Судебный адвокат

Консультации

Вопрос к юристу:


О нас
Спасибо создателям сайта!!! Он действительно - большая находка! Всё просто отлично!!! Дерзайте!

Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы молодцы!!! Сильно хочу пожелать Вам творческих успехов, динамичного развития и материального благополучия!

Судебные статьи
Иск в суд: услуги адвоката

Иск в суд: услуги адвоката Адвокат поможет составить исковое заявление в суд, соберёт необходимые доказательства и избавит от массы отрицательных эмоций ...

Определение места проживания ребенка в процессе ...

Определение места проживания ребенка в процессе развода родителей Наши семейные адвокаты правильно составят исковое заявления и учтут все претензии и требования клиента, и обязательно прислушаются ...

Процедура по составлению иска в суд от юриста

Процедура по составлению иска в суд от юриста Именно от грамотности составления иска в суд и будет напрямую зависеть решение, которое вынесет судья ...

Новости Юристов
Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль...

Працівники ДАІ Рівненщини затримали автомобіль, водій якого незаконно перевозив ялинки Днями, близько 13 години, під час нагляду за дорожнім рухом, поблизу села Балашівка Березнівського району інспектори ДАІ, зупинили вантажний автомобіль ГАЗ53, під керуванням мешканця міста Березне.

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами .

На Полтавщині працівники ДАІ зустрілися із студентами вищого міжрегіонального професійного училища Основною темою зустрічі стало питання безпечної поведінки на автодорогах. Під час спілкування інспектор управління ДАІ Ірина Пилипенко зупинилася на кожній із категорій учасників дорожнього руху.

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ ...

За героїзм та відвагу вінницькі працівники ДАІ отримали позачергові спеціальні звання Сьогодні, 8 січня, до міста Немирів Вінницької області завітав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко аби за дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова нагородити ...




Наши дела в суде

№757/773/14-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015

№757/30624/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

№757/34306/14-ц

Судья: Цокол Л. І.
07.01.2015

Про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_5 - Печерський районний суд міста Києва - Матійчук Г. О.

  1. УХВАЛА
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19688/14-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" січня 2015 р. Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Матійчук Г.О.,

при секретарі - Федотовій Т.О.,

за участі позивача ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача - ОСОБА_3,

представника третьої особи - ОСОБА_4, розглянувши заяву представника позивача за первісним позовом ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_5, третя особа: Служба у справах дітей Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми, їх вихованні та стягнення заборгованості за договором та за зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_1, третя особа: Служба у справах дітей Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про внесення змін до Договору від 17.08.2012 року про визначення місця проживання дітей, умов їх утримання і участі батьків у їх вихованні,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться зазначена вище справа.

Представник позивача за первісним позовом ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_5, третя особа: Служба у справах дітей Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми, їх вихованні та стягнення заборгованості за договором та просить вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на квартиру АДРЕСА_1, що належить на праві власності ОСОБА_5 та на машиномісця АДРЕСА_2.

В судовому засіданні представник позивача та позивач за первісним позовом підтримали заяву та просили задовольнити.

Представник відповідача за первісним позовом проти задоволення заяви заперечувала пославшись на безпідставність та необґрунтованість.

Представник третьої особи при вирішенні заяви поклалась на розсуд суду.

Суд, заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.3 ст.151 ЦПК України забезпечення позову допускається, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як зазначено в Постанові Пленуму № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», забезпечення позову допускається в будь-якій стадії розгляду справи після відкриття провадження у ній (за винятком випадку, передбаченого ч.4 ст. 151 ЦПК України)».

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права, яких можуть бути порушені у зв'язку з застосуванням відповідних заходів.

Відповідно до ч. 3 ст. 152 ЦПК України види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, з'ясувати обсяг позовних вимог, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Так, в матеріалах справи відсутні та позивачем не надано доказів того, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, як і доказів того, що накладення арешту на зазначене майно співмірне із заявленими позивачем вимогами.

На підставі викладеного, керуючись Постановою Пленуму № 9 від 22.12.2006 року «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», 151-153, 208-210, 293 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

У задоволені заяви представника позивача за первісним позовом ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_5, третя особа: Служба у справах дітей Печерської районної в місті Києві державної адміністрації про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми, їх вихованні та стягнення заборгованості за договором - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Матійчук Г.О.

Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.

Возможно, это Вас заинтересует

На Вінниччині інспектори ДАІ в ігровій формі нагадали малечі основні правила дорожнього руху

Днями, з метою привернення уваги громадськості до проблеми підвищення рівня безпеки на дорозі, працівники ДАІ завітали на День цивільного захисту, що відбувся на базі загальноосвітньої школи ...

Необходимо ввести уголовную ответственность за злоупотребление правами ребенка, – эксперт

Сегодня Национальная академия правовых наук Украины и АО «АКТИО» провели круглый стол на тему «Права ребенка на Украине: правовые и социальные проблемы». Об этом сообщает корреспондент «ЮП».

Суд отменил санкцию на задержание А.Авакова

Червонозаводской районный суд города Харькова отменил санкцию на задержание экс-председателя Харьковской областной государственной администрации Арсена Авакова. Как сообщили 11 декабря в пресс-службе ...

Про внесення змін до наказу МОЗ України від 8 квітня 2009 року № 222 "Про розподіл препаратів для лікування опортуністичних інфекцій та супутніх захворювань у ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, закуплених у 2009 році за компонентом "ВІЛ/СНІД" проекту "Контроль за туберкульозом та ВІЛ/СНІДом в Україні" (із змінами), Міністерство охорони здоров'я України

Про внесення змін до наказу МОЗ України від 8 квітня 2009 року № 222 "Про розподіл препаратів для лікування опортуністичних інфекцій та супутніх захворювань у ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, закуплених у 2009 році за компонентом "ВІЛ/СНІД" проекту "Контроль за туберкульозом та ВІЛ/СНІДом в Україні" (із змінами)

05145472d80649777fc2d927daedc5fb