Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Просто замечательный! Хорошенький интернет портальчик! Классно! Всё очень удобно и легко. Спасибочки за профессиональный интернет портал!

Этот ресурс - класс очень много чего тут любопытного и нужного. Хочу пожелать держаться так же высоко и дальше и всего самого... наилучшего во всем.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про стягнення 1281 - Житомирський окружний адміністративний суд - Попова Оксана Гнатівна

  1. ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. ПОСТАНОВА
  3. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2014 року Житомир справа № 806/5342/14

категорія 10.1

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Попова О. Г., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області до Сільськогосподарського приватного підприємства "Оріон" про стягнення 1281,38 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області звернулося до суду з вказаним позовом. При цьому, посилаючись на частину 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", Інструкцію про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, просило стягнути з Сільськогосподарського приватного підприємства "Оріон" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за жовтень - листопад 2014 року у розмірі 1281,38 грн.

Представник позивача надав заяву, у якій позовні вимоги підтримав повністю та просив справу розглядати у письмовому провадженні.

Представник відповідача до суду повторно не прибув, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив, письмові заперечення проти позову не надіслав.

Суд вважає за можливе розглянути справу у письмовому провадженні, відповідно до частини 6 статті 128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Встановлено, що Сільськогосподарське приватне підприємство "Оріон" перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09 липня 2003 року № 1058-IV із змінами і доповненнями та підпункту 6.1 пункту 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 із змінами і доповненнями, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, зазначену в повідомленні, до Пенсійного фонду підприємства, згідно з пунктом 6.8 Інструкції, вносять щомісяця до 25-го числа.

Судом встановлено, що у порушення вказаних правових норм Сільськогосподарське приватне підприємство "Оріон" за жовтень - листопад 2014 року не відшкодувало фактичні витрати на виплату та доставку пільгової пенсії у загальній сумі 1281,38 грн. Зазначена сума боргу підтверджується розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення", який відповідач отримав, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень.

Отже, відповідач отримав розрахунок управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області, який з моменту отримання є узгодженим та обов'язковими для виконання, оскільки відповідач його не оскаржив, тому він є обов'язковим для виконання, тобто, підлягають сплаті.

За таких обставин, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 128, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського приватного підприємства "Оріон" (с. Кодня, Житомирський район, р/р 26009050000292 в ЖФ ВАТ "Мегабанк" МФО 351629, ЄДРПОУ 31106287) на користь Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області (пл. Польова, 8, м. Житомир, 10009, р/р 25629301628 в ОПЕРВ Житомирського облуправління ВАТ "Державний Ощадний Банк України" МФО 311647, ЄДРПОУ 20405029) заборгованість у сумі 1281 (одна тисяча двісті вісімдесят одна) грн. 38 (тридцять вісім) коп.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О.Г. Попова

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

Щодо видачі ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності, а саме: депозитарної діяльності депозитарної установи, діяльності із зберігання активів пенсійних фондів, ПАТ «ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ», Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Щодо видачі ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме: депозитарної діяльності депозитарної установи, діяльності із зберігання активів інститутів спільного інвестування, діяльності із зберігання активів пенсійних фондів, ПАТ «ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ»

Заслужений професор Техаського A&M університету Ростислав Григорчук: «Американського вченого навіть світове визнання не звільняє від викладання в університеті»

Те, що ми не цінуємо свої таланти й дуже мало знаємо про співвітчизників, які, приміром, примножують наукову славу інших країн, на жаль, майже аксіома. Чомусь саме це спало на думку після розмови ...

Про анулювання ліцензії, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Про анулювання ліцензії Відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"( 1775-14 ) НАКАЗУЮ: 1. Анулювати ліцензію (серія АВ № 597925) публічного акціонерного товариства "Завод "Ленінська кузня" (04176, м. Київ, вул. Електриків, 26; ідентифікаційний код юридичної особи 14312364) на право провадження господарської діяльності з розроблення, виготовлення, ремонту і реалізації військової техніки та військової зброї в частині виготовлення, ремонту і реалізації військових кораблів; розроблення, виготовлення і реалізації гранатометів.

У Сумах вбили настоятеля Троїцького собору

Усереду ввечері біля Троїцького собору міста Суми було вбито настоятеля цього храму архимандрита Трифілія (ТрифонаГалана). Про труп чоловіка першим повідомив інспектор патрульної служби.

05145472d80649777fc2d927daedc5fb