Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы умнички!!! Так хочется пожелать Вам творческих успехов!

Ребята супер!!! Все что делаете для всех пользователей необходимо!!!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Навіщо нам європейські цінності?

    Навіщо нам європейські цінності?Києва для «Урядового кур’єра»

    І серед політиків, і в суспільстві співіснують дві фактично протилежні точки зору. Прихильники першої стверджують, що незалежна Україна за своєю суттю —— європейська держава не тільки географічно, а й ментально, яку багатовікова залежність від Росії тимчасово відрізала від європейськості.

    Інша точка зору: наша країна — абсолютно своєрідна, і вона повинна йти своїм власним, неєвропейським шляхом, зберігаючи саме ті цінності, що склалися за останні десятиліття.

    Спробую переконати, що нам, українцям, не дуже й потрібні європейські цінності. Для цього порівняю деякі фрагменти навколишньої дійсності.

    Тим, що у них, європейців, на вулицях чисто й затишно, ми не дуже переймаємося. Нехай наші спальні райони і зупинки транспорту занедбані, але це дає нам можливість спокійно кидати недопалки, порожні пляшки та інше сміття скрізь, де заманеться, не шукаючи поодинокі урни. Нехай у наших парках і скверах вони хоч і є, зате поряд на лавочках можна пити пиво, лузати насіння, спльовуючи під ноги. Зручно? Авжеж.

    А що у них? Якісь баки з окремими секціями: для пластику, металу, паперу та харчових відходів. Чи це так важливо?

    У них автобуси чисті, водії у білих сорочках з краватками, рух — точно за розкладом, який демонструється на зупинках на світлових табло. Але в нас чи не найдешевший у Європі транспорт. Можна взагалі спробувати проїхати без квитка, а за сверблячки в руках — порізати сидіння або залишити на ньому автограф.

    За кордоном на дорогах — якісний асфальт, чітка розмітка. А в нас можна ввімкнути «аварійку», зупинитися на перехресті і спокійно піти по цигарки. І взагалі наші водії мають значно більше можливостей порушувати правила дорожнього руху, бо штрафами навряд чи їх налякаєш, а з даішниками можна домовитися. А якщо ти на крутій тачці, то навряд чи й зупинятимуть.

    Їхня судова система не вибіркова до громадян: відповідно до букви закону ставиться і до олігархів, і до чиновників найвищих рангів. У наших умовах, якщо втрапив до номенклатурної «макітри», випасти з неї практично неможливо. І хай навіть у чомусь провинився.

    До першого класу європейських шкіл приймають усіх дітей без обмежень. А щоб вступити до нашої київської школи, потрібно пройти цілу систему відбору, коли перевіряють і підготовку знань дитини, і фінансові можливості її батьків, і ще багато чого іншого. Але радіємо і гордимося, бо наші українські діти, мабуть, здібніші за європейських однолітків, а наші батьки та вчителі більше зацікавлені в якісній освіті!

    А хіба можна без усмішки коментувати європейські принципи університетської освіти? Вища освіта у них платна, і всі вступають до університетів без пільг за єдиними правилами. А в нас можна вступити за кошти державного бюджету навіть з «трієчками», якщо вдасться протиснутися до однієї з пільгових категорій. Крім того, в Україні вищих навчальних закладів більше, ніж у Великобританії, Франції та Німеччині, разом узятих. Як мовиться, не києм, то палицею.

    Значно вільніша у нас ситуація і з вивченням державної мови: вважай себе українцем, але можеш не знати української. А там, якщо навіть у якійсь країні кілька державних мов, потрібно, принаймні державним службовцям, володіти всіма.

    Можна і далі нанизувати порівняння, але для когось усе давно і так зрозуміло, а дехто взагалі ніколи і нічого не зрозуміє. Залишається без відповіді єдине питання: хто відповідальний за вибір державних пріоритетів? Влада, яка визначає їх? Чи громадяни, які обирають владу?

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про внесення змін до положень про структурні підрозділи у складі департаменту реформування публічної адміністрації, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

    Про внесення змін до положень про структурні підрозділи у складі департаменту реформування публічної адміністрації 1. Унести до Положення про управління реформування публічної адміністрації у складі департаменту реформування публічної адміністрації ( v0207731-12 ), затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 16.02.2012 № 207, такі зміни:

    Суд по делу Ю.Луценко перешел к дебатам

    В Печерском районном суде Киева продолжилось заседание по рассмотрению уголовного дела в отношении бывшего министра внутренних дел Юрия Луценко, а также подсудимых Владимира Тарасенко и Олега ...

    У США спростять процедуру легалізації іммігрантів

    Група американських сенаторів оприлюднила план реформи імміграційної системи США. Цей план дозволить легалізувати статус 11 мільйонів незареєстрованих іммігрантів, які зможуть здобути спочатку ...

    Генпрокуратура проверит деятельность Госпредпринимательства

    Генеральная прокуратура Украины письмом проинформировала Госпредпринимательство о своих намерениях провести очередную проверку. Об этом сообщается на сайте службы.

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb