Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Огромное спасибо за этот огромнейший труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей.

Добрый день!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Митниця добро не дає?

    Митниця добро не дає?

    Росіяни включили в «групу ризику» всіх українських експортерів. Це стало для них повною несподіванкою

    Оскільки спроби політичного тиску на українську владу, щоб змусити її змінити стратегічний курс руху з європейського на євразійський, успіхом не увінчалися, у Москві вирішили вдатися до дієвішого і відчутнішого для України кроку: блокування українського експорту на російську територію.

    Якщо раніше російське вето на ввезення української продукції робилося вибірково і стосувалося окремих товарів, то з 14 серпня, як зазначається у зверненні Федерації роботодавців до глави українського уряду, Федеральна митна служба РФ включила до так званої групи ризику товари всіх без винятку українських експортерів. І хоч українське Міндоходів, якому підпорядковуються всі митні пости, не підтвердило і не спростувало цієї інформації, це за нього зробили безпосередні експортери української продукції. Зокрема про фінансові втрати у зв’язку з посиленням перевірок на російській митниці йдеться у повідомленні групи «Метінвест». Як зазначається в ньому, російська митниця почала проводити суцільний огляд з переважуванням усього металу, а також в деяких випадках вимагати відбору проб, у результаті яких порушується цілісність металопродукції.

    Це обертається для компанії серйозними фінансовими втратами. Компанія також заявляє про масові перевірки достовірності сертифікатів походження імпортованої з України металопродукції з подальшим їх відправленням на експертизу до Москви, яка може тривати до 2 місяців. Внаслідок таких зриваються строки поставок, що веде до підриву ділової репутації та матеріальних збитків як українських постачальників, так і російських імпортерів.

    Через затримки на кордоні зриваються терміни постачання української продукції. Фото з сайтуpravdapskov.ru

    Кому це вигідно?

    Відомо також, що на експорт у Росію припадає не менш як 80 відсотків обсягу міжнародної торгівлі свіжою та переробленою плодоовочевою продукцією з України. У зв’язку з цим, як повідомляє АПК-Інформ, зупинка експорту загрожує Україні втратою близько 30 мільйонів доларів виручки, яку країна щороку отримує від експорту свіжої плодоовочевої продукції. Причиною зупинки експорту стала жорсткість перевірок овочів і фруктів на російській митниці фітосанітарних служб. До того ж для повного оформлення потрібен дозвіл від Федеральної митної служби РФ, на отримання якого може знадобитися кілька днів. У зв’язку з цим на російській митниці сформувалися великі черги українських фур зі свіжими овочами та фруктами. Компанії, які не встигли завантажити машини, згідно з укладеними контрактами з російськими покупцями, повністю припинили роботу в цьому напрямку. Тож з урахуванням нововведень, зокрема значним зростанням розцінок на оформлення митних вантажів постачати продукцію на експорт до Росії стало зовсім невигідно. У цьому разі найбільша небезпека підстерігає тепличну галузь України. Для неї неможливість експортувати свою продукцію може призвести до масових банкрутств найбільших тепличних комбінатів країни.

    Про труднощі з проходженням митного контролю і затримання продукції на російському митному кордоні заявили також представники Інкерманського заводу марочних вин, інших українських підприємств-експортерів. При цьому російська сторона не бере в розрахунок, що замінити продукцію, яка надходить з України, нічим. Тож напрошується висновок, що тамтешній владі політичні амбіції важливіші від інтересів своїх співгромадян та підприємств, які потерпатимуть від такої політики. Окрім того, така політика веде аж ніяк не до зближення між країнами. Адже в соціальних мережах українські користувачі вже почали поширювати заклики до бойкотування російського імпорту.

    Коли «мухи і котлети» розділять?

    На цьому тлі цікава реакція російської сторони. Зокрема в заяві прес-служби російського уряду, яка, очевидно, відображає позицію російського Прем’єра, зазначено: «В уряді стурбовані ситуацією, що склалася, оскільки це позначається на торгово-економічних зв’язках. Але це рішення митних органів, а на рівні уряду жодних рішень щодо регулювання імпорту з України не приймалося». Але ж митна служба, як відомо, — не найвища інстанція в Російській Федерації. Тож така ініціатива, хай і негласно, могла йти лише від однієї особи, яка є «царем і богом і головним суддею» в Росії у відповідь на позицію України щодо приєднання її до зони вільної торгівлі з ЄС і її небажання приєднатися до Митного союзу. Частково це підтвердив голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький під час виступу в ефірі радіо «Ехо Москви». «Україна, на жаль, поки що не член Митного союзу, і хоча у нас є угода про зону вільної торгівлі, для деяких товарів питання імпорту в РФ вирішуються якісно складніше, ніж вирішувалися б, якби Україна входила до МС хоч би у форматі «3+1», — зазначив він.

    У принципі, нічого нового: в Москві протягом останніх років неодноразово заявляли, що Україна може отримати всі вигоди від співпраці з Митним союзом тільки за умови повноцінного членства. Нині ж настала нова фаза «умовлянь»: не допустити нашу державу до асоційованого членства в ЄС. При цьому ми маємо чергове підтвердження того, що будь-які угоди, підписані з російською стороною, варті не більше, ніж папір, на якому їх написано. Мало того, що Кремль ігнорує зобов’язання, взяті під час вступу до СОТ, там, по суті, забули свої зобов’язання 1992 року. Адже ще 21 рік тому офіційна Москва зобов’язалася не застосовувати проти України будь-якого тиску, зокрема економічного, в обмін на відмову України від третього в світі за величиною ядерного арсеналу.

    Очевидно, політика й економіка нарешті перестануть бути російським вінегретом з «мух і котлет» лише тоді, коли Україна остаточно закріпиться в ЄС, із яким офіційна Москва змушена рахуватися хоча б тому, що на європейські країни припадає набагато більше її експорту, ніж на держави колишнього СРСР. Тож, український уряд з огляду на те, що РФ — найбільший ринок збуту українських товарів, безперечно робитиме все для врегулювання ситуації. Головне, щоб російська сторона теж зрозуміла, що від так званих торговельних воєн втрат зазнає не лише українська економіка, а й російський споживач.

    ОФІЦІЙНО

    Прем’єр-міністр України Микола Азаров вимагає активізувати роботу з наближення технічних регламентів Митного союзу та України. Про це глава уряду заявив під час робочої поїздки на Луганщину.

    «У нас зараз виникають певні труднощі, пов’язані із утворенням, структуруванням Митного союзу, з’являються відмінності у підходах. Саме тому надзвичайно важливо зараз активізувати і продовжити нашу співпрацю з країнами Митного союзу особливо в частині зближення у галузі технічних регламентів, угод, які регулюють митні процедури. І зараз ми над цим активно працюємо».

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Технічний опис сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційної картки до сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства ( z1885-12 ) освіти і науки, молоді( z1885-12 ) та спорту України( z1885-12 ) 22.10.2012  № 1130( z1885-12 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2012 р. за № 1889/22201

    Літак «Аерофлоту» екстрено посадили в Рейк'явіку через загрозу вибуху

    В Ісландії здійснив екстрену посадку літак Аерофлоту Airbus A330, що виконував рейс Нью-Йорк Москва, через загрозу вибуху.

    Уряд затвердив порядок відшкодування вартості ліків для гіпертоніків

    Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову № 907 Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, повідомляє прес-служба ...

    Щодо засвідчення здійснення санітарно-епідеміологічного контролю вантажів та транспортних засобів у пунктах пропуску через державний кордон, пунктах контролю та на митній території України, Державна санітарно-епідеміологічна служба України

    Головному лікарю ДЗ "Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України" Головному державному санітарному лікарю АР Крим, головним державним санітарним лікарям областей, міст Києва і Севастополя, на водному, залізничному, повітряному транспорті, об'єктів з особливим режимом роботи Державній митній службі України

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb