Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот портал - на данный момент - неповторимый в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные сайты. Портал весьма удобен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Очень уникальный, интересный и абсолютно не похожий на существующие интернет сайт! Хочется отблагодарить вас денежкой. Как это можно сделать?

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Сергій ВІННІК: «Не карати, а дбати про наповнення бюджету»

    Сергій ВІННІК: «Не карати, а дбати про наповнення бюджету»Начальник управління податкової міліції ДПС у Черкаській області Сергій ВІННІК

    Збирання податків — одна з важливих функцій держави. Адже чим більше грошей у скарбниці, тим повніше задовольняються потреби суспільства. Та чи не забагато у нас структур, що контролюють надходження податків? Про це розмова з полковником податкової міліції Сергієм Вінніком.

    Штраф — не грати

    Сергію Олександровичу, останнім часом ходять розмови і навіть надходять конкретні пропозиції щодо ліквідації податкової міліції. Однак ефективність роботи цього підрозділу не викликає сумнівів у доцільності його перебування у складі всієї податкової служби. Що ви думаєте з цього приводу?

    — Наш внесок у спільну справу — наповнення державного бюджету вимірюється за сім місяців поточного року в 30,6 млн грн надходжень. Під час оперативно-розшукових заходів податковими міліціонерами області викрито 86 злочинів економічного спрямування. Розкрито кримінальну діяльність організованого злочинного угруповання.

    Ми відійшли від практики викриття дрібних правопорушень, але й не ставимо за мету ув’язнення злочинців. Більше того, у зв’язку з внесенням змін до Кримінального кодексу України санкція за ухилення від сплати податків у вигляді позбавлення волі замінена на штраф до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна. Погодьтеся, сума штрафу немаленька і може складати понад 12 млн грн, і лише у разі несплати такого штрафу, особа, яка ухилилася від сплати податків, напевне потрапить за грати. Але ми намагаємося частіше застосовувати ту статтю Кримінального кодексу, відповідно до якої особа, яка припустилася порушень закону, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала збитки, завдані державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня). Тільки цього року ми направили до суду три справи щодо звільнення звинувачених від кримінальної відповідальності, оскільки вони повністю оплатили завдані державі втрати.

    Сподіваюся, ці факти переконали вас у тому, що свій хліб їмо недарма…

    — Хотілося б дізнатися про ваші зусилля не тільки в цифрах, а й на прикладі конкретної справи…

    — Будь ласка. Ось свіжа справа, яку щойно передали до суду. Один із так званих підприємців, а саме — Д. Іванов, з метою отримання незаконного доходу надумав зайнятися фіктивним підприємництвом. Він систематично упродовж півтора року створював і скуповував суб’єкти підприємницької діяльності (юридичних осіб) не для комерційної діяльності, а для прикриття. Адже для збагачення йому були потрібні безтоварні операції, незаконне переведення безготівкових коштів у готівку. Для цього створив організовану групу, залучивши до неї черкащан О. Петренка, О. Сватка та Ю. Пугача. Разом шукали клієнтів для конвертації безготівкових коштів у готівкові, зокрема розміщуючи пропозиції в мережі Інтернет. Знаходили людей, які за винагороду ставали номінальними директорами фіктивних підприємств. Підробляли документи, вдаючи активну діяльність різних фірм. Державі таким чином вони завдали мільйонних збитків. Справу направлено до суду, а її фігурантів заарештовано.

    Хто чесно працює, той не ухиляється від сплати податків. Фото з сайту tspu.edu.ru

    Подібні оборудки — не рідкість. За порушеними цього року кримінальними справами встановлено збитків на загальну суму 25,1 млн грн, з яких уже відшкодовано 17,5 млн грн (69,8%), накладено арешт на майно з кримінальних справ, завершених провадженням у розмірі 26,3 млн грн. До суду направлено 41 кримінальну справу, в тому числі 13 — за ухилення від сплати податків. Викрито та припинено незаконну діяльність двох «конвертаційних центрів» та вісьмох фіктивних фірм.

    Запобігли одинадцятьом фактам необ∂рунтовано заявленого до відшкодування ПДВ на загальну суму 9,2 млн грн. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 21,3 млн грн, з яких 17,8 млн грн товарів підакцизної групи. Виявлено та припинено діяльність одинадцяти підпільних цехів, де нелегально виготовляли товари народного вжитку, з яких сім — з виробництва алкогольної продукції.

    Повернути втрачене

    — Які пріоритети в роботі очолюваного вами підрозділу можна виділити сьогодні?

    — Пріоритетні завдання для всіх підрозділів податкової міліції України, у тому числі і для нас, визначені на початку року першим заступником Голови ДПС України — начальником податкової міліції А. Головачем.

    По-перше, це виявлення податкових злочинів, пов’язаних із застосуванням новітніх технологій. Як свідчить аналіз, обсяг використання електронних грошей на ринку обігу товарів та послуг за рік становить приблизно 2,5 млрд грн. Тому протистояння кіберзлочинності, пов’язаній з ухиленням від сплати податків — це вимога часу. По-друге, контроль надходжень до місцевих бюджетів, де держава, за підрахунками наших фахівців, зазнає збитків майже на 20 млрд грн. Третій наш пріоритет — спільна робота з Національним банком України з метою встановлення перепон незаконному виведенню валюти за кордон в офшорні компанії, що в свою чергу позитивно впливатиме на зовнішньоекономічне сальдо, а також збільшить надходження валютної виручки. Ми також узяли під контроль витрати державного бюджету, зокрема, за одержаними органами виконавчої влади субвенціями. Забезпечено контроль діяльності державних монополій, дотримання тендерних процедур.

    Ще одним напрямом роботи є боротьба з незаконним відшкодуванням ПДВ під час експортно-імпортних операцій. Ми й надалі втілюватимемо стратегію, коли основна робота буде спрямована не тільки на пошук «конвертаційних центрів», а насамперед — на підприємства, які користуються їхніми послугами. І, нарешті, посилення роботи з контролю ринку підакцизних товарів та протидії їх незаконному обігу.

    На жаль, складний шлях становлення вітчизняної економіки створив передумови для її значної тінізації та масового приховування прибутків від оподаткування. Оскільки від несплати податків з тіньових доходів країна втрачає мільярдні надходження до бюджету та фондів соціального страхування, а населення — належний соціальний захист, податківці поставили перед собою завдання — повернути ці втрачені ресурси в економіку держави.

    Серед пріоритетних завдань податкової служби — постійний контроль за дотриманням вимог чинного законодавства на ринку праці та легалізація відносин між працівниками та роботодавцями. Працівники податкової міліції спільно зі структурними підрозділами податкової служби України та іншими правоохоронними й контролюючими органами у межах компетенції проводять системні заходи щодо виявлення порушень, пов’язаних з оплатою праці, зокрема виплатою зарплат «у конвертах» або в розмірі, нижчому за визначений законодавством мінімум, ухилень від сплати податку на доходи фізичних осіб та внесків до Пенсійного фонду, встановлення незареєстрованих найманих працівників, праця яких використовується без укладення трудових угод тощо.

    За матеріалами податкової міліції цього року порушено чотири кримінальні справи за ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), пов’язаних з оплатою праці. За цей період до інших правоохоронних органів у порядку ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України направлено сім матеріалів для прийняття рішення згідно з вимогами чинного законодавства, за наслідками розгляду яких порушено три кримінальні справи, в тому числі — за грубе порушення трудового законодавства та за фактами невиплати зарплати.

    — Чи відчувається сьогодні протидія вашим підрозділам у здійсненні наміченого?

    — Специфіка нашої роботи полягає в тому, що на відміну від більшості злочинів загально-кримінального характеру, злодіяння у фінансово-господарській сфері не лежать на поверхні, а ретельно приховані. Звичайно, ніхто добровільно не поверне до бюджету кошти, навіть якщо вони зароблені незаконним шляхом. Перед тим, як такі злочини розслідувати та направляти до суду, їх ще необхідно виявити, встановити зловмисників, зібрати якісну доказову базу, знайти джерела відшкодування завданих державі збитків. Повірте мені, це вкрай нелегка і копітка робота, яка вимагає значних людських та матеріальних ресурсів.

    Наші працівники вже звикли до того, що під час виконання своїх обов’язків їм чинять протидію, у тому числі й фізичну, намагаються не допустити на територію підприємства, ховають або намагаються знищити фінансово-господарські документи, які часто містять доказову базу у справі. Пригадую комічний випадок, коли один керівник, що, мабуть, надивився фільмів про шпигунів, під час проведення обшуку намагався з’їсти документи, що свідчили про його незаконну діяльність.

    На жаль, досить часто нам доводиться стикатися з відвертою протидією конкретних бюджетних підприємств та установ, які на наші офіційні запити відмовляються надавати інформацію про використання бюджетних коштів. А це ми пов’язуємо з намаганням посадових осіб таких організацій уникнути відповідальності за ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів.

    Сьогодні підрозділи податкової міліції відпрацьовують виключно господарські операції платників ризикових категорій, у яких сума ухилення від сплати податків може перевищувати 2,7 млн грн та замах на незаконне відшкодування ПДВ на суму 322 тис. грн, тобто є ознаки тяжких злочинів. Тому відволікати працівників податкової міліції до перевірок підприємств щодо дрібних господарських операцій керівництво ДПС України заборонило.

    Зі свого боку, ми робимо все можливе для покращення якості матеріалів (доказової бази), за якими порушуються кримінальні справи, уникнення процесуальних помилок, які б давали судам формальні підстави для скасування постанов про порушення кримінальних справ. Адже кожна скасована кримінальна справа — це мільйони гривень, що не надходять до державного бюджету. Податкова служба нині впевнено йде шляхом перетворення з суворого та прискіпливого контролера на партнера вітчизняного бізнесу, змінюючи філософію його взаємовідносин з державою. Податкова міліція у цьому процесі відіграє важливу роль. Ми прагнемо звести до мінімуму спілкування з сумлінними платниками податків. Об’єкт уваги податкової міліції — тіньовий сектор та кримінальні оборудки з мінімізації податкових зобов’язань.

    Владислав КИРЕЙ, «Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Соціальний тандем — на благо громади

    Людмила Кошик очолила Шосткинський міськрайонний центр зайнятості в квітні 2000-го, а рівно через рік, у квітні 2001-го, на чолі казенного заводу Імпульс став Євген Чернов.Чи випадковий збіг, ...

    Одесский областной совет предоставил русскому языку статус регионального

    Одесский областной совет предоставил русскому языку статус регионального. Соответствующее решение было принято на внеочередной сессии сегодня, сообщают «Украинские новости».

    Про призначення Л. Кожари Міністром закордонних справ України, Президент України

    Указ  Президента України Призначити КОЖАРУ Леоніда Олександровича Міністром закордонних справ України. Президент України м. Київ 24 грудня 2012 року № 742/2012

    Прокуратура расследует массовое отравление детей в Ровенской области

    Прокуратура расследует отравление 22 детей, которые были доставлены больницу с симптомами отравления в период с 3 по 5 апреля в селе Могиляны Острожского района (Ровенская область). Об этом говорится ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb