Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Здравствуйте!. Совершенно случайно набрел на этот интернет сайт, чему крепко рад! С удовольствием размещу ссылку на своей страничке в блоге!

Для меня это находка! Уже неделю зависаю на сайте и валить отсюда совсем не собираюсь.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Обізнаний на штрафі зекономить

    Обізнаний на штрафі зекономитьПОДОРОЖНЬОМУ НА ЗАМІТКУ

    З початку року в Європі набули чинності десятки законодавчих змін, які безпосередньо стосуються туристів

    Ганна РОМАШКО для «Урядового кур’єра»

    Найбільше новацій доведеться засвоїти тим, хто збирається мандрувати власним авто. Приміром, з 1 липня у Франції кожен водій зобов’язаний оснастити транспортний засіб алкотестером. Щоправда, поки що за його брак поліцейський лише пригрозить пальцем, однак з 1 листопада за порушення стягуватимуть штраф — 11 євро. Одноразовий тест коштує 1,5 євро, а якісний електронний пристрій — від 100 євро. Французька поліція, до речі, визнає тільки тести з маркуванням NF, зазначає Euromag.

    Кому затор, а швидкій «зеленка»

    Із січня 2012 року водії, що потрапили в затор в Австрії, повинні утворювати в центрі дороги шлях для машин швидкої допомоги. Так перебудуватися потрібно з моменту ускладнення руху.

    А в сусідній Німеччині введені в 2008 році «екологічні зони», де заборонено проїзд на автомобілі, значно розширилися. Тільки автомобіль зі спеціальним екологічним знаком — зеленим, жовтим або червоним — може проїжджати в цих зонах. Водіям рекомендують заздалегідь запастися такими наклейками, перш ніж відвідувати країну.

    Водночас у Греції набув чинності закон, що забороняє курити в автомобілі, якщо в салоні перебуває дитина, молодша за 12 років. Порушникам загрожує штраф до 1500 євро, якщо водій пересувається на власному автомобілі, і до 3000, якщо громадянин закурить в автобусі або таксі. Крім того, порушенням стало провезення каністри з бензином у багажнику.

    Варто зазначити, що, окрім нововведень, є закони, про які просто забувають. Наприклад, у Люксембурзі вже давно чинна норма, за якою обов’язкове крісло безпеки в автомобілі для дітей до 17 років. Це правило поширюється доти, доки підліток не переросте на зріст 1,5 метра.

    Діжка пива до Мюнхена доведе. Фото з сайту flick.com

    Сухий закон писаний

    Проте зміни в законах стосувалися не лише автомобілістів. З 1 квітня в Ніцці набула чинності заборона розпивати спиртні напої на пляжах і в публічних місцях. Мер Ніцци Крістіан Естрозі оголосив про введення сухого закону на території міського пляжу, в громадських місцях і в парках у центрі міста. Заборона на розпивання спиртного діятиме з 20:00 до 5:00 за місцевим часом.

    Крім того, на території знаменитого La Plage du Centenaire в Ніцці тепер заборонено курити з 9 до 20 години. Штраф — 35 євро. Під заборону потрапила не вся узбережна зона, а лише близько сотні метрів, відведених під громадський пляж, що розташований навпроти саду Альбера I.

    Сів за кермо — готуйся до підвищеної уваги правоохоронців. Фото з сайту bigpicture.ru

    У Болгарії з 1 червня заборонено курити у всіх закритих громадських закладах, зокрема в барах, ресторанах, готелях. За словами міністра охорони здоров’я, штраф за порушення заборони на куріння становитиме від 50 до 10 000 левів (25—5000 євро).

    15 липня в Іспанії набрав чинності закон, згідно з яким випивка у громадських місцях «коштуватиме» від 500 до 1100 євро штрафу. Щоб побороти пияцтво і бруд на пляжах іспанської Майорки, влада острова ввела штраф, який може сягати 300 євро за засмічення території пляжу і до 3000 євро за пиятику «на лежаку». Ще торік заборонено курити в барах і ресторанах країни, а деякі курортні міста поширили цю заборону і на пляжі.

    Міністр охорони здоров’я Ірландії Джеймс Рейллі повідомив, що вводиться заборона на куріння в парках, на пляжах і в зонах відпочинку, а також у машині, якщо в ній перебувають неповнолітні. Раніше в Ірландії вже було заборонено курити на робочих місцях, у кафе та ресторанах.

    Вічне місто їсти не просить

    На площах в історичному центрі столиці Італії, що має особливу історичну, художню та культурну цінність, заборонено розташовуватися з килимком або підстилкою і зупинятися для вживання їжі або розпиття напоїв. Заборона поширюється на площу Іспанії, площу Навона, Кампо-дей-Фьорі, площу Святого Петра, площу Ротонди, а також і на всі площі історичного центру, що мають культурну цінність.

    Заборонили пити пиво і на вулицях столиці Хорватії. Порушникам загрожує штраф 5—150 євро.

    Тим часом з 2012 року на території всього Європейського союзу стало простіше подорожувати з домашніми тваринами за умови, що тварину буде щеплено від сказу і забезпечено електронним чипом. Так тварина може подорожувати з господарем у Великобританії, Ірландії та на Мальті. Відтепер не потрібно проходити тест на наявність антитіл або лікувати тварину від кліщів.

    НАЙКУМЕДНІШЕ

    Край дороги не рубайте кактус!

    Подорожуючи, слід пам’ятати про менталітет, сприйняття світу і звички іншого народу. Йдеться, зокрема, про табу та правила хорошого тону, які часто можуть здатися нашій людині безглуздими, однак нехтувати ними не варто. ЖЖ-юзер Whathot опублікував список найсмішніших заборон у різних країнах. Виявляється, в будівлі парламенту у Великобританії не можна помирати, а в Австралії — одягатися в чорне…

    ♦ Отож в Австралії заборонено з’являтися на вулиці в чорному одязі, взутті з повсті і з чорною ваксою на обличчі, оскільки це приладдя злодія-домушника. На територію країни з міркувань екологічної безпеки заборонено ввозити будь-які продукти, вироби з дерева, грунт на підошвах взуття.

    ♦ Маловідомий закон, що забороняє людині вмирати в будівлі британського парламенту, посів перше місце у списку найбезглуздіших законодавчих актів усіх часів. До речі, заборона входити в будівлю парламенту в латах теж досі чинна на Туманному Альбіоні.

    ♦ Правила дорожнього руху Німеччини забороняють зупинятися на автобанах навіть тоді, коли у водія скінчився бензин. Крім того, не можна йти по трасі пішки. Штраф за порушення цих правил може сягати 100 доларів.

    ♦ У Єгипті заборонено фотографувати або дивитися в бінокль поряд із військовими об’єктами або урядовими спорудами. За це можуть не тільки затримати і оштрафувати, а й ув’язнити.

    ♦ В Італії передбачено штраф за купання у фонтанах. Закони Венеції забороняють годувати голубів, перебувати в громадському місці без сорочки, а також їсти бутерброди на пішохідному переході.

    ♦ У Канаді не люблять дрібних грошей, тому потрібно бути уважним під час шопінгу. Там заборонено платити за річ, яка коштує понад 25 доларів, однодоларовими монетами.

    ♦ В Об’єднаних Арабських Еміратах украй серйозною провиною є вживання їжі, води або куріння сигарет у громадських місцях протягом священного для мусульман місяця рамадана, місяця посту. Робити це можна тільки в ресторанах при готелях та інших туристичних місцях, де не бувають місцеві віруючі.

    ♦ Сінгапур, відомий у всьому світі своєю чистотою, заборонив імпорт і продаж жувальної гумки ще в 1992 році, щоб покінчити з проблемою налипання на стільцях, столах, ліфтах і в інших громадських місцях. Однією з основних причин введення заборони були збої в роботі сінгапурського метро: жувальна гумка часто застрягала у дверях електропоїздів і призводила до затримки.

    ♦ США перевершили всі країни за кількістю оригінальних законів і заборон, причому багато з них індивідуальні в кожному окремому штаті й навіть місті. Ось лише дещиця: у штаті Алабама заборонено водити машину із зав’язаними очима, а за посипання рейок залізниці сіллю передбачена смертна кара. В Аризоні до 25 років в’язниці загрожує тому, хто зрубає кактус, а в місті Хейден вам загрожує штраф, якщо чіплятиметеся до… жаб.

    У Балтиморі (штат Мериленд) не дозволяється приходити в театр із левами та заборонено кидати копиці сіна з другого поверху.

    Штраф 25 доларів, якщо у Нью-Йорку на вулиці задивлятиметеся на жінок. Закон особливо суворий до тих, хто обертається услід дамам. Чоловікам, спійманим на цьому двічі, наказано надягати кінські шори.

    В Огайо чинний закон, який забороняє пропонувати рибам спиртні напої. А в Оклахома-Сіті не можна ходити вулицями задки, поїдаючи на ходу гамбургер. Тюремне ув’язнення загрожує тим, хто дражнить собак, а також відкушує шматки від чужого гамбургера.

    ♦ У Туреччині серйозним правопорушенням є образа турецької нації й національного прапора, а також розривання або бгання національної валюти.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Европейские офисы концерна EADS обыскали по делу о взятках при продаже истребителей

    Немецкие полицейские и следователи обыскали несколько офисов аэрокосмического концерна EADS в ФРГ по делу о взяточничестве при продаже истребителей Eurofighter Typhoon военно-воздушным силам ...

    Країни СНД можуть відмовитися від роумінінгу?

    Через кілька років країни СНД можуть відмовитися від роумінгу або знизити його вартість на порядок.Про це заявив міністр зв'язку і масових комунікацій Росії Микола Нікіфоров, повідомляє Интерфакс.

    Заседание Совета судей Украины запланировано на завтра на 10:00 утра

    Заседание Совета судей Украины запланировано на завтра на 10:00 утра. Как ранее сообщалось, сегодня в Верховном Суде Украины должно было состояться заседание Совета судей Украины, но заседание ...

    Василь ГОПАЧЕНКО: «Ідеї Архімеда були підхоплені послідовниками лише через 1800 років»

    Образ видатного давньогрецького математика, фізика, астронома, механіка, інженера Архімеда, якому цього року виповнюється 2300 років, у кількох поколінь наших співвітчизників асоціюється з кумедним ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb