Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Большое Вам спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы умнички.

Всем большое спасибо. Ваш интернет портал - без всякого сомнения на данный момент - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет порталы. Интернет проект очень многофункционален в пользовании. На нем полезно работать - просто и быстро.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Зима тривоги нашої

    Зима тривоги нашої

    СИТУАЦІЯ

    Наслідки негоди вчергове нагадали, що сани та рукавички слід готувати ще влітку

    Синоптики нарешті обіцяють послаблення морозів та припинення снігопадів. І як би хотілося слідом за Шекспіром вигукнути: «Зима тривоги нашої позаду, із сонцем Йорка літо повернулось». На жаль, перший натиск суворої пори року ми програли, а наслідки його доведеться ліквідовувати ще певний час. А там і нові випробування не забаряться. Тож вкотре природа нам нагадала, що до зими готуватися треба ще влітку.

    Донеччина. Моржуємо прямо в хаті

    Протистояння зимовій негоді, яка виявилася дуже щедрою на снігопади, хуртовини та тріскучі морози, в Донецькій області поки що відбувається з перемінним успіхом. Якраз під час погіршення погодних умов через аварію на мережі теплотраси без тепла залишилися мешканці відразу півсотні будинків у Кіровську. Посеред грудня, коли вночі температура подекуди знизилася до -15-20 градусів, певний час вицокували зубами «SOS» біля холодних батарей власники квартир і в інших населених пунктах краю. А ось у Горлівці мешканці 100-квартирного будинку на вулиці Рогозіна, 4 нарешті дочекалися тепла. Причому батареї тут потепліли вперше(!) з офіційного початку опалювального сезону ще в середині жовтня.

    «Якщо хтось не вірить у кінець світу, нехай приїде до нас і подивиться, — емоційно каже один із тутешніх жителів Віктор Васильович. — Температура в квартирах у ліпшому випадку 8-10 градусів, а вночі ще менше. Як зимуємо? Як моржі… Не вимикаємо газову плиту й електронагрівачі. Само собою, ночувати доводиться у «кімнатних валянках» та в одязі, який попередньо гріємо у духовці плити. А в ліжку зі своєю бабою спимо обнявшись із пляшками з гарячою водою…»

    Також мешканці квартир бідкаються, що потерпають не тільки від холоду, а ще й через чад від газових плит. «На ніч залишати увімкненими плити небезпечно, бо раптом вибухне, — розмірковує Раїса Каплун. — І біля електронагрівачів треба чергувати, щоб не сталося пожежі. Хто нам тоді дасть квартири, адже наша багатоповерхівка кооперативна?..»

    Погодьтеся, ситуація дика: опалювальний сезон розпочався ще два місяці тому, а мешканці цієї п’ятиповерхівки досі не отримали тепла. Причин цього багато, серед яких і заборгованість за теплопостачання розміром 148 тис. грн (люди запевняють, що борги на совісті лише десяти колишніх жителів будинку, які звідси вже виїхали). Також тут розповідають, що будинок не підключили до опалення, бо у двох квартирах зняли батареї. «Якщо називати речі своїми іменами, то батареї просто пропили!» — обурено пояснила тутешня мешканка. Ще в деяких потерпілих від холоднечі є претензії до голови товариства співвласників багатоквартирного будинку «Політ», якій закидають власноручне підписання акта з ПАТ «Горлівтепломережа» про… відмову підключати теплоенергію до будинку.

    «Розрулити» непросту ситуацію вдалося аж після втручання прокуратури Донецької області, яка постановила нарешті подати тепло до багатоповерхівки. «Внаслідок вжитих заходів будинок отримав опалення і вже відновлені відповідні права понад 150 мешканців, — повідомили в обласній прокуратурі. — Нині вирішують питання стосовно притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності». «Це інша справа! — підтвердив місцеве потепління недавній «полярник» і власник «кімнатних валянків». — А то, їй-бо, вже хотів бігати з дому грітися до пунктів обігріву, які облаштували для безхатченків. Уявляєте, ми вже до отих нещасних збиралися проситися на постій!..»

    Аби в майбутньому запобігти вже пережитим холодним колізіям, минулої суботи мешканці ТСББ «Політ» зібралися на загальні збори й одноголосно проголосували за співпрацю кооперативу з приватним підприємством, яке взяло на себе повне обслуговування будинку: капітальний ремонт, юридичний супровід та бухгалтерський облік.

    У вихідні через снігопад додалося роботи працівникам служби автомобільних доріг у Донецькій області та територіального управління МНС України, які розчищали замети на дорогах переважно у східних районах краю. У сніжний «полон» потрапив і обласний центр, де на боротьбу з опадами кинули всі наявні сили, а власників окремих магазинів, банків та інших установ навіть є намір притягати до відповідальності за неприбраний на своїх територіях сніг. Як повідомили в Донецькому міському управлінні благоустрою, стосовно порушників вже складено понад сотню адміністративних протоколів, якими за ухиляння від прибирання снігу передбачено штрафи від 350 до 1700 гривень. Тим часом синоптики прогнозують потепління, і, дуже схоже, городянам загрожуватиме чергова зимова напасть — величезні бурульки, які поки що висять в очікуванні своїх жертв.

    Аби діти не сиділи на уроках одягнені, ще влітку треба подбати про надійну систему обігріву школи. Фото з сайту bigpicture.ru

    Луганщина. Діти не дочекалися вчителів

    Учителі зі Свердловська, котрі зазвичай уранці виїхали до школи селища радгоспу «Должанський» на заняття, опинилися в сніговому полоні. Їхній автобус, як і ще багато автомобілів на трасі Свердловськ — Ростов, потрапив у перемети. Того ранку діти в школі не дочекалися уроків, учителі — ледь не перемерзли в заторі.

    Міський голова Свердловська оголосив надзвичайний стан: 15 населених пунктів виявилися відрізаними від міста, роторної техніки немає, проїхати по трасах не можна. Міська влада та МНС змушені забезпечити харчування та обігрів водіїв 50 великих вантажівок, які застрягли на під’їздах до міста і перебувають «у полоні» п’яту добу.

    Чому обласний автодор своєчасно не очистив доріг від снігу та не обробив їх спеціальними засобами або просто тимчасово не було закрито рух у зв’язку з негодою? Це питання стало головним під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Замість того, щоб закрити рух на проблемних ділянках, де сталися дорожньо-транспортні пригоди та затори, і перенаправити транспорт, керівники облавтодору навіть не спромоглися виїхати особисто на місце надзвичайної ситуації для координації роботи своїх служб, — констатував перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський. — В результаті все навантаження щодо ліквідації кризової ситуації лягло на підрозділи МНС, ДАІ та МВС, керівники котрих курирували роботи з розчищення заторів».

    Як саме співпрацювали деякі «місцеві» з рятувальниками, розповів перший заступник начальника Головного територіального управління МНС України в Луганській області Костянтин Мацюрак: «Я приїхав у район, став чекати представників облавтодору або хоча б райавтодору. Нікого не було. А кожна хвилина на цій ділянці дороги перетворюється на годину холоду для людей. З теплих кабінетів керувати легко! Фахівці-дорожники мали бути на місці і вирішувати, яку саме техніку надсилати, яку суміш розсипати. Головна причина того, що у нас все так сталося, це недбалість ваших служб!»

    Загалом у Луганській області через морози та перемети на дорогах припинено заняття в 13 школах Брянки та ще в 51 призупинено заняття для учнів початкових класів: у Свердловську — в 28 школах, у Перевальському — в 22 і в Марківському — 1. Чотири шкільних автобуси у Сватівському районі не вийшли в рейс через замерзле дизельне пальне. Перший заступник голови облдержадміністрації оцінив роботу керівників територій щодо подолання наслідків несприятливих погодних умов як незадовільну. За його словами, тепер прокуратура Луганської області проведе перевірки щодо повноти та своєчасності організації робіт із подолання наслідків стихії на території області.

    Вінниччина. Сніг накрив по саму маківку

    Минулої неділі з автобуса Красилів—Вінниця пасажири виходили неквапливо. Роблю висновок, що дорога розчищена. Водій Сергій Березюк це підтвердив, зазначивши: «Із Хмельницького до Вінниці асфальт чистий, лише деінде трапляється втоптаний сніг, але їхати можна». Диспетчер автовокзалу «Західний» Олена Гриневич повідомила, що на всі маршрути автобуси вийшли, окрім одного, який до райцентру Муровані Куриловці іде через Барський район. На цій ділянці дороги ще є проблеми. За інформацією диспетчерів автовокзалу «Центральний», не відновлено рух до Крижополя через село Сокілець, а решта маршрутів працює, у тому числі й ті, які з одеської траси прямують до Вінниці або далі.

    На сільських рейсах ситуація складніша. За даними ТУ МНС в області, станом на 21 грудня не прочищеними залишалися дороги до 37 населених пунктів у семи районах області.

    Снігопади, а потім хуртовини і мороз наробили лиха. Вже в середині грудня висота снігового покриву в області становила 30—56 см. А коли подув вітер, виросли півтораметрові перемети. Із села Борскова, що в Тиврівському районі, молода сім’я поїхала до сусіднього міста Гнівані придбати необхідне, але за якісь години дорогу так занесло, що таксі довезти додому не змогло. Пішки жінка не дійшла. Без матері лишилося двоє малих дітей. На території області хоча й працює понад 50 пунктів обігріву, зареєстровано 219 випадків обмороження, під час яких загинуло 11 осіб.

    Ще приклад. Пасажирів і водіїв десяти бусів, які в сніговій заметілі застрягли в напрямку Нової Ушиці, жителі села Ялтушків, що в Барському районі, обігріли чаєм із бутербродами і влаштували на ніч у сільській медичній амбулаторії. Допомога, співчуття часто гостювали в ці дні на дорогах. З 3 по 21 грудня рятувальники Вінниччини спецтехнікою зі снігових пасток витягнули 355 авто (з них 16 карет швидкої допомоги). Загалом з початку ускладнення погодних умов на розчищення доріг в області було залучено понад 700 одиниць спецтехніки та 4 тисячі чоловік. І тепер вона працює щодня: хоч снігопади припинилися, рятувальники витягують із заметів автомобілі.

    Сніг накрив села, як мовиться, з ніг до голови. Люди скидали його з дахів, хто не міг сам, тому допомагали або ж наймав. А ось у кількох освітніх закладах дах не витримав ваги снігу. На щастя, обійшлося без жертв.

    Висота снігового покриву в області становить 30—50 см. Запас води в ньому 60—100 мм, а це 1,5-2,5 місячної норми опадів. Він ліг на вологу землю, а відтак аграрії передбачають, що з потеплінням, яке прогнозують синоптики у найближчі дні, тала вода всотуватиметься в землю. А в обласному центрі, аби не сталося «потопу», заходилися перевіряти стан зливової каналізації. Водночас продовжують очищати місто від снігу. Роботи ще багато на тротуарах і зупинках. «Ситуація контрольована, робота тривала і у вихідні дні», — зазначив заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман. За теперішніх погодних умов найпроблемнішим для вінницьких комунальників залишається обледеніння дахів багатоповерхівок. Хоч щоденно над очищенням від бурульок працюють автовишки, «льодяники» починають наростати на дашках балконів, а до багатьох із них надто складно або неможливо підігнати техніку. Тому мешканці відгукнулися на прохання міського штабу з надзвичайних ситуацій та взялися оббивати бурульки з балконів.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про видачу ліцензій з транспортування та постачання теплової енергії Товариству з обмеженою відповідальністю "Енергія-Новий Розділ", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про видачу ліцензій з транспортування та постачання теплової енергії Товариству з обмеженою відповідальністю "Енергія-Новий Розділ" Відповідно до Законів України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг"( 2479-17 ), "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ), "Про теплопостачання"( 2633-15 ), Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг( 1073/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 № 1073, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Сергій ВІННІК: «Не карати, а дбати про наповнення бюджету»

    Збирання податків одна з важливих функцій держави. Адже чим більше грошей у скарбниці, тим повніше задовольняються потреби суспільства. Та чи не забагато у нас структур, що контролюють надходження ...

    СБУ получит новое здание в Киеве

    Правительство Украины согласовало передачу в государственную собственность здания по ул. Красноармерской, 96 в Шевченковском районе Киева.

    Цивілізація кіно: як із нею порозумітися?

    Кіно в Україні, де найпершу зйомку за часів Російської імперії здійснив харківський фотограф Альфред Федецький, багатолике. Ось хоча б у столиці. В кінотеатрах воно переважно голлівудське, ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb