Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Чувствуется настоящая забота о ближних. Благодаря интересному ресурсу, наконец, решился купить отдельную линию.

Большое Вам спасибо. Очень благодарны! Ребята - Вы умнички.

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Дефіцит ліків неприпустимий

    Дефіцит ліків неприпустимий

    Що робить влада для громади

    Лікарі застерігають: Україна наближається до епідемічного порога грипу. Нині Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров’я перевірити, чи забезпечені поліклініки, лікарні і аптеки необхідними медпрепаратами. А як люди оцінювали якість такого забезпечення у році, що минув, «УК» поцікавився в Урядовому контактному центрі.

    «Після того як Кабмін прийняв постанову від 25.04.2012 року № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою», громадяни стали частіше звертатися щодо забезпечення ліками на пільгових умовах», — повідомили в управлінні взаємодії з громадськістю центру. «Так, на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет протягом 2012 року надійшло 1563 таких звернення, що у 2,7 раза більше, ніж у 2011 році».

    Нестача в аптеках необхідних ліків інколи може вартувати навіть життя. Фото УНIAН

    13% з них стосувалися забезпечення ліками хворих, життя яких залежить від вчасного застосування інсуліну. Найчастіше зверталися інваліди, учасники війни, бойових дій та прирівняні до них особи з густонаселених регіонів країни (Києва, Донецька, Дніпропетровська, Львівської, Чернігівської, Одеської та Харківської областей).

    Повідомляли як про відмову в наданні ліків за пільговими рецептами, так і нестачу окремих препаратів у продажу. У 142 зверненнях люди, хворі на цукровий діабет, туберкульоз та онкологію, скаржилися на брак потрібних їм ліків у медичних закладах 22 регіонів (переважно Києва та Дніпропетровської області), що робило неможливим їхнє ефективне лікування.

    Від початку 2013 року проблемою стала відсутність у продажу ліків від мігрені через включення в грудні 2012-го похідних триптаміну (складових препаратів) до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Протягом грудня 2012-го — січня 2013 років на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет надійшло 28 звернень з цих питань від жителів 10 регіонів. Для належного забезпечення таких хворих необхідними медпрепаратами 09.01.2013 року уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

    Житель Івано-Франківська, хворий на цукровий діабет, звернувся на урядову телефонну «гарячу лінію» з проханням допомогти безплатно отримати препарат діаформін, адже в аптечному закладі міської поліклініки № 2 йому відмовили. За результатами розгляду звернення виконком міськради повідомив, що згаданий препарат не надали через неврегульованість закупівельних та відпускних цін. Нині питання вирішено: хворий потрібний препарат отримав.

    Заявниця з Рівного звернулася від імені батька, який перебуває на обліку в обласній лікарні, щодо незабезпечення його препаратом тасигна, що має надаватися хворим безплатно за програмою державної допомоги. Управління охорони здоров’я облдержадміністрації повідомило, що батько заявниці в рамках програми «Право жити» постійно отримує необхідні лікарські препарати в рекомендованих дозах. Перерва була спричинена державним ненадходженням препарату до гематологічного відділення лікарні. Після чергової державної поставки хворий отримав 90 капсул необхідних ліків.

    На урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет з 14 по 21 січня звернулися 9544 заявники.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.

    Возможно, это Вас заинтересует

    Про затвердження складу наглядової ради державного публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження складу наглядової ради державного публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" Кабінет Міністрів України постановляє:

    Парламент Азербайджана принял закон, пожизненно освобождающий президента от ответственности

    Парламент Азербайджан принял законопроект, освобождающий главу государства, в том числе бывшего, от уголовной ответственности после отставки, что эксперты уже сочли попыткой президента Ильхама ...

    Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ПАТ "Херсонська ТЕЦ", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії ПАТ "Херсонська ТЕЦ" Відповідно до Законів України "Про електроенергетику"( 575/97-ВР ) та "Про теплопостачання"( 2633-15 ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", постанов НКРЕ від 12.10.2005 № 898( v0898227-05 ) "Про затвердження Процедури перегляду та затвердження тарифів для ліцензіатів з виробництва електричної та теплової енергії" та від 12.10.2005 № 896( v0896227-05 ) "Про затвердження Порядку розрахунку тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на ТЕЦ, ТЕС, АЕС та на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГОКОМПАНІЯ», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про попередження щодо необхідності усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом ТОВ «УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГОКОМПАНІЯ»

    05145472d80649777fc2d927daedc5fb