Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Этот портал - отпад. Thanky! Без всякого сомнения полезный и простой в пользовании портал.

Ваш портал просто класс очень много чего тут интересного и нужного. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про затвердження Типового положення про будинок дитини при виправній колонії, Міністерство юстиції УкраїниМІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

  1. 21.03.2013  № 500/5/219
  2. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 березня 2013 р. за № 471/23003

    Про затвердження Типового положення про будинок дитини при виправній колонії

    Відповідно до статті 141 Кримінально-виконавчого кодексу України ( 1129-15 ) та з метою визначення організаційно-правових засад діяльності будинку дитини при виправній колонії НАКАЗУЄМО:

    1. Затвердити Типове положення про будинок дитини при виправній колонії, що додається.

    2. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493( 493/92 ) «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

    3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

    4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної пенітенціарної служби України і заступника Міністра охорони здоров’я України відповідно до розподілу обов’язків.

    Міністр юстиції України

    О. В. Лавринович

    Міністр охорони здоров’я України

    Р. В. Богатирьова

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства юстиції України, Міністерства охорони здоров’я України 21.03.2013  № 500/5/219

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 березня 2013 р. за № 471/23003

    ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ про будинок дитини при виправній колонії

    І. Загальні положення

    1.1. Це Типове положення визначає організаційно-правові засади діяльності будинку дитини, утвореного при виправній колонії, у якому перебувають і виховуються діти віком до трьох років, народжені засудженими до позбавлення волі жінками, спільно зі своїми матерями або окремо від них.

    1.2. Метою діяльності будинку дитини при виправній колонії (далі — будинок дитини) є забезпечення реалізації права дитини на дитинство, умов, необхідних для нормальної життєдіяльності і розвитку дитини, стабільності і безперервності стосунків дитини і матері.

    1.3. Будинок дитини утворюється і ліквідується Державною пенітенціарною службою України (далі — ДПтС) та підпорядковується начальнику виправної колонії.

    1.4. Будинок дитини у своїй діяльності керується Конституцією України( 254к/96-ВР ), законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України, Міністерства охорони здоров’я України, наказами ДПтС організаційно-розпорядчого характеру та цим Типовим положенням.

    1.5. Функціональна структура будинку дитини передбачає організацію його діяльності за медично-оздоровчим, психолого-педагогічним і адміністративно-господарським напрямами.

    1.6. Будинок дитини утримується за рахунок коштів державного бюджету, затверджених у кошторисі виправної колонії, при якій утворено будинок дитини, та інших джерел, не заборонених законодавством.

    1.7. Структура і чисельність працівників будинку дитини затверджується Головою ДПтС під час затвердження чисельності працівників виправної колонії.

    Штатний розпис затверджується керівником територіального органу управління ДПтС у межах асигнувань, виділених на утримання закладу.

    1.8. Розміщення будинку дитини здійснюється на базі споруд і приміщень основного фонду, що перебувають на балансі виправної колонії.

    1.9. Фінансово-господарська діяльність, кадрове забезпечення і діловодство будинку дитини організовуються та здійснюються згідно з чинним законодавством.

    1.10. Контроль за якістю надання медико-соціальної допомоги матерям та дітям, які перебувають у будинку дитини, додержанням санітарно-протиепідемічного режиму здійснюється територіальним органом управління ДПтС та структурним підрозділом ДПтС, що відповідає за організацію охорони здоров’я.

    ІІ. Завдання будинку дитини

    2.1. Створення умов для проживання дітей спільно із засудженими матерями та окремо від них у приміщеннях будинку дитини.

    2.2. Створення умов для розвитку, виховання та навчання дітей відповідно до їх віку.

    2.3. Забезпечення стабільності і безперервності стосунків матері і дитини, сприяння розвитку дитини, створення умов, що забезпечують ігрову діяльність дітей, їх навчання, спілкування між собою у будинку дитини та за його межами.

    2.4. Створення умов для вільного спілкування з дітьми засуджених жінок, які не виявили бажання проживати спільно з дитиною в будинку дитини.

    2.5. Виховання у засуджених жінок відповідальності за свою дитину.

    2.6. Сприяння набуттю матерями, які тимчасово проживають у будинку дитини, навичок самостійного життя з дитиною.

    2.7. Організація медичної, соціально-педагогічної та адміністративно-господарської діяльності будинку дитини.

    2.8. Організація надання послуг соціального, психологічного, педагогічного, правового, економічного, медичного, побутового, інформаційного та іншого спрямування.

    2.9. Забезпечення максимального збереження грудного вигодовування дітей віком до одного року, своєчасного переведення їх на змішане і штучне вигодовування.

    2.10. Забезпечення раціонального харчування дітей віком від одного до трьох років.

    2.11. Забезпечення дітей і жінок білизною, одягом, взуттям відповідно до норм, встановлених наказом Міністерства юстиції України від 20 лютого 2012 року № 280/5( z0261-12 ) «Про затвердження Порядку забезпечення речовим майном та норм належності речового майна для засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 21 лютого 2012 року за № 261/20574.

    2.12. Здійснення контролю за станом здоров’я дітей медичним персоналом будинку дитини із залученням лікарів — спеціалістів педіатричного профілю.

    2.13. Своєчасне і повне лабораторне обстеження хворих дітей і дітей, які прибувають до будинку дитини разом із матір’ю із слідчих ізоляторів та інших установ виконання покарань.

    2.14. Щоденне медичне спостереження лікаря-педіатра (інших спеціалістів) за дітьми із занесенням результатів огляду і психофізичного розвитку дітей до медичної документації.

    2.15. Організація та проведення поглиблених профілактичних медичних оглядів двічі на рік (весною та восени) з подальшим обстеженням та лікуванням дітей з виявленою патологією за їх результатами.

    2.16. Забезпечення направлення висновків про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дітей за результатами обов’язкових медичних профілактичних оглядів; даних обов’язкових медичних профілактичних оглядів дітей та медичних документів дітей на спеціальні експертні медичні комісії для огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до Порядку діяльності спеціальних експертних медичних комісій для огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ( z0562-09 ), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 травня 2009 року № 366 «Про створення спеціальних експертних медичних комісій для огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та затвердження порядку їх діяльності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 червня 2009 року за № 562/16578.

    2.17. Проведення профілактичних щеплень дітям за інформованою згодою одного із батьків дитини або іншого законного її представника відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595( z1159-11 ) «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1159/19897.

    2.18. Організація обов’язкового профілактичного лікування дітей, які народилися від хворих матерів та тих, які хворіли на сифіліс і не мають активних проявів захворювань.

    2.19. Лікування дітей, які за висновком лікаря не потребують стаціонарного лікування, а також лікування, корекція та реабілітація дітей з вадами фізичного та розумового розвитку.

    2.20. Проведення санітарно-освітньої роботи серед персоналу і матерів, які проживають спільно з дітьми: підготовка наочної інформації з питань санітарії і гігієни, сезонної профілактики захворювань, лекцій, бесід на медичні теми.

    2.21. Організація роботи групи карантину для дітей, які вперше поступили до будинку дитини, організація роботи боксів-ізоляторів для дітей з інфекційними захворюваннями та іншими захворюваннями, які не потребують стаціонарного лікування, а також у випадках, коли дитина потребує стаціонарного лікування, до госпіталізації їх у комунальні або державні заклади охорони здоров’я здійснюється відповідно до вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»( 4004-12 ), «Про захист населення від інфекційних хвороб»( 1645-14 ), наказу Міністерства охорони здоров’я України від 18 травня 1998 року № 123( z0372-98 ) «Про затвердження Типового положення про будинок дитини», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09 червня 1998 року за № 372/2812 (із змінами).

    2.22. Проведення процедур для загартування дітей і фізкультурних вправ з ними.

    2.23. Проведення педагогічно-виховних заходів з матерями щодо вигодовування і виховання дітей залежно від їх віку.

    2.24. Забезпечення своєчасної реєстрації народження дитини в органах реєстрації актів цивільного стану.

    2.25. Забезпечення своєчасного інформування органів опіки та піклування про дітей-сиріт і дітей, які залишилися без матерів.

    2.26. Документування випадків протиправної поведінки засуджених матерів, які проживають разом з дітьми, і тих, які відвідують своїх дітей.

    2.27. Забезпечення спілкування дитини з близькими родичами за наявності документів, що підтверджують родинні стосунки з цією дитиною, а також за відсутності рішення суду стосовно позбавлення батьківських прав батька дитини (тривалість такого спілкування не обмежується за часом і періодичністю, здійснюється у визначеному для цих цілей приміщенні виправної колонії, при цьому засуджена жінка письмово інформується про заплановане спілкування дитини з близькими родичами).

    2.28. Участь у засіданнях комісії виправної колонії з питань застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким та зміни умов їх тримання.

    2.29. Реалізація програм диференційованого виховного впливу, медико-соціальної допомоги, розвитку батьківських навичок.

    2.30. Розробка пропозицій щодо удосконалення діяльності будинку дитини.

    IІІ. Порядок приймання до будинку дитини, перебування та вибуття з нього дітей і матерів

    3.1. Приймання до будинку дитини, перебування та вибуття з нього дитини і засудженої жінки, яка має при собі дитину (дітей) віком до трьох років, здійснюються за заявою матері дитини, яку вона подає начальнику виправної колонії.

    3.2. Жінки, які мають дітей у будинку дитини, мають право:

  3. працювати за власним бажанням з урахуванням висновку лікарської комісії виправної колонії;
  4. здійснювати короткочасний виїзд за межі виправної колонії на території України для влаштування дітей у родичів, опікунів або в дитячих будинках тривалістю не більш як десять діб без урахування часу перебування в дорозі (не більш як три доби).

    Діти засуджених жінок за згодою матері можуть передаватися її родичам чи за згодою матері та за рішенням органів опіки і піклування — іншим особам або після досягнення ними трирічного віку направляються до відповідних дитячих закладів.

    3.3. Жінки, які проживають спільно зі своєю дитиною у будинку дитини, зобов’язані:

  5. дотримуватись правил внутрішнього розпорядку будинку дитини і виправної колонії;
  6. брати участь у програмах диференційованого виховного впливу, медико-соціальної допомоги, розвитку батьківських навичок;

  7. відповідати за життя і здоров’я дитини;
  8. здійснювати догляд, годування і виховання дитини;
  9. годувати дітей їжею, що приготовлена на кухні будинку дитини;
  10. під наглядом лікаря-педіатра, вихователя проводити роботу з дітьми, яка сприяє їх розвитку;
  11. дотримуватись правил особистої гігієни;
  12. утримувати в чистоті жилі і комунально-побутові приміщення будинку дитини, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм;

  13. зберігати продукти харчування і предмети особистого користування у відведених для цього місцях;
  14. виконувати законні вимоги персоналу будинку дитини;
  15. виконувати роботи із благоустрою території будинку дитини і роботи з поліпшення культурно-побутових умов щодо перебування і виховання дітей у будинку дитини;

  16. виконувати заходи протиепідемічного характеру;
  17. сумлінно виконувати рекомендації лікаря і медичного персоналу у разі захворювання дитини;
  18. виконувати протипожежні правила і правила техніки безпеки.
  19. 3.4. Жінкам, які проживають спільно зі своєю дитиною у будинку дитини, забороняється:

  20. без дозволу адміністрації виправної колонії самовільно залишати територію будинку дитини;
  21. курити на території будинку дитини;
  22. створювати конфліктні ситуації;
  23. годувати дитину продуктами харчування на власний розсуд або приготовленою власноруч їжею.
  24. 3.5. Якщо засуджена жінка не виявила бажання проживати у будинку дитини спільно із своєю дитиною, їй надається можливість вільно спілкуватися з дитиною з урахуванням правил внутрішнього розпорядку будинку дитини і виправної колонії.

    3.6. Не вважається обмеженням спілкування жінки із своєю дитиною, якщо від засудженої вимагається відвідувати дитину у час, вільний від виконання покладених на неї обов'язків.

    3.7. Відвідування будинку дитини засудженими жінками, які не виявили бажання проживати спільно зі своїми дітьми, здійснюється відповідно до розпорядку дня засуджених, що затверджується начальником виправної колонії.

    ІV. Персонал будинку дитини

    4.1. Персонал будинку дитини здійснює заходи, необхідні для функціонування будинку дитини і перебування у ньому матерів з дітьми.

    4.2. Персонал будинку дитини підпорядковується начальнику колонії та головному лікарю будинку дитини (далі — керівник будинку дитини).

    4.3. Персонал будинку дитини призначається на посади і звільняється з посад начальником виправної колонії за поданням керівника будинку дитини.

    4.4. Кандидатури на заміщення посад персоналу будинку дитини розглядаються на конкурсній основі начальником виправної колонії щодо відповідності їх освітніх, професійних якостей і досвіду роботи спеціальним вимогам.

    4.5. Права і обов'язки персоналу будинку дитини визначаються їх посадовими інструкціями, що затверджуються начальником виправної колонії.

    4.6. Трудові відносини персоналу будинку дитини регулюються законодавством про працю.

    4.7. Правовий і соціальний захист персоналу будинку дитини здійснюється відповідно до Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України»( 2713-15 ).

    4.8. Персонал будинку дитини може працювати за сумісництвом у порядку, що визначений законодавством та не суперечить вимогам антикорупційного законодавства.

    4.9. Персоналу будинку дитини видаються персональні посвідчення встановленого зразка.

    V. Керівництво будинком дитини

    5.1. Начальник виправної колонії:

  25. організовує та контролює діяльність будинку дитини;
  26. видає накази організаційно-розпорядчого характеру, обов’язкові для виконання персоналом будинку дитини;

  27. призначає на посаду керівника будинку дитини;
  28. затверджує правила внутрішнього розпорядку будинку дитини;
  29. розглядає протягом доби заяви засуджених жінок щодо їх прийому до будинку дитини для спільного проживання зі своєю дитиною віком до трьох років;

    приймає рішення щодо прийому до будинку дитини або вибуття з нього засуджених жінок, які мають при собі дітей віком до трьох років;

  30. затверджує щоквартальні плани роботи будинку дитини;
  31. призначає на посади, переміщує та звільняє з посад персонал будинку дитини;
  32. затверджує посадові інструкції персоналу будинку дитини;
  33. застосовує заходи морального та матеріального заохочення та притягує до дисциплінарної відповідальності персонал будинку дитини;

  34. організовує взаємодію структурних підрозділів виправної колонії з будинком дитини;
  35. забезпечує використання коштів державного бюджету, затверджених кошторисом виправної колонії, за цільовим призначенням.

    5.2. Безпосереднє керівництво будинком дитини здійснює керівник будинку дитини.

    5.3. На посаду керівника будинку дитини може призначатися лікар, як правило, педіатр, зі стажем роботи за цим фахом не менше п’яти років, кандидатура якого погоджується із структурним підрозділом ДПтС, що відповідає за організацію охорони здоров’я.

    5.4. Керівник будинку дитини підпорядковується начальнику виправної колонії, а у разі його відсутності — особі, яка виконує обов’язки начальника виправної колонії.

    5.5. На час відсутності керівника будинку дитини виконання його обов’язків здійснюється лікарем-педіатром або іншою посадовою особою, яка визначається начальником виправної колонії.

    5.6. Дострокове припинення повноважень керівника будинку дитини здійснюється в установленому законодавством порядку начальником виправної колонії за погодженням із структурним підрозділом ДПтС, що відповідає за організацію охорони здоров’я.

    5.7. Керівник будинку дитини:

    організовує лікувально-виховний процес та несе персональну відповідальність за результати діяльності будинку дитини;

    подає начальнику виправної колонії пропозиції щодо прийому до будинку дитини або вибуття з нього засуджених жінок, які мають при собі дітей віком до трьох років;

  36. забезпечує охорону праці, дотримання законності та порядку в межах будинку дитини;
  37. подає на затвердження начальнику виправної колонії правила внутрішнього розпорядку будинку дитини та контролює їх виконання;

  38. подає на затвердження начальнику виправної колонії посадові інструкції персоналу будинку дитини;
  39. подає начальнику виправної колонії пропозиції щодо призначення на посади, переміщення та звільнення з посад персоналу будинку дитини;

  40. дає розпорядження, обов'язкові для виконання персоналом будинку дитини;
  41. вносить начальнику виправної колонії подання про застосування заходів морального та матеріального заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності персоналу будинку дитини;

  42. сприяє підвищенню кваліфікації персоналу будинку дитини;
  43. планує роботу будинку дитини шляхом подання на затвердження начальнику виправної колонії щоквартальних планів роботи;

    розробляє та забезпечує реалізацію заходів щодо попередження та усунення проблемних питань у діяльності будинку дитини;

    уносить керівництву виправної колонії пропозиції щодо вдосконалення роботи, пов’язаної із соціальною підтримкою матерів та дітей, які перебувають у будинку дитини;

  44. забезпечує взаємодію будинку дитини із структурними підрозділами виправної колонії;
  45. бере участь у нарадах керівного складу виправної колонії;
  46. забезпечує узагальнення результатів роботи будинку дитини та підготовку відповідної звітності;
  47. організовує взаємодію з органами влади, підприємствами, установами, організаціями, громадськими об'єднаннями та громадянами з питань, що належать до компетенції будинку дитини;

    забезпечує ділове листування, розгляд звернень органів влади, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань та громадян з питань, що належать до компетенції будинку дитини;

  48. забезпечує охорону державної таємниці та інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави;
  49. забезпечує конфіденційність інформації щодо дітей, які перебувають у будинку дитини;
  50. візує фінансові документи будинку дитини, акти списання матеріальних цінностей, витрачання грошових коштів;

    забезпечує економне і раціональне використання матеріальних ресурсів, які спрямовуються на утримання будинку дитини.

    В. о. директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції України

    С. В. Мартиненко

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Супутникове телебачення святкує півстолітній ювілей

    50 років минуло відколи супутникове телебачення назавжди змінило наше уявлення про перегляд важливих подій. Сьогодні ми можемо спостерігати за ними наживо, все це завдяки супутникам. Вітер змін ...

    Про форми виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для голосування в одномандатних виборчих округах, Центральна виборча комісія

    Про форми виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року для голосування в одномандатних виборчих округах Відповідно до пункту 12 частини другої статті 30( 4061-17 ), частин першої — шостої статті 80 Закону України( 4061-17 ) "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11-13( 1932-15 ), пунктом 9 статті 19( 1932-15 ), частиною другою статті 27 Закону України( 1932-15 ) "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    Про віднесення об'єктів державної власності до сфери управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Кабінет Міністрів України

    Про віднесення об'єктів державної власності до сфери управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

    Українці витрачають на алкоголь майже у 6 разів більше, ніж на хліб

    За перше півріччя поточного року населення України витратило на алкоголь 12 млрд грн, на сигарети 12,4 млрд, а на хліб лише 1,8 млрд грн, що в 6-7 разів менше, заявив президент українського ...

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb