Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Большущее спасибо. Очень благодарны! Ребята - просто молодцы.

Спасибо Вам за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для нас.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Михайло НЕГРИЧ: «Від нарікань на негаразди сьогодні завтра життя кращим не стане»

    Михайло НЕГРИЧ: «Від нарікань на негаразди сьогодні завтра життя кращим не стане»Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло НЕГРИЧ

    Після Києва тут відпочиваєш душею. І цілком погоджуєшся з оцінкою, на яку випадково наткнешся в Інтернеті: «Коломия — місто значно цікавіше й вишуканіше за Івано-Франківськ, трохи стриманіше за Львів і зовсім відмінне від Чернівців. І, звичайно ж, набагато затишніше за них усі». Від себе хочеться додати: «А села і селища, які оточують Коломию, пам’ятки старовини, які є майже у кожному населеному пункті, річка Прут та менші річечки, доли і гори — мов узори на писанці, які роблять цей район оригінальним і неповторним». Проїжджаючи дорогами Коломийщини, споглядаючи ошатні будинки, доглянуті садиби, усвідомлюєш, що живуть тут люди працьовиті, які, мабуть, на генетичному рівні розуміють, що таке краса, і намагаються творити її в силу своїх можливостей.

    Загалом же район нагадує Україну в мініатюрі: населені пункти на межі з Косівським і Надвірнянським районами забралися аж у передгір’я Карпат, а в напрямку Тисменицького, Тлумацького, Городенківського та Снятинського районів розбіглися по рівнинах і пагорбах. Це, так би мовити, суто зовнішні враження про Коломийщину. А про те, чим живе район, як ведеться його мешканцям у наші економічно непрості часи, розмовляємо з головою Коломийської районної державної адміністрації Михайлом НЕГРИЧЕМ.

    — Знаєте, російський письменник Лев Толстой писав, що всі сім’ї щасливі однаково, а кожна нещаслива сім’я нещаслива по-своєму. У нас же все навпаки: нещасливість, сказати б, кожного з абсолютної більшості сільських районів в Україні схожа мов дві краплини води — дотаційність. А звідси й обмежені можливості для будівництва та підтримання в ідеальному стані всієї інфраструктури населених пунктів, зокрема доріг, об’єктів соціально-культурного призначення. З огляду на те, що наш район — це три селища, 80 сіл і понад 100 тисяч населення, то коштів, які ми заробляємо, явно недостатньо для його потреб. Слід врахувати також, що хоч частина жителів сіл і селищ доїжджає на роботу в Коломию, підприємства, де вони працюють, сплачують податки за місцем реєстрації, а не проживання працівників.

    — Але ж у деяких населених пунктах мені довелося побачити цілком пристойні, не зруйновані тваринницькі ферми, нові виробничі приміщення, молоді фруктові сади, великі машинно-тракторні парки.

    — Це завдяки тому, що окремі керівники зуміли заглянути, так би мовити, в день завтрашній і не допустили розвалу господарств і розтягування по шматках того, що було надбано за минулі десятиліття. Останнє, до речі, й стало фундаментом для їхнього дальшого розвитку. Також у сільське господарство району зайшли або були створені агрофірми, які орендують та обробляють по 2—4 тисячі гектарів землі. Відповідно у них більші можливості для застосування передових технологій, закупівлі сучасної техніки тощо. Як результат — середня урожайність зернових становила торік майже 40 центнерів з гектара, що непогано навіть на тлі регіонів, де землі для вирощування зернових набагато кращі. Робота із залучення незадіяних земель в обробіток теж дала свої результати: нині таких менш як 800 гектарів.

    Порівняно краще, ніж загалом у країні, розвивається в нас і тваринництво. Принаймні поголів’я великої рогатої худоби у всіх категоріях господарств торік зросло на 1,3 тисячі й становить загалом майже 21 тисячу голів. Цьому сприяло також чітке виконання нами відповідної постанови уряду щодо надання дотацій за збереження до певного віку молодняку ВРХ в індивідуальних господарствах. Їх торік виплачено селянам майже 924 тисячі гривень. Одержали відшкодування за придбання доїльних апаратів і селянські господарства, в яких утримують більше трьох корів. У підсумку це заохочує селян до збільшення поголів’я худоби.

    Найбільшa писанка в світі стоїть на вході в Музей писанки в Коломиї. Фото з сайту 48ograp.ucoz.ua

    — Якщо врахувати, що минулий рік загалом для України був не дуже сприятливим у плані випуску та реалізації промислової продукції, то, мабуть, і Коломийщині особливо похвалитися нічим? Звично на такі запитання керівники відповідають щось на кшталт: ситуація така сама, як і в країні загалом…

    — Не зовсім. Мабуть, нам вдалося, як кажуть, знайти резерви, щоб зробити ще один крок по висхідній. Промислової продукції реалізовано торік на 177,44 мільйона гривень, що на 8,7 відсотка більше, ніж у 2011-му. Цей показник міг би бути набагато вищим, якби одне із провідних підприємств не зменшило виробництво та реалізацію продукції порівняно з позаторішнім періодом на 23,7 мільйона гривень. Це сталося з об’єктивних причин: відкриття аналогічних підприємств у регіонах, які були раніше замовниками комбікормів та біодобавок, що їх виготовляв коломийський завод.

    Загалом у структурі реалізованої продукції понад 81 відсоток займає харчова, 13,3 — видобуток нафти та природного газу, 2,2 — металургія та обробка металу, 1,5 відсотка — виробництво деревини та виробів з неї.

    — Ви згадали про видобуток нафти і газу. З огляду на те, що для нашої країни це продукт стратегічний, розкажіть, будь ласка, про цей сегмент детальніше.

    — Якщо згадувати минуле, то найкраще його описав священик Ян Бадені у книжці «Поміж слов’янами». Там є зокрема і такі рядки: «Трохи звертаємо і, прихована досі, постає в цілій своїй красі галицька Пенсильванія, галицьке Баку, говорячи без перебільшення, славна Слобода Рунгурська. Оригінальне поселення... Мимоволі на думку спадає Америка, її міста, що виростають з блискавичною швидкістю серед недоторканних лісів і складаються більшою мірою з фабричних труб, ніж з житлових будинків. Долиною біжить потік, що перетинається кількома кладками, бо думати про мости немає часу, немає вигоди. До потоку з обох боків ледь схиляються численні безіменні, неначе вирізьблені, пагорби, що займають величезний простір. На них — ліс сотень бурильних веж».

    Це розповідь про село Слободу, де у 1872 році було відкрито поклади нафти. 1885-го тут уже діяло 300 свердловин, які давали понад 75 тисяч тонн нафти на рік. Звичайно, сьогодні важко повірити, що колись це гірське село було одним із центрів видобування нафти в Європі. Як і в те, що інший населений пункт — Ковалівка був шахтарським центром Прикарпаття. Але настав час, коли ми почали аналізувати перспективи і поновили видобуток нафти, щорічно одержуючи її кілька сотень тонн. Буряться нові глибинні свердловини. Перспективи нафтогазового комплексу пов’язані і з видобутком газу. Дебесловецьке родовище дало можливість забезпечити природним газом 17 населених пунктів Корницької зони. Ще потужніше — Черемхівсько-Струпківське забезпечує блакитним паливом 19 сіл Коршівської і Отинійської зони. Вивчаємо також товщину вугільних пластів у Ковалівці. У разі підтвердження перспективності розробки відновимо також видобуток вугілля.

    Звичайно, зробити заплановане все і одразу неможливо, але, як відомо, під лежачий камінь вода не тече. Тому я повністю солідарний із головою обласної державної адміністрації Михайлом Вишиванюком, який неодноразово наголошував, що від нарікань на негаразди сьогодні завтра життя кращим не стане.

    Михайле Михайловичу, часто на адресу керівників районного і обласного рівня з офіційного Києва лунають нагадування про необхідність залучення інвестицій, які істотно могли б посприяти розвитку економіки. Наскільки ефективно в цьому напрямі працює, приміром, Коломийщина?

    — Інвестицій, як і грошей загалом, ніколи забагато не буває. А поки що можу сказати, що протягом 2012 року в економіку району їх надійшло майже 70 мільйонів гривень. Найбільше — у житлове будівництво. Обсяги прямих закордонних інвестицій становили 4,76 мільйона доларів. Кошти, більшість яких було вкладено у сільське господарство та переробну промисловість, надходили з Німеччини, Польщі, Угорщини, Італії, Чехії, Естонії, Латвії та інших — усього з 12 країн.

    —Чи замислювалися ви, приміром, над тим, що саме у вашій роботі приносить найбільше моральне задоволення?

    — Передусім, і від цього нікуди не дінешся, як керівник можу зітхнути з полегшенням лише тоді, коли бачу, що команда працює ефективно, а економіка району не тупцює на місці. Суто по-людському мене тішить, що приміром, цього року до першого класу піде майже на 360 учнів більше, ніж торік. А до відкритих у 2010—2011 роках десяти дошкільних навчальних закладів торік додалося ще три. Адже у нинішній складній демографічній ситуації у країні збільшення кількості учнів і дошкільнят свідчить про те, що молоді сім’ї дивляться в майбутнє з надією.

    Тішить також те, що хоч фінансові можливості обмежені, робиться чимало для покращення екологічного стану населених пунктів, у питаннях охорони здоров’я, освіти, економіки. Причому за активного сприяння самих громадян.

    Повчальною, приміром, вважаю практику, яка свого часу була популярною і не раз виручала українців у непрості часи. Маю на увазі метод народної будови, або, як її ще називають, толоку. Її ми почали активно втілювати в життя з ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка ще під час його першої каденції на цій посаді. І продовжили з 2010 року.

    Минулої осені, наприклад, відбулося відкриття Народного дому в селі Малий Гвіздець. З ініціативи місцевої громади та за підтримки райдержадміністрації зведено простору будівлю, в якій розмістилися бібліотека з підключенням до Інтернету, ФАП, спортивно-оздоровчий зал, актовий зал на 200 місць, шаховий клуб. З бюджету району сплачено лише вартість будматеріалів. Щодо якості робіт, то ми наводимо їх як приклад професійним будівельникам. Душею цього будівництва був 90-річний житель села Микола Ковтуник, який своїм прикладом залучав до роботи молодь.

    Також збудовано толокою пилипівський навчально-виховний комплекс. Такі ініціативи громад підтримуватимемо і надалі. До речі, таким методом в області зводять десятки об’єктів соціально-культурного призначення.

    — Однак, як кажуть, не хлібом єдиним живе людина…

    — Безперечно. Коломийщина — край надзвичайно цікавий у культурному, історичному, архітектурному плані. Скажу лише, що у селах і селищах району є 54 споруди, цінні своїм стилем, способом будівництва, історією. Найдавніші з них — костел бернардинів, келія монастиря і надбрамна дзвіниця у Гвіздці, церква св. Михайла у Великій Кам’янці, дзвіниця XVIII ст. і школа-дяківка в Печеніжині, костел — пам’ятка готичної архітектури в Отинії та багато інших. Багато музеїв, оскільки історія навіть найменших сіл району сягає корінням у п’яти-, шестистолітню глибину.

    Селище Печеніжин, приміром, відоме як батьківщина легендарного Олекси Довбуша, Отинія — як опорний пункт керівника селянського повстання Семена Височана тощо. Міг би розповісти і про тисовий заказник загальнодержавного значення «Княждвірський» та багато чого іншого. Проте краще раз побачити, ніж сто разів почути.

    Василь ТУГЛУК,«Урядовий кур’єр»

    ДОСЬЄ «УК»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про встановлення вимог щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності Лисичанському комунальному спеціалізованому підприємству по видобутку, реалізації води та очищенню стоків "Лисичанськводоканал", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг

    Про встановлення вимог щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності Лисичанському комунальному спеціалізованому підприємству по видобутку, обробці, реалізації води та очищенню стоків "Лисичанськводоканал"

    Ответчиков по делам о дискриминации намерены обязать доказывать свою невиновность

    После ряда попыток и просьб Александра Турчинова депутаты приняли в первом чтении законопроект № 4581 относительно предотвращения и противодействия дискриминации.

    Про затвердження Порядку передачі місцевим державним адміністраціям повноважень органів виконавчої влади вищого рівня та їх повернення, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження Порядку передачі місцевим державним адміністраціям повноважень органів виконавчої влади вищого рівня та їх повернення Відповідно до частини третьої статті 13, частини другої статті 14, статті 29-1 Закону України "Про місцеві державні адміністрації"( 586-14 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

    Достроковий вихід на пенсію зменшує її розмір, Редакції виданьДостроковий вихід на пенсію зменшує її розмір

    Я — державний службовець. Офіційно працюю з 18 років, на сьогодні мій трудовий стаж становить 31 рік. Нещодавно у мене народилась онучка, у зв'язку з цим хочу достроково вийти на пенсію. Чи маю я на це право?

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb