Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Как много полезной информации. Огромнейшее Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - просто молодцы.

Ваш интернет проект не лучший друг - этот интернет портал, - родственник для всех, кто живёт актуальными идеями!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Міфи підземного Луганська

    Міфи підземного ЛуганськаКРАЄЗНАВСТВО

    Хитросплетіння катакомб обласного індустріального центру чекає свого картографа

    Підготовку до призначеного майя на 21 грудня цього року «кінця світу» місто, яке частіше називають «східною брамою України», почало із символічного дня. 24 квітня, як кажуть знавці, на свято Радониці, оголилася частина підземних будов у найстарішому районі обласного центру — Кам’яному Броді. На глибину до десяти метрів провалилися дві могили на старому цвинтарі — вони розміщувалися над однією зі старовинних гірських виробок.

    «Виявилося, що це був підземний рукотворний зал. Коли та як він з’явився, ніхто серйозно не досліджував, місце огородили, провал засипали», — розповідає краєзнавець Валерій Снєгірьов. За словами пошуковців-аматорів, розміри підземного залу приблизно 15 на 15 метрів. На стінах сліди від кайла — мабуть, тут працювали каменярі.

    Старожили кажуть, що це не єдиний зал Кам’янобрідських каменоломень. В одній із підземних кімнат виявили щось схоже на каплицю. У приміщенні із зеленого піщаника площею близько 20 квадратних метрів на одній зі стін був вирізаний хрест, а на інших — барельєфи із сюжетами зі Святого Письма. Більшість входів до підземелля засипали після війни, щоб у дітей не було спокуси туди ходити.

    Власну схему луганських підземель на підставі розповідей місцевих жителів та власних досліджень склав шкільний учитель Веніамін Карпенко. За його словами, в Луганську з XVIII століття поряд із кар’єрами, де мергель і глину видобували відкритим способом, були й підземні розробки. Деякі з підземель так і були відзначені на карті міста початку XIX століття: «ломка білого каменю». Але на той план потрапили тільки «нові» підземні ходи, хоча багато з підземель існували ще до появи каменоломень.

    «Ці підземні ходи — ровесники луганського патронного заводу, який будували в 1800 році. Для металургійного виробництва потрібні форми, куди заливають розпечений метал. До складу цих форм входить пісок. Найімовірніше, на схилах пагорба пісок і брали. Це найперша версія», — згоден історик Валерій Снєгірьов.

    Естафета любові до печер

    За словами Валерія Снєгірьова, в будівлі, яку займає обласний центр народної творчості, є заповітні двері, що також ведуть у підземні галереї. Їх на зламі XVIII-XIX століть побудували для себе купці, аби простіше переправляти товар від залізничної станції. Тож далекоглядні люди нібито вирили підземні тунелі, де цілком міг пройти віз із конем.

    Згодом принадність таємничості підхопили більшовики. Під час революції 1905 року в одній із печер нібито діяла підпільна друкарня більшовицьких листівок і газет.

    Бурхливі революційні роки минули. Будівля колишнього Гірничо-комерційного клубу трансформувалася спочатку в Народний дім, потім — у Палац культури залізничників. І тут, виявляється, було своє підземелля. Краєзнавці ка?жуть, що згадку про існування підземного ходу від палацу до річки Лугань можна знайти у відкритих документах того періоду. Хід призначався для VIP-персон, які під час антракту могли вийти ним на берег річки, покурити та випити в буфеті. Згодом цю стежину затопило під час повеней.

    Дайте адресу схову!

    Але що сучасній людині до маленьких радощів можновладців країни, котра канула в Лету? Нині інформаційні стрічки рясніють повідомленнями про кінець світу. Протриматися треба нібито перші три дні. Та куди ховатися в Луганську? Якщо не в підземні ходи, про які сперечаються краєзнавці, то — до об’єктів цивільної оборони, більшість із яких теж під землею.

    — У Луганську є приблизно півтори сотні будівель цивільного захисту, — розповів заступник начальника обласного управління з питань над?звичайних ситуацій Віктор Виговський. — Але вони в різному стані. Вже чотири роки проводимо їх інвентаризацію. В рамках відповідної постанови Кабміну власники повинні укласти договори із БТІ та скласти технічні паспорти об’єктів. Наше завдання — оцінити їхній стан. Це проблема, бо реалії життя з часів, коли чи не кожне підприємство зобов’язували створювати схови для свого персоналу, минули. І тепер важливо надати офіційний статус тим об’єктам, які існують. Адже в деяких випадках підприємства перепрофільовані, скорочена площа орендованої під виробництво землі або заводи навіть перестали існувати. А схови залишилися.

    Наскільки ця проблема актуальна, я переконалася одразу.

    На одному з подвір’їв знайшла так звану «головку» для вентиляції сховища. І захотіла сфотографуватися поряд. Час був ранковий, день похмурий, перехожих «зми?ло» з вулиці дощем. Але на мої підозрілі дії звернула увагу мешканка будинку. Наша розмова почалася непривітно, та дізнавшись про причину інтересу, жінка пожвавішала.

    — Та через цю віддушину «бомбосховища» влітку на лавочці просто неможливо посидіти: сморід неймовірний, — бурчала вона. — Там унизу все затоплено каналізацією. Коли ремонтували теплотрасу, вивернули із землі величезний бетонний блок. І тепер вода тече в порожнечі колишніх захисних залів. А жителі перших поверхів нашого будинку страждають від смороду.

    Дізнавшись від мене, що Верховна Рада затвердила Кодекс цивільного захисту й органи місцевого самоврядування можуть «розбиратися» з такими об’єктами, луганчанка підбадьорилася. Підозрюю, що найближчим часом від мешканців цього будинку наш міськвиконком отримає колективну скаргу. А я згадала розповідь держслужбовця з обласного управління з питань надзвичайних ситуацій. Нині в області є зовсім інші приклади ставлення до об’єктів цивільного захисту. Наприклад, на одній із шахт там обладнали спортивну залу.

    Несмішна проблема

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Дело о гибели И.Индило рассмотрит Деснянский райсуд г. Киева

    Апелляционный суд г. Киева определил подсудность по уголовному делу о гибели Игоря Индило. Дело будет рассматривать Деснянский районный суд г. Киева.

    Щодо збору за спеціальне використання води, Державна податкова служба України

    Щодо збору за спеціальне використання води Порядок справляння збору за спеціальне використання води у 2012 році регламентується розділом XVI Податкового кодексу України( 2755-17 ) (далі — Податковий кодекс).

    Работодателей будут дотировать за трудоустройство молодых матерей

    Работодателям, которые берут на работу молодых матерей, которые будут выходить из декретного отпуска, будут выплачивать 12 прожиточных минимумов. Об этом сообщила председатель Государственной ...

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 р. № 1333, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 р. № 1333 Кабінет Міністрів України постановляє: Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 р. № 1333( 1333-2007-п ) "Про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України" (Офіційний вісник України, 2007 р., № 89, ст. 3257; 2011 р., № 63, ст. 2503; 2013 р., № 33, ст. 1158) зміни, що додаються.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb