Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромнейшее спасибо творцам этого сайта!!! Это на самом деле - находка! Так держать!!! Удачи!

Всем большое спасибо. Ваш интернет портал - без всякого сомнения на данный момент - неповторимый в своем роде. Здорово, что есть такие нужные интернет порталы. Интернет проект очень многофункционален в пользовании. На нем полезно работать - просто и быстро.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів, Міністерство доходів і зборів УкраїниМІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 07.10.2013  № 540
  2. Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів

    Відповідно до статті 15 Закону України "Про державну службу" ( 3723-12 ) та Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців( 169-2002-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, із змінами, з метою удосконалення процедури відбору кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів, НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити:

    1.1. Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — Порядок проведення конкурсу) (додаток 1);

    1.2. Склад Конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — Конкурсна комісія) (додаток 2);

    1.3. Порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів ( v0540810-13 ) (далі — Порядок проведення іспиту) (додаток 3);

    1.4. Перелік питань для проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — Перелік) (додаток 4).

    2. Конкурсній комісії керуватися у роботі Порядком проведення конкурсу, Порядком проведення іспиту та Переліком.

    3. Затвердити форми Екзаменаційного білета для складання іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів (додаток 5) та Екзаменаційної відомості проведення Конкурсною комісією іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів (додаток 6).

    4. Інформаційно-комунікаційному департаменту (Семченко О. В.) забезпечити оприлюднення Переліку питань для проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів згідно з додатком 4 на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.

    5. Координаційно-моніторинговому департаменту (Санжаревська І. С.) внести зміни до Репозиторія звітної і статистичної інформації Міністерства доходів і зборів України, затвердженого наказом Міндоходів від 06.09.2013 № 448.

    6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра — керівника апарату Левицького В. С.

    Міністр

    О. В. Клименко

    Додаток 1 до наказу Міндоходів 07.10.2013  № 540

    ПОРЯДОК проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів

    1. Загальні положення

    1.1. Конкурсний відбір на заміщення вакантних посад III-V категорій у апараті Міндоходів (далі — конкурс) здійснюється відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — Порядок), крім випадків, коли законами України встановлено інший порядок заміщення таких посад.

    1.2. Порядок розроблено відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців ( 169-2002-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, зі змінами.

    1.3. Конкурс повинен забезпечувати конституційне право рівного доступу громадян України до державної служби.

    1.4. Для проведення конкурсу утворюється Конкурсна комісія, до складу якої входять представники кадрової та юридичної служб, окремих структурних підрозділів апарату Міндоходів, секретар. Очолює Конкурсну комісію заступник Міністра — керівник апарату.

    1.5. Переведення на рівнозначну або нижчу посаду в апараті Міндоходів, а також просування по службі працівників, які зараховані до кадрового резерву чи успішно пройшли стажування у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, може здійснюватися без конкурсного відбору.

    2. Умови проведення конкурсу

    2.1. Умови проведення конкурсу в апараті Міндоходів визначаються Міністром доходів і зборів України. Рішення про проведення конкурсу приймається Міністром за наявності вакантних посад III-V категорій у апараті Міндоходів.

    2.2. До участі у конкурсі не допускаються особи, які:

  3. визнані в установленому порядку недієздатними;
  4. мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади державного службовця;
  5. у разі прийняття на службу будуть безпосередньо підпорядковані або підлеглі близьким особам;
  6. позбавлені права займати відповідні посади в установленому законом порядку на визначений термін;
  7. в інших випадках, установлених законами.
  8. 2.3. Особи, які подали необхідні документи для участі у конкурсі, є кандидатами на зайняття вакантної посади III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — кандидати).

    2.4. Конкурс проводиться поетапно:

    1) публікація у пресі та поширення через інші ЗМІ оголошення про проведення конкурсу;

    2) прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до відповідного рівня посади;

    3) проведення іспиту та відбір кандидатів.

    3. Оголошення про конкурс

    3.1. Департамент персоналу публікує у пресі та поширює через інші офіційні ЗМІ оголошення про проведення конкурсу не пізніше ніж за місяць до початку конкурсу.

    3.2. В оголошенні про проведення конкурсу повинні міститися такі відомості:

    1) найменування Міністерства із зазначенням місцезнаходження, адреси та номерів телефонів;

    2) назви вакантних посад із зазначенням, що додаткова інформація щодо основних функціональних обов'язків, розміру та умов оплати праці надається Департаментом персоналу;

    3) основні вимоги до кандидатів;

    4) термін прийняття документів (протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення про проведення конкурсу).

    В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству про державну службу.

    3.3. При заміщенні вакантних посад, призначення на які відповідно до законів України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України здійснюється за іншою процедурою, а також у разі прийняття керівником рішення про призначення осіб згідно з пунктом 1.5 Порядку у межах Міндоходів конкурс не оголошується.

    4. Прийом та розгляд документів для участі у конкурсі

    4.1. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до Конкурсної комісії такі документи:

    заяву про участь у конкурсі, в якій зазначається про ознайомлення заявника із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби;

  9. заповнену особову картку( z0181-13 ) (форма П-2 ДС) з відповідними додатками;
  10. дві фотокартки розміром 4 х 6 см (матового кольору);
  11. копії документів про освіту, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;

    декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру( 3206-17 ) за минулий рік за формою, передбаченою Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 );

  12. копію документа, який посвідчує особу;
  13. копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов'язаних).
  14. Особи, які працюють в апараті Міндоходів і бажають взяти участь у конкурсі, зазначених документів до заяви не додають.

    4.2. Особи можуть подавати додаткову інформацію щодо своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

    4.3. Забороняється вимагати відомості та документи, подання яких не передбачено законодавством.

    4.4. Секретар Конкурсної комісії перевіряє подані документи на відповідність встановленим для кандидатів вимогам згідно із Порядком організації проведення спеціальної перевірки( 33/2012 ), затвердженим Указом Президента України від 25 січня 2012 року № 33/2012, та Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ).

    4.5. Особи, документи яких не відповідають встановленим вимогам, за рішенням голови Конкурсної комісії до конкурсу не допускаються, про що їм повідомляє секретар Конкурсної комісії з відповідним обґрунтуванням. Якщо кандидат наполягає на участі у конкурсі за таких обставин, він допускається до конкурсу, а остаточне рішення приймає Конкурсна комісія.

    4.6. Особа, яка подала недостовірні відомості, до участі в конкурсі не допускається.

    4.7. Подані документи і матеріали Конкурсної комісії зберігаються у Департаменті персоналу.

    5. Проведення іспиту та відбір кандидатів

    5.1. Іспит проводиться Конкурсною комісією з метою об'єктивної оцінки знань і здібностей кандидатів на посади державних службовців.

    5.2. Департамент персоналу Міндоходів за погодженням з головою Конкурсної комісії визначає дату проведення іспиту та повідомляє кандидатів про місце і час проведення.

    5.3. Під час іспиту перевіряються знання Конституції України( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ) та "Про засади запобігання та протидії корупції"( 3206-17 ), законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурних підрозділів Міндоходів.

    5.4. Кандидати, які не склали іспит, не можуть бути рекомендовані Конкурсною комісією для призначення на посаду.

    5.5. Конкурсна комісія на підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту та співбесіди з кандидатами, які успішно склали іспит, здійснює відбір осіб для зайняття вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів.

    5.6. Інші кандидати, які успішно склали іспит, але не відібрані для призначення на посади, у разі їх згоди за рішенням Конкурсної комісії можуть бути рекомендовані для зарахування до кадрового резерву в апараті Міндоходів і протягом року прийняті на вакантну рівнозначну або нижчу посаду без повторного конкурсу.

    Якщо за результатами конкурсу не відібрано жодного з кандидатів для призначення на посаду, Конкурсна комісія не може рекомендувати цих кандидатів до кадрового резерву.

    5.7. Якщо жоден з кандидатів не рекомендований Конкурсною комісією для зайняття вакантної посади III-V категорій в апараті Міндоходів, оголошується повторний конкурс.

    5.8. Засідання Конкурсної комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж 2/3 складу.

    5.9. Рішення приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Конкурсної комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Конкурсної комісії.

    У рішенні Конкурсної комісії, що подається Міністру, обов'язково зазначаються пропозиції щодо призначення конкретного кандидата на вакантну посаду III-V категорій у апараті Міндоходів та визначаються кандидатури для зарахування до кадрового резерву.

    5.10. Засідання Конкурсної комісії оформляється протоколом, який складає секретар Конкурсної комісії. Протокол підписується всіма присутніми на засіданні членами Конкурсної комісії і подається Міністру не пізніше ніж через два дні після голосування. Кожний член комісії може додати до протоколу пропозиції.

    5.11. Секретар Конкурсної комісії повідомляє кандидатів про результати протягом трьох днів після завершення конкурсу.

    5.12. Рішення про призначення на посаду державного службовця та зарахування до кадрового резерву приймає Міністр на підставі пропозиції Конкурсної комісії протягом місяця з дня прийняття рішення.

    5.13. Рішення Конкурсної комісії може бути оскаржене Міністру протягом трьох днів після ознайомлення з цим рішенням.

    5.14. Рішення Міністра може бути оскаржене у порядку, визначеному законодавством.

    Директор Департаменту персоналу

    Е. В. Сазонова

    Додаток 3 до наказу Міндоходів 07.10.2013  № 540

    ПОРЯДОК проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів

    1. Загальні положення

    1.1. Порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів (далі — Порядок) визначає правові та організаційні засади проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів, як одного з етапів конкурсу, що проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців( 169-2002-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169.

    1.2. Порядок розроблено відповідно до Загального порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців( z0930-11 ), затвердженого наказом Головного управління державної служби України від 08.07.2011 № 164 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.07.2011 за № 930/19668.

    1.3. Мета проведення іспиту — об'єктивна оцінка знань та здібностей кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів.

    1.4. Іспит проводиться Конкурсною комісією для відбору кандидатів на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів.

    1.5. Іспит проходять кандидати на заміщення вакантних посад, документи яких відповідають установленим вимогам щодо прийняття на державну службу.

    1.6. Об'єктивність проведення іспиту забезпечується рівними умовами (тривалість іспиту, зміст та кількість питань, підрахунок результатів) та відкритістю інформації про них, єдиними критеріями оцінки.

    1.7. Проведення іспиту для кандидатів на заміщення вакантних посад передбачає перевірку та оцінку їх знань Конституції України ( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ) та "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ), законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурного підрозділу.

    Перелік питань для перевірки знання Конституції України ( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ) та "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ), основ податкового та митного законодавства, законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурного підрозділу (далі — Перелік) наведено у додатку 4 до наказу Міндоходів від ____________ 2013 № ___ "Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів".

    1.8. Переліки питань можуть публікуватися у відповідних друкованих засобах масової інформації, розміщуватися на веб-порталі Міндоходів та надаватися для ознайомлення всім учасникам конкурсу при поданні документів для участі у конкурсі.

    1.9. Екзаменаційні білети складаються за формою, визначеною у додатку 5 до наказу Міндоходів від ____________ 2013 № ___ "Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад III-V категорій в апараті Міндоходів" та затверджуються головою Конкурсної комісії. До кожного білета включаються 5 питань — по одному питанню для перевірки знання Конституції України( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ), "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ) та два питання для перевірки знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурних підрозділів.

    1.10. Питання 1 — 3 в екзаменаційних білетах містять запитання, визначені у розділах I — III, питання 4, 5 — у розділі IV Переліку.

    1.11. Кількість білетів має бути не менше 15.

    1.12. Процедура складання іспиту має три етапи:

  15. організаційна підготовка до іспиту;
  16. складання іспиту;
  17. оцінювання та підбиття підсумків іспиту.
  18. 1.13. Департамент персоналу за погодженням з головою Конкурсної комісії визначає дату проведення іспиту, секретар Конкурсної комісії повідомляє кандидатів про місце і час проведення іспиту.

    2. Організаційна підготовка до іспиту

    2.1. Організаційна підготовка до іспиту проводиться у день проведення іспиту з усіма кандидатами на заміщення вакантних посад.

    2.2. Секретар Конкурсної комісії інформує про тривалість та процедуру складання іспиту.

    2.3. До початку іспиту секретар Конкурсної комісії відповідає на запитання кандидатів щодо процедури іспиту. Інформація секретаря про умови складання іспиту має бути повною та достатньою для кандидатів. Секретар повинен упевнитися, що всі кандидати зрозуміли умови іспиту, в іншому випадку — надати додаткові пояснення. У разі виникнення спірні питання мають бути вирішені головою Конкурсної комісії.

    3. Складання іспиту

    3.1. Під час підготовки відповідей на запитання екзаменаційного білета мають бути присутніми не менше трьох членів Конкурсної комісії.

    3.2. Іспит складається одночасно для кандидатів на заміщення однієї вакантної посади. У разі невеликої кількості кандидатів та за наявності відповідних умов, передбачених пунктом 3.3 цього розділу, іспит може проводитися одночасно на заміщення декількох вакантних посад.

    3.3. Приміщення для складання іспиту має відповідати умовам розміщення, що унеможливлює спілкування кандидатів між собою та забезпечує індивідуальну підготовку відповідей на питання білета. Кандидати не можуть самостійно залишати приміщення до закінчення іспиту.

    3.4. Іспит складається письмово за екзаменаційними білетами, які пропонуються кандидату на вибір і відкриваються у присутності кандидатів на заміщення вакантних посад під час складання іспиту.

    3.5. Іспит складається державною мовою.

    3.6. При підготовці відповідей на питання білета записи здійснюються на аркуші із штампом "Міністерство доходів і зборів України". Перед відповіддю обов'язково вказуються прізвище, ім'я та по батькові кандидата, номер білета та питання, зазначені у білеті.

    Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата складання іспиту.

    3.7. Загальний час для підготовки відповіді на екзаменаційний білет становить 60 хвилин.

    4. Оцінювання та підбиття підсумків іспиту

    4.1. Для оцінки знань кандидатів використовується п'ятибальна система.

    П'ять балів виставляються кандидатам, які виявили глибокі знання Конституції України( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ), "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ) та успішно справилися із запитаннями щодо основ податкового та митного законодавства, законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурного підрозділу.

    Чотири бали виставляються кандидатам, які виявили відповідні знання Конституції України( 254к/96-ВР ), Законів України "Про державну службу"( 3723-12 ), "Про засади запобігання і протидії корупції"( 3206-17 ) і достатньо володіють знаннями основ податкового законодавства та законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень структурного підрозділу.

    Три бали виставляються кандидатам, які виявили розуміння поставлених питань у достатньому для подальшої роботи обсязі.

    Два бали виставляються кандидатам, які розуміють основні поняття нормативно-правових актів, але під час відповіді допустили значну кількість помилок.

    Один бал виставляється кандидатам, які не відповіли на питання у встановлений час.

    4.2. Після закінчення відведеного для складання іспиту часу проводиться перевірка та оцінювання відповідей всіма членами Конкурсної комісії.

    Члени Конкурсної комісії приймають спільне рішення щодо оцінки відповіді на кожне питання екзаменаційного білета. Такі оцінки виставляються на аркуші з відповідями кандидата.

    4.3. Підбиття підсумків здійснюється шляхом додавання балів за кожне питання і занесення загальної суми балів в екзаменаційну відомість (додаток 5 до наказу Міндоходів від ____________ 2013 № ___ "Про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад III-V категорій у апараті Міндоходів"). З результатами іспиту кандидат ознайомлюється під підпис в екзаменаційному білеті.

    4.4. Аркуші з відповідями кандидатів зберігаються разом з іншими матеріалами та документами Конкурсної комісії у Департаменті персоналу відповідно до вимог чинного законодавства.

    4.5. Кандидати, які набрали загальну суму балів не нижчу 50 відсотків максимальної суми балів, що може бути виставлена при наданні відповідей, вважаються такими, що успішно склали іспит.

    4.6. Кандидати, які не склали іспит, не можуть бути рекомендовані Конкурсною комісією для призначення на посаду.

    4.7. Результати іспиту можуть бути оскаржені відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців III-V категорій в апараті Міндоходів.

    Директор Департаменту персоналу

    Е. В. Сазонова

    {Додатки 2, 4, 5, 6 не наводяться}

    {Текст взято з сайту Міндоходів України http://minrd.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Суд приступил к рассмотрению вопроса об ответчике в деле по обжалованию решений съезда адвокатов

    Как передает корреспондент «ЮП», окружной административный суд рассматривает вопрос об ответчике в деле по обжалованию решений съезда адвокатов Украины. Лидия Изовитова, присутствующая как свободный ...

    Семьи жертв MH17 подадут в суд на Украину

    Близкие родственники немцев, которые погибли в авиакатастрофе малайзийского пассажирского самолета на Донетчине 17 июля, намерены предъявить иск к Украине в Европейский суд по правам человека. ...

    Киевский фуникулер закрывают на ремонт

    С 1 сентября киевский фуникулер закроют на ремонт, который продлится до 1 октября

    Маріупольські правоохоронці рятують людей від загибелі на морозі

    Працівники Державтоінспекції Маріуполя спільно з комунальними службами міста ведуть рятувальні роботи на трасі Донецьк-Маріуполь. Міліціонери дістають із снігових заметів транспортні засоби, ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb