (60—100), студенти ставлять навчання на конвеєр. Інколи всередині груп виникають суперечки — далеко не всі встигають відповісти під час пар. І тільки ближче до старших курсів студент починає працювати на знання.

    — Велику роль тут відіграє професорсько-викладацький склад, — каже Микола Федорович. — Викладач повинен достукатися до кожного студента і правильно побудувати заняття. До того ж студента, який працює добре, потрібно звільняти від іспитів. А ось із ледарями треба працювати.

    Справді, в рамках Болонського процесу викладач радше має бути науковим керівником, партнером. На жаль, після нашої середньої школи студенту доволі складно влитися у процес самостійного вивчення предмета. Адже відповіді на будь-які запитання потрібно шукати самому.

    За недолік можна взяти надлишкову кількість предметів, наприклад, чи не на кожній спеціальності існують базові: історія України, філософія, культурологія тощо. Викладачі наголошують на тому, що майбутній професіонал повинен бути всебічно розвиненим. Самі ж студенти надають перевагу набагато ретельнішому вивченню профільних предметів. На додачу: немає змоги обирати навчальні дисципліни, формувати розклад відповідно до своїх вподобань.

    «Не можна реалізувати все. Студент, можливо, хотів би взяти якийсь курс, але виш не має на нього викладача, — розповідає Микола Дмитриченко. — І записалися на нього, наприклад, три людини. Ми не можемо забезпечити трьох студентів викладачем».

    Досі відкритим лишається принцип мобільності студентів і викладачів, який зазначений одним з основних у Болонській декларації. Студентський, як і викладацький, обмін наштовхується передусім на соціально-економічну ситуацію в країні. «Мобільність нині недостатня, але вона більша, ніж була. Я впевнений, що за обміном майбутнє. Без нього ми не можемо повноцінно конкурувати на світовому освітньо-науковому ринку», — наголошує ректор.

    Каменем спотикання лишається триступенева система бакалавр-спеціаліст-магістр, адже у Європі поняття спеціаліста не існує. Важливо згадати і про низький рівень практичної підготовки студентів-бакалаврів, чого не скажеш про теоретичний. Втім, остання проблема, як зазначає ректор, притаманна всій Болонській системі, а не лише окремо українській системі освіти, як у першому випадку.

    Головний негативний (традиційний) аспект у теперішньому впровадженні Болонської декларації — недостатнє фінансування. Це головна відмінність українського Болонського процесу від європейського. Це гальмівна сила якості підготовки фахівців, їхньої підготовки непрофільними вишами; причина недостатньої кількості устаткування та рівня комп’ютеризації. Подекуди різниця у сплаті за навчання за однакову спеціальність у різних навчальних закладах може бути колосальною.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про призначення органів з оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про призначення органів з оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів Відповідно до статті 28 Закону України "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності"( 3164-15 ), статті 6 Закону України "Про підтвердження відповідності" ( 2406-14 ) та пункту 5 Порядку здійснення процедур призначення органів з оцінки відповідності продукції, процесів і послуг вимогам технічних регламентів ( 59-2007-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2007 № 59, НАКАЗУЮ:

    В апреле Европарламент рассмотрит возможность упрощения визового режима с Украиной

    Европарламент планирует определиться относительно дальнейшего упрощения виз с Украиной 17 апреля. Этот вопрос предварительно внесен в повестку дня сессии Европарламента, которая состоится с 15 ...

    Как выиграть дело в суде

    Все чаще гражданам приходится начинать судебные разбирательства — и в этом деле необходима помощь юриста.

    Куплені українцями шість із десяти смартфонів, працюють на Android

    У березні український ринок смартфонів збільшиться до 720 мільйонів гривень, що втричі більше, ніж за аналогічний період торік. Разом з планшетами березневий ринок гаджетів досягне майже 1 мільярда ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb