Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Друзья класс!!! Все что вы делаете для всех нас очень важно!!!

Благодарим всех, от кого зависит разработка этого портала.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Не ловися, рибко!

    Не ловися, рибко!

    На Харківщині розпочали реалізацію програми відновлення водних ресурсів

    Першою водоймою, оздоровлення якої розпочали вже цієї осені, стало Печенізьке водосховище. Воно вже багато років поспіль одне з основних джерел постачання питної води харків’янам. Оскільки водне плесо помітно забруднилося за останні роки, рятувати його вирішили зарибленням товстолобиком і білим амуром. Саме ці види риб, за словами фахівців, можуть добре впоратися з біологічною очисткою водойми.

    П’ятирічка на риборозведення

    «Зариблення триває, бо за один день технічно неможливо перевести і випустити у водосховище майже 450 тис. рибин, — каже директор департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов. — Зариблюємо дволіткою, що дає змогу рибі добре перезимувати. Наступне плануємо навесні, але проводитимемо його дрібною рибою, яка, за науковим обгрунтуванням, зможе нормально адаптуватися. Восени 2014-го знову запустимо велику рибу. І так триватиме протягом п’яти років. Саме на такий термін розрахована програма з відродження Печенізького водосховища. Після повного зариблення використаємо напрацьований досвід на оздоровлення ще двох водосховищ — Червонопавлівського та Червонооскільського.

    До речі, рибу в Печенізькому водосховищі лише вирощуватимуть, бо температура води для розмноження білого амура та товстолобика не підходить. Вона має бути значно вищою: +25… +28 градусів за Цельсієм. А ця риба розмножується лише у спеціальних рибних господарствах. Тому поповнення мальком проводитимуть тут постійно. Нині, за словами Віталія Панова, випущено вже 300 тис. мальків білого і 100 тис. — строкатого товстолобика, 50 тис. — білого амура. Вирощено їх у Печенізькому рибному господарстві. За рекомендаціями вчених, найближчі два роки тут не здійснюватимуть промислового вилову риби. Розпочнуть його, знову ж таки, за порадами науковців, лише у 2015-му. Тоді рибу виловлюватимуть і доставлятимуть у торговельні мережі області в межах 250—300 тонн. А водойму постійно поповнюватимуть новими мальками, і не лише товстолобиків і білих амурів, а й ще коропів.

    У рекомендаціях, розроблених науковцями НДІ біології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, передбачено цілий комплекс заходів, що мають поліпшити технічний стан і благоустрій Печенізького водосховища. Відповідальність за реалізацію цього плану покладено на обласне комунальне спеціалізоване підприємство з виконання норм екологічної безпеки. Як поінформував його директор Сергій Шпаркій, фахівці підприємства спільно з усіма профільними службами — екологічною інспекцією, інспекцією рибного нагляду — за підтримки бійців загону «Беркут» цілодобово проводять профілактичні заходи з охорони водосховища від браконьєрів. Боротьба з ними також входить у комплекс оздоровчих заходів. До цієї роботи планують долучати ще й громадські організації, зокрема рибалок і спінінгістів.

    Під час зариблення Печенізького водосховища. Фото прес-служби Департаменту агропромрозвитку Харківської ОДА

    Печенізьке може стати заповідником

    Для вибудовування багаторівневої системи контролю на березі Печенізького водосховища планують також провести збори громадян і зустрітися з депутатами сільських і селищних рад. Уже встановлено щити, на яких міститься інформація про те, що дозволено, а що заборонено робити на водоймі. На них також нанесено карту з позначенням місця зимівлі риб, де категорично заборонено ловити рибу.

    У програмі передбачено технічні заходи з очищення дна і берегів Печенізького водосховища. Те, що крім біологічного його очищення, здійснюватиметься ще й механічне, підтвердив і директор департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації.

    — Ми плануємо за потреби розчистити і русло річки, з якої утворилася водойма, і облаштувати береги, — розповідає Віталій Панов. — Цього року ми тільки почали ці роботи. Крім них, науковці рекомендують провести ще й хімічну очистку водоймища. Тому всі ці питання обов’язково розглядатимемо та коригуватимемо у процесі реалізації програми, яка не лише оздоровить Печенізьке водоймище, а й поверне йому славу найчистішої водної перлини області.

    Цікаві думки з цього приводу висловили і науковці. Зокрема директор Науково-дослідного інституту біології Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Анатолій Божков припускає, що після реалізації рекомендованих наукою оздоровчих заходів Печенізьке водосховище може стати міжнародним орнітологічним заповідником.

    — Ми плануємо, що за рік-два можна буде скласти модель поведінки всіх живих організмів водосховища, зокрема і птахів, — пояснив Анатолій Божков.

    За його словами, Печенізьке водосховище — це місце, де орнітологи перевіряють і відстежують поведінку перелітних птахів, переважно гусей, оскільки водоймище розташоване на шляху їхньої міграції. На ці та інші роботи інституту біології в рамках оздоровлення Печенізького водосховища передбачено цього року 200 тисяч гривень. Отож відразу після зариблення водоймища вчені візьмуться за пильне відстеження його біологічного балансу.

    Печенізьке водосховище створювалося з 1958 по 1962 рік для постачання Харкова прісною водою. Збудоване на місці невеликого Кочетківського водосховища 1936 р. Гребля водосховища розташована у селищі Печеніги. На його правому березі — селище Старий Салтів, яке завдяки водосховищу перетворилося на базу відпочинку харків’ян. Тут чимало піщаних пляжів, дитячих таборів і будинків відпочинку. Довжина водосховища — 65 км, ширина — 3 км, площа — 86,2 кв. км.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Производителя «футовых сэндвичей» Subway обвинили в неправдивой рекламе

    Жители американского штата Нью-Джерси подали иск к крупнейшей сети фастфуда Subway, обвинив ее в том, что длина сэндвичей не соответствует рекламируемым размерам, сообщает агентство «Ассошиэйтед ...

    Адвокатам незалежність гарантована

    Керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов провів брифінг, аби розповісти представникам ЗМІ про головні положення трьох законодавчих ініціатив Віктора ...

    Выиграть судебный процесс не так и просто.

    Никто из нас не является застрахованным от тех проблем, разрешить которые представляется возможным только в порядке судебном.

    Киевских водителей просят воздержаться от поездок

    Киевавтодор призывает водителей в условиях снегопада не парковаться в центре столицы и, при возможности, воздержаться от поездок без особой необходимости.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb