Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот сайт отличный! Пользовался довольно чуть ли не по три раза на день. Этот сайт ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще!

Огромное спасибо всем, кто работал над созданием сайта. Этот портал - на данный момент - неповторимый в своем роде. Хорошо, что есть такие нужные сайты. Портал весьма удобен в использовании. На нем удобно проводить отдых - просто, удобно,быстро.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, Міністерство юстиції УкраїниМІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 11.07.2012  № 1043/5
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 липня 2012 р. за № 1170/21482

    Про затвердження Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    Відповідно до статті 11 Закону України «Про нотаріат»( 3425-12 ) та з метою удосконалення процесу видачі свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Порядок видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, що додається.

    2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства юстиції України від 22 червня 2009 року № 1107/5( z0565-09 ) «Про затвердження Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24 червня 2009 року за № 565/16581 (із змінами).

    3. Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (Чижмарь К.І.):

    3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року № 493( 493/92 ) «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

    3.2. Забезпечити належне виконання цього наказу.

    4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    Перший заступник Міністра

    І.І. Ємельянова

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України 11.07.2012 № 1043/5

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 липня 2012 р. за № 1170/21482

    ПОРЯДОК видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    1. Свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю (далі — свідоцтво) може бути видане громадянину України, який має повну вищу юридичну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, володіє державною мовою, має стаж роботи у сфері права не менше трьох років, пройшов стажування протягом одного року в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса та склав кваліфікаційний іспит.

    2. Свідоцтво є підставою для призначення на посаду державного нотаріуса або для реєстрації приватної нотаріальної діяльності.

    3. Свідоцтво видається Міністерством юстиції України на підставі рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України (далі — Вища кваліфікаційна комісія нотаріату), що зберігається у справах Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (далі — Департамент).

    4. Особа, яка має намір одержати свідоцтво, подає до Міністерства юстиції України заяву про видачу свідоцтва. У разі якщо заява направляється поштою, підпис особи на ній має бути нотаріально засвідчений.

    До заяви додаються такі документи:

    документ про внесення плати за видачу свідоцтва (квитанція, видана банком, або платіжне доручення з відміткою банку);

  3. копія диплома про повну вищу юридичну освіту;
  4. копія трудової книжки;
  5. фотокопія відповідних сторінок паспорта, які містять відомості про прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання.

    Копії документів повинні бути нотаріально засвідчені.

    5. Документи, зазначені у пункті 4 цього Порядку, подаються особисто або надсилаються поштовим відправленням до Міністерства юстиції України.

    При поданні заяви особисто уповноважена особа Міністерства юстиції України встановлює особу заявника за паспортом громадянина України, про що проставляє відмітку на заяві.

    6. Документи щодо видачі свідоцтва розглядаються Департаментом протягом п'ятнадцяти днів з дня їх надходження.

    7. Заява про видачу свідоцтва залишається без розгляду, якщо вона подана без документів, передбачених пунктом 4 цього Порядку, про що Міністерство юстиції України повідомляє заявника.

    8. У разі надання повного комплекту документів, передбачених пунктом 4 цього Порядку, та відповідності їх законодавству готується висновок про видачу свідоцтва, який є підставою для підготовки проекту наказу про видачу такого свідоцтва.

    Висновок підписується виконавцем, начальником відповідного відділу або особою, яка виконує його обов'язки, погоджується заступником директора Департаменту — начальником Управління нотаріату та фінансового моніторингу юридичних послуг і затверджується директором Департаменту.

    На підставі наказу видається свідоцтво за формою, встановленою у додатку 1 до цього Порядку, яке підписується Міністром юстиції України.

    9. Свідоцтво реєструється в Журналі реєстрації виданих свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю (додаток 2) (далі — Журнал).

    10. Свідоцтво видається згідно з поданою заявою особисто заявнику або його представнику за довіреністю або надсилається заявнику рекомендованим листом протягом трьох робочих днів з дня реєстрації наказу про видачу свідоцтва. Про надіслання або видачу свідоцтва у графу 7 Журналу заноситься відповідний запис.

    11. У разі втрати або пошкодження свідоцтва, а також у разі необхідності внесення до нього виправлень видається повторне свідоцтво.

    12. Повторне свідоцтво видається на підставі реєстраційного запису в Журналі за заявами осіб, щодо яких складено такий запис.

    13. На свідоцтвах, що видаються повторно, на зворотному боці у крайньому правому куті проставляється відмітка «Повторне».

    14. Особа, яка має намір одержати повторне свідоцтво, подає до Міністерства юстиції України заяву про видачу повторного свідоцтва. У разі якщо заява направляється поштовим відправленням, підпис особи на ній має бути нотаріально засвідчений.

    До заяви додаються такі документи:

    документ про внесення плати за видачу повторного свідоцтва (квитанція, видана банком, або платіжне доручення з відміткою банку);

    фотокопія відповідних сторінок паспорта, які містять відомості про прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання;

    повідомлення в засобах масової інформації про втрату свідоцтва або оригінал свідоцтва, яке пошкоджене або в яке необхідно внести виправлення.

    15. У разі надання повного комплекту документів, передбачених пунктом 14 цього Порядку, та відповідності їх законодавству приймається рішення про видачу повторного свідоцтва в порядку, передбаченому пунктом 8 ( z1170-12 ) цього Порядку.

    16. У графі 9 реєстраційного запису Журналу, на підставі якого було видано свідоцтво, проставляються відмітка про видачу повторного свідоцтва та дата і номер наказу Міністерства юстиції України, на підставі якого видано повторне свідоцтво.

    17. Повторне свідоцтво видається згідно з поданою заявою особисто заявнику або його представнику за довіреністю або надсилається заявнику рекомендованим листом протягом трьох робочих днів з дня реєстрації наказу про видачу повторного свідоцтва. Про надіслання або видачу повторного свідоцтва у графу 9 Журналу заноситься відповідний запис.

    18. Свідоцтво не видається у разі невідповідності поданих документів законодавству та у випадку, коли на дату звернення особи до Міністерства юстиції України виникли обставини, що перешкоджають одержанню свідоцтв, а саме:

  6. втрата особою громадянства України;
  7. набрання законної сили обвинувальним вироком суду;
  8. набрання законної сили рішенням суду про визнання особи недієздатною, обмежено дієздатною або винесення ухвали про застосування до неї примусових заходів медичного характеру.

    19. У випадках, передбачених пунктом 18 цього Порядку, готується висновок про відмову у видачі свідоцтва, який є підставою для підготовки проекту наказу про відмову у видачі такого свідоцтва.

    Висновок підписується виконавцем, начальником відповідного відділу або особою, яка виконує його обов'язки, погоджується заступником директора Департаменту — начальником Управління і затверджується директором Департаменту.

    Наказ про відмову у видачі свідоцтва підписується Міністром юстиції України.

    Копія наказу про відмову у видачі свідоцтва надсилається заявникові із супровідним листом за підписом директора Департаменту протягом трьох робочих днів з дня реєстрації наказу про відмову у видачі свідоцтва.

    Відмова у видачі свідоцтва може бути оскаржена в суді у порядку адміністративного судочинства.

    20. Свідоцтво може бути анульоване Міністерством юстиції України у випадках, передбачених статтею 12 Закону України «Про нотаріат»( 3425-12 ).

    У разі анулювання свідоцтва у графі 8 реєстраційного запису Журналу проставляються відмітка про анулювання свідоцтва, дата і номер наказу Міністерства юстиції України про його анулювання.

  9. 21. Анульоване свідоцтво підлягає поверненню до Міністерства юстиції України.
  10. 22. Особі, свідоцтво якої анульовано, за її заявою видається виписка з Журналу.
  11. В. о. директора Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу

    І. О. Наливайко

    Додаток 1 до Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    Лицьовий бік

    Державний Герб України МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

    СВІДОЦТВО про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    Зворотний бік

    Державний Герб України МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

    СВІДОЦТВО про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    Видане

    Свідоцтво є підставою для призначення на посаду державного нотаріуса або реєстрації приватної нотаріальної діяльності.

    _________________

    Міністр юстиції

    Додаток 2 до Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    ЖУРНАЛ реєстрації виданих свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю

    № з/п

    Номер свідоцтва

    Прізвище, ім'я та по батькові особи, якій видано свідоцтво

    Дата та номер рішення Вищої кваліфікацій-ної комісії нотаріату

    Дата та номер наказу Мін'юсту України про видачу свідоцтва

    Дата видачі свідоцтва

    Прізвище, ім'я та по батькові, підпис особи, яка одержала свідоцтво

    Дата та номер наказу Мін'юсту України про анулюван-ня свідоцтва

    Примітка

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    ВХСУ подтвердил законность решений судов по делу о крушении самолета «Ту-154»

    Высший хозяйственный суд Украины подтвердил законность решений судов предыдущих инстанций по делу о крушении российского самолета «Ту-154». Так, в Высшем хозсуде Украины завершилось рассмотрение ...

    Укргосреестр проводит системные, организационные и структурные изменения в работе всей системы

    Сегодня Укргосреестром проводятся системные, организационные и структурные изменения в работе всей системы регистрации прав, государственной регистрации юридических и физических лиц, общественных ...

    Соціальна справедливість у квадратних метрах

    Днями Президент Віктор Янукович підписав закон, ухвалений Верховною Радою в другому читанні. Суть цього документа означила перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.За її ...

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 13 листопада 2012 року та внесення їх до реєстру, Міністерство охорони здоров'я України

    Про декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 13 листопада 2012 року та внесення їх до реєстру Відповідно до пункту 3 Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та порядок внесення до нього змін( z1638-12 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 7 вересня 2012 року № 705, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24 вересня 2012 року за № 1638/21950, НАКАЗУЮ:

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb