Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот интернет сайт здоровский! работал на нем очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот сайт ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще!

Просто отличный сайт! Хорошенький сайтик! Очень здорово. Всё доступно и просто. Благодарю за профессиональный сервис!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Порядку надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності, форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, Міністерство охорони здоров'я УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 24.05.2013  № 423
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 червня 2013 р. за № 1095/23627

    Про затвердження Порядку надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності, форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення

    Відповідно до статей 8, 33 Основ законодавства України про охорону здоров’я ( 2801-12 ), підпункту 6.21 підпункту 6 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України( 467/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, з метою уніфікації вимог до обсягів і якості надання акушерської та гінекологічної допомоги НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити:

    1.1. Порядок надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності, що додається.

    1.2. Форму первинної облікової документації № 002-1/о ( z1096-13 ) «Направлення на госпіталізацію вагітної жінки для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів» та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

    1.3. Форму первинної облікової документації № 028-2/о ( z1097-13 ) «Направлення вагітної жінки на комісію Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів» та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

    1.4. Форму первинної облікової документації № 028-3/о ( z1098-13 ) «Висновок комісії Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів» та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

    1.5. Форму первинної облікової документації № 003-1/о ( z1099-13 ) «Медична карта переривання вагітності» та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

    1.6. Форму первинної облікової документації № 035-1/о ( z1100-13 ) «Журнал  реєстрації видачі висновків комісії Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів» та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

    1.7. Положення( z1101-13 ) про комісію Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів, що додається.

    1.8. Інформовану добровільну згоду вагітної жінки на проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності ( z1095-13 ), що додається.

    2. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити:

    2.1. Впровадження цього наказу в діяльність державних та комунальних закладів охорони здоров’я, рекомендовано для приватних закладів охорони здоров’я.

    2.2. Надання медичної допомоги вагітним жінкам з небажаною вагітністю у підпорядкованих закладах охорони здоров’я відповідно до цього наказу.

    3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров'я України від 20 липня 2006 року № 508( z1155-06 ) «Про затвердження Інструкції про порядок проведення операції штучного переривання вагітності, форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 жовтня  2006 року за № 1155/13029.

    5. Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги (М. Хобзей) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

    6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

    Міністр

    Р. Богатирьова

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 24.05.2013 № 423

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 червня 2013 р. за № 1095/23627

    ПОРЯДОК надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності

    І. Загальні положення

    1.1. Цей Порядок визначає перелік заходів та послуг з профілактики небажаної вагітності, проведення операції (процедури) штучного її переривання та попередження можливих ускладнень.

    1.2. Цей Порядок є обов'язковим для всіх акредитованих закладів охорони здоров’я. Обов’язково впровадження в діяльність державних та комунальних закладів охорони здоров’я, рекомендовано для приватних закладів охорони здоров’я.

    1.3. Комплексна медична допомога вагітній жінці під час небажаної вагітності — організація заходів щодо надання якісної та ефективної медичної допомоги у закладах охорони здоров’я з метою профілактики для уникнення надалі небажаної вагітності, проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності та попередження можливих ускладнень.

    1.4. У випадку прийняття вагітною жінкою рішення про проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності обов’язково проводиться доабортне консультування відповідно до клінічного протоколу «Комплексна медична допомога під час небажаної вагітності» ( v1177282-10 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31 грудня 2010 року № 1177 (далі — Клінічний протокол).

    1.5. Профілактика для уникнення надалі небажаної вагітності здійснюється через інформування жінок, надання консультацій та рекомендацій із застосування сучасних методів планування сім’ї, розробки та поширення інформаційних матеріалів з питань попередження незапланованої вагітності.

    1.6. Діагностика вагітності та обстеження вагітної жінки (у випадку прийняття жінкою рішення про її переривання) проводяться відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    1.7. Дані загального та гінекологічного обстеження і результати досліджень вносяться до форми первинної облікової документації № 025/о «Медична карта амбулаторного хворого № ___»( z0669-12 ) (далі — форма № 025/о), затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14 лютого 2012 року № 110( z0661-12 ) (далі — наказ МОЗ України № 110), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974.

    1.8. Проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності у вагітної жінки віком до 14 років або у недієздатної особи здійснюється за заявою її законних представників. Штучне переривання вагітності у вагітної жінки, яка досягла 14 років, здійснюється за її згодою відповідно до статті 284 Цивільного кодексу України( 435-15 ).

    1.9. Заклади охорони здоров’я після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності жінкам, які працюють, видають їм листок непрацездатності відповідно до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян( z1005-01 ), затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 листопада 2001 року № 455, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 4 грудня 2001року за № 1005/6196.

    1.10. Після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності обов’язково проводиться післяабортне консультування відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    1.11. Після штучного переривання першої небажаної вагітності жінкам з резус-негативним типом крові обов’язково проводиться імунізація антирезусним імуноглобуліном відповідно до клінічного протоколу «Ведення вагітності у жінок з імунними конфліктами»( v0676282-04 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31 грудня 2004 року № 676.

    1.12. У випадку ускладнень, які виникли під час або після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, заповнюється форма первинної облікової документації № 025-2/о «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів»( z0670-12 ) (далі — форма № 025-2/о), затверджена наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ).

    1.13. Жінки, у яких виникли ускладнення під час або після проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності, підлягають диспансерному спостереженню відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    1.14. На кожну жінку, яка підлягає диспансерному нагляду, заповнюється форма первинної медичної документації № 030/о «Контрольна карта диспансерного нагляду»( z0671-12 ), затверджена наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ), де зазначаються діагноз, з приводу якого вона взята на облік, частота оглядів, методи обстеження та лікування відповідно до стандартів надання акушерсько-гінекологічної допомоги згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 15 липня 2011 року № 417( v0417282-11 ) «Про організацію амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні».

    ІІ. Переривання небажаної вагітності у строк до 12 тижнів вагітності

    2.1. Операція (процедура) штучного переривання небажаної вагітності проводиться за місцем звернення вагітної жінки в акредитованих закладах охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів із застосуванням безпечних методик відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    2.2. При направленні пацієнтки до акредитованих закладів охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів видається форма первинної облікової документації № 028/о «Консультаційний висновок спеціаліста»( z0683-12 ), затверджена наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ), зі штампом закладу охорони здоров’я, в якому зазначаються найменування закладу охорони здоров’я, до якого направляється вагітна жінка для переривання вагітності, строк вагітності, а також результати обстеження, проведені відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    2.3. Операція (процедура) штучного переривання небажаної вагітності здійснюється після обов’язкового підписання вагітною жінкою інформованої добровільної згоди вагітної жінки на проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності за формою, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 травня 2013 року № 423.

    2.4. Операція (процедура) штучного переривання небажаної вагітності здійснюється лікарями-акушерами-гінекологами акредитованих закладів охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів, які мають відповідні підготовку та досвід.

    2.5. У разі переривання вагітності лікарями-акушерами-гінекологами в амбулаторному закладі відомості вносяться до форми № 025/о ( z0669-12 ) за даними форми первинної облікової документації № 069/о «Журнал запису амбулаторних операцій (процедур)»( z0679-12 ), затвердженої наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ), та до форми первинної облікової документації № 003-1/о «Медична карта переривання вагітності», затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 травня 2013 року № 423 (далі — форма № 003-1/о).

    2.6. Форма № 003-1/о заповнюється у всіх випадках переривання вагітності строком до 12 тижнів, крім абортів за медичними показаннями за наявності тяжких супутніх захворювань. У цих випадках заповнюється форма первинної облікової документації № 003/о «Медична карта стаціонарного хворого» ( z0662-12 ), затверджена наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ) (далі — форма № 003/о).

    У випадках виникнення ускладнень під час або після операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, що вимагають надалі перебування жінки в стаціонарі, записи здійснюються у формі № 003/о( z0662-12 ). Відповіді повинні бути надані на всі зазначені в карті запитання шляхом підкреслювання і вписування інформації, якої бракує.

    2.7. У разі переривання небажаної вагітності лікарями-акушерами-гінекологами в гінекологічному стаціонарі відомості вносяться до форми первинної облікової документації № 001/о «Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації»( z0661-12 ) (далі — форма № 001/о), до форми первинної облікової документації № 008/о «Журнал запису оперативних втручань у стаціонарі»( z0665-12 ) (далі — форма № 008/о), затверджених наказом МОЗ України № 110( z0661-12 ), та до форми № 003-1/о.

    2.8. У випадку виникнення ускладнень під час або після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності в амбулаторних умовах вагітна жінка терміново госпіталізується до стаціонарного відділення акредитованого закладу охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів.

    ІІІ. Переривання вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів вагітності

    3.1. Штучне переривання небажаної вагітності здійснюється відповідно до Переліку підстав, за наявності яких можливе штучне переривання вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів( 144-2006-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2006 року № 144 (далі — Перелік).

    Штучне переривання небажаної вагітності за наявності підстав немедичного характеру, зазначених у Переліку( 144-2006-п ), здійснюють за заявою вагітної жінки або її законних представників (для неповнолітньої, недієздатної особи) та згідно з наданими документами, які підтверджують ці обставини.

    У разі виявлення у вагітної жінки медичних показань, що не зазначені в Переліку, але за наявності яких продовження вагітності та пологи становлять загрозу для її здоров'я або життя, операція (процедура) штучного переривання вагітності здійснюється на підставі висновку консиліуму лікарів. У випадку виникнення невідкладних станів (маткова кровотеча тощо) медична допомога надається за місцем звернення пацієнта.

    3.2. Після встановлення показань до переривання вагітності та проведення обстеження відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ) вагітній жінці видається направлення до комісії Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з метою визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності за формою первинної облікової документації № 028-2/о «Направлення вагітної жінки на комісію Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів» (далі ? форма № 028-2/о), затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 травня 2013 року № 423.

    3.3. Комісією Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій після вивчення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності заповнюється форма первинної облікової документації № 028-3/о «Висновок комісії Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів», що фіксується у формі первинної облікової документації № 035-1/о «Журнал реєстрації видачі висновків комісії Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з визначення показань для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів», видається направлення за формою первинної облікової документації № 002-1/о «Направлення на госпіталізацію вагітної жінки для проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, строк якої становить від 12 до 22 тижнів», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24 травня 2013 року № 423, до стаціонару, де буде здійснено операцію (процедуру) штучного переривання небажаної вагітності.

    3.4. Інформація щодо кожної вагітної жінки, яка госпіталізується для проведення операції (процедури) штучного переривання вагітності, заноситься до форми первинної облікової документації № 002/о «Журнал обліку приймання вагітних, роділь та породіль»( za221-06 ), затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 лютого 2006 року № 67( z0221-06 ), зареєстрованим у Міністерстві юстиції 2 березня 2006 року за № 221/12095, або до форми первинної облікової документації № 001/о «Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації»( z0661-12 ), затвердженої наказом МОЗ України № 110.

    3.5. На кожну вагітну жінку заповнюється форма № 003/о ( z0662-12 ).

    3.6. Операція (процедура) штучного переривання небажаної вагітності здійснюється лікарями-акушерами-гінекологами із застосуванням безпечних методик в акредитованих закладах охорони здоров’я ІІІ рівня, які пройшли відповідну підготовку та мають стаж роботи за фахом відповідно до Клінічного протоколу( v1177282-10 ).

    3.7. Відомості про проведену операцію (процедуру) штучного переривання небажаної вагітності заносяться до форми № 008/о( z0665-12 ).

    3.8. Після проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності у разі встановлення вроджених вад розвитку плода, несумісних із життям, в обов’язковому порядку проводиться розтин плода. Результат патолого-анатомічного висновку додається до форми № 003/о( z0662-12 ) та зазначається у виписному епікризі.

    3.9. У випадку проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності з приводу вроджених вад розвитку плода вагітна жінка направляється для подальшого обстеження до медико-генетичної консультації.

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. Хобзей

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 24.05.2013 № 423

    ІНФОРМОВАНА ДОБРОВІЛЬНА ЗГОДА вагітної жінки на проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності

    Я, що нижче підписалась, ________________________________, прошу провести мені                                                                      (прізвище, ініціали)

  3. операцію (процедуру) штучного переривання небажаної вагітності.
  4. Я після отримання інформації у зрозумілій мені формі щодо наслідків операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності прийняла рішення про переривання вагітності свідомо, за своїм бажанням, без примусу або впливу будь-кого і мала достатньо часу для обмірковування та прийняття рішення.

    Я отримала повну інформацію у зрозумілій мені формі про методи переривання вагітності, зокрема: медикаментозний, мануальної вакуум-аспірації, електричної вакуум-аспірації, розширення шийки матки та кюретажу (вишкрібання) порожнини матки.

    На основі отриманої інформації обираю _____________________________ метод переривання вагітності.

    Я отримала повну інформацію у зрозумілій мені формі про методи знеболювання, зокрема: прийом знеболювальних засобів, місцева анестезія з місцевим знеболювальним лікарським засобом, місцева анестезія в поєднанні з атаралгезією, внутрішньовенний наркоз.

    На основі отриманої інформації обираю _____________________________ метод знеболювання.

    Я усвідомлюю, що штучне переривання небажаної вагітності є медичною операцією (процедурою), деталі якої мені були докладно пояснені, і є можливий ризик ускладнень: неповний аборт, кровотеча, перфорація матки, інфекційні ускладнення, плацентарний поліп, безпліддя.

    Я розумію, що у разі виникнення певних ознак (кровотеча, повна відсутність кров’яних виділень після аборту, підвищення температури тіла, вагінальні виділення з неприємним запахом, різкий, тривалий біль у животі, що посилюється) я повинна негайно звернутись по медичну допомогу до вказаного мені закладу охорони здоров’я.

    Я знаю, що повинна відвідати лікаря-акушера-гінеколога через 10-14 днів після операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності.

    Я отримала повну інформацію щодо засобів попередження наступної вагітності.

    ____________________________ (прізвище, ініціали пацієнтки)

    ____________ (підпис)

    __________________ (дата)

    ____________________________ (прізвище, ініціали пацієнтки)

    ____________ (підпис)

    _________________ (дата)

    __________ Примітки:

    1. Інформована згода заповнюється вагітною жінкою, яка звернулася до закладу охорони здоров’я та дає згоду на проведення операції (процедури) штучного переривання небажаної вагітності, у присутності лікуючого лікаря даного закладу охорони здоров’я.

    2. Вагітна жінка-пацієнт власноручно зазначає свої прізвище, ім’я, по батькові; лікуючий лікар доводить інформацію щодо операції (процедури) переривання небажаної вагітності, надає в доступній формі інформацію про ймовірний перебіг операції (процедури), наслідки, можливі ускладнення.

    3. Згода вагітної жінки на запропоновану операцію (процедуру) засвідчується її підписом та підписом лікуючого лікаря.

    4. Інформована згода додається до форми первинної облікової документації № 003-1/о «Медична карта переривання вагітності», затвердженої наказом МОЗ України від 24 травня 2013 року № 423.

    5. Строк зберігання інформованої згоди — 25 років.

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. Хобзей

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про затвердження Положення про підтримку ліквідності Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках, Національний банк України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2013 р. за № 1578/24110 Про затвердження Положення про підтримку ліквідності Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках

    У Луганську в зіткненні двох легковиків загинуло троє людей

    12 січня, о 20 годині 20 хвилин, у Луганську на вулиці Павлівська сталася дорожньо-транспортна пригода, що вартувала життя трьом людям.

    Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 495-4/о «Журнал протоколів формування міні-пулів та проведення досліджень на наявність нуклеїнових кислот збудників гемотрансмісивних інфекцій методом NАT», Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров'я України 19.02.2013  № 134 Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. Хобзей ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров'я України 19.02.2013  № 134

    Член Совета судей Украины А.Джабурия зачислен в кадровый резерв на замещение админдолжностей

    На состоявшемся 1 октября с. г. заседании, кроме всего прочего, Совет судей административных судов Украины рассмотрел вопрос о зачислении в резерв судей на замещение административных должностей ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb